Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

16ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ στα ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.ΠΑΥΛΟΥ

 
Τερμάτισαν στην Αρχαία Κόρινθο οι 128 δρομείς,που έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου
(στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου) των 18χλμ. Η εκκίνηση έγινε στο αρχαίο λιμάνι των Κεχριών.

Νικητές του αγώνα ήταν  
1ος Τζαναβαρας Παυλος 
2ος Τανους Αμπταλα και 
3ος Πρεβεντος Χαρης,

Στις γυναίκες
1η Δεμεστιχα Χριστινα 
2η Κλεισαρη Ματα και 
3η Σογια Λενα

Την βράβευση των αθλητών έκανε ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός στις αθλήτριες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λάκης Παπαφωτίου. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος. Βραβεύθηκαν επίσης ο πιο ηλικιωμένος αθλητής κ. Πανταζής ηλικίας 79 ετων και η 12χρονη  εγγονή του

Γιώργος: Προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων

giorgos2
Το δημοσίευμα της Real News, σύμφωνα με το οποίο δύο πρώην μέλη της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλαν μεθοδεύσεις των δικαστικών αρχών για να απαλλαγούν οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τις ευθύνες τους για διόγκωση του ελλείμματος, προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος τόνισε ότι «η καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα επιχειρούν να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, είναι η ίδια η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Προγράμματα Στήριξης και τα...
Περισσότερα ysterografa.gr

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ

antonsamaras
Ορίστηκαν, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, και Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ: 
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος για το α’ θερινό τμήμα εργασιών της Βουλής ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Αναστάσιος Νεράντζης.
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος για το β’ θερινό τμήμα εργασιών της Βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος για το γ’ θερινό τμήμα εργασιών της Βουλής ο βουλευτής Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ελληνική ομάδα όπως και ο ελληνικός λαός έχει ψυχή, έχει ιστορία, έχει θέληση.  Δεν μπορεί όμως να σκοράρει. Ούτε η ομάδα, ούτε ο λαός. Με το μηδέν δεν κέρδισε κανείς και η άμυνα δεν φέρνει ποτέ τη νίκη. Αυτό ήταν και το μόνο λάθος των κ.κ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου. Του λαού που ακόμα ανέχεται την έντεχνη δικτατορία της μίζας χωρίς να σουτάρει.

Το πάρτι του Στουρνάρα με… σουβλάκια και πίτσες

stourdilwseisΟ Γιάννης Στουρνάρας θέλησε να ευχαριστήσει τους πρώην συνεργάτες του για την συνεργασία που είχαν και γι’ αυτόν τον λόγο έκανε πάρτι στο σπίτι του.

Στο πάρτι, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, το μενού δεν περιελάμβανε σούσι, αλλά σουβλάκια, πίτσες και μπύρες.

Το γλέντι ξεκίνησε με το τραγούδι «Είμαι αετός χωρίς φτερά», ενώ χαριτολογώντας ο κ. Στουρνάρας είπε πως «τα σουβλάκια είναι μία προσφορά του Σταϊκούρα».

Το μόνο που δεν υπολόγισε ο κ. Στουρνάρας ήταν πως επρόκειτο για βραδιά Μουντιάλ, με την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Κολομβία. Ετσι, επειδή δεν υπήρχε τηλεόραση, ορισμένοι επέλεξαν το ποδόσφαιρο και έφυγαν σχεδόν μόλις πήγαν!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

kukloforiakes-ruthmiseis
Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσει την Κυριακή από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης «Live Well».
Συγκεκριμένα, σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα υπάρξει στους παρακάτω δρόμους:
Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρρόης προς Λ. Συγγρού.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, καθώς επίσης και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Ηρ. Αττικού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ακακιών και της Λ. Βασ. Κων/νου.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας
Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.
Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.
Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλ. Συντάγματος.
Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Βουλιαγμένης.
Επιπρόσθετα κατά μήκος της διαδρομής της εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων πλην των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:
Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού (μόνο για οχήματα Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.)
Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης.
Λ. Βασ. Σοφίας – Μαρασλή.
Λ. Βασ. Κων/νου – Παυσανίου.

Η συγγνώμη του Άδωνη στον Σαμαρά…

georgiadhs_samaras

Συνέντευξη – εξομολόγηση παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην «Καθημερινή», με αφορμή την αντίδρασή του μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην τον συμπεριλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός.
Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι διπλά άσχημα, διότι ο Σαμαράς εμένα με ευεργέτησε κι εγώ αντέδρασα λες και δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να αλλάζει τους υπουργούς του».
Για τους λόγους της αντικατάστασής του είπε: «Όπως όλοι, έχω κάποια συν και κάποια πλην. Στα πλην μου είναι ότι υπερεκτίθεμαι και ότι κάποιες φορές ξεπερνώ το μέτρο και υπερβάλλω στις συγκρούσεις μου. Άρα, λοιπόν, μπορεί όντως να υπήρχαν λόγοι να αντικατασταθώ και σίγουρα ο Πρωθυπουργός είχε τους λόγους του, καθώς εκείνος μπορεί να βλέπει καλύτερα τη μεγάλη εικόνα».
Για την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε ότι έχει άδικο ο Λοβέρδος: «Κυρίως, για το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε. Εάν η κυβέρνηση βάλει έστω νερό στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνον θα καταστραφεί η ίδια, αλλά και η χώρα».
Για το αν έχει μετανιώσει για το ακροδεξιό παρελθόν του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει κανένα ακροδεξιό παρελθόν. Εγώ πάντα ήμουν δεξιός. Ούτε κεντροδεξιός ούτε ακροδεξιός».

ysterografa.gr

Στο «κόκκινο» τα Ταμεία. Κίνδυνος για τις συντάξεις μετά το 2016

sintaxeis1
Η «Καθημερινή» αποκαλύπτει ότι το αποθεματικό των Ταμείων δεν φτάνει για να χρηματοδοτήσει τις συντάξεις μετά το 2016.
Η συρρίκνωση της δημόσιας χρηματοδότησης των Ταμείων, σε συνδυασμό με τη μείωση των απασχολουμένων και την υπέρμετρη αύξηση των συνταξιούχων, οδηγεί σε αδιέξοδο.
Υπολογίζεται ότι το 2016 θα απαιτηθούν πρόσθετοι πόροι 900 εκατ. ευρώ. Το 2017 τουλάχιστον 1,88 δισ. περισσότερα από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Το 2018 το ποσό ανέρχεται σε 2,15 δισ., το 2019 αυξάνεται στα 2,40 δισ. ενώ το 2010 φθάνει στα 2,67 δισ.
Όλες οι προβλέψεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως και στο τμήμα των κύριων συντάξεων θα πρέπει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και όχι μόνο των επικουρικών, όπως ισχύει από την 1η Ιουλίου και τα εφάπαξ.

ysterografa.gr

Μισθοί δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο!

dimosioi1

Ανατροπές έρχονται από τον Οκτώβριο στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου, με τα κριτήρια του μπόνους αποδοτικότητας να αποτελούν κρίσιμη διαρθρωτική αλλαγή για την Τρόικα και την κυβέρνηση να πιέζεται και από τις μεγάλες ανισότητες που εξακολουθούν να επικρατούν στη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» έρχονται μειώσεις σε 204.000 αποφοίτους Δημοτικού και Λυκείου (ΥΕ και ΔΕ) και αυξήσεις σε 240.000 δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτές και αποφοίτους ΑΕΙ (ΤΕ και ΠΕ). Η κατεύθυνση είναι σαφής: οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνασίου) και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Καταδικάζει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο η ΕΣΗΕΑ για την υπόθεση με το ρόζ βίντεο

Από την ΕΣΗΕΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή την υπόθεση “εκβιασμού” που κατήγγειλε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ...
Διαβάστε περισσότερα  www.airetos.

Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 1.174 ΕΥΡΩ

Ισχυρές οικονομίες έχουν ισχυρούς στρατούς. Ισχυρούς στρατούς έχουν ισχυρές κοινωνίες. 

