Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Το νέο ΔΣ του Ηρακλή Ξυλοκάστρου:

Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1928
Το νέο ΔΣ του Ηρακλή Ξυλοκάστρου:
Δημητρόπουλος Δημήτριος
Κλαδούχος Θωμάς
Κλαδούχος Δημήτριος
Ντάγκας Ευστάθιος
Φειδάκη Γεωργία
Γρηγορίου Γρηγόριος
Κακοκέφαλος Βασίλειος
Παναγουλόπουλος Αναστάσιος
Γκαδάκης Δημήτριος

Ανοίγουν 32.433 νέες θέσεις εργασίας σε δήμους – Ποιοι μπορούν να τις διεκδικήσουν

Ξεπαγώνει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε δήμους όλης της χώρας.
Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) και η αναπληρώτρια υπουργός της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.
Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και θα ορίζει τις προθεσμίες και τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος του Οργανισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ( για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα)
-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Οι θέσεις είναι πεντάμηνης διάρκειας με διασφαλισμένα τα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.

aftodioikisi.gr

Πατούλης- Καββαθάς Να επεκταθεί το προγράμμα των 100 δόσεων και στους Δήμους

Συνάντηση, με θέμα συζήτησης τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., είχε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Κουράση  ...

Για την υπόθεση νοθείας στην ΚΕΔΕ

Είδατε που μας δικαιώνουν όλοι τώρα για την υπόθεση νοθείας στην ΚΕΔΕ;
Το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΑΙΡΕΤΟΥ http://www.airetos.gr/default.aspx?catid=279 προκαλεί ακόμη αντιδράσεις.
Εμείς όμως παρότι τα μαθαίνουμε, ούτε για παραίτηση Ιωακειμίδη θα γράψουμε, ούτε για παραίτηση Ζούτσου.
Γιατί ούτε όταν βγάλαμε την είδηση κάναμε παιγνίδια, ούτε θα κάνουμε τώρα.
Ας περιμένουμε λοιπόν ...

airetos.gr

Πνίγηκε στους ... βόθρους η Ανατολική Αττική

Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 150.000 βόθροι με συνέπεια η ρύπανση από βοθρολύματα που ρίχνονται ανεξέλεγκτα  ...

Εισαγγελείς: Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους για Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά

Εισαγγελείς: Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους για Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. ΠαππάΝα αποφυλακιστούν με περιοριστικούς όρους οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς, εισηγούνται στο Συμβούλιο Εφετών οι αρμόδιοι εισαγγελείς, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, στις 29 Μαρτίου. Δείτε αναλυτικά τι προτείνουν οι εισαγγελείς Εφετών για τα δύο κορυφαία στελέχη της «Χρυσής Αυγής»......

Ερώτηση 17 βουλευτών μεταξύ των οποίων kai ο Χρίστος Δήμας, για τη δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ακριβές χρονοδιάγραμμα για την άμεση καταβολή των δικαιούμενων πληρωμών σε αγρότες και κτηνοτρόφους και απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργεί πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση για την δέσμευση των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάνε με ερώτησή τους δεκαεπτά βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Στο κείμενο της σχετικής ερώτησης – με πρώτη υπογράφουσα την βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή – οι βουλευτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ασαφή διατύπωση της απόφασης περί  διάθεσης  σε έντοκο λογαριασμό εκτός του τραπεζικού ιδρύματος του Οργανισμού Πληρωμής διαθεσίμων ταμειακών υπολοίπων του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π./Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές.

Συγκεκριμένα εγείρονται ζητήματα διαφάνειας ενώ δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για το ποιες πληρωμές  θεωρούνται άμεσες και ποιες όχι την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου αν και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο οι ευρωπαϊκές και εθνικές ενισχύσεις εντούτοις δεν προχώρησε στην ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος πληρωμών.

  Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Εξέχουσα θέση στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία λαμβάνει το βιβλίο που επιμελήθηκαν Καθηγητές του Τμήματος της Κορίνθου


Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" είναι σήμερα το βιβλίο «Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στο μηχανισμό στήριξης» (Εκδόσεις Λιβάνη, ISBN 978-960-14-2872-7) που επιμελήθηκαν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο, κ. Παντελής Σκλιάς και ο Λέκτορας του Τμήματος, κ. Σπυρίδων Ρουκανάς.

Το βιβλίο επιχειρεί σε 512 σελίδες να ρίξει φως σε μια κρίσιμη δεκαετία για την πολιτική οικονομία της Ελλάδας, δεκαετία που προηγήθηκε της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2010. Το βιβλίο προσδοκά να αποτελέσει βάση μελέτης και έρευνας και σημείο αναφοράς στη σχετική βιβλιογραφία έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία για περισσότερη εμβάθυνση και ανάλυση. Για το Τμήμα της Κορίνθου, πρόκειται για μια σημαντική διάκριση, αφού το βιβλίο είναι μοναδικό στο είδος του και προσδίδει ακόμα ένα συγγραφικό έργο στην πλούσια συγγραφική δραστηριότητα των διδασκόντων στο Τμήμα. Για τον ακαδημαϊκό χώρο, τα βιβλία και η δημοσίευση επιστημονικών άρθρων αποτελούν τον πυρήνα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού και του επιπέδου σπουδών που προσφέρονται. Στην ερευνητική ομάδα που συνέβαλε στον τόμο με αναζήτηση σχετικής βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας, ήταν και οι Γιώργος Αρβανίτης, Παντελής Κάλλιας και ο Κορίνθιος Βασίλης Μπαλάφας.

