Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο Ρονάλντο σκόραρε, αλλά αποκλείστηκε η Πορτογαλία

roni
Ο Ρονάλντο σκόραρε όμως έχασε τα απίστευτα και η Πορτογαλία παρά τη νίκη 2-1 επί της Γκάνας έμεινε και τυπικά εκτός των «16» του Mundial.
Η ισοπαλία που... δεν ήθελαν στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, δεν ήρθε, αλλά το τελικό 2-1 ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Γκάνα άφησε και τις δύο ομάδες εκτός συνέχειας του Μουντιάλ!
Η Γερμανία επικράτησε των ΗΠΑ, αλλά ούτε η Γκάνα κατάφερε να πάρει την -απλή- νίκη που ήθελε, ούτε πολύ περισσότερο η Πορτογαλία να επικρατήσει με +4 γκολ.
Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεισε τη διοργάνωση με νίκη ωστόσο μπαίνει κι εκείνη στη μακριά λίστα των Ευρωπαϊκών ομάδων, ειδικά της Δύσης, που επιστρέφουν στις πατρίδες του, λόγω αποκλεισμού.
Η Πορτογαλία παρότι ήξερε πως το έργο της είναι πιο δύσκολο μιας και ξεκινούμε με ζητούμε τη νίκη 4-0, άρχισε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η σέντερ σουτ του Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι Ίβηρες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα αλλά από τη μία τα κακά τελειώματά τους από την άλλη ο κίπερ Νταουντά την κρατούσαν στο «μηδέν».
Τελικά η γκανέζικη άμυνα ξεκλειδώθηκε... εκ των έσω. Στο 31' ο Μουτίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπόι στην προσπάθειά του να διώξει στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Η Γκάνα προσπάθησε να απαντήσει με κάποια προσωπικές ενέργειες, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Γερμανία έ βαλε γκολ και λίγο μετά, στο 57' η Γκάνα έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1), με σέντρα από τα αριστερά του Ασαμόα και τον Γκιάν με κεφαλιά να σκοράρει.
Η Γκάνα ήθελε ένα ακόμα γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση. Το έψαξε, αλλά τελικά εκείνη που σκόραρε ήταν η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο στο 80' -σουτ από το ύψος του πέναλτι- σφραγίζοντας έτσι τα... εισιτήρια επιστροφής.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο (89' Εντουάρντο), Άλβες, Πέπε, Βελόσο, Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Έντερ (69'μ Βιερίνια), Νάνι, Αμορίμ, Περέιρα (61' Βαρέλα).
ΓΚΑΝΑ: Νταουντά, Γκιάν Ασαμόα, Ατσού, Μπαντού, Α. Αγιού (81' Γουακάσο), Ραμπιού (76' Ατσούα), Γουάρις (71' Τζ. Αγιού), Μενσά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ.