Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Έτρεξε το “Κρανίδι – Δερβενάκια” για να τιμήσει την Επανάσταση του ’21

  

Έτρεξε την απόσταση “Κρανίδι-Δερβενάκια” για να τιμήσει την Επανάσταση του 1821 και τους ήρωες αυτής.

Πρόκειται για τον Σταμάτη Χατζησταύρου, ο οποίος, ανέλαβε να τρέξει μία διαδρομή γεμάτη συμβολισμούς για το δίκαιο του αγώνα του Γένους, που οδήγησε στην ελευθερία και στο ανεξάρτητο κράτος.

Ξεκίνησε απ’ το Κρανίδι, πέρασε απ’ την Ιερή Μονή Αυγού, τα Λευκάκια, τον Άγιο Ανδριανό, το Άργος και κατέληξε στα ένδοξα Δερβενάκια Κορινθίας.

Έτρεξε 100 χλμ. και τίμησε τις περιοχές και τους οπλαρχηγούς, που 200 χρόνια πριν ορκίστηκαν και πολέμησαν για “Ελευθερία ή Θάνατο”.

Απ’ όπου πέρασε απέσπασε το χειροκρότημα και τον θαυμασμό, ενώ την επομένη συνάντησε το δήμαρχο Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος τον συνεχάρη για το τόλμημα αυτό.

ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δείτε σε ποια σημεία θα βρίσκονται αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο σε Αττική και Πελοπόννησο

  

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη 30 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), στα εξής σημεία:

  1. Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα»
  2. Δήμος Χαϊδαρίου, Αναγεννήσεως 25 (2ο κλειστό γήπεδο)
  3. Δήμος Ιλίου, Αίαντας και Χρυσηίδος
  4. Δ. Πειραιά (πλατεία), Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  5. Δ. Αθηναίων (πλατεία), Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
  6. Δ. Αθηναίων (πλατεία), Πλατεία Κυψέλης
  7. Δ. Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης (πλατεία), Δημοτικό Parking Βασιλέως Παύλου
  8. Κοινότητα Γαστούνη, Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο
  9. Κοινοτικό Κατάστημα Ελαιώνα Πύργου
  10. Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας
  11.  Πλατεία Ύδρας
  12. Πλατεία Μεγαλόπολης, Αρκαδία
  13. Πλατεία Πέτρινου, Τρίπολη
  14. Πλατεία Ταμπαχανά, Πάτρα
  15. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας, Πάτρα
  16. Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ,Πλατεία Αγίου Βλασίου , Ξυλόκαστρο


Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Τι λέει ο κόσμος για εμβόλια, Μπάιντεν και lockdown

  

Προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η ΝΔ με 37% έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. “Άλλο” απάντησε το 7,5% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η “ψαλίδα” μεταξύ των δύο είναι στις 11 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. “Άλλο” απάντησε το 7% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ φτάνουν στο 10%.

Η Ντόρα Μπακογιάννη διευκρινίζει τι είπε για το Πάσχα στο χωριό

 

 Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό, υποστηρίζοντας ότι είναι προτιμότερο να πάει ο κόσμος σε ανοιχτούς χώρους από το να παραμείνει στο σπίτι και να γίνουν συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, όπου ο κίνδυνος της διασποράς είναι μεγάλος, τονίζοντας ακόμη ότι «ο κόσμος και οι νέοι δεν κρατιούνται και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσουμε.

Νυχτερίδες, νυφίτσες, κουνάβια: Αυτά είναι τα ζώα που μας μεταδίδουν ιούς

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η μετάδοση του κορωνοϊού στον άνθρωπο μέσω ζώου που έπαιξε τον ρόλο του ενδιάμεσου ξενιστή αποτελεί μία υπόθεση «πιθανή έως πολύ πιθανή», επιβεβαιώνοντας ότι πολλά ζώα αποτελούν δεξαμενή ιών που μπορεί να μολύνουν τους ανθρώπους. Ποια ζώα μεταδίδουν αυτούς τους ιούς; Από πού μπορεί να προέλθουν άλλες πανδημίας;

Η πλειονότητα των ανθρώπινων ασθενειών

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων, το 60% των μολυσματικών ασθενειών είναι ζωονοτικές, δηλαδή προέρχονται από ένα ζώο. Το ποσοστό αυτό αυξάνει ακόμη και στο 75% για τις νέες μολυσματικές ασθένειες που προκύπτουν, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2001.

200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821 - 200 Χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας

 https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/images/stories/2021/200.years.facebook.cover.png

«Ιχνηλατώντας τον τόπο μας μαθαίνουμε την ιστορία του»

Οι μαθητές των ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ με τη συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης τιμούμε τους αγωνιστές του 1821 παρουσιάζοντας σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας, τη ζωή και την προσφορά τους

ΓΙΑΤΙ H ιστορική μνήμη είναι ο μόνος τρόπος να διατηρούν οι λαοί την ταυτότητά τους

Παναγιωτάκης Γεραρής και η Μάχη στα Μαύρα Λιθάρια


ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/8ce31f4edd91b3106c4990e3255514d3_M.jpg

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, στο Ξυλόκαστρο.

Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην Πλατεία του Αγ. Βλασίου και θα διενεργούν rapid test από 09:30 π.μ έως 13:00μ.μ.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως το ΑΜΚΑ.

Κωδικός Μετακίνησης 1.

Χαρδαλιάς από την Πάτρα: Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/11/nikos-xardalias-960x640.jpg

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την Πάτρα  και πραγματοποίησε σύσκεψη για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Αχαΐα.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Κορωνοϊός και εμβόλια: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 65-69

 

Οπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενημέρωσαν για τις εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Eιδική αναφορά στο εμβόλιο της Astrazeneca έκανε για ακόμη μία φορά η κυρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας ότι τα οφέλη του είναι πολύ περισσότερα και υπερπηδούν τους όποιους σπάνιους κινδύνους από παρενέργειες.

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Νίκες Σουηδίας και Ισπανίας

 Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά τις νίκες Ισπανίας, Σουηδίας 

Και ενώ η ΕΛΛΑΔΑ είχε ρεπό , στο πρώτο κυριακάτικο ματς του 2ου ομίλου, η Ισπανία βρέθηκε κατάφατσα με μία ακόμη απώλεια βαθμών μετά το «Χ» κόντρα στην Εθνική, ωστόσο με ένα γκολ του Ντάνι Όλμο στα... χασομέρια κατάφερε να φύγει από την Τιφλίδα με ολόκληρο το τρίποντο απέναντι στη μαχητική Γεωργία με  1-2.

Στον άλλο αγώνα η Σουηδία με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για δεύτερο σερί ματς να δίνει μια εντυπωσιακή ασίστ επικράτησε 3-0 στην Πρίστινα του Κοσόβου και ντουμπλάρισε τις νίκες της.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Β΄ Όμιλος)

α κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 144νέα κρούσματα σήμερα ( 80 στην Αχαΐα - 24 στην Κορινθία .)

 

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία»

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  144 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 80 καταγράφονται στην  Αχαΐα.  Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν, η Κορινθία,  η Αργολίδα  και η Ηλεία.

Σαρανταοχτώ ( 48 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 24  εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 17 στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης 96 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  29 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 144 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 15.294 ( 6.645 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 29 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (80),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (24), Ηλείας (16), Αργολίδας (17), Αρκαδίας (4) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                7.187

Π.Ε. Κορινθίας           2.351

Π.Ε. Αργολίδας          1.524

Π.Ε. Ηλείας                1.416

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.117

Π.Ε. Αρκαδίας           1.094      

Π.Ε. Λακωνίας            601

Κορωνοϊός 29/03: 1.724 νέα κρούσματα ( 24 στην Κορινθία)- 65 νεκροί – 738 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης τησ διασποράς