Ο Λοχαγός με δύο παιδιά που αμείβεται με 1.174 ευρώ μηνιαίως οφείλει να εξασφαλίσει ένα σπίτι για να κοιμάται η οικογένειά του, εκεί όπου η πολιτική ηγεσία του και η κοινωνία τον στέλνει, να ράβει τη στολή του, να υπηρετεί την Πατρίδα του χωρίς να την κλέβει και να είναι έτοιμος καθημερινά να θυσιαστεί με τα παιδιά της κοινωνίας, η οποία του ζητά να την προστατεύει για να υπάρχει.
Ο Έλληνας Αξιωματικός και ο αξιωματικός κάθε κοινωνίας υπερασπίζεται τις ιδέες της, τις αξίες της. Το πρόβλημα στην Ελλάδα αναδείχθηκε την περασμένη δεκαετία όταν οι αξίες της κοινωνίας σε όλους τους τομείς και σε όλους τους θεσμούς συνέκλιναν στην εξυπηρέτηση της λήστευσης του δημοσίου χρήματος, κριτήριο για την αξιολόγηση των λειτουργών της. Δημόσιο χρήμα, κυρίως δανεικό, που καταχράστηκε με τη μορφή μιζών, μισθών και προμηθειών ιδιωτικών εταιρειών για προμήθειες Δημοσίου. Σε αυτή την κατάχρηση γαλουχήθηκε και λειτούργησε η περίφημη παραοικονομία, παραπαιδεία και στο τέλος η παρακοινωνία που τόσο λείπει σε πολλούς.
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Άμυνας τα χρόνια προ της κρίσης κυρίως αποχωρούσαν από την πολιτική μετά τη θητεία τους σε αυτό, μετά την κρίση δε συνέχισαν να αμείβονται υψηλά από την κοινωνία και περιορίστηκαν σε πύρινους λόγους, περιοδείες και ευχολόγια για μία καλύτερη Ελλάδα και το αξιόμαχο του στρατεύματος. 
Ο Λοχαγός πλέον εργάζεται περήφανα με τα 1.174 ευρώ και τα δύο παιδιά του, χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι του, περιμένοντας ακόμα την ολοκλήρωση των ρουσφετιών του παρακράτους για να μάθει επιτέλους σε ποιο χωριό των συνόρων θα πάει σε δύο μήνες, γνωρίζοντας πάντα μέσα του ότι υπηρετεί ιδέες και όχι πρόσωπα. 
Εξάλλου δεν τον απασχολεί πια ποιος θα του μιλήσει. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κοινωνία ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιες αξίες θέλει να έχει και πόσο πρέπει να αμείβει το Λοχαγό της και τα παιδιά του... 
Thedayaftergr

Λάζαρος Καψιμάλης στο iDradio.gr : Δεν με ενδιαφέρει να κάνω το hit του μήνα…

Στο δεύτερο mind attack στο iDradio.gr ο νεαρός καλλιτέχνης και μουσικός Λάζαρος Καψιμάλης ήταν ο καλεσμένος μου. Μιλήσαμε για την νέα του δουλειά και τα τραγούδια που του έχει γράψει ο (κοινός με εμένα) φίλος και αδερφός Αλέξης Γούδας, το «Αγεφύρωτο» και το «Σαν την αγάπη μου δεν έχει».  Κατά την διάρκεια της συζήτησης μου αποκάλυψε πως το promotion της δουλειάς του το κάνει  εκείνος, ο Αλέξης αλλά και φίλοι του και κάνεις άλλος, ενώ δεν τον ενδιαφέρει να κάνει το hit του μήνα και μετά να ξεχαστεί.  Στην συνέχεια...


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι καλοί χωρούν

syriza-oloi-oi-kaloi-xoroun
Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το προσκλητήριο Νο 345 του ΣΥΡΙΖΑ, που αγωνιά να μαζέψει ψηφαλάκια με μόνο σκοπό την εξουσία για την εξουσία.

Το κόμμα που μετακόμισε από τα Εξάρχεια στο Κολωνάκι, προσπαθεί με το φερετζέ της αριστερής ανέξοδης και επικίνδυνης πολιτικολογίας να εντυπωσιάσει και τους τελευταίους επαναστάτες του Ελληνικού καναπέ, με την ανόητη υποστήριξη στους τρομοκράτες της 17Ν. Με τις ενίοτε ανθελληνικές θέσεις για Σκόπια, Κύπρο, Αιγαίο και λαθρομετανάστες.

Ταυτόχρονα το ίδιο κόμμα, «γλείφει» τον κεντρώο χώρο έχοντας ως «κράχτες» εκείνους τους ποντικούς που πήδηξαν από το καράβι του ΠΑΣΟΚ, τότε που η Ελλάδα χρειαζόταν ενωμένο μέτωπο απέναντι στους δανειστές και τα συμφέροντα. Το ίδιο κόμμα «σέρνεται» στα ξένα κέντρα εξουσίας, εκλιπαρώντας για διεθνή στήριξη..

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την κρίση, παλεύει ανάμεσα στις συνιστώσες του ..τους μπουρλοτιέρηδες και τους σαλονάτους που αμφότεροι περνούν έξω από το Μαξίμου και ονειρεύονται την ημέρα που θα φωτογραφίζονται στα σκαλιά του.

