Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Το μυαλό του Έλληνα! Πατέντα που κάνει το μάζεμα των ελιών παιχνίδι (video)

Μία απίστευτη πατέντα σκέφτηκε ένας αγρότης από τα Κύθηρα σύμφωνα με την οποία το μάζεμα των ελιών είναι παιχνιδάκι...


Το μόνο που κάνει για να «ρίξει» τις ελιές είναι να κουνάει τα δάχτυλα του...

Δείτε το βίντεο:




eleysis-ellinwn.gr

Ποια σημεία της χώρας θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία (video)

 Δείτε σε ποια σημεία της χώρας θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την μετεωρολόγο Ερμιόνη Κατιρτζόγλου...




korinthostv.blogspot.gr

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια - Ποιοι διοικητικοί υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα επιστρέφουν

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια - Ποιοι διοικητικοί υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα επιστρέφουν
  Μαραθώνια συνάντηση είχαν το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο πρύτανης του Καποδιτριακού Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Κατά τη συνάντηση, και οι δύο πλευρές εξέφρασν τη βούλησή τους για ανοιχτό πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης έθεσε σειρά ερωτημάτων στον υπουργό με αποτέλεσμα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση που αποτελεί την πρόταση από την πλευρά του υπουργείου, ώστ να βρεθεί η χρυσή τομή και να ανοίξει το πανεπιστήμιο.

Αυτή είναι η πρόταση του υπουργού Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους:

Στην Αθήνα το πρώτο debate των υποψηφίων για την προεδρία της ΕΕ

 
Το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον προσεχή Μάρτιο, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των περιφερειών και των πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου.

«Οι επόμενες ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης συνολικά και είναι αρκετά ενδεικτικό το γεγονός ότι το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει εδώ στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι και η ημερίδα που θα προηγηθεί και θα παρουσιαστεί στους ευρωπαίους πολίτες το τι σημαίνει σε τοπικό επίπεδο η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Ιδιαίτερα για εμάς εδώ στην Ελλάδα αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της διαδρομής προς τις ευρωεκλογές και θα φιλοξενήσουμε αυτές τις δράσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα δώσουμε την εικόνα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..

e-typos.com

Θαλάσσιο "τέρας" ξεβράστηκε στην Ασία - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Θαλάσσιο `τέρας` ξεβράστηκε στην Ασία - Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
Ένα τεράστιο πλάσμα, άγνωστης ταυτότητας ξεβράστηκε στη νοτιοανατολική Ασία προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων. Το άψυχο κήτος επέπλεε σε ποταμό!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι πρόκειται για "συγγενή" του Τέρατος του Λοχ Νες, ενώ υπήρξαν και καποιοι που υποστήριξαν πως το θεόρατο πλάσμα προέρχεται από το... Διάστημα!
Με τοσ τόμα ανοιχτό το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθεί το "τέρας" να ανασύρεται και να φορτώνεται πάνω σε ένα φορτηγό.

Ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποια χώρα εμφανίστηκε αυτό το παράξενο ζώο, ενώ χρήστες στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η γλώσσα που μιλούν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στο βίντεο είναι η Χμερ της Καμπότζης.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με την ταυτότητα του πλάσματος. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για γαλάζια φάλαινα...
Τέλος σημειώνεται ότι χρειάστηκαν πάνω από 30 άνθρωποι με 10 σκάφη για να τραβήξουν στην ακτή το άψυχο κήτος που επέπλεε στον ποταμό Cai Cung

 Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο


newsit.gr

Στο +4 ο Παννεμεατικός - Ήττα του ΑΟΛ στο Συνοικισμό, Νίκη του Πανκαμαριακού μέσα στο Κιάτο

