Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

«Γαλανόλευκο» αφεντικό! Φουλ για πρωτιά,76 - 65 η ΕΛΛΑΔΑ «ισοπέδωσε» και την Κροατία!

Mundobasket 2014: Ελλάδα - Κροατία 76-65 (photos)
Η Σενεγάλη, οι Φιλιππίνες, το Πουέρτο Ρίκο δεν ήταν σίγουρα πολύ υψηλού επιπέδου για να «κριθεί» η Εθνική ομάδα. Στο πρώτο της... σοβαρό όμως τετσ η Εθνική Ελλάδος έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους καθώς έριξε στο καναβάτσο και τους Κροάτες επικρατώντας με 76-65, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ και πλέον θα παίξει με την Αργεντινή (4/9) για την πρωτιά στο δεύτερο γκρουπ

Η Εθνική ήταν ξανά απόλυτα διαβασμένη, απόλυτα συγκεντρωμένη και απόλυτα πιστή στο πλάνο της και νίκησε εύκολα και τους Κροάτες. Πλέον οι διεθνείς έχουν βάλει πλώρη για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο. Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη έκανε τους άσους της Κροατίας να μοιάζουν με ομάδα της σειράς και επιβλήθηκε κυριαρχόντας και στα σαράντα λεπτά του αγώνα. Έλαμψαν Καλάθης, Ζήσης, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου και Μπουρούσης, μόνος του προσπαθούσε για τους Κροάτες ο Μπογκντάνοβιτς (20 π.). Όλες οι νίκες μέχρι τώρα έχουν έρθει με διψήφια διαφορά πόντων.



Πλέον η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη με νίκη την Πέμπτη (4/9, 23:00) επί της Αργεντινής θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Σερβία στους «16». Ωστόσο το επιπλέον κέρδος είναι πως δε θα συναντήσει τους Ισπανούς νωρίτερα από την τετράδα, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ήττας αύριο.
Κόντρα και στην Κροατία η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμα φορά τα τρία μεγάλα της όπλα, τα οποία... ενεργοποιεί ανεξαρτήτως αντιπάλου. Την άμυνα, τον ρυθμό και τους... διαφορετικούς ηγέτες. Γιατί μπορεί ο Ζήσης να πασάρει... ακόμα και ο Μπουρούσης να «κατεβάζει» ριμπάουντς, αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Παπανικολάου να βάλει το όνομά του στους κορυφαίους. Και μαζί του φυσικά το x-factor αυτής της ομάδας, ο Κώστας Καϊμακόγλου
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 13 (10ριμπ.), Ζήσης 3 (1τρ., 10ασ.), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 14, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 14 (2), Αντετοκούνμπο 2, Βουγιούκας 6, Πρίντεζης 8.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμιτς 9, Λαφαγιέτ 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Σάριτς 10 (1), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 6 (1), Σίμον 6, Μάρκοτα, Ζόριτς.

Χωρίζουν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία;

Η «La Repubblica» αναφέρει ότι οι δυο τους είναι σε απόσταση από την ενθρόνιση του γιου τους Φιλίππου.


Σάλος έχει ξεσπάσει από δημοσιεύματα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Huffington Post και η La Repubblica, που θέλει τον Ισπανό τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος να παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία.
Η «La Repubblica» αναφέρει ότι οι δυο τους είναι σε απόσταση από την ενθρόνιση του γιου τους Φιλίππου και ότι έχουν να βρεθούν από τις 19 Ιουνίου, ημέρα της αλλαγής σκυτάλης στον ισπανικό θρόνο.

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι είναι θέμα χρόνου να βγει ανακοίνωση για το διαζύγιό τους, αφού πλέον δεν υπάρχει και θεσμικά κάτι που να τους σταματάει.

Χουάν Κάρλος - Σοφία - Δημοσιεύματα

 Η La Repubblica αναφέρει μάλιστα πως οι δυο τους έκαναν χωριστές διακοπές. Η Σοφία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πέρασε τις διακοπές της στη Μαγιόρκα, παρέα μόνο με την αδερφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη, αλλά και τα 8 εγγόνια της.

Αντίθετα, ο Χουάν Κάρλος φαίνεται να επισκέφθηκε θέρετρο στις Βαλεαρίδες. Εκεί, έκανε δύο επίσημες εμφανίσεις, μία στις αρχές Αυγούστου και μία στην έναρξη του Μουντομπάσκετ Ισπανίας πριν δύο ημέρες.
 Χουάν Κάρλος - Σοφία - Δημοσιεύματα
 Χουάν Κάρλος - Σοφία - Δημοσιεύματα

antenna.gr

Ο Γρηγοράκος καλεί τον Βενιζέλο να διαγράψει τον Παπανδρέου

http://static.in.gr/webstatic/155D0760CC67B043991527AF8B089645.jpg 

Δεν λέει να κοπάσει η αναταραχή από όσα έγιναν την Δευτέρα στο Ζάππειο στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ενώ οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται καθώς απόψε στο Ζάππειο γράφεται το δεύτερο μέρος της ανοικτής κόντρας πλέον των Παπανδρεϊκών με τους Βενιζελικούς.

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος προέτρεψε τον πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γρηγοράκος είπε:

«Αυτή τη στιγμή ο κ. Βενιζέλος ισορροπεί. Να τον καλέσει να πάρει θέση. Ο κ. Παπανδρέου κάνει το πείραμα Κοππά το οποίο δεν έπιασε. Αν θέλει να κάνει κόμμα ας το κάνει με αυτούς εκεί πέρα που τον χειροκροτούν».

Κατηγόρησε επίσης οπαδούς του Γιώργου Παπανδρέου ότι τον αποδοκίμασαν όταν κατέβηκε στην Κρήτη. "Είναι οι ίδιοι, που το βράδυ φωνάζουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και το πρωί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ".

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι (απλώς) εδώ. Είναι…

Andreas-Papandreou-hat

Twitter@EmOikonomidis
Η πολιτική μυθολογία της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης καταγράφει ένα ιστορικό περιστατικό από το μακρινό 1996, που είναι εξαιρετικά ηχηρό, αν όχι εκκωφαντικό.
Το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου του 1996, τότε που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ επέλεγε με διαφορά μόλις 11 ψήφων (86-75) τον Κώστα Σημίτη αντί του Άκη Τσοχατζόπουλου ως πρωθυπουργό της χώρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου που μάθαινε τα νέα στο Ωνάσειο… γύριζε πλευρό.
Το ΠΑΣΟΚ που… λατρεύουμε, είχε σήμερα τα γενέθλιά του. Το κόμμα που αυτοπροσδιορίστηκε ως Κίνημα, προτού υποκλέψει την πολιτική ρητορική της Αριστεράς, είχε υποκλέψει την ίδια την… 3η του Σεπτέμβρη από τη Δημοκρατία και τη χορήγηση Συντάγματος στον ελληνικό λαό.
Από το 1974, η συγκεκριμένη μέρα είναι αφιερωμένη στον γιο του Γέρου της Δημοκρατίας, τον πλέον χαρισματικό πολιτικό του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα, τον άνθρωπο που λατρεύτηκε από τους Έλληνες επειδή διέθετε σε υπερθετικό βαθμό κάθε παθογένεια του εθνικού dna.
Αυτό το dna των Ελλήνων άλλωστε άλλαξε βιαίως το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, του Σημίτη, του Γιώργου, ακόμη και η… υποψία κόμματος που απέμεινε επί ηγεσίας Ευάγγελου Βενιζέλου.
Το ΠΑΣΟΚ φέρει την υπογραφή του κάτω από τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και όχι μόνο την οικονομική, την άνοιξη του 2010 με το Μνημόνιο απώλειας της εθνικής αυτοδιάθεσης στο Καστελόριζο.
Αλλά πρωτίστως για την ηθική και αξιακή χρεοκοπία των Ελλήνων, που τσαλάκωσε κάθε προοδευτικό όνειρο το οποίο ενδεχομένως συνόδευσε την αναίμακτη αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Και την ίδια στιγμή, πέταξε στα σκουπίδια την εθνική διαδρομή του τόπου στην Ενωμένη Ευρώπη, εκεί όπου από “δέκα το καλό” που ήμασταν όταν ενταχθήκαμε στην τότε ΕΟΚ καταντήσαμε περίπου λοιδωρούμενοι από εκείνους που διαχρονικά αισθάνονταν μειονεκτικά μπροστά στο βαρύ και ανυπέρβλητο ιστορικό αποτύπωμα της Ελλάδας.
Το ΠΑΣΟΚ εικονοποίησε όλες τις παθογένειες του έθνους και της κοινωνίας μας. Τις μεγιστοποίησε και τις έκανε περισσότερο… πολύπλοκες, έτσι ώστε να μας συντροφεύουν ακόμη και σήμερα, στην εποχή της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, που για πρώτη φορά απειλεί ευθέως τη φυσική συνέχεια της ζωής: Δηλαδή ότι το παρόν το διαδέχεται το μέλλον.
Απ’ την άλλη… θέλαμε και τα πάθαμε. Ίσως μάλιστα αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε υπάρξει, να το είχαμε εφεύρει. Σήμερα άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς εδώ. Είναι… παντού. Σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου και σε κάθε γωνιά του πολιτικού συστήματος.
Ο Ανδρέας ήξερε να επιβιώνει. Και μπόλιασε και το ΠΑΣΟΚ με το ίδιο γονίδιο.
Η Ελλάδα είπατε; Μα αυτή… ανήκει στους Έλληνες, δεν έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Γιατί λοιπόν να… αγχώνεται για την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ;

ysterografa.gr

Σημίτης: Η φράση “λεφτά υπάρχουν” έκανε κακό και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα

Kostas-Simitis

Από τα πρώτα λεπτά του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στο Ζάππειο.
“Η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν”, σημείωσε με νόημα ο Κώστας Σημίτης, χωρί, πάντως να κατονομάσει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ανέφερε, ωστόσο, πως η φράση “Λεφτά υπάρχουν”, έκανε κακό και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρώην Πρωθυπουργός άσκησε ωστόσο κριτική και στην τωρινή ηγεσία, υπογραμμίζοντας πως τον τελευταίο χρόνο δεν έχει γίνει ουσιαστικά κάτι σημαντικό σχετικά με την αλλαγή του ΠΑΣΟΚ και την μετεξέλιξή του.
“Δεν έχουμε χρόνο για μικροκομματικές τακτικές”, τόνισε ο Κώστας Σημίτης και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση: “Κόμματα εξουσίας χωρίς προοπτική συρρικνώνονται”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σημίτης σημείωσε τέλος πως το ΠΑΣΟΚ “δεν χρειάζεται κλακαδόρους και παλαιοκομματικές τακτικές”, αλλά πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια στο λαό, για την κρίση και για το Μνημόνιο. Τόνισε, άλλωστε πως “η επιτήρηση από την ΕΕ δεν πρόκειται να σταματήσει με την έξοδο από το Μνημόνιο”.
Κάλεσε ακόμη την ηγεσία του κόμματος να δώσει φωνή σε νέους ανθρώπους, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την εικόνα του και να περάσει στην κοινωνία νέες ιδέες. “Με δύναμη τη γνώση και την εμπειρία μας”, κατέληξε.

ysterografas.gr

Γενέθλια ΠΑΣΟΚ με ευθεία επίθεση του Βενιζέλου στον Γιώργο: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!

VENIZELOS3000

Αφού πρώτα εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό.
«Τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη.
Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινομενα αυτά … δεν ανήκουν στην παράταξη», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως
«Δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής».
Αλλά και στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε πολλούς υπαινιγμούς για το ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας πως «δεν υπήρξε καμία συνωμοσία από τη μετάβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου».
Κατηγόρησε επίσης τον πρώην Πρωθυπουργό για απουσία του από τα δύσκολα και πως επέλεξε το δρόμο της φυγής, όταν η χώρα βρέθηκε στα δύσκολα.
«Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε και πως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και άλλα σχήματα, προέρχονται από συγκεκριμένο χώρο του κινήματος.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η έκκλησή του για ενότητα, για την οποία έθεσε έναν και μόνον όρο. «Να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν» είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας ασφαλώς… σκιές για τη στάση ορισμένων στελεχών σε κρίσιμες προεκλογικές στιγμές.

ysterografa.gr

ALCO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%

alco

Με διαφορά 3,6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που έγινε για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 25,3% έναντι 21,7% της Ν.Δ. ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 4,3%.
Κατά 4% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων με ποσοστό 28,1% έναντι 24,1% της Ν.Δ.
alco1 
ysterografa.gr

“Όχι” της Ιεράς Συνόδου στα αποτεφρωτήρια

sunodos

Πηγή romfea.gr
Την άρνησή της στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων στα ενοριακά κοιμητήρια διατύπωσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, θέση για την οποία προτίθεται να ενημερώσει την Πολιτεία με σχετική επιστολή.
Αναλυτικά:

EKTAKTO !! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ !!



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχει επιλεγεί το e - mail τους από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως ζητούν από τα θύματα να τους γνωστοποιήσουν διάφορα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια την καταβολή χρηματικού ποσού για να τους αποσταλεί το ποσό που δήθεν έχουν κερδίσει

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, τραπεζικού λογαριασμού, φωτοτυπία ταυτότητας κ.ά. Μετά τη λήψη των ανωτέρω πληροφοριών ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι, για να του αποσταλεί το ποσό θα πρέπει να προκαταβάλλει χρηματικό ποσό, μικρής συνήθως αξίας, για την κάλυψη απαραίτητων εξόδων όπως φόροι, έξοδα αποστολής κ.ά.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να πείσουν τους παραλήπτες, χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επωνυμία της κ.λπ. και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Τέλος, γίνεται μνεία ότι έχουν παρουσιαστεί περιστατικά με αποστολή παρόμοιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία φέρονται να προέρχονται, ψευδώς, και από άλλες συναφείς εταιρείες.

Καλούνται οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•Τηλεφωνικά στον αριθμό: 2106476464 
 
greeksfun.org

Ηχηρό “όχι” της Ντόρας σε… παζάρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Dora-Bakoyannis-grafeio

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84″ και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, με το κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να ζητάει μεταξύ άλλων να μην γίνει… παζάρι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε τα εξής:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατιας πρέπει να επιλεγεί με κριτήρια αξιοκρατίας και όχι με κριτήρια “παζαριού”.
Υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες. Ένα απο αυτά είναι και ο Φ. Κουβέλης.
Ο ΕΝΦΙΑ έχει πρόβλημα σύλληψης κ εφαρμογής. Πρέπει να κοπεί 1,5 δις από τον ΕΝΦΙΑ.
Χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις.
Πρέπει να συμφωνήσουμε ποιό είναι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας που θέλουμε.
Το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων στην Ελλλάδα εξακολουθεί και ανθίζει.Μόνο το 1/3 απο τα μηχανήματα ελέγχου είναι συνδεδεμένα με ΓΓΠΣ.
Θεωρώ απολύτως απαραίτητο να υπάρχει μια ουσιαστική αλλαγή του ΕΝΦΙΑ.
Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί ουσιαστικός αρωγός στο πλευρό του Κύπριου προέδρου, Ν. Αναστασιάδη.
Η επαναλειτουργια της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν είναι θέμα διμερών σχέσεων.
Οι θρησκευτικές ελευθερίες όπως και τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης.
Πριν απο ένα χρόνο είχα ξεκινήσει την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για τις διώξεις χριστιανών στην Μέση Ανατολή”.

ysterografa.gr

Συγκλονίζει το αντίο του Γιάννη Βαρδή στον πατέρα του


  • 1142


738
Ο Γιάννης Βαρδής αποχαιρέτησε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τον πατέρα του Αντώνη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σε ηλικία 66 ετών.
Διαβάστε τι έγραψε:
a62d8348d46d1a730aeb2d7f06fe0f52

arouraios.gr

Μίκα Ιατρίδη: «Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης!»

Την αντίδραση της βουλευτού Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη, προκάλεσε το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε... στην ερώτηση που είχε καταθέσει από τις 31-7-2014 σχετικά με την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της περιοχής όπου βρίσκεται το στρατόπεδο των καταδρομών στη Ρόδο.
Με δεδομένο ότι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε, εμπρόθεσμα, ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση και ότι δεν συμφωνεί με την παραχώρηση αυτή, επειδή το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν μπορεί να μετακινηθεί για επιχειρησιακούς λόγους, η Μίκα Ιατρίδη ζητά να πληροφορηθεί αν το εν λόγω στρατόπεδο και η περιοχή της Ρόδου θα απαλειφθούν από τον πίνακα των προς «αξιοποίηση» ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.
Με την κατάθεση της ερώτησης η βουλευτής Δωδεκανήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεικνύεται ότι νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης!

Αλλιώς, δεν εξηγείται ότι το Υπουργείο Οικονομικών καλύπτει το ΤΑΙΠΕΔ με το να μην απαντά στην ερώτηση για την παραχώρηση του στρατοπέδου των καταδρομών στη Ρόδο προς αξιοποίηση, δηλαδή ξεπούλημα.

Είναι ακόμα λυπηρό το γεγονός ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραδέχεται ότι δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση και ότι θα ζητήσει, εκ των υστέρων, να μην παραχωρηθεί το στρατόπεδο.

Η αμυντική λειτουργία της χώρας βασίζεται στις αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Θα τα βλέπουν οι εξ ανατολών γείτονες μας και θα γελάνε. Ή, θα αγοράζουν».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Νέα Πελοπόννησος: τους εκπροσώπους του λαού τους εκλέγουν με την ψήφο τους οι ίδιοι οι πολίτες -



Δελτίο Τύπου

Μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου δηλώνει:
"Αποτελεί πάγια πολιτική μας άποψη ότι τους εκπροσώπους του λαού τους εκλέγουν με την ψήφο τους οι ίδιοι οι πολίτες, σεβόμαστε ωστόσο απόλυτα την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.  
Απέναντι στον πόλεμο λάσπης στον οποίο επιδόθηκαν ορισμένοι την προεκλογική περίοδο, σχεδόν αποκλειστικά και χωρίς να εστιάζουν στο πολιτικό τους σχέδιο για την  Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο λαός της Αρκαδίας απέδειξε την εμπιστοσύνη του στον υποψήφιο της παράταξης μας Νίκο Γιαννακόπουλο.
Όσοι σήμερα πανηγυρίζουν την έκπτωσή του από το αξίωμα του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου, το μόνο που επιχειρούν είναι να διατηρήσουν ζωντανή τη δική τους πολιτική οντότητα μέσα σε ένα αφιλόξενο ενδοπαραταξιακό για αυτούς περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδουν ανούσιες ανακοινώσεις με ιδιοτελή σκοπό, κάτι το οποίο σε τίποτα δεν υπηρετεί τον θεσμικό τους ρόλο και τα συμφέροντα των πολιτών."


Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος



Αντώνης Βαρδής: Όλη η αλήθεια για την κηδεία του και το παράπονο της οικογένειάς του


 Σε παρεξήγηση και παραπληρόφηση κάποιων MMΕ, αποδίδει η οικογένεια του Αντώνη Βαρδή, την έλευση αρκετών φίλων του σήμερα στις 11 στο κοιμητήριο της Παιανίας.

Όπως είχε γράψει από χθες το TLIFE, η κηδεία δεν θα γινόταν στις 11 γιατί η οικογένεια του αγαπημένου τραγουδιστή έκανε προσπάθειες για να γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία στο παρεκκλήσι του σπιτιού του.

Πριν από λίγο στο επίσημο προφίλ του Aντώνη Βαρδή έγινε η εξής ανακοίνωση:


" Δεν είχαμε ορίσει το τελευταίο αντίο για σήμερα, ήταν μια παραπληροφόρηση των ΜΜΕ. Ακόμη προσπαθούμε με τη γραφειοκρατία, ο Αντώνης μας να γυρίσει στο σπίτι του και να μείνει για πάντα στο παρεκκλήσι της οικίας του. Αλλά κανείς δεν μας δίνει χέρι βοηθείας, να εκπληρώσουμε την επιθυμία του.... 

Σε κάθε περίπτωση, η ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό Χριστού Γέννηση, στην Παιανία....εκεί θα είναι όλοι όσοι αγαπούν τον Αντώνη, όπως και ο ίδιος θέλει. 

Επίσης, επιθυμία του Αντώνη είναι να μην έχει στεφάνια και λουλούδια. Είχε πει: «αντί να πεταχτούν αυτά τα χρήματα, θέλω να δοθεί ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη» .Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση από εδώ".
tlife.gr

Δεν είναι ανέκδοτο. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά

Δεν είναι ανέκδοτο. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά
 Λεφτά υπάρχουν. Οχι δεν είναι ανέκδοτο. Υπάρχουν και μάλιστα πολλά, αλλά η γραφειοκρατία κάνει ότι μπορεί να τα κρατήσει εκτός Ελλάδας.
Θα περίμενε κανείς, ύστερα από τόσες εξαγγελίες για πάταξη της γραφειοκρατίας, να μπορεί ένας επενδυτής εύκολα και χωρίς τα κλασσικά εμπόδια που κατέστησαν τη χώρα κρανίου τόπο από ξένες επενδύσεις, να επενδύσει στην Ελλάδα.

Αλλά φευ. Φαίνεται πως είχαμε πληθωρισμό λόγων, αλλά πρακτικά αποτελέσματα μηδαμινά για να μην πούμε μηδενικά. Οι γραφειοκράτες αποδεικνύονται άλλη μία φορά πιο ισχυροί ακόμα και από την κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται πως θέλει να τους εξουδετερώσει πατάσσοντας τη γραφειοκρατία.

Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να ρίξει μία ματιά στα αφιερώματα της Wall Street Journal και του Dow Jones Newswires για τον ελληνικό τουρισμό και το real estate.
Θα διαπιστώσει με θλίψη (εκτός από εκείνους που είναι πεισματικά κολλημένοι στην άποψη ότι αποτελεί ξεπούλημα ότι αγοράζουν οι ξένοι) πως επενδυτές από το εξωτερικό έχουν εντοπίσει πολλές ευκαιρίες και επιθυμούν να επενδύσουν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τα γραφειοκρατικά εμπόδια με τις αδειοδοτήσεις, τις επιχορηγήσεις και άλλες τινες βλακώδεις ρυθμίσεις, προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και ακυρώσεις επενδυτικών σχεδίων.

Ειλικρινά είναι ακατανόητο. Και μην μας πουν ότι υπάρχει το φαστ τράκ, γιατί και μόνο η ύπαρξή του αποτελεί ομολογία της νεοελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας.

Αλήθεια γιατί να υπάρχει το φαστ τράκ; Γιατί θα πρέπει να υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση για να προχωρούν οι επενδύσεις; Δεν αποτελεί αυτό ένδειξη (για να μην πούμε απόδειξη) παραλογισμού όταν η χώρα διψά για επενδύσεις, ο πρωθυπουργός και υπουργοί συναντώνται με ξένους επενδυτές προσπαθώντας να τους πείσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία να τορπιλίζει τις προσπάθειες;

Γιατί άραγε η κυβέρνηση την αφήνει ακόμα να αλωνίζει; Επιτέλους ας σαρωθεί αυτό το τέρας παντού, γιατί αλλιώς θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί πολίτες κια επενδυτές, θα τορπιλίζει δημιουργικές προσπάθειες και θα απειλεί να μας παρασύρει πάλι στο βυθό.

Αλήθεια πόσο ισχυροί μπορεί να είναι οι γραφειοκράτες, ώστε να υπερισχύουν της κυβερνητικής και της λαϊκής θέλησης; Εκτός κι αν όσα δηλώνουν οι κυβερνητικοί ινστρούχτορες δεν είναι παρά πομφόλυγες.

Θανάσης Λυρτσογιάννης  / newsit.gr

Ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο ο τάφος της Αμφίπολης; - Γιατί το πιστεύει αυτό εδώ και χρόνια ο Σαράντος Καργάκος

Ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο ο τάφος της Αμφίπολης; - Γιατί το πιστεύει αυτό εδώ και χρόνια ο Σαράντος Καργάκος
 - Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος έχει την πεποίθηση οτι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο
- Την άποψη αυτή την έχει εκφράσει εδώ και χρόνια, πριν ξεκινήσουν οι ανασκαφές των αρχαιολόγων
- Πως τεκμηριώνει την πεποίθηση του σε βιβλίο που έχει γράψει για τον στρατηλάτη
- Διαβάστε το ακριβές απόσπασμα

Γιατί πηγαίνει εκτάκτως ο Σαμαράς στον Παπούλια;

Karolos-Papoulias-Antonis-Samaras
Αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου, με τη σχετική είδηση να προκαλεί… συναγερμό στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, στον απόηχο των προκλήσεων Ερντογάν στα Κατεχόμενα, αλλά και την επικείμενη παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, όπου θα έχει την ευκαιρία να τα πει με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας.
Στο μεταξύ  ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της επικείμενης συμμετοχής του Αντώνη Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στη συνομιλία των δυο ηγετών κυρίαρχο θέμα ήταν η πορεία του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Παπαρήγα προς Ψινάκη: Φτιάξε πρώτα αποχέτευση και άσε τους Celebrities

Με το "καλημέρα" της θητείας του Ηλία Ψινάκη στη θέση του δημάρχου ήρθε και η πρώτη κόντρα του με την κεντρική πολιτική σκηνή και συγκεκριμένα με την Αλέκα Παπαρήγα. Μιλώντας η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταφέρθηκε εναντίον του Ηλία Ψινάκη ο οποίος είχε δηλώσει πως σε προσωπική του επικοινωνία με διάσημους ανθρώπους ανά τον κόσμο του εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν στην περιοχή του Μαραθώνα για επενδύσεις.

"Όπως λέει και ο δήμαρχος μας, του Μαραθώνα θα μας φέρει τους ευυπόληπτους πλούσιους εκεί που δεν έχουμε ούτε αποχέτευση, θα μας φτιάξει μαρίνες, εκεί που έρχεται κάθε λίγο ο αχόρταγος και παίρνει τα κατοστάρικα, αυτό είναι πολιτισμός" είπε χαρακτηριστικά η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Ηλίας Ψινάκης διέψευσε ότι είχε σχετική επικοινωνία και αρκέστηκε να δηλώσει πως "αν διέψευδα κάθε αηδία που λέει ο οποιοσδήποτε θα έκανα μόνο αυτή τη δουλειά".

airetos.gr

Το "Έθνος" εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου

EthnosI
Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύει το “Έθνος”, τόσο με το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα του, όσο και με το σύνολο των ρεπορτάζ της ναυαρχίδας του Ομίλου Μπόμπολα για όσα συνέβησαν προχθές στο Ζάππειο, και τις έντονες αποδοκιμασίες του Ευάγγελου Βενιζέλου από υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού.
Παρακμή”, είναι ο τίτλος του βασικού άρθρου του “Έθνους”, στο οποίο εξαπολύεται επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με την εφημερίδα να του επιρρίπτει ευθύνες για το Μνημόνιο και την πολιτική που ακολουθήθηκε, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στην ανέχεια, ενώ παράλληλα εξαιρεί από το κάδρο των ευθυνών τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η επίθεση του “Έθνους” κατά του Γιώργου Παπανδρέου έχει προκαλέσει αίσθηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με την ομάδα των παπανδρεϊκών να μην κρύβουν την οργή τους, και να θυμίζουν με νόημα ότι το Συγκρότημα Μπόμπολα είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου από την εσωκομματική μάχη του 2007 κιόλας.
 ysterografa.gr

Ο Μπογιόπουλος κάνει το… στριπτίζ του ΠΑΣΟΚ

Nikos-Bogiopoulos
Το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr
Πώς θα ήταν η Ελλάδα αν ποτέ την κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Θα ήταν μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, απαλλαγμένη από δουλείες και «αφεντικά». Μάρτυς μας η «Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη». Αν το ΠΑΣΟΚ γινόταν ποτέ κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο, τούτο θα σήμαινε και το τέλος «της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ».
Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι η πρώτη – πρώτη παράγραφος της «Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη» του ΠΑΣΟΚ. Αυτά έλεγε το ΠΑΣΟΚ, τότε. Το 1974…

Συνέντευξη στα "Υστερόγραφα": Ποιοί κυβερνούν τις χώρες; Οι τράπεζες ή οι πολίτες

Giraud Renouard

Twitter@EmOikonomidis
Οι καθηγητές Gael Giraud και Cecile Renouard βρέθηκαν στην Αθήνα για το Συνέδριο της Ένωσης Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Δυνατοτήτων, και μίλησαν στα “Υστερόγραφα” για την παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε καθοριστικά τα τελευταία χρόνια την ευρωζώνη, αφήνοντας εξαιρετικά ζοφερό αποτύπωμα στην Ελλάδα.
Οι δυο καθηγητές παρουσιάζουν τις απόψεις τους για τους λόγους που προκάλεσαν την κρίση, διατυπώνουν τις εκτιμήσεις τους για το πόσο ρεαλιστική είναι η προσδοκία εξόδου από την κρίση αυτή, και αναφέρονται σε λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του φετινού Συνεδρίου που διοργανώνεται στην Ελλάδα είναι “η ανθρώπινη ανάπτυξη στην εποχή της κρίσης – η επαναδιαπραγμάτευση της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Θα γυριστεί (τελικά) η διάσημη γυμνή σκηνή της Cersei στο “Game of Thrones”

Cersei-Lannister

Οι φανατικοί αναγνώστες των βιβλίων του R.R. Martin, στην υπόθεση των οποίων είναι βασισμένη η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, περιμένουν με ανυπομονησία να δουν αν στους επόμενους κύκλους θα συμπεριληφθεί η πιο διάσημη σκηνή με γυμνό, και πρωταγωνίστρια τον… πιο μιμητό χαρακτήρα.
Η Cersei Lannister λοιπόν θα εμφανιστεί γυμνή στη συνέχεια του “Game of Thrones”, ακριβώς όπως αναφέρουν τα βιβλία, καθώς ο Μεγάλος Ιερέας την υποχρεώνει να βγάλει τα ρούχα της και να περπατήσει γυμνή στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να την εξευτελίσει.
Τα σχετικά γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, έξω από εκκλησία, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η ηθοποιός Lena Headey, η οποία υποδύεται τη Cersei Lannister, δεν θα μπει μέσα στην εκκλησία.

ysterografa.gr

Νέος τρόπος έκδοσης ταυτοτήτων: Η διαδικασία βήμα – βήμα

Πιλοτικά ξεκινά σε ορισμένες περιοχές της χώρας εντός των προσεχών ημερών το νέο, πιο γρήγορο και απλό, σύστημα έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας.
Τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δυο φωτογραφίες του στο Αστυνομικό Τμήμα και να λαμβάνει άμεσα και εύκολα την ταυτότητα του, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.
Μόλις ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος, κάθε πολίτης θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για έκδοση αστυνομικής ταυτότητας στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και να την παραλαμβάνει όχι απλά αυθημερόν, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά.
Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στην πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) υπηρεσία, τη διασύνδεση εν προκειμένω των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), των απαραίτητων στοιχείων για την έκδοση δελτίου ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, επώνυμο πατέρα, όνομα μητέρας, επώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).
Με αυτό τον τρόπο, η διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας συνοπτικά θα διαμορφωθεί ως εξής: Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ. Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν. Το δελτίο ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΔΜΗΔ:
-           Κερδίζουν χρόνο και γλιτώνουν κόπο οι πολίτες
-           Εξοικονομούνται πάνω από 200.000 ανθρωποώρες εργασίας δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών υπαλλήλων ετησίως
-           Εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι και ενέργεια από τις εκτυπώσεις και τις πολλαπλές μετακινήσεις των πολιτών

Ο Θεόδωρος Ντάνος.πρώτος επιλαχών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» στην Αρκαδία, στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου, ο Νικόλαος Γιαννακόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, που εκδόθηκε σήμερα.
Κατά της εκλογής του κ. Γιαννακόπουλου είχαν καταθέσει ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Γιάννη Μανώλη, Γιώργου Δέδε και Οδυσσέα Βουδούρη, επικαλούμενοι κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή, ως ιδιώτης εργολάβος στο πρόσφατο παρελθόν, του είχαν ανατεθεί και είχε εκτελέσει έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η αίτηση των προσφευγόντων έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης και κατά της απόφασης αυτής, ο κ. Γιαννακόπουλος δύναται να προσφύγει -εφόσον το επιθυμεί- στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τη θέση του κ. Γιαννακόπουλου στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας Θεόδωρος Ντάνος.
Ο κ. Ντάνος θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του, αμέσως μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην Περιφέρεια.

ΑΣΕΠ: Έξι διαγωνισμοί για 2.526 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Χιλιάδες προσλήψεις σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις του Δημοσίου, με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου βρίσκονται στα σκαριά. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο.
  • ΕΛΤΑ: 645 προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων

Το μήκος των ψηφοδελτίων ακυρώνει τις εκλογές σε δύο δήμους – Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά

Ένας απίστευτος λόγος, το μήκος των ψηφοδελτίων του δεύτερου σε ψήφους συνδυασμού, είναι η αιτία ακύρωσης των εκλογών στο Δήμο Τροιζηνίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ “αριθμόν 3298/2014 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά ακυρώνεται η 3304/14 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, καθώς ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας-Μεθάνων» ΜΕ ΤΟΝ επικεφαλής Νίκο-Στράτο Δαρσινό (27,36% στον α 37,74% στον βγύρο) που αναδείχθηκε σε μείζων αντιπολίτευση, είχε διαφορετικό Μήκος ψηφοδέλτια ΑΠΌ Αυτα ΠΟΥ όριζε η Η υπουργική απόφαση ΜΕ αποτέλεσμα ΝΑ επηρεαστεί ΤΟ εκλογικό Σώμα.
Να σημειωθεί ότι την ακύρωση των εκλογών και την ανάδειξη εκ νέου δημάρχου του κ. Κώστα Καραγιάννη (47,37% στον α γύρο και 62,26% στον β) είχε ζητήσει με προσφυγή του ο επικεφαλής του τρίτου σε ψήφους συνδυασμού, Σάββας Αθανασίου (25,27% στον αγύρο).
Η απόφαση για ακύρωση των εκλογών έχει προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των υποψηφίων. Αφορμή, στάθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου την περασμένη Κυριακή στην οποία δεν παρέστη η παράταξη του κ. Δαρσινού, ενώ ορκίσθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασίου, όχι όμως και ο ίδιος.
Κοντύτερο ψηφοδέλτιο και στο Δήμο Μάνδρας
Όμως, σύμφωνα με πληροφοριες της  aftodioikisi.gr,  σε επαναληπτική ψηφοφορία είναι πιθανό οδηγηθεί για τον ίδιο λόγο και η η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Μανδρας-Ειδυλλιας, όπου επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος  Γιώργος Δρίκος,  κερδίζοντας στο β΄γύρο την κ. Γιάννα Κριεκούκη με 51,88 έναντι 48,12%.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την προσφυγή τόσο της κ. Κριεκούκη (συζητήθηκε χθες) όσο και του τρίτου Θανάση Πανωλιάσκου , βρέθηκε ότι το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι η «γραμμή» της παράταξης του δημάρχου ήταν: «Ψηφίστε το μικρό ψηφοδέλτιο»!
Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για την περίπτωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας που έχει 27 δημοτικούς συμβούλους,  προβλέπεται ψηφοδέλτιο 14Χ54 εκατοστά , ενώ στο άρθρο 28 του εκλογικού νόμου αναφέρονται τα εξής: «Εκτός από την περίπτωση ακυρότητας, που προβλέπεται στην παράγραφο 7 του προηγούμενου άρθρου, το ψηφοδέλτιο είναι άκυρο μόνον στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Αν έχει σχήμα, διαστάσεις ή μορφή που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή, από αυτά που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 24 η Η η Η  υπουργική απόφαση ».
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Συμφέροντα πίσω από τον πολιτικό τραμπουκισμό ή ηλιθιότητα;

gap-kastelorizo

Η προχτεσινή εικόνα κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσκεκλημένος εκδήλωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, έτυχε χυδαιοτήτων από ομάδα παρευρισκόμενων, έστειλε τον υιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ένα ακόμη βήμα στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση.

Κι αυτό γιατί ο Γιώργος, όφειλε να προστατέψει τους καλεσμένους του. Όφειλε να δείξει πως ο χώρος που "έφτιαξε" για τον πατέρα του και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αρένα, αλλά χώρος πολιτικής μνήμης.

