Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η ΕΠΟ για τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος: «Το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Επανάστασης»

Ethniki_Omadiki 

Ανακοίνωση μέσω της οποίας «απαντά» σε όσους προχώρησαν σε διάφορα αρνητικά σχόλια για τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας εξέδωσε η ΕΠΟ.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες

 Μπορεί να είναι εικόνα ωκεανός 


Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη (28.03.2023) σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα πλήξουν ακόμα και την Αττική. Έως 9 μποφόρ η ένταση των ανέμων. Κατακόρυφη πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Κηφισιά - Ηλιούπολη 2 - 0, Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα!

  

Η πρωτοπόρος του νοτίου ομίλου της Super League 2, Κηφισιά επικράτησε με 2 - 0 της Ηλιούπολης στο “Γεώργιος Καμάρας”, δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει πλήρως το… σοκ της πρώτης ήττας της σεζόν από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην προηγούμενη εβδομάδα.

Το σκορ άνοιξε από τους γηπεδούχους μόλις στο 17ο λεπτό. Μετά από μερικές μονομαχίες, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παναγιώτη Πρίτσα, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα περίπου 20 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Κώστα Περιστερίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς να απειλούνται ιδιαίτερα. Στο 76ο λεπτό, ο Μιχάλης Κουϊρουκίδης έβαλε… τέλος στις όποιες ελπίδες των παικτών του Νίκου Παντέλη. Ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης βρήκε τον Έλληνα φορ με εξαιρετική σέντρα και αυτός πλάσαρε εύστοχα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 2:0.

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μαζουλουξής, Παναγιώτου, Παπασάββας (75′ Νοικοκυράκης), Γκίνη, Ταλάλ (75′ Κουϊρουκίδης), Πρίτσας (62′ Πέιος), Να’α (62′ Παυλάκης), Ποζατζίδης, Τετέι (87′ Καλλέργης).

Ηλιούπολη (Παντέλης): Περιστερίδης, Βάρκας, Κωστόπουλος (81′ Άντο), Ανδρέου, Φρίμπονγκ (74′ Τριανταφυλλάκος), Γκοτσούλιας, Κρέτσι, Ζιούλης, Βασιλείου (81′ Μπαξεβάνος), Μπαστακός, Βοσνακίδης.

Το προφίλ της 16ης αγωνιστικής 

Μητσοτάκης: Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα είναι οι πιο κατάλληλες

  

Την ανάγκη η χώρα να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και σε όσους ισχυρίζονται ότι η απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, θα τους ζητούσα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες οι οποίες έχουν την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα».

Χρόνια Πολλά ΑΣΤΕΡΑ

 Χρόνια Πολλά ΑΣΤΕΡΑ   

Δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, κ. Γιώργου Μποροβήλου για τα 92α γενέθλια του συλλόγου.

“Σήμερα η ομάδα μας συμπληρώνει 92 χρόνια ζωής. Σήμερα γιορτάζει η τεράστια οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ο σύλλογος που γεννήθηκε από την αθλητική παιδεία και το μεράκι των ιδρυτών και έφτασε τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση δύο μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως ο κ. Δημήτρης Μπάκος και ο κ. Γιάννης Καϋμενάκης, να μεγαλουργήσει, συμμετέχοντας στο πιο υψηλό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τις τελευταίες δύο δεκαετίες ζει με ασφάλεια και συνέπεια υπό τη σκέπη αυτών των δύο ανθρώπων και ασφαλώς συνεχίζει να εξελίσσεται εμπνευσμένος πάντα από το όραμά τους για την ομάδα και συνολικά την Αρκαδία. 

Ο σύλλογός μας δεν μεγαλώνει απλώς και μόνο σε χρόνια. Μεγαλώνει καθημερινά σε πολλά επίπεδα, ακολουθώντας έναν μοναδικό δρόμο αξιών και αθλητικών αρχών. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη υπόσχεσή μας. Θα συνεχίσουμε έτσι καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση του ΑΣΤΕΡΑ μας.

Με οδηγό το σύνθημά μας: “Κοιτάμε ψηλά ακολουθώντας το δικό μας δρόμο”. 

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ιδρύθηκε μία ημέρα μετά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, της Ελληνικής Επανάστασης που ξεκίνησε από εδώ, από τα μέρη του.

Υποδηλώνοντας στην πραγματικότητα τις συναισθηματικές και ιστορικές σχέσεις του συλλόγου μας με τον Ελληνισμό”.


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 27/3-2/4 2023

 

Λευκοπλακία, προκαρκινική βλάβη στο στόμα, που πρέπει να αφαιρείται

του Γιώργου Κουτσικάκη, Χειρουργού Οδοντίατρου Μ.Sc. medlabnews.gr

Η λευκοπλακία είναι μία μη ειδική λευκή πλάκα, πάχους 1-5 χιλιοστά ή και περισσότερο που είναι στερεά προσκολλημένη στους ιστούς του στόματος.

συνήθως σε άτομα 50-70 χρόνων. Μπορεί να είναι εντοπισμένη ή διάχυτη.

Εμφανίζεται σχεδόν παντού: Στα χείλη, στην παρειά, στο έδαφος του στόματος, στα ούλα, στην ουλοπαρειακή αύλακα, στη φατνιακή απόφυση , στην υπερώα και στη γλώσσα. ..................

read more

 

Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει τα παιδιά πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


Από το 2010 έως σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων παραμένει σταθερά στο πλευρό των οικογενειών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, κατά το τρέχον έτος 2023 διατίθεται για τη στήριξη 72 παιδιών 43 συνολικά πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το ποσό των 625.750 ευρώ. Πρόκειται για παιδιά που είναι ακόμη ανήλικα ή σπουδάζουν.

Με τη συμβολική αυτή ενέργεια, η Βουλή τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα. Οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους χρειάζονται στήριξη και η Βουλή είναι πάντα έτοιμη να τους την προσφέρει.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Δείτε φωτογραφίες καί βίντεο!

 

 Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο καθ' ύλην Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του