Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Απόφαση για πολεοδόμηση έκτασης στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού της Κορίνθου

   

Στην πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού, θα προχωρήσει η δημοτική αρχή της Κορίνθου.

Η απόφαση, πάρθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Νανόπουλος, τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, θα ακολουθήσει διαβούλευση και οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα ληφθούν υπόψη.

Καιρός meteo: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο διήμερο

 Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες «πνίγουν» τη χώρα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το επόμενο διήμερο 

Αλλάζει το «πρόσωπο» του καιρού από σήμερα Τετάρτη (16/2/2022) το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo.gr.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχές θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων αναμένονται και στην Πελοπόννησο. Για αύριο Πέμπτη (17.2.2022), σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2 (μέτριας επικινδυνότητας), όσον αφορά τον νέο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει καθιερώσει το meteo.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σε απόσταση βολής ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ – Η βαθμολογία

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/02/5514057.jpg 

Τρεις, εξ αναβολής, αναμετρήσεις περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της Superleague, με τη «μάχη» για την είσοδο στην εξάδα να συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια εύκολη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τους Πράσινους να βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς, παραμένοντας στο κυνήγι της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή η Ελαφρά Ταξιαρχία είναι τελευταία με 10 πόντους.

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3: Τετράδα με τη... βούλα!

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3: Τετράδα με τη... βούλα! 

 Τετράδα ήθελε, τετράδα πήγε! Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη σε εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής και έπιασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση της Super League 1.

Πολύ πιο εύκολο απόγευμα από ό,τι περίμεναν, είχαν οι «πράσινοι», που με τα δύο γκολ (ισάριθμα πέναλτι) στο πρώτο 20λεπτο έλυσαν τα προβλήματα που έβαλε ο Απόλλων, ο οποίος παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-2: «Εφτάψυχοι» και στο Περιστέρι οι Κρητικοί!

 Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-2: «Εφτάψυχοι» και στο Περιστέρι οι Κρητικοί! (highlights) 

Ματς που τα είχε όλα διεξήχθη το βραδάκι της Τετάρτης στο γήπεδο του Περιστερίου ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής., το οποίο ολοκληρώθηκε με το... χορταστικό 2-2.

Νικητής δεν προέκυψε μεν, όμως οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται έτσι, αφού κατάφεραν να φύγουν από το Περιστέρι με τον πόντο της ισοπαλίας παρότι μέχρι το 60' ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, ενώ τελείωσαν και το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Στάικου στο 79'.

Το ξεκίνημα των γηπεδούχων στο παιχνίδι ήταν εκρηκτικό, όμως -όπως συνέβη και στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ- αυτό δεν είχε συνέχεια, με τους παίκτες του Ατρόμητου να δείχνουν ότι ξέμειναν από ενέργεια στην επανάληψη, γεγονός που τους κόστισε ακριβά.

Χάρη και στις κινήσεις του Νίκου Νιόπλια από τον πάγκο, που πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι αλλάζοντας το αρχικό του σύστημα, ο ΟΦΗ γύρισε το παιχνίδι και ουδείς γνωρίζει τι θα είχε γίνει αν ο ρέφερι Γκορτσίλας δεν είχε εξαντλήσει την αυστηρότητά του στην αποβολή -με δεύτερη κίτρινη- του Στάικου.

Οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για τη διαιτησία, όμως δεν έχουν δίκιο. Το πρώτο γκολ του ΟΦΗ είναι κανονικότατο, καθώς ο Γιαννιώτης συγκρούεται με συμπαίκτη του και χάνει την μπάλα, ενώ στο πέναλτι που καταλογίζεται στο 69' η μπάλα χτυπάει όντως στο δεξί μπράτσο του Έρλινγκμαρκ, έτσι «με το γράμμα του νόμου» υπάρχει παράβαση. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κιβρακίδης Μαυρομμάτης Χατζηισαΐας Τζοβάρας (69’ Καστεγιάνο) – Χαρίσης (68’ Ντένιτς) Έρλινγκμαρκ Μουνίθ Ροτάριου (83’ Ναμπί) – Αλιμπέκ (63’ Κλωναρίδης) Κουλούρης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί – Πασαλίδης (46’ Ντουρμισάι) Βούρος Γιαννούλης – Ουές (70’ Μαρινάκης) Ντε Γκουζμάν (23’ λ. τρ. Στάικος) Γκαγιέγκος Μπαλογιάννης – Τοράλ Λάμπρου (70’ Τσιλιανίδης) – Φελίπε (82’ Σελίμοβιτς).

Χαλάρωση μέτρων: 50% πληρότητα στα γήπεδα, όρθιοι στη διασκέδαση και άνοιγμα σχολικών εκδρομών – Τι θα ισχύει από 19 Φεβρουαρίου

 

Ναι είπε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης για ορθίους στη διασκέδαση, να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές.

Για τις σχολικές εκδρομές αποφασίστηκε να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ για τις πολυήμερες από 1η Μαρτίου.

Αντίθετα, όπως αναμένονταν οι ειδικοί είπαν όχι στις καρναβαλικές παρελάσεις που δεν θα γίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.263 νέα κρούσματα ( 364 στην Μεσσηνία, 304 στην Κορινθία, 869 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή  μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, ( -141) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.263 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.561) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (702) .  

  Συγκεκριμένα

Χίλια εκατό δέκα ( 1.110) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 325 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 364 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 421 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (164) Αρκαδίας (174) και Λακωνίας (83).

Επίσης άλλα 1.153 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 872) και Ηλείας (281).   

Σήμερα 16 / 2 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.263 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 186.464 (96.064 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 16 / 2 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 872),  Μεσσηνίας  (364),  Κορινθίας (325), Ηλείας (281), Αργολίδας (164), Αρκαδίας (174) και Λακωνίας (83)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                70.457

Π.Ε. Κορινθίας           27.825

Π.Ε. Μεσσηνίας         26.329

Π.Ε. Ηλείας                20.795

Π.Ε. Αργολίδας          16.717

Π.Ε. Αρκαδίας            14.115

Π.Ε. Λακωνίας           10.967