Όμως τελικά, φάνηκε πως ο σκοπός δεν ήταν η ένωση αλλά ο διχασμός. Ο Γιώργος πιστεύει πως το επίθετό του, του δίνει την ικανότητα και τη δυνατότητα να αφεντεύει την πολιτική τύχη του τόπου και η υστεροφημία του πατέρα του, να του εξασφαλίζει πολιτική γη και ύδωρ για ασχήμιες και άλλες μικρότητες.. για πολλά, πολλά χρόνια.

Όμως προχτές ο ΓΑΠ διάλεξε μία ακατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο χώρος του κέντρου ζητά συνένωση δυνάμεων, τη στιγμή που ακραίες πολιτικές δυνάμεις καραδοκούν, τη στιγμή που η κοινωνία ζητά ανακούφιση και ελπίδα.

Άραγε ποιον εξυπηρετεί η απαθής και συνωμοτική στάση του ΓΑΠ στις χυδαιότητες, προσωπικών "αυθόρμητων" οπαδών του;;;

Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη προσβλητική στάση στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης; Αποζητά την πολιτική αστάθεια ο πρώην Πρωθυπουργός;

Αν όχι τι επιδιώκει; Να αναλάβει κάποια εξουσία; Μήπως να ξανακυβερνήσει; Μα το έκανε όταν είχε το 44% και κατέρρευσε μόνος του. Θέλει να ξαναδοκιμάσει με μόνο άρμα το επίθετό του και τους λεγόμενους κλακαδόρους, τους υβριστές και τους κηπουρούς;;

Αν δεν υπάρχουν οικονομικά ή άλλα προσωπικά συμφέροντα, που αποζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης, τότε μόνο η ηλιθιότητα μένει ως δικαιολογία.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Η Νέα Ελλάδα και ο Υπαρκτός Πατριωτισμός

Γράφει ο
Πέτρος Τατούλης*

Ποια αλήθεια θέλουμε να είναι η Νέα Ελλάδα σε πέντε χρόνια από σήμερα; Αν και πολύς λόγος έγινε στις πρόσφατες εκλογές με γενικοποιήσεις και αφαιρετικές ιδέες για την Νέα Ελλάδα είναι αναγκαίο να θεωρήσουμε το όραμα της, χωρίς όμως την αλαζονεία της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Εκεί όπου υβρίδια καλών προθέσεων και κακών επιλογών σαράντα χρόνια τώρα οδήγησαν στην παρακμή και την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Η ηθικολογία και η αναζήτηση απλοϊκών λύσεων στα σύνθετα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε, δύο βασικές συνιστώσες του λαϊκισμού στον οποίο αναζητά αποκούμπι και άλλοθι το πολιτικό σύστημα προκειμένου να διασωθεί, δεν δίνουν προφανώς απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα: «Ποια είναι η Νέα Ελλάδα» και περαιτέρω «Ποιοι θέλουν και μπορούν να την δημιουργήσουν». Οι παλιοί και γερασμένοι θεσμοί που παλεύουν ακόμη αδυσώπητα να βρουν τον ρόλο τους στην σημερινή σκληρή ελληνική πραγματικότητα; Οι επικοινωνιακές τακτικές που μάταια επιχειρούν να κρύψουν το διαχρονικό έλλειμμα στην παραγωγή συγκροτημένων πολιτικών και στην χάραξη εθνικής στρατηγικής; Ή μήπως οι κομματικοί μηχανισμοί – παλιοί και νέοι- που αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα την δική τους ευθύνη στην συνολικότερη απαξίωση της χώρας τόσο στο επίπεδο της αντιμετώπισης των πολιτικών από τους πολίτες όσο και της αντιμετώπισης της χώρας από την διεθνή κοινότητα;

Έχω επισημάνει εδώ και τέσσερα χρόνια ότι το κεντρικό Κράτος και οι κυβερνήσεις θα έχουν μπροστά τους έναν υπερδεκαετή αγώνα για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Κύριο γνώρισμα αυτής της περιόδου είναι η βίαιη αποτύπωση της πολιτικής ανωριμότητας, με την έννοια της αδυναμίας ανάληψης ευθύνης αφενός για τα κακώς γινομένα στο παρελθόν και αφετέρου για τα δέοντα γενέσθαι στο παρόν και το μέλλον. Σύμφυτη με την πολιτική ανωριμότητα είναι και η πολιτική αστάθεια είτε ως αίτιο είτε ως αιτιατό.

Πολιτική ωριμότητα και πολιτική σταθερότητα είναι ωστόσο τα προαπαιτούμενα για τους πολίτες που αναζητούν ακόμη το φως στο βάθος ενός τούνελ, προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν ανάσα και να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό όσο διάστημα απαιτηθεί για να πιάσει η χώρα και πάλι ασφαλή στεριά. Πολιτική ωριμότητα χωρίς σταθερότητα δεν αποδίδει καρπούς. Και πολιτική σταθερότητα χωρίς υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες είναι κατ’ επίφαση δημοκρατία. Η συνύπαρξη των δύο αυτών συνιστωσών είναι το αίτιο και το αιτιατό της Νέας Ελλάδας, όπου υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες, σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας και ρεαλισμού, απαλλαγμένου από τον ιδεαλισμό του λαϊκισμού εκείνων που ανησυχούν νυχθημερόν για το δικό τους αύριο, θα φροντίσουν το αύριο της χώρας και θα εμπνεύσουν αισιοδοξία στους πολίτες να κρατηθούν ζωντανοί και να συνδημιουργήσουν το μέλλον, στην υπηρεσία των αρχών ενός νέου «Υπαρκτού Πατριωτισμού».