Στο ρεπορτάζ (http://www.dimokratianews.gr/content/34817/vomva-gia-mnimonio) της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" που υπογράφει ο Μανώλης Κοττάκης αναφέρονται τα εξής :

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΣΒΟΥ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ



http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2013/09/athanasiou2-456x300.jpgΟ πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου (ρυθμίσεις για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης) και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας κατά της διαφθοράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά την απίθανη πρόταση, πριν λίγες ημέρες, της προέδρου της Βουλής, ότι διοικητικό όργανο μπορεί να μην εφαρμόζει αποφάσεις δικαστικών οργάνων, το κράτος δικαίου σήμερα υφίσταται νέο πλήγμα, με την επιχειρούμενη, με το πιο πάνω Σχέδιο Νόμου, κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών και την υποβάθμιση των Εισαγγελικών Αρχών (εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εισαγγελέας κατά της διαφθοράς) σε απλά όργανα της διοίκησης, τα οποία και θα εκτελούν τις επιλογές της. 
Η Νέα Δημοκρατία θα διαφυλάξει το κράτος δικαίου και την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών από αυτές τις ολοκληρωτικού τύπου προθέσεις της κυβέρνησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τις αυξήσεις στους μισθούς στη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καλό είναι ο κ. Σακελλαρίδης να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέρφους του, υπουργούς της κυβέρνησής του:
Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Βαρουφάκης, σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις του,  και  παρότι  ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ!
Θυμίζουμε ότι την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης, εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο, που όμως λίγες ώρες μετά, άδειασε ο κ. Βαρουφάκης!
Αλλά και κάτι ακόμα: Μην εκθέτει τους συναδέρφους του υπουργούς ο κ. Σακελλαρίδης γιατί, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει:
Την αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε ο ίδιος ο  κ. Βαρουφάκης.
Την έκτακτη εισφορά την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης.
Το χαράτσι για την ΕΡΤ το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παππάς.
Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο «γέφυρα», την τρόικα «θεσμούς» και τα δημοσιονομικά μέτρα ως «μέτρα κοινωνικής σωτηρίας», τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον Ελληνικό λαό!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ NON PAPER ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το προκλητικό non paper της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στους μισθούς στη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Ισχυρίζεται ότι, δήθεν, η συλλογική σύμβαση δεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Οι αυξήσεις υπογράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27/2/15,  με την απόλυτη γνώση και έγκριση του αρμόδιου υπουργού.  
Αλλά μιλάμε και για απύθμενη υποκρισία. Γιατί ενώ χαρίζουν αυξήσεις  6 ευρώ την ημέρα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπόσχονται ότι θα δώσουν μόλις  1,5 ευρώ την ημέρα, σε 300.000 ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν την «ανθρωπιστική κρίση».
Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει στο μισό τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ώρα που προαναγγέλλει έκτακτες εισφορές και αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που αυξάνει το χαράτσι για τη λειτουργία της ΕΡΤ,  μόνον και μόνο για να ικανοποιηθεί η  κομματική της πελατεία.
Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ  το συμφέρον του  κ. Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει σήμερα  πίσω  την απαράδεκτη απόφασή της, που προκαλεί το κοινό αίσθημα!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



http://www.eleftheria.gr/images/articles/kostas_skrekas_02_medium.jpgΟ βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης EBRD να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια που θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα σε επενδύσεις Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Γκιάτας Ευριπίδης : Έγκριση κονδυλίων για αποκατάσταση βλαβών από διαβρώσεις από Δερβένι έως Μελίσσι - ΟΧΙ σε καμία περίπτωση τα σκουπίδια της Τρίπολης στο Χ.Υ.Τ.Α του Ξυλοκάστρου ο οποίος είναι ήδη κορεσμένος.



 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU8qj7n-bo7McbmmurtYmsDsDrZcNnoXVQFV7OZrVweqYVcDdUEQBVa6oqwXbny6-BTQs9DeoxqWoQzmVMpKV773jugnVDd3MiVuZIcNqjQDZGtjfeNXIf1b8h63Voqi3ZFGEEtBbKw6s/s200/giatas+evr+kor+orizontesΜε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου, εγκρίθηκε το ποσό των 880.000 ευρώ για την “Αποκατάσταση διαβρώσεων στην στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών από τη δράση του κυματισμού του Κορινθιακού στην περιοχή Δερβένι και Μελίσσι Κορινθίας και το ποσό των 3.240.000 ευρώ για “Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών από διαβρώσεις σε τμήματα της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών κατά τμήματα. Ήδη η ευρύτερη περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.
Επίσης έγινε  ευρεία συζήτηση για την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών της Τρίπολης.
Επί του θέματος  τοποθετήθηκαν  αρκετοί  Περιφερειακοί Σύμβουλοι και επισημάνθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο  κ. Ευριπίδη Γκιάτα,  ότι θα πρέπει να οδηγηθούν σε νόμιμο οριοθετημένο  χώρο εκτός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε καμία περίπτωση στο Χ.Υ.Τ.Α του Ξυλοκάστρου ο οποίος είναι ήδη κορεσμένος.


Γκιάτας Ευριπίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος