Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Προϋπολογισμός 2019: Πέρασε με 154 ψήφους υπέρ και 143 κατά

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/vouli-500.jpg
Πέρασε ο Προϋπολογισμός 2019 με 154 ψήφους υπέρ και 143 ψήφους κατά. Ο Γιάννης Σαρίδης από την Ενωση Κεντρώων ψήφισε υπέρ κάτι που σημαίνει ότι είναι ουσιαστικά εκτός του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη και υπάρχει πλέον έντονο φλερτ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όπως έχω δηλώσει, ψηφίζω σε όλα «ναι» στον προϋπολογισμό, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή», δήλωσε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
«Το θέμα δεν είναι τι έχεις κερδίσει, αλλά τι μπορείς να διατηρήσεις» είναι η

Η Νέα Δημοκρατια για τον καβγά Μητσοτάκη – Βούτση στη Βουλή

Τι λέει η ΝΔ για τον καβγά Μητσοτάκη – Βούτση στη Βουλή | Newsit.gr
Η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκου Βούτση μόνον τυχαία δεν προκλήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη. Κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Δεν ήταν όμως μόνον αυτή η αφορμή της σημερινής αντιπαράθεσης. Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική

Κραυγες και κορωνες εναντι της ΝΔ Τσίπρας στη Βουλή: Σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/tspras-500.jpg
Ψηφίζεται απόψε στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019. Η ψηφοφορία αυτή έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι τόνοι έχουν ανέβει από νωρίς και… ανεβαίνουν κι άλλο από τις 19:40, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο περιθώριο της ψήφισης του προϋπολογισμού, ανακοινώθηκε η προσχώρηση του βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη στη ΝΔ, ενώ το μάτι στον Γιάννη Σαρίδη προερχόμενο από την Ένωση Κεντρώων έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέκου Φλαμπουράρη. Ο κ. Σαρίδης είχε δηλώσει προ ημερών ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Αυτό που κυριαρχεί στην συζήτηση του προϋπολογισμού είναι εκτός από τα θέματα της οικονομίας και όσα έγιναν στον ΣΚΑΙ με την βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της ΔευτέραςΣτο βήμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ προηγήθηκε σε υψηλούς τόνους ολομέτωπη επίθεση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη η τελευταία του ομιλία για τον προϋπολογισμό από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, μίλησαν κατά σειρά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή, Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι

Μητσοτάκης στη Βουλή:Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής

Προϋπολογισμός 2019: “Σκοτωμός” Μητσοτάκη – Βούτση! Εκατέρωθεν… υποδείξεις και νεύρα! | Newsit.gr


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής μιλώντας για τον προϋπολογισμό. 
Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε:«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του αλλά συνολικά την κυβέρνησή σας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων και της μακράς λιτότητας. Την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Τους κομματικούς διορισμούς σας και την πολιτική για το κόμμα και όχι για την πατρίδα. Δεν σας καταψηφίζουμε μόνο εμείς αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα κλείσει στις εκλογές ο χειρότερος κύκλος της μεταπολίτευσης».

Η εμβληματική φωτογραφία της “Καθημερινής”, ως απάντηση στο βομβιστικό χτύπημα

Του Μανώλη Κομνηνού
Με μια εμβληματική φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της, η “Καθημερινή” στέλνει το δικό της μήνυμα, και απαντάει σε εκείνους που χτύπησαν με βόμβα τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου.
Η ιστορική εφημερίδα επιλέγει για τη βασική φωτογραφία του πρωτοσέλιδού της, ένα στιγμιότυπο με τους εργαζομένους του εντύπου, στις επάλξεις, μάχιμους και αποφασισμένους.
“Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας”, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι της “Καθημερινής”.

ysterografa.gr

Η διπλή χρησιμότητα της “μεταγραφής” Θεοχάρη στη ΝΔ. Που… άργησε μια μέρα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/mitsotakis-theocharis-500.jpg 

 Μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι πλέον ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης.Μια “μεταγραφή” που… άργησε μια μέρα, λόγω του βομβιστικού χτυπήματος στον ΣΚΑΪ. Διατηρεί ωστόσο διπλή χρησιμότητα.
Ο Χάρη Θεοχάρης πέρασε την πόρτα του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσαν τα χέρια, και ο πρώην

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΣΠΙΡΤΖΗ - ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ 88.000.000€ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Δήλωση Γιάννη Μανιάτη, Υπεύθυνου Υποδομών, Μεταφορών, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής
"Διαπλεκόμενοι ή ανίκανοι; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα για τη συμπεριφορά των Ρ. Δούρου – Χρ. Σπίρτζη – Α. Χαρίτση στις καταγγελίες μας στη Βουλή στις 7.11.2018 και 26.11.2018 για σκανδαλώδεις διαγωνισμούς ύψους 88.000.000€ της Περιφέρειας Αττικής. Καταγγείλαμε ότι οι διαγωνισμοί για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνουν τον εξόφθαλμα φωτογραφικό όρο «…το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν

Ευχές Βλάσιου Τσιώτου για περαστικα και ταχεία ανάρρωση στον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Ηλία Ανδρικόπουλο

η εικόνα προφίλ του Βλάσης Τσιώτος, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Ο κ. Βλάσιος Τσιώτος επικεφαλης της "Ανανεωτικής Συνεργασίας" συνδυασμού της Μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Με ικανοποίηση παρακολουθούμε την ομαλή εξέλιξη της πρόσφατης περιπέτειας υγείας του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Ηλία Ανδρικόπουλου.
Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας θα ήθελα να του ευχηθώ περαστικά, ταχεία ανάρρωση και σύντομη επιστροφή στα θεσμικά του καθήκοντα."

"ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ" θεατρική παράσταση από μαθητές Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου στο Ξυλόκαστρο.


Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
από το Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου (γ' τάξη)
Τετάρτη 19/12, 6.30μμ, στο Αγ. Σικελιανός (Ξυλόκαστρο)

Μια γιορτή σαν παραμύθι κι ένας γλυκός αποχαιρετισμός για τη χρονιά που φεύγει!
Είσοδος Ελεύθερη!
Σας περιμένουμε!

Christmas ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/48390449_363235417563905_6357632641348403200_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=6fb23e423ac7357b0a4440d080dd7878&oe=5CA66027

Ο τυποκτόνος φίλος του Τσίπρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την περασμένη εβδομάδα άλλη μια εφημερίδα έκλεισε στη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Προστέθηκε κι’ αυτή στα θύματα του καθεστώτος, που δεν ανέχεται καμιά κριτική, καμιά διαφωνία.

Είκοσι χρόνια άντεξαν οι άνθρωποι της «El Nacional», της εφημερίδας που δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με τον Ούγκο Τσάβες πρώτα και με τον Νικολάς Μαδούρο μετά – αυτούς τους εκλεκτούς φίλους του Τσίπρα, του Παππά και της παρέας τους.

Η εφημερίδα που κυκλοφόρησε πριν από 75 χρόνια,

se-poso-kairo-tha-katharisoun-oi-pneymones-an-kopsete-simera-to-kapnisma.jpgΚαπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΣτΕ: Επιστροφή 13ου – 14ου μισθού -Ποιους δημοσίους υπαλλήλους αφορά


Άνοιξε ο δρόμος για τη διεκδίκηση των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως μάλιστα του ύψους του μηνιαίου μισθού τους.
 Μετά την απόφαση αυτή, που εκδόθηκε από το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του «μνημονιακού» νόμου 4093/2012 με τις οποίες καταργήθηκαν από την 1η/1/2013 τα επιδόματα εορτών και αδείας που καταβάλλονται σε όσους υπαλλήλους και λειτουργούς του

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Ηλίας Μιχόπουλος

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΟΓΚΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2019



Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ΣΚΑΪ δεν είναι απλά αυτονόητη, αλλά αποτελεί αναπόδραστη πολιτική τοποθέτηση.

Έρχομαι τώρα στον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, στη χαραυγή της μεταμνημονιακής περιόδου, δεν παρουσιάζει απλά ενδιαφέρον, αποτελεί

Ενημέρωση κοινοβουλευτικών επιτροπών από αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Οι εξελίξεις στην ενιαία αγορά και το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών ήταν το θέμα για το οποίο ενημερώθηκαν τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασής τους στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-μελών

Από τι κατασκευάζεται η πούδρα ταλκ και πόσο ασφαλής είναι;


Τάλκης είναι ένα ορυκτό, μια κρυσταλλική ουσία. Στην αφή είναι μια λευκή, εύθρυπτη σκόνη, μερικές φορές μπορεί να είναι μια πρασινωπή σκιά. Είναι το χρώμα του τάλκη που κρίνεται από την ποιότητα και την επεξεργασία του - το λευκό, τόσο το καλύτερο είναι το προϊόν. Για βιομηχανικούς σκοπούς, χρησιμοποιείται τάλκης microtalc ή εδάφους. Ο τάλκης είναι «αδρανές» υλικό, δηλαδή δεν δημιουργεί χημική αντίδραση σε περίπτωση κατάποσης ή εφαρμογής στο δέρμα. Οι άνθρωποι επωφελούνται από τη φυσική απαλότητα, την ασφάλεια και τις απορροφητικές του ιδιότητες από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. ....................

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ




Της Λέττας Καλαμαρά

Τραγικός ο πρώην Αρχηγός των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων κ.Κωσταράκος στο λόγο του, λανσαρίστηκε σήμερα από το ανώνυμο ΑΠΕ-ΜΠΕ (http://www.antinews.gr/action.read/politiki/kostarakos-i-ellada-prepei-na-sikothei-ksana-me-ton-patriotismo/2.129533) για να προκαταλάβει τη θέση του