Το βάρος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας και της διοικητικής της ανασυγκρότησης έχει ήδη πέσει στους ώμους ενός νέου ακόμη θεσμού, αυτού των αιρετών περιφερειών. Εκεί όπου η σταθερότητα μπορεί να αναζητήσει την πολιτική ωριμότητα προκειμένου να προσφέρει ένα νέο, αποτελεσματικό και ριζοσπαστικό μοντέλο πολιτικής διακυβέρνησης για το σύνολο του τόπου. Με αυτήν την λογική, οι 13 αιρετές περιφερειακές διοικήσεις της χώρας, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη, τριετή πιλοτική, εμβρυική τους λειτουργία και μπαίνοντας σε έναν κρίσιμο πενταετή κύκλο από την 1η Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια του οποίου θα κληθούν να διαχειριστούν 13 δις ευρώ, αποτελούν τα πρώτα κύτταρα της Νέας Ελλάδας. Υπό προϋποθέσεις και όρους:

-          Να συνεργαστούν με τις κεντρικές κυβερνήσεις στην επίλυση των γραφειοκρατικών δυσκολιών και να δημιουργήσουν ευέλικτες και σύγχρονες διοικητικές δομές, κοντά στον πολίτη και φιλικές με την επιχειρηματικότητα.

-          Να διεκδικήσουν το σύνολο των αρμοδιοτήτων που απαρτίζουν τον στρατηγικό σχεδιασμό για την χάραξη του οποίου έχουν ήδη αρμοδιότητα.

-          Να δημιουργήσουν μοντέλα επίλυσης δύσκολων προβλημάτων με δάνεια εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ενδοπεριφερειακές και διαπεριφερειακές ανισότητες.

-          Να μοχλεύσουν τους πόρους τους και να κινητοποιήσουν κάθε διαθέσιμο κονδύλι για την ισχυροποίηση της τοπικής τους οικονομίας, κυρίως των παραγωγικών της τομέων.

-          Να επενδύσουν στην δημιουργία ενός δικτύου προστασίας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να συντείνουν στην αναγκαία όσο ποτέ συγκρότηση ενός ισχυρού ενωτικού κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης με όρους κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

-          Να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην διεθνή απαξίωση της χώρας και να αναδειχθούν σε αξιόπιστους συνομιλητές των περιφερειών της Ευρώπης.

-          Να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να αποτελέσουν την μεταρρυθμιστική δύναμη που η χώρα έχει ανάγκη για να βγει από το τούνελ της δημοσιονομικής προσαρμογής και να μπει στον δρόμο της αναπτυξιακής προοπτικής.

-          Να δημιουργήσουν μια ισχυρή Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ), όχι στην λογική ενός συνδικαλιστικού οργάνου που διαπραγματεύεται με την εκάστοτε κεντρική εξουσία για την νομή της, αλλά στα πρότυπα ενός πολιτικού οργάνου που θα αναλάβει μέρος της ευθύνης για την έξοδο της χώρας από την κρίση είτε μέσα από συναινέσεις είτε μέσα από πολιτικές συγκρούσεις. Και αυτήν την ευθύνη να την αναλάβει όχι μεταξύ των μελών της, αλλά απέναντι στους πολίτες.

Η επόμενη πενταετία είναι εκείνη που θα κρίνει αν η Νέα Ελλάδα είναι εφικτή και με ποιους όρους. Για να συμβεί το «restart» στην οικονομία πρέπει να προηγηθεί η επανεκκίνηση της πολιτικής. Αυτή η επανεκκίνηση έχει αρχίσει να συμβαίνει ήδη σε περιφερειακό επίπεδο, όπου έχουν καταρρεύσει τα τείχη του κομματισμού, όπου η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια τελούν υπό την συνεχή κρίση του πολίτη, όπου η ευθύνη για την χάραξη του μέλλοντος βαραίνει πια τις τοπικές κοινωνίες. Μένει η υπέρβαση αυτή να εκφραστεί και να ισχυροποιηθεί στην συλλογική έκφραση του θεσμού, την Ένωση Περιφερειών. Θα είναι και ένα πρώτο βήμα για τον δημόσιο βίο στην μακρά διαδρομή προς την πολιτική του ωριμότητα. Κατά την άποψή μου, ωστόσο, είναι και το μόνο βήμα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες στην βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η Νέα Ελλάδα.

*Ο Πέτρος Τατούλης είναι Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Το μεγάλο καράβι της Ευρώπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πολλά ακούγονται και πολλά θα ακουστούν και πάλι με αφορμή την εκλογή της νέας ηγεσίας της ΕΕ, κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Άλλωστε, είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ σου και να ακούς ή να κάθεσαι στο γραφείο σου και να αναλύεις – αυτόν τον ήθελε ο τάδε, αυτή είναι άπειρη, ο τρίτος είναι «μνημονιακός» και ούτω καθεξής.
Στην πραγματικότητα η ΕΕ έχει να αποδείξει πολλά περισσότερα από αυτά που αποσπασματικά αναδεικνύονται – ανάλογα με το πού είναι τοποθετημένος πολιτικά ή γεωστρατηγικά αυτός που κάθε φορά ασκεί την κριτική του.
Στην πραγματικότητα, η ΕΕ είναι ένας πολύ μεγάλος και πολύ σημαντικός θεσμός, όπου 28 χώρες, με διαφορετικής πολιτικής τοποθέτησης κυβερνήσεις, με διαφορετικά συμφέροντα και απόψεις, πρέπει να συνυπάρχουν και να καταλήγουν πάντα σε μια συμφωνία, ακόμη και με συμβιβασμούς.
Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι το διαφορετικό σχετικά με το πώς να καταλήγουν σε συμφωνία (και μάλιστα σε ομοφωνία) 28 διαφορετικές χώρες, πρέπει να βγει να το πει.

Ποιός είναι ο νέος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

andrikopoulosΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
Γεννήθηκε στα Γελινιάτικα Κορινθίας στις 16-7-1956  και ζει μόνιμα στο Ξυλόκαστρο.
Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Γκλαβοπούλου (Πτυχιούχο Γεωπονίας) και έχει ένα παιδί την Ανδριανή.
Έκανε σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό διάστημα 1975-1980.
Διορίστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το 1985 και υπηρέτησε στη Δ/νση Γεωργίας Κορινθίας και στη Γεωργική Σχολή ΑΧΕΠΑ Βέλου έως τον Αύγουστο του 2014.

Διετέλεσε:
  • μέλος Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ,
  • μέλος Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ,
  • Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ερμής Γελινιατίκων»,
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου κατά το χρονικό διάστημα 2003-2006,
  • Νομαρχιακός Σύμβουλος κατά το χρονικό διάστημα 2007-2009,
  • Αντινομάρχης Κορινθίας το έτος 2010.
Στις Δημοτικές Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εξελέγη Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr