Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Πέθανε ο Νίκολας Έβανς συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο γητευτής των αλόγων»

Νίκολας Έβανς: Πέθανε ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο γητευτής των αλόγων» 

Ο Βρετανός Νίκολας Έβανς, ο συγγραφέας του «Γητευτή των αλόγων», το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου σε ηλικία 72 ετών, ανακοίνωσε σήμερα (15.08.2022) ο ατζέντης του.

Ο θάνατός του Βρετανού συγγραφέα σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου, αλλά έγινε γνωστός σχεδόν μία εβδομάδα αργότερα με μια ανακοίνωση:

Πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ και Ρωσίας θα προκαλούσε 5 δισεκ. θανάτους – Έξι σενάρια μίας ολικής καταστροφής

Πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ και Ρωσίας θα προκαλούσε 5 δισεκ. θανάτους – Έξι σενάρια μίας ολικής καταστροφής 

Ένας πυρηνικός πόλεμος, ακόμη και μικρός, θα απειλήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους με πείνα και θάνατο. Σε αυτές τις εφιαλτικές προειδοποιήσεις καταλήγει νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.

Ειδικότερα, ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας οι θάνατοι οι σχετιζόμενοι με την πείνα θα μπορούσαν – στο χειρότερο σενάριο – να εκτοξευθούν ακόμη και πάνω από πέντε δισεκατομμύρια, δηλαδή περισσότερο από το μισό όλης της ανθρωπότητας.

Μητσοτάκης από Τήνο: Να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

 Μητσοτάκης από Τήνο: Να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες  

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Τήνο, ο οποίος παραβρέθηκε στο νησί για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. «Αυτή τη σπουδαία μέρα για την ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος» ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός. 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Δεκαπενταύγουστο: «Στο πρόσωπο της Παναγιάς έχουμε συνδέσει την αγάπη και τη φροντίδα»

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Δεκαπενταύγουστο: «Στο πρόσωπο της Παναγιάς έχουμε συνδέσει την αγάπη και τη φροντίδα» 

Στην Πάρο και στη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής παρέστη σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας τις δικές της ευχές για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε για τον Δεκαπενταύγουστο: «Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου.

Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση».

«Εύχομαι οι αξίες αυτές να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά!», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι 

Ως το “ Πάσχα του καλοκαιριού ”, αποκαλείται η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν πολλά προσκυνήματα της Παναγίας, στα οποία ο κόσμος, τέτοιες ημέρες, κάθε χρόνο, συρρέει για να λάβει τη χάρη της Θεοτόκου και να εναποθέσει σε αυτή, την πίστη και τις ελπίδες του, για ένα καλύτερο αύριο.

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου, υπάρχουν πλήθος ναών και μοναστηριών, που πανηγυρίζουν τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών.

Μεταξύ αυτών:

-Στην Αργολίδα, οι ναοί της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Αργος, στο Κιβέρι, στην Αρια, στα Ιρια, στην Αγία Τριάδα, η Παναγία του Καλαμίου κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο, η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Σκοτεινή, στον Πλατανίτη και στα Χώνικα (Νέο Ηραίο)

-Στην Αρκαδία, ο ναός στην Επισκοπή Τεγέας, η Μονή Επάνω Χρέπας και η Μονή της Παναγίας Ελωνας.

-Στην Κορινθία, ο ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Θάνατος ηλικιωμένου άνδρα στην Κάντια Αργολίδας

 

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, από τη θαλάσσια περιοχή της Κάντιας, Αργολίδος, 74χρονος ημεδαπός.

Ο άνδρας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας.

Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την προανάκριση κάνει το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.


Δεκαπενταύγουστος: Η Ορθοδοξία γιορτάζει την κοίμηση της Θεοτόκου

 tinos_15_augoustou_xr_ 

«Μία των γλυκυτέρων και συμπαθεστέρων εορτών του χριστιανικού κόσμου είναι και η Κοίμησις της υπεραγίας Θεοτόκου, ην σήμερον εορτάζει η Εκκλησία. Ευθύς από των πρώτων μΧ αιώνων, έξοχος υπήρξεν η τιμή και ευλάβεια, ην απένεμον οι χριστιανοί προς την Παρθένον Μαρίαν. Αλλ' η σημερινή εορτή είναι η κατ' εξοχήν μνήμη της Θεοτόκου, άτε την Κοίμησιν αυτής υπόθεσιν έχουσα», σύμφωνα με δημοσίευμα του διηγηματογράφου και ποιητή Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην εφημερίδα «Εφημερίς» στις 15 Αυγούστου 1887.

Με την Κοίμησή Της, η οποία συνέβη, κατά την ευσεβή παράδοση, τη 15 Αυγούστου, ολοκληρώνεται η ζεύξη μεταξύ φθοράς (επίγειας ζωής) και αφθαρσίας (επουράνια ζωής).

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Ναύπλιο - Κοντά σε σπίτια έφτασαν οι φλόγες, εκκενώθηκε ξενοδοχείο

 argolida  

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης κινητοποιήθηκαν στην περιοχή Πυργιώτικα, του Δήμου Ναυπλιέων, στην Αργολίδα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη.

Η πυρκαγιά έκαιγε κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά και πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Περιβόλι Country Hotel & Retreat, το οποίο και εκκενώθηκε προληπτικά.

Καιρός: «Βαρβάτος» καύσωνας προ των πυλών - Στους 42 θα φτάσει η θερμοκρασία - Τι αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος

 https://mapio.net/images-p/23051871.jpg 

Στον καύσωνα που είναι προ των πυλών αλλά θα έχει μικρή διάρκεια, αναφέρθηκε μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του. 

Ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει πως ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου, προσθέτοντας πως εκτός από τη ζέστη, θα μας επισκεφτεί και σκόνη από την Αφρική.

Αναλυτικά, ο μετεωρολόγος αναφέρει:

Με μεγαλοπρέπεια η Λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι (video)

 

 
Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης παρουσία πλήθους πιστών , κατοίκων και παραθεριστών, πραγματοποιήθηκε χθές βράδυ (παραμονή), στο Δερβένι, η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
ΔΕΡΒΕΝΙ Ι Λιτάνευση Ιερής Εικόνας Κοιμήσεως της Θεοτόκου 14/8/22 Ι ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν o Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, ο Αντιδήμαρχος της  Δ.Ε. Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς, ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Σπύρος Καραβάς,, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος, προέδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου 
Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέρη του θρησκευτικού εμβατηρίου “Άγιος Μηνάς” του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (“Παλαιά”) καθώς και του θρησκευτικού εμβατηρίου “Παναγία Τρυπητή” του Παναγιώτη Παναγάκου, αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λήψη του οπτικοακουστικού υλικού πραγματοποιήθηκε απο την Αλέκα Σιωκορέλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.