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (29/3) ότι τα νέα  εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.724, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Σε «κόκκινο συναγερμό» παραμένει η Αττική καθώς οι 773 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 241 νέες μολύνσεις και 80 στην Αχαία.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 29/3 – 4/4  2021

 


διαΝΕΟσις: Νέα έρευνα: Ένας Χρόνος Πανδημία - Πώς Ζουν Οι Έλληνες


Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις
καταγράφει τις αλλαγές στη στάση των πολιτών απέναντι στην κρίση, και τις συνέπειες της πανδημίας στη ζωή τους.

  

Από τον Απρίλιο του 2020 η διαΝΕΟσις έχει ξεκινήσει έναν κύκλο πανελλαδικών ερευνών κοινής γνώμης, για να καταγράψει τις απόψεις και τις στάσεις των Ελλήνων μέσα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά, το ερωτηματολόγιο επικαιροποιήθηκε με τη συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ώστε τα ευρήματα να χρησιμεύουν και στον σχεδιασμό της στρατηγικής εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας μας.

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην άμεση ανταπόκριση της Βουλής των Ελλήνων στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία στην απρόσκοπτη λειτουργία της, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της  Βουλής κ. Γιώργος Μυλωνάκης, κατά τη  συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μυλωνάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Βουλή και στις λύσεις που προέκρινε στο κρίσιμο αυτό θέμα, καθώς πάνω από το 50% του προσωπικού της εργάζεται απομακρυσμένα, οι συνεδριάσεις και οι ψηφοφορίες διεξάγονται υβριδικά, ενώ οι διεθνείς σχέσεις των Κοινοβουλίων ασκούνται αποκλειστικά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τους Γενικούς Γραμματείς ήταν η προσεχής Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διοργανώσουν διαδικτυακά τον προσεχή Μάιο τα δύο σώματα του Γερμανικού Κοινοβουλίου, και οι δράσεις των Κοινοβουλίων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

 https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/be/be1abb830f674b02abdd74f499618412.jpg?v=1&maxwidth=650&&watermark=magnify

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου εναντίον της. Αυτή τη φορά είναι οι ομοσπονδίες παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών με αφορμή το σχέδιο νόμου, του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιδράει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «πετάξει» από τις λαϊκές τους παραγωγούς απειλώντας  την συνέχεια του ίδιου του θεσμού, με μια σειρά διατάξεις  που τις βαφτίζει «εκσυγχρονισμό». Το μόνο , όμως, αποτέλεσμα που έχει ο «εκσυγχρονισμός» της ΝΔ είναι η απομάκρυνση παραγωγού – καταναλωτή  με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Ευχάριστο μήνυμα το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες πωλητές είναι στο πλευρό των παραγωγών, γιατί βλέπουν και αυτοί ,ότι η προσπάθεια των κυβερνώντων είναι να στρέψουν τους καταναλωτές μακριά από τις λαϊκές προς τα μεγάλα supermarkets, που θα αποτελούν μοναδικό σημείο πώλησης των αγροτικών προϊόντων, με αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών και στην τσέπη των καταναλωτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των παραγωγών και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών και των καταναλωτών και όχι μόνο με τους «αρεστούς».
Εάν πάλι, προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να καταργήσει  όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που επί 100 χρόνια, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, συμβάλει στο εισόδημα των παραγωγών και προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιή και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές.


syriza.k...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής επιστημονική τηλεδιημερίδα : "Αναζητώντας την παιδαγωγική ηγεσία: η διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση"

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής επιστημονική τηλεδιημερίδα με θέμα: "Αναζητώντας  την παιδαγωγική ηγεσία: η διαχείριση κρίσεων στην εκπαίδευση", που διοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας-Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και την Ομάδα Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου, με τη συμμετοχή 20 ΠΕΚΕΣ της χώρας.