Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

«Βολές» ΝΔ κατά Λουράντου για τα self test: «Οραματίζεται τιμοκαταλόγους»

  

«Ο κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού σε φαρμακεία», σημειώνουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι πηγές της ΝΔ σημείωναν πως «καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο».

Τέλος οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «επί της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου».

«Πράσινο φως» από τους ειδικούς: Ξεκινούν όλα τα πρωταθλήματα - Οι μοναδικές διοργανώσεις που δεν «ανοίγουν» είναι τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

 «Πράσινο φως» από τους ειδικούς: Ξεκινούν όλα τα πρωταθλήματα 

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, και ενέκρινε την σταδιακή επανεκκίνηση μιας σειράς αγωνιστικών δραστηριοτήτων που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ανακαινισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ανακαινισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Το εντυπωσιακό, ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στον πλήρως αναβαθμισμένο χώρο που έχει πλέον υπερδιπλάσιο εμβαδόν σε σχέση με το παλιό κτίριο, ξεπερνώντας τα 20.700 τετραγωνικά μέτρα.

25η Μαρτίου: Γαλανόλευκη 4.000 τετραγωνικών στην κορυφή του Υμηττού

 25η Μαρτίου: Γαλανόλευκη 4.000 τετραγωνικών στην κορυφή του Υμηττού (pics)

Σημαία 4.000 τ.μ. για την 25η Μαρτίου τοποθέτησε στον Υμηττό ο Δήμος Γλυφάδας. Είναι οκτώ φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου.

Η τεράστια αυτή γαλανόλευκη για την 25η Μαρτίου κυματίζει από σήμερα, Σάββατο (20.03.2021) στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. Από κάτω έχει μπει ειδικό προστατευτικό γαιόπανο, ώστε να διατηρηθεί η σημαία σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να παραμείνει εκεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται.

Κορωνοϊός: Εκτάκτως στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» ο Κικίλιας

  

Η τηλεδιάσκεψη -που διήρκεσε αρκετές ώρες- ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τους προέδρους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των ιατρικών συλλόγων της χώρας δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη.

Ο υπουργός Υγείας δεν πήρε τις επιθυμητές απαντήσεις την ώρα μάλιστα που ο αριθμός των ιατρών που έχουν προσφερθεί ανέρχεται μόλις στους 57 από τους 200 που ζητούσε η Πολιτεία.

Play out Super League 1 (1η αγωνιστική): Αποτελέσματα, βαθμολογία και επόμενη αγωνιστική

 Play out Super League 1 (1η αγωνιστική): Αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights και επόμενη αγωνιστική 

Άρχισε σήμερα (20/3) η διαδικασία των play out της Super League 1, η οποία θα κρίνει την ομάδα που θα υποβιβαστεί ως τελευταία της ειδικής βαθμολογίας στη Super League 2, αλλά και εκείνη που ως προτελευταία της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Β' κατηγορίας για μία θέση στα «μεγάλα σαλόνια» της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη στο γήπεδο

Η Λαμία "τσάκισε" σε 20 λεπτά με 3 - 0 μεσα στο Αγρίνιο τον Πναιτωλικό.

 Παναιτωλικός – Λαμία 0-3: Τον «τσάκισε» στις αντεπιθέσεις  

Χόρευαν στη βροχή οι παίκτες της Λαμίας στο Αγρίνιο και πήραν σπουδαίο και δίκαιο διπλό κόντρα στον Παναιτωλικό (0-3). Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, αξιοποίησαν στο έπακρο τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και με έξοχα εκτελεσμένες αντεπιθέσεις σε πρώτο και δεύτερο χρόνο πέτυχε τρία γκολ μέσα σε 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και πήρε αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0: Καθάρισε με Εραμούσπε και...έπιασε τον Βόλο

ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1-0: Καθάρισε με Εραμούσπε και...έπιασε τον Βόλο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου και...έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας των play out τον Βόλο που δεν κέρδισε τον ΟΦΗ (0-0).