Το κόμμα του Αλέξη, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα παλέψει για μία ακόμη φορά να αποδείξει πως από κόμμα του λιθοβολισμού έγινε το κόμμα της σύνεσης και της εξουσίας.

Ο Αλέξης θα προσπαθήσει να καθησυχάσει την κοινωνία πως αυτός και η παρέα του δεν είναι και τόσο επαναστάτες αλλά άμα λάχει ..(ξανα)γίνονται!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάταια προσπαθεί να εξαπατήσει τον μεσαίο δημοκρατικό χώρο.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Ο Μέσι λύτρωσε την Αργεντινή στις καθυστερήσεις και η Νιγηρία ελπίζει

Ο Μέσι λύτρωσε την Αργεντινή στις καθυστερήσεις και η Νιγηρία ελπίζει
Ο...άφαντος σε 90 λεπτά, Λιονέλ Μέσι, χτύπησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και με εξαιρετικό γκολ χάρισε τη μεγάλη νίκη στην Αργεντινή επί του Ιράν με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Με το 2 στα 2 η ομάδα του Σαμπέγια προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Το Ιράν έφτασε μία ανάσα από τη μεγαλύτερη, έως τώρα, έκπληξη στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η ομάδα του Κεϊρός ήταν εκπληκτική στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, αλλά στάθηκε διπλά άτυχη, καθώς εκτός το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις, έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ στην επανάληψη και δεν πανηγύρισε λόγω των εκπληκτικών επεμβάσεων του γκολκίπερ της Αργεντινής, Ρομέρο.

Η Αργεντινή, όπως και με τη Βοσνία, νίκησε αλλά δεν έπεισε. Χρειάστηκε να «μιλήσει» η κλάση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της στο 91΄ για να πάρει τη δεύτερη διαδοχική της νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ο Μέσι, ο οποίος ήταν εκτός αγώνα για 90 λεπτά, ήταν αυτός που «λύτρωσε» την «αλμπισελέστε» και στέρησε από τους Ιρανούς τον ένα βαθμό, που δικαιούνταν βάση της εμφάνισής τους.

Η υπεροχή που είχε η Αργεντινή από το ξεκίνημα του ματς ήταν «φλύαρη», παρ' όλα αυτά η ομάδα του Σαμπέγια είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί στα πρώτα 25 λεπτά. Αρχικά με τον Ιγκουαΐν, στη συνέχεια με τον Αγουέρο (και στις δύο φάσεις απέκρουσε σωτήρια ο Χαγκίγκι), ενώ ακολούθησε η φάση με τον Ρόχο, η κεφαλιά του οποίου από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 37΄ η κεφαλιά του Γκαράι από τη μικρή περιοχή δε βρήκε στόχο, ενώ οι Ιρανοί, που δεν είχαν φανεί για 41 λεπτά, έφτασαν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Χοσεϊνί στο πρώτο δοκάρι, από το κόρνερ του Ντεζάγκα, να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Ρομέρο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την τεράστια ευκαιρία για το Ιράν. Στο 52΄ ο Ντεζάγκα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και στο σημείο του πέναλτι εντελώς αμαρκάριστος ο Γκουσανετζχάντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομέρο απεσόβησε το 0-1. Η φάση αυτή ανέβασε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Κεϊρός, οι οποίοι άρχισαν να βγαίνουν σιγά-σιγά από την άμυνά τους και να διεκδικούν κάτι περισσότερο.
Ο Μέσι που για 60 λεπτά ήταν...άφαντος στο ματς, μπήκε κάθετα προς την εστία του Χαγκίγκι, πλάσαρε πάνω στην κίνηση κι έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Ιρανού γκολκίπερ, στην πρώτη ευκαιρία της Αργεντινής στην επανάληψη. Νέα μεγάλη φάση για το Ιράν στο 67΄, με το Ρομέρο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Ντεζάγκα. Νέα μεγάλη επέμβαση του Ρομέρο στο 87΄ στο σουτ του Γκουσανετζχάντ, για να έρθει στο 91΄ ο Μέσι με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή να στείλει στον...παράδεισο την ομάδα του και στην...κόλαση του Ασιάτες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 2. Εζέκιελ Γκαράι, 16. Μάρχος Ρόχο, 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 5. Φερνάντο Γκάγκο, 7. Ανχελ Ντι Μαρία (+90΄ 6. Λούκας Μπίλια), 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 9. Γκονσάλο Ιγκουαΐν (77΄ 22. Εζέκιελ Λαβέτσι), 10. Λιονέλ Μέσι, 20. Σέρχιο Αγουέρο (77΄ 18. Ροντρίγκο Παλάσιο)

