Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ο Παναθηναϊκός «στραβοπάτησε» στη Λεωφόρο, 0 - 0 με την Λαμία, χανοντας την ευκαιρία να πιάσει την 4αδα / Δεν δόθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους.

https://www.fosonline.gr/media/news/2021/01/30/126400/main/ioanidispao.jpg 

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σπάσει το… τείχος της Λαμίας, καθώς ήρθε ισόπαλος 0-0 στη Λεωφόρο και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη στην Τρίπολη από στον Αστέρα, να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και να βρεθούν συγκάτοικοι στην τρίτη θέση μαζί με την ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» μετρούσαν πέντε συνεχόμενες νίκες και απόψε κόντρα στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν μπόρεσαν να συνεχίζουν το σερί τους.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν χάνει τα πλέι οφ ,με ανατροπή 2 - 1 τον Άρη / ντεμπούτο Μήτρογλου

 Αστέρας Τρίπολης - Άρης 2-1: Το γύρισε και δεν χάνει τα πλέι οφ! 

Ο Αστέρας Τρίπολης με ανατροπή σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 2-1 του Άρη και πήρε μία σπουδαία νίκη ύστερα από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με τον Μάνο και τη βοήθεια του Καστάνιο στο 28ο λεπτό, είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ αλλά ο Αστέρας Τρίπολης μετά το 60' έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, γύρισε το ματς και πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1.

Η σπηλιά της Μελιτίνης έκρυβε εικόνες που δεν περίμενε κανείς – Η αυτοψία που πάγωσε τους πάντες

   

Λακωνία: Η σπηλιά έκρυβε εικόνες που δεν περίμενε κανείς – Η αυτοψία που πάγωσε τους πάντες 

Η σπηλιά στη Λακωνία έκρυβε ένοχα μυστικά που ξεσκεπάστηκαν. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες…

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα 60 κιλά, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης μέσα σε απόκρημνη σπηλιά στην περιοχή Μελιτίνη, του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός. Επίσης, για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται δύο ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε φυλακές. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, πραγματοποίησαν έρευνα σε δύσβατη δασική περιοχή στην Μελιτίνη, όπου μέσα σε απόκρημνη σπηλιά βρήκαν 13 συσκευασίες κάνναβης, που περιείχαν περίπου 60 κιλά κάνναβης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τις ναρκωτικές ποσότητες τις είχαν κρύψει στην σπηλιά οι τρεις προαναφερόμενοι αλλοδαποί, ενώ μετά τη σύλληψη του 29χρονου και του 30χρονου, τις ποσότητες της κάνναβης, τις διακινούσε ο 38χρονος. 

Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών στη Μελιτίνη, ακολούθησε η σύλληψη του 38χρονου, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε αποθήκη και σε αγρόκτημά του, βρέθηκαν ένα κιλό κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο και μία σπάθα με μήκος λάμας 29 εκατοστών. 

Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα (58 νέα κρούσματα ) στην Πελοπόννησο

 

 

Εικοσιοχτώ (28) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Επίσης 30 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   30 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 58 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 5.631 ( 3.042 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο 30 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (21),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (7), Ηλείας (9), Αργολίδας (2), Αρκαδίας (9) και Λακωνίας (5) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.071  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             832   (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           779    (0) 

Π.Ε. Αργολίδας           565    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 525    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας             446    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            420    (0)

Κορωνοϊός 30/01: 795 νέα κρούσματα ( 7 στην Κορινθία), 15 νεκροί και 257 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς.

   

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 795 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156473, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5936 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48939 (63.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 Από τα 795 νέα κρούσματα τα 384 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 68 στην Θεσσαλονίκη.

Η κατανομή των κρουσμάτων :

Super League 2: Διπλό ο Λεβαδειακός στα Τρίκαλα (1-3) - Ισοπαλία η Ξάνθη με τα Χανιά (0-0)

 Super League 2: Διπλό ο Λεβαδειακός στα Τρίκαλα (1-3) - Ισοπαλία η Ξάνθη με τα Χανιά (0-0) 

Καλός ο ενθουσιασμός των νεοφώτιστων Τρικάλων, ακόμα καλύτερη ωστόσο η εμπειρία και η δυναμική του Λεβαδειακού. Οι Βοιωτοί πέρασαν εντυπωσιακά από την Θεσσαλική πόλη (3-1) και επιβεβαίωσαν πως διαθέτουν την ποιότητα για την επάνοδο στη Super League. Τα γκολ για τους πράσινους πέτυχαν οι Σουλιώτης (34’ αυτογκόλ), Τζιώρας (45’) και Νίλι (72’), ενώ για τους κυανέρυθρους μείωσε ο Αλμπάνης στο 51’.

Στο άλλο ματς της ημέρας και στο ντέρμπι των θεωρητικών φαβορί για την άνοδο, η Ξάνθη και τα Χανιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0. Θετικό το αποτέλεσμα για τους Κρητικούς, αλλά τόσο αυτοί, όσο και οι γηπεδούχοι μετρούν μόνο μία νίκη στο ενεργητικό τους με το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής.

ΑΕΛ-Βόλος 0-0: Ένταση και μέΧρι εκεί... Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής.

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/01/30/126360/main/larisavolos.jpg

 Η ΑΕΛ έδωσε τα πάντα για το τρίποντο, ο Βόλος είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και τελικά το θεσσαλικό ντέρμπι έληξε χωρίς νικητή (0-0) Η Λάρισα χρησιμοποίησε στη διάρκεια του ματς τα μεταγραφικά αποκτήματά της αλλά για έκτο στη σειρά ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει, με συνέπεια να μείνει στον «πάτο» της βαθμολογίας. Ο Βόλος ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, άντεξε στην επανάληψη, ενώ είχε και την μεγάλη ευκαιρία στο τέλος με τον Δουβίκα για να πάρει το «διπλό», όμως ο Μπάγιτς απέκρουσε το τετ-α-τετ. 

Μητσοτάκης από Τρίκαλα: O E-65 είναι ένας δρόμος που πατάει στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας

  

«Είναι μία σπουδαία μέρα σήμερα, όχι μόνο για τα Τρίκαλα, όχι μόνο για τη Δυτική Θεσσαλία, αλλά για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο, καθώς είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το εμβληματικό αυτό έργο Ε65, θα ολοκληρωθεί. Θα γίνει πράξη ένα όραμα πολλών δεκαετιών. Και αρκεί να κοιτάξει κανείς τον χάρτη, για να διαπιστώσει ότι ο Ε65, είναι ένας δρόμος ο οποίος πατάει πάνω στη σπονδυλική στήλη της Ελλάδας», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του οδικού άξονα Ε65 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Συντάξεις: Δεν καταργείται η προσωρινή - Πώς θα εφαρμοστεί η Εθνική σύνταξη - Διευκρινίσεις από το υπ. Εργασίας

 

 Δεν επηρεάζονται όσα ισχύουν για την προσωρινή σύνταξη από τη νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, η οποία προβλέπει την άμεση καταβολή του ποσού της εθνικής σύνταξης σε όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά και αναδρομικών ανάλογα με το χρονικό διάστημα που

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ποιοι ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα και γιατί τους τιμούμε

 treis ierarxes_arxiki copy 

Τρία μεγάλα αναστήματα. Τρεις διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες. Τρεις καρδιές ανδρείες, γενναίες. Είναι οι τρεις Ιεράρχες, οι προστάτες των γραμμάτων, που τους γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, όλους μαζί. Γιορτάζουμε τρεις ψυχές υπέροχα άγιες: Τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Ο Μέγας Βασίλειος γεννήθηκε στη Νεοκαισάρεια του Πόντου το 330