Οι Γιαννιώτες ήταν πιο ουσιαστικοί, πήραν το προβάδισμα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο (32' Εραμούσπε) και θα μπορούσαν στο τέλος του πρώτου μέρους να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους αλλά ο Μανδάς απέκρουσε ξανά πέναλτι - το είχε κάνει και στη Λαμία την περασμένη Κυριακή - με τον Παμλίδη να μην μπορεί να

Λιγόρτυνος: Η κατάρα ξαναχτύπησε το χωριό της Κρήτης – Η γκρεμισμένη εκκλησία και ο θρύλος που την ακολουθεί

  

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Παρασκευής, το δίχρονο αγοράκι από το χωριό Λιγόρτυνος, που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας του.

Αυτή η τραγική ιστορία σόκαρε όλη την Ελλάδα και επαναφέρει την κατάρα που συνοδεύει το χωριό Λιγόρτυνος.  Οι κάτοικοί του, εδώ και πολλά χρόνια, ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύουν ότι τους έχουν καταραστεί και έτσι με αυτό τον τρόπο εξηγούν τους απανωτούς θανάτους νέων ανθρώπων και όλοι «έδειχναν» την κατεστραμμένη εκκλησία της Αγίας Τριάδας (σ.σ. ερειπωμένος ναός που είχε ανεγερθεί τα βυζαντινά χρόνια).

Βόλος-ΟΦΗ 0-0: Κυρίαρχες οι άμυνες

 Βόλος-ΟΦΗ 0-0: Κυρίαρχες οι άμυνες  

Ο ΟΦΗ ήθελε περισσότερο τη νίκη, αλλά τουλάχιστον σταμάτησε το αρνητικό σερί των 10 ηττών στο Πανθεσσαλικό, με το 0-0 επί του Βόλου να είναι το αποτέλεσμα που άξιζαν οι δύο ομάδες. Καθώς οι άμυνές τους ήταν πολύ αποτελεσματικές, ενώ η τακτική έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς οι δύο τεχνικοί ήθελαν πρωτίστως να μη δεχτούν γκολ. Ο Βόλος παρέμεινε στην κορυφή των play out, ενώ ο ΟΦΗ δέχεται ακόμη πιο «καυτή» την ανάσα της ΑΕΛ που τον πλησίασε στον ένα βαθμό. Σε ένα παιχνίδι χωρίς ποιότητα, αλλά και με τα ελαφρυντικά ήταν πολλά.

Με βροχερό καιρό και βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες άρχισαν συντηρητικά

Καιρός: Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

Καιρός: Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα [βίντεο] 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κύμα κακοκαιρίας από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με ισχυρές βροχές στα κεντρικά ηπειρωτικά και πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγραφόταν στην Αγιά Λάρισας με 39 χιλιοστά μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 12 ωρών. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ( Ξεπέρασαν τα 1.000 στην Αρκαδία) στην Πελοπόννησο / 252 νέα κρούσματα σήμερα ( 138 στην Αχαΐα - 38 στην Κορινθία.)

 

   

Μικρή μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  252  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 138 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 38 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  κατεγράφησαν  , πλην Λακωνίας,  και στους υπόλοιπους νομούς της περιοχής.

Εννενηνταεννέα  (99) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 38 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 24 στην Π. Ε. Αρκαδίας.

 Επίσης 153 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   20  / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 252 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 13.654 ( 6.122 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο 20 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (138),  Μεσσηνίας  (13) ,  Κορινθίας (38), Ηλείας (15), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (24) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                6.309

Π.Ε. Κορινθίας           2.088

Π.Ε. Αργολίδας          1.390

Π.Ε. Ηλείας                1.217

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.061

Π.Ε. Αρκαδίας           1.010

Π.Ε. Λακωνίας            575

Κοροναϊός : 2.535 νέα κρούσματα ( 38 στην Κορινθία) και 60 θάνατοι – Στους 672 οι διασωληνωμένοι – Ο «χάρτης» της διασποράς

 Κοροναϊός : 2.535 νέα κρούσματα και 60 θάνατοι – Στους 672 οι διασωληνωμένοι 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (20/3) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.535, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Οι περισσότερες από τις νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 20/03 αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 1.237 κρούσματα σε 24 ώρες.
Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 252 νέες μολύνσεις και 138 στην Αχαΐα.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή:

Μεγάλο διπλό της ΑΕΛ στη Ριζούπολη

 Play out Super League 1 (1η αγωνιστική): Μεγάλο διπλό της ΑΕΛ στη Ριζούπολη (βαθμολογία, highlights) 

Άνοιξε η αυλαία στα play out της Super League 1 με τη σημερινή (20/3) διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής. Η ΑΕΛ πέρασε από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 0-2 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια.

