Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (28/01) με χιόνια και παγετό στα κεντρικά και βόρεια

 Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο (28/01) με χιόνια και παγετό στα κεντρικά και βόρεια 

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο (28.01.2023) όπως προβλέπει το meteo. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές σε αρκετές περιοχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στα νότια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, θα είναι βροχερός με καταιγίδες στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα σταματήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ προοδευτικά το μεσημέρι και στα νησιωτικά τμήματα.

Σαντορίνη: Βρετανός γεωφυσικός προειδοποιεί για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος

  

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει Βρετανός γεωφυσικός του Imperial College του Λονδίνου για το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος στη Σαντορίνη, το οποίο, όπως επισημαίνει, αποτελεί σοβαρή απειλή.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, όπως αναφέρουν η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και η βερολινέζικη «Morgenpost».

Ο γεωφυσικός Καγετάν Κραπκίβιτς, που ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας στο Imperial College του

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για να ψηφίσετε την Παραλία της Χιλιαδούς ως την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία για το 2022!

 

Λιγότερο από μια εβδομάδα έχει απομείνει μέχρι τη λήξη της ψηφοφορίας  στις 31 Ιανουαρίου για το «EUFCN Film Location Award 2022» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Film Commissions (European Film Commissions Network).

Κάθε χρόνο το EUFCN επιλέγει και βραβεύει την καλύτερη τοποθεσία όπου πραγματοποιήθηκαν κινηματογραφικά γυρίσματα. Η επιλογή μπορεί να γίνει από μία κινηματογραφική ταινία ή και τηλεοπτική σειρά.

Σέσκουλα, λαχανίδες με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές ουσίες, κατάλληλα για σάκχαρο, μάτια, έντερο

Beta Vulgaris var. cicla

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα σέσκουλα (Beta Vulgaris var. cicla) συγγενεύουν με το κοκκινογούλι και στην πραγματικότητα είναι γογγύλια. Ανήκουν στην οικογένεια των χηνοποδίων (chenopodiaceae).

Είναι λαχανικό με πλούσιο φύλλωμα και ιδιαίτερη γεύση. Με μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά φύλλα, τα σέσκουλα έχουν μια στυφή γεύση. Υπάρχουν σε διάφορα χρώματα π.χ. κόκκινο ή άσπρο. Άλλες ονομασίες του σέσκουλου είναι λαχανίδα ή σέσκλο ή γλυκορίζι.

Το καλλιεργούμε για τα φύλλα του τα οποία τρώγονται μαγειρεμένα ή σε σαλάτες. Η καλλιέργεια μπορεί να γίνει είτε από σπόρους είτε από φιντάνια. Τα σέσκουλα προτιμούν ανοικτές και ηλιόλουστες θέσεις και εδάφη γόνιμα, υγρά αλλά με καλή αποστράγγιση. .................

read more

Πρόταση μομφής-Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις υποκλοπές: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα; Οι πολίτες συγκρίνουν, κρίνουν και θα μας δώσουν δεύτερη αυτοδυναμία - Όλα όσα είπε στην ομιλία του.

 Πρόταση μομφήςΜητσοτάκης: Οι πολίτες συγκρίνουν κρίνουν και θα μας δώσουν δεύτερη αυτοδυναμία  Όλα όσα είπε στην ομιλία του 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την ομιλία του με αναφορά στη σημερινή ημέρα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος λέγοντας: «Ποτέ ξανά» και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ούτε η αναφορά στη γερμανική θηριωδία δεν ήταν αιτία για να υπάρχει καθολικό χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σημείο-σημείο σε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

 Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης 

Δεν πέρασε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς μετά από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή 156 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 143 ψήφισαν υπέρ. Σημειώνεται πως συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ κανείς δεν ψήφισα «παρών».

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.


Παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στα Εξαμίλια.


Εγκαινιάστηκε στην Κορινθία, η πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Πρόκειται για επένδυση της ΤΙΤUN OLAM. Η δομή βρίσκεται στα Εξαμίλια της Κορίνθου.

Στην τελετή εγκαινίων, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός, είπε τα εξής:

(…) ​ είναι μια ιστορική ημέρα η σημερινή, είναι ιστορική όχι μόνο για την Ticun Olam και την επένδυση στην Κόρινθο, προφανώς είναι για την Κόρινθο μια πολύ μεγάλη επένδυση αναμφίβολα.

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι αστυνομικοί διευθυντές που προάγονται σε ταξίαρχους. Προήχθει σε ταξίαρχο ο Αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης

 Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Αυτοί είναι οι αστυνομικοί διευθυντές που προάγονται σε ταξίαρχους 

Μετά την κρίση των ταξίαρχων ολοκληρώθηκαν και οι κρίσεις των αστυνομικών διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος.

Η κρίσεις διεξήχθησαν υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος Λάζαρου Μαυρόπουλου και Γεώργιου Δούβαλη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξίαρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω είκοσι αστυνομικοί διευθυντές Γενικών Καθηκόντων :
– Νικολάου Νικόλαος
Τετράδης Χαράλαμπος

Β΄ κατηγορία Κορινθίας (13η αγωνιστική): Αστέρας Κορίνθου εναντίον Αστέρα Δερβενίου. Μάχη στον Ασπρόκαμπο με την Κόρινθο 2006.

 https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/pelderva.jpg 

Με τα παιγνίδια της 13ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται , αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στις 3:00 το απόγευμα,  το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Κορινθίας.

 Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και από τώρα πρωταθλητής Αστέρας Δερβενίου , μετά την θριαμβευτική του εμφάνιση στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης ( 7 - 4 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου), αύριο αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας , στο γήπεδο Εξαμιλίων, τον συνώνυμό του Αστέρα Κορίνθου, ενώ την ίδια στιγμή στο Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού υποδέχεται τον ΑΟ Λυκοποριάς. 

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Καταδικαστέα η εισβολή κουκουλοφόρων στο Δημοτικό Σταδιο Λουτρακίου. Η βία μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

https://www.epskor.gr/images/%20.jpg 

Η Ε.Π.Σ. Κορινθίας, καταδικάζει την εισβολή των κουκουλοφόρων στο Δημοτικό Στάδιο Λουτρακίου, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023.

Τέτοια περιστατικά βίας, δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο, δεν έχουν σχέση με αυτό και πρέπει να μένουν μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, το δε ποδόσφαιρο οφείλει να μείνει ενωμένο. 

Επίσης, συγχαίρουμε τη Διοίκηση του ΑΟ Λουτρακίου για την ψύχραιμη στάση της προκειμένου να προστατευτεί ο αγώνας.-

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