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός):
12. Αλιρέσα Χαγκίγκι, 15. Πέτζμαν Μοντασέρι, 4. Τζαλάλ Χοσεϊνί, 5. Αμίρ Σαντεγκί, 23. Μεχρντάντ Πουλαντί, 3. Εσάν Χαϊσάφι (88΄ 8. Ρεζά Χαγκιγκί), 6. Τζαβάντ Νεκουνάμ, 14. Αντράνικι Τιμοτιάν, 21. Ασκάν Ντεζάγκα (85΄ 9. Αλιρεζά Τζαχάν), 16. Ρέζα Γκουσανετζχάντ, 7. Μασούντ Σοτζάι (76΄ 2. Κσόρο Χεϊνταρί)

Κρίσιμο 1-0 της Νιγηρίας

Τη νίκη που την καθιστά φαβορί για την δεύτερη θέση του 6ου ομίλου, η οποία οδηγεί στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας πανηγύρισε η Νιγηρία. Οι Αφρικανοί επικράτησαν 1-0 της «πρωτάρας» Βοσνίας στο «Pantanal arena» της πόλης Κουιάμπα, για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, και έθεσαν τους Βαλκάνιους εκτός συνέχειας. Μάλιστα, η ομάδα του Σάφετ Σούσιτς έγινε η πρώτη από το 1982 που στην «παρθενική» συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν προκρίνεται στην επόμενη φάση. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημειώθηκε από τον Οντεμβίγκιε στο 29΄.
Με τον Εμενίκε να έχει εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την άμυνα της Βοσνίας, η Νιγηρία κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, είχε την κατοχή της μπάλας και έχασε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, οι «δράκοι» χαμογέλασαν προσωρινά στο 21΄ όταν ο Μισίμοβιτς έβγαλε την κάθετη σέντρα στον Τζέκο, ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί, όμως, διεκόπησαν απότομα, με τον διαιτητή να υποδεικνύει λανθασμένα τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος καλυπτόταν, σε θέση οφσάιντ και να ακυρώνει το γκολ.
Η απόφαση αυτή λειτούργησε αρνητικά για τη Βοσνία, η οποία οκτώ λεπτά αργότερα είδε τον Οντεμβίγκιε να ανοίγει το σκορ για τη Νιγηρία. Στο 29΄ ο «κακός δαίμονας» της Βοσνίας Εμενίκε έφυγε απ' τα δεξιά, πέρασε τον Σπάχιτς και σέντραρε στον Οντεμβίγκιε, με τον επιθετικό της Στόουκ Σίτι να μη δυσκολεύεται να νικήσει τον Μπέγκοβιτς. Η Βοσνία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Τζέκο ήταν απελπιστικά μόνος και ίσως ο μόνος δραστήριος της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με τους «υπεραετούς» στο 1-0.
Στην επανάληψη η Νιγηρία προσπάθησε να κρατήσει το 1-0 και το κατάφερε, καθώς με καλή άμυνα έκλεισε τους διαδρόμους, αποσυντόνισε τους «δράκους», οι οποίοι είχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ενγεάμα. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά για τη Βοσνία, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, τη στιγμή που οι Νιγηριανοί βρίσκονται με το ένα... πόδι στην επόμενη φάση.
ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι): 1. Βίνσεντ Ενγεάμα, 2. Τζόζεφ Γιόμπο, 5. Εφε Αμπρόουζ, 7. Αχμέντ Μούσα (65΄ 23. Σόλα Αμεόμπι), 8. Πίτερ Οντεμβίγκιε, 9. Εμάνουελ Εμενίκε, 10. Τζον Ομπι Μίκελ, 13. Τζουγουόν Οσανίουα, 17. Ογκένι Ονάζι, 18. Μάικλ Μπαμπαντούντε (75΄ 3. Εζίκε Ουζοένγι), 22. Κένεθ Ομέρου.
ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): 1. Ασμίρ Μπέγκοβιτς, 4. Εμίρ Σπάχιτς, 7. Μουχαμέντ Μπέσιτς, 8. Μιραλέμ Πιάνιτς, 10. Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, 11. Εντίν Τζέκο, 13. Μενσούρ Μούιντζα, 15. Τόνι Σούντζιτς, 16. Σενάντ Λούλιτς (58΄ 23. Σετζάντ Σαλίχοβιτς), 18. Χάρις Μεντούνγιανιν (64΄ 14. Τίνο-Σβεν Σούσιτς), 20. Ιζέτ Χαΐροβιτς (57΄ 9. Βένταντ Ιμπίσεβιτς).

Ο... γεροΚλόζε γλύτωσε τη Γερμανία από την Γκάνα

Ο... γεροΚλόζε γλύτωσε τη Γερμανία από την Γκάνα
Σε ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια του Μουντιάλ, Γερμανία και Γκάνα, αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, με τον 36χρονο Μίροσλαβ Κλόζε να διαμορφώνει το τελικό σκορ, πιάνοντας ταυτόχρονα τον Ρονάλντο στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ, έχοντας από 15 γκολ ο καθένας.
Ο Γκέτσε στο 52΄ άνοιξε το σκορ, δύο λεπτά μετά ο Αντρέ Αγιού ισοφάρισε για τη Γκάνα, ενώ στο 63΄ ο Γκιάν έδωσε προβάδισμα στους Αφρικανούς. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του 7ου ομίλου, διαμόρφωσε στο 71΄ ο Μίροσλαβ Κλόζε.

Το παιχνίδι στο «Καστελάο» δεν είχε γκολ στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά στην επανάληψη οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο «Καστελάο» της Φορταλέσα παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και οι δύο ομάδες παραμένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τους Γερμανούς να βρίσκονται πιο κοντά (4β.) και τη Γκάνα να έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή με μόλις ένα βαθμό μετά από 2 αγώνες.
Μη έχοντας άλλη επιλογή, μετά την ήττα από τις ΗΠΑ, η Γκάνα μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να προβληματίσει τους Γερμανούς και τα κατάφερε. Η ομάδα του Λεβ δεν είχε καμία σχέση με αυτή που «ισοπέδωσε» την Πορτογαλία κι αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Νόιερ, οι Αφρικανοί θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος.

Ο γκολκίπερ της Μπάγερν είπε «όχι» στο 13΄ και 33΄ στους Ατσού και Μουντάρι, ενώ από την πλευρά τους τα «πάντσερ» είχαν μία καλή φάση στο 21΄ με το Μίλερ να μη μπορεί να σκοράρει από κοντά.
Οι δύο ομάδες μπήκαν «ζεστές» στο δεύτερο μέρος. Η Γερμανία άνοιξε το σκορ σε ανύποπτη φάση στο 52΄, όταν μετά από σέντρα του Μίλερ, ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Γκάνας και με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο γόνατό του) πέτυχε το 1-0.
Η «απάντηση» των Αφρικανών ήταν άμεση. Δύο λεπτά μετά, από τη σέντρα του Μπογιέ, ο Αντρέ Αγιού νίκησε στον αέρα το Μουσταφί και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1. Το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε ψυχολογικά τους παίκτες του Άπια, οι οποίοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 63΄ με το εκπληκτικό τελείωμα του Γκιάν (2-1).
Οι πανηγυρισμοί των Γκανέζων δεν κράτησαν πολύ. Η διπλή αλλαγή του Λεβ στο 69΄, με τους Κλόζε και Σβαϊνστάιγκερ να μπαίνουν στο γήπεδο, έφερε άμεσα αποτέλεσμα, καθώς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Κλόζε σκόραρε με κοντινή προβολή (71΄) και το ματς έγινε θρίλερ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ):
1. Μάνουελ Νόιερ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ (46΄ 21. Σκοντράν Μουστάφι), 5. Ματς Χούμελς, 17. Περ Μερτεζάκερ, 4. Μπένεντικτ Χεβέντες, 6. Σάμι Κεντίρα (70΄ 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ), 16. Φίλιπ Λαμ, 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεζούτ Οζίλ, 19. Μάριο Γκέτσε (69΄ 11. Μίροσλαβ Κλλόζε), 13. Τόμας Μίλερ.

ΓΚΑΝΑ (Τζέιμς Άπια):
16. Φατάου Νταουντά, 23. Χάρισον Αφουλ, 21. Τζον Μπογιέ, 19. Τζόναθαν Μενσά, 20. Κουάντβο Ασαμόα, 7. Κρίστιαν Ατσού (72΄ 22. Μουμπάρακ Γουακασό), 11. Σάλεϊ Μουντάρι, 10. Αντρέ Αγιού, 17. Μοχάμεντ Ραμπιού (77΄ 8. Μοχάμεντ Μπαντού), 3. Ασαμόα Γκιάν, 9. Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (52΄ 13. Τζόρνταν Αγιού).