Ύστερα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρώτο μισάωρο, διάστημα όπου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πλησίασαν το γκολ, οι «βυσσινί» ισορρόπησαν το

Super League 2: Μπαλωθιά ο Καραϊσκάκης στο Ηράκλειο επι του Εργοτέλη. – Η Παναχαϊκή με δέκα παίκτες «δια πυρός και σιδήρου» τον Απόλλωνα Λάρισας

 

 Με δύο αναμετρήσεις άνοιξε σημερα Σάββατο (20/3) η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2. Στην Πάτρα η Παναχαϊκή επικράτησε με 1 - 0 επί του Απόλλωνα Λάρισας ενώ  η  ουραγός ΑΕ Καραϊσκάκης πέτυχε το πρώτο διπλό της σεζόν (0-1) στην έδρα του πρωτοπόρου Εργοτέλη , στο  Παγκρήτιο . 

Ολυμπιακός: Έχει δώσει στην Ελλάδα όσους βαθμούς μαζί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός την τελευταία 5ετία

 Ολυμπιακός: Έχει δώσει στην Ελλάδα όσους βαθμούς μαζί ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός την τελευταία 5ετία 

Για άλλη μία σεζόν ο Ολυμπιακός ήταν ο καλύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρώπη χαρίζοντας πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να μη χάσει και άλλο έδαφος στην κατάταξη της UEFA. Ο Ολυμπιακός και φέτος χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα την ίδια στιγμή που οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός φτάνουν μετά βίας τους βαθμούς που έχει φέρει η ομάδα του Πειραιά την τελευταία πενταετία.

Super League: Σέντρα στα play out

 https://www.fosonline.gr/media/news/2021/03/20/133297/snapshot/aelapollon.jpg

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου (20/3) η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Super League 2, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής των play out της Super League.

Πρώτη σέντρα στις 15:00 στη Ριζούπολη, όπου ο Απόλλωνας με νέο τεχνικό στον πάγκο (Χάβος αντί Παράσχου) υποδέχεται την ΑΕΛ. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 8 βαθμοί και 4 θέσεις στην ειδική βαθμολογία. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε 6 βαθμούς στα δύο παιχνίδια με τη Λάρισα, κερδίζοντάς την 1-0 εντός και εκτός έδρας.

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός δήμου – Η απάντηση Παπαευαγγέλου (βίντεο)

 Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός δήμου – Η απάντηση Παπαευαγγέλου 

Γιατί η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός δήμου ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου (στο 37:45 του βίντεο).

«Συζητήθηκε στην Επιτροπή. Αποφασίστηκε να μην αρθεί η απαγόρευση καθώς έχει αποδώσει αυτά το μέτρο», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι αν

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το EESD Forum! Επόμενη εκδήλωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 στις 19:00 «Η Κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρεμιέρα του Europe, Enterpreneurship & Sustainable Development Forum 2021 είχε μεγάλη επιτυχία, τόσο κατά την αρχική της ζωντανή μετάδοση όσο και μετά, καθώς ήδη μετράει πάνω από 340 θεάσεις στο Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=0tdo2xl7c1s) και εξαιρετικά σχόλια στα λοιπά κοινωνικά δίκτυα. Η Μαρία Μανιώτη, Ηθοποιός, Χορογράφος, Δασκάλα Χορού-Θεάτρου, ο Μάνος Τεχνίτης, Δικηγόρος - Εγκληματολόγος (LL.M, ΜSc) και η Αναστασία Βεργωτή, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, υπό την συντονισμό της Μαρίας-Ελίζας Θεοδώρου, Δικηγόρου και μέλους του Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, παρουσίασαν διαφορετικές πτυχές του προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης, της σεξουαλικής παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας που αποκαλύφθηκε και στη χώρα μας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, Μιχαήλ Καβουκλής, και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλειος Περίδης. Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση.

Επόμενη εκδήλωση «Η Κατάσταση στη Μέση Ανατολή», Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, στις 19:00.