Στη Νεμέα, o Παννεμεατικός νίκησε,  στα πλαίσια  της  9ης αγωνιστική,  στο νεμεάτικο ντέρμπι με 3 - 1  τη Θύελλα Πετρίου, και με +4 προελαύνει στη βαθμολογία  της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, καθώς στον Συνοικισμό,  ο Κύψελος νίκησε με το ευρύ 3 - 0 τον ΑΟ Λουτράκι,πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση,  πήρε μεγάλη βαθμολογική ''ανάσα''.  Στο 55'  ο διαιτητής Νεοφυτιάδης έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι, αποβάλλοντας το Χατζηνικολή και ο Γ. Μαρουδάς έστειλε στην αντίθετη γωνία του Μητσόπουλο ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 82΄ και στο 85΄ ο Κονιδάρης με δύο τέρματα του έβαλε το κερασάκι στη τούρτα της μεγάλης νίκης του Κύψελου.
 Ένα βαθμό πίσω από την Λουτρακιώτικη ομάδα ο Αστέρας Δερβενίου που πήρε τρεις εύκολους (άνευ αγώνα) και εκτός έδρας  πόντους ,  από τον αποχωρήσαντα του πρωταθλήματος Σαρωνικό Γαλατακίου
Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής επεβλήθηκε με το "χορταστικό" 5 - 2 επί της Αναγέννησης Κιάτου , ενώ η ανοδική πορεία του Πανκαμαριακού  συνεχίζεται καθώς πέρασε και από το Κιάτο με το εκπληκτικό 0 - 2 επί του Πέλοπα με γκολ του Γουίλιαμς και του Ν. Τσιπά.
Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1 - 0 επι της Ελλάδος Βέλου,  σκορ με το οποίο νίκησαν τόσο, στο ουδέτερο γήπεδο των Εξαμιλιών, λόγω της τιμωρίας του, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου  στο τοπικό ντέρμπι  τους Αγίους Θεοδώρους, όσο και το Σπαθοβούνι, στο ντέρμπι της ουράς στο Σολωμό, τον Πανσολυγειακό. Το "χρυσό" γκολ του Σπαθοβουνίου σημείωσε στο 85 ο Γεώργαρης Ι., με τους ανθρώπους του Πανσολυγειακού να υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Πιπίνη, με τον κ. Χονδρόπουλο, να αφήνει όμως το ματς να συνεχιστεί. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες, καθώς στη φάση του γκολ αποβλήθηκε ο Ρωτίδης Στ., λόγω διαμαρτυρίας με 2η κίτρινη κάρτα. Πλέον το Σπαθοβούνι έφτασε τους 6 βαθμούς με τη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Σοφικού, δεν έχει ακόμα γευτεί «τρίποντο» εκτός από αυτό στα χαρτιά κόντρα στο Γαλατάκι και παραμένει σε δύσκολη θέση.

Η 9η αγωνιστική:
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                             3 - 0     
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ              1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                   5 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ      3 - 1
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ             1 - 0
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ     0 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ       1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   0 - 3 α.α.
Η Βαθμολογία
( Σε 9 αγώνες) 

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
19-3
24
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
16-5
20
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
11-3
19
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
11-6
16
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
20-10
16
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
16-15
16
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
14-10
16
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
16-10
15
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
13-14
13
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
8-10
13
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
12-13
11
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
13-18
11
 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
13-17 8
AO ΣΠΑΘOBOYNIOY
13-18
6
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
13-18
3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
0-27
-2

Θρίλερ στον Όλυμπο με 17χρονο που αγνοείται - Τον αναζητούν Ειδικές Δυνάμεις

Θρίλερ στον Όλυμπο με 17χρονο που αγνοείται - Τον αναζητούν Ειδικές Δυνάμεις


Πρόκειται για νεαρό βοσκό που έχει χαθεί στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στον Όλυμπο. Η Πολιτική Προστασία ζήτησε βοήθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις αφού η περιοχή σε πολλά σημεία είναι δύσβατη. Μία μικρή ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων με ειδικό όχημα έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση έρευνας για τον νεαρό βοσκό υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» τέσσερις φορές στην Κομοτινή, νίκες για Ατρόμητο και ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» τέσσερις φορές, νίκες για Ατρόμητο και ΟΦΗ
Με πρωταγωνιστή τον Σάμαρη (2 ασίστ, 1 γκολ) ο Ολυμπιακός πέρασε με 4-1 από την έδρα του Πανθρακικού και πάει φουριόζος στο Παρίσι. 7 φορές τις πρώτες 12 αγωνιστικές οι “ερυθρόλευκοι” έχουν σκοράρει από 4 γκολ και πάνω και κυνηγούν με αξιώσεις το “στοιχειωμένο” ρεκόρ των 103 τερμάτων.

Η Αίγυπτος έδιωξε τον πρέσβη της Τουρκίας!

Turkish-ambassador-in-Egypt
Η ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία, μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την εξουσία, μια εξέλιξη την οποία δεν άντεξε ο Ταγίπ Ερντογάν, και αμφισβητούσε διαρκώς τη νέα πολιτική πραγματικότητα στο Κάιρο, έφτασε σήμερα στην κορύφωσή της.
Η ηγεσία της Αιγύπτου ζήτησε από τον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα να αποχωρήσει από το Κάιρο, χαρακτηρίζοντάς τον “persona non grata”, και προχώρησε στην υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεών της με την Άγκυρα, όπως δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.
Μαζί με τον Τούρκο πρέσβη στην Αίγυπτο Χουσεϊν Αβνί Μποτσάχ, από το Κάιρο αποχώρησε και το σύνολο της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Δένδιας: Δεν αποκλείεται νέο τρομοκρατικό χτύπημα

dendias-nikos
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην Real News. Σε ότι αφορά τον στόχο λέει ότι «θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε».
Δηλώνει πως οι έρευνες για την «έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής» συνεχίζονται ενώ υπογραμμίζει για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο πως «οι στυγεροί δολοφόνοι αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα είναι να επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως θύμα και όχι ως θύτης».
ysterografa.gr

Η Μέρκελ θύμισε… ποιός είναι το αφεντικό

Angela-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η ηχηρή παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας, με συνοδευτικά κολακευτικά σχόλια για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ήρθε να θυμίσει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος παραμένει το απόλυτο και αδιαμφισβήτητο “μεγάλο αφεντικό” στην σημερινή Ευρώπη.
Ακόμη και χωρίς κυβέρνηση στη Γερμανία, η Μέρκελ διατηρεί την ευχέρεια να καθορίζει το πολιτικό πλαίσιο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που, όπως κάθε μέλλον, πρέπει να ξεκινάει από συγκεκριμένο παρόν.
Οι δηλώσεις Μέρκελ ήρθαν σε αντίβαρο της αμφισβήτησης που εκπέμπει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών για την Αθήνα, είτε πρόκειται για την τρόικα, είτε για τον διορισμένο από το Βερολίνο πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ακόμη κι αν εισάγει κανείς στη συλλογιστική του τη στρατηγική “καλού και κακού”, που έχουν επιλέξει η Γερμανία και η Ε.Ε. αντίστοιχα για την Ελλάδα της κρίσης, στον επίλογο, εκεί δηλαδή όπου συνοψίζονται τα συμπεράσματα, μένουν οι εντυπώσεις από τα λόγια της Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα που γεννήθηκε στη… λάθος πλευρά της κρίσης άλλωστε, όχι μόνο άντεξε στην παγκόσμια κρίση που προκάλεσαν οι ΗΠΑ το 2008, με την ετσιθελική κατάρρευση της Lehman Brothers, αλλά πέτυχε να μπορεί με τη στρατηγικη της να επηρεάσει ακόμη και την έκβαση των προεδρικών εκλογών της Αμερικής, δυσκολεύοντας απρόσμενα την επανεκλογή Ομπάμα το 2012, την ώρα που η Γερμανία κέρδιζε περισσότερα ακόμη και από την υπερδύναμη, στην κορύφωση της κρίσης.
Η ίδια, αφού εξασφάλισε για τον εαυτό της μια θέση στην Ιστορία αντίστοιχη εκείνης του Κόνραντ Αντενάουερ, συρρίκνωσε σε… μικρομεσαίο κόμμα τους Σοσιαλδημοκράτες, υποχρεώνοντάς τους σε διαρκείς συμβιβασμούς, στο πλαίσιο των ζυμώσεων για τη συγκρότηση κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού.
Όπως συνέβη και με την περίπτωση του ολίγιστου Ολάντ, η γερμανική πολιτική δεν θα αλλάξει. Τουλάχιστον όχι μέχρι να αποφασίσει η Άνγκελα Μέρκελ ότι η αλλαγή θα υπηρετήσει τα προσωπικά σχέδιά τους. Με φόντο πάντα το φλερτ με την Ιστορία, τα σχέδια αυτά φτάνουν μέχρι την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφού πρώτα αλλάξουν οι Συνθήκες. Και μπορεί η ίδια να εκλεγεί από τις κοινωνίες που θα έχουν προλάβει να τη μισήσουν αρκετά, ώστε να ξέρουν ότι αποτελεί “αναγκαίο κακό” για την Ευρώπη του σήμερα. Κυρίως, για την Ευρώπη του αύριο.

ysterografa.gr

Λέττα: Θα ψήφιζα Σαμαρά για πρόεδρο της Ευρώπης

letta-thumb-large
Τα επιτεύγματα της Ελλάδας και τον Αντώνη Σαμαρά εκθείασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα μιλώντας στη «Συνάντηση Ηγετών» της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.
Ο Λέττα ανέφερεχαρακτηριστικά ότι θα ψήφιζε τον Έλληνα ομόλογό του για πρόεδρο της Ευρώπης.
Παράλληλα,  κάλεσε δε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντιμετωπίσουν από κοινού τον λαϊκισμό ενόψει των ευρωεκλογών.
ysterografa.gr

Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisiΟριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.
Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΛΑΟΣ 1,45%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 2,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, άλλο κόμμα 3,6%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο …«κανένας» συγκεντρώνει 36%.
Το 82% θεωρεί άδικη την φορολογία των ακινήτων ενώ το 56% πιστεύει ότι η εικόνα του Δημοσίου είναι χειρότερη.

ysterografa.gr

Τατσόπουλος: Σύντομα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

tatsopoulosΤην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύντομα κυβέρνηση κάνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Ο άνθρωπος που απασχόλησε ιδιαίτερα τα media τις προηγούμενες εβδομάδες επιμένει, πάντως, ότι το κόμμα του δεν πρέπει να το οδηγεί ο λαϊκισμός, καθώς «όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα μας καταπιεί αμάσητους».
Αξία έχει ακόμη να αναφέρουμε πως ο κ. Τατσόπουλος εκτιμά πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κεντροαριστερή, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα γίνει το κράτος, θα το εκφράσει» και σημειώνει «θα κάνει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ του 1981, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα του, ελπίζω».

ysterografa.gr

Ο σκύλος του Καραγκούνη…

ΣκύλοςT






 Tα πειράγματα δίνουν και παίρνουν για τα ”εύκολα” πεσίματα στον αγωνιστικό χώρο του Γιώργου Καραγκούνη όπου και αυτός ο γλυκός τετράποδος φίλος μας θα μπορούσε να ήταν ο σκύλος του Καραγκούνη…

Πηγή: thecrawler.gr

Ιδού οι "Humans" της Κοζάνης


Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα στην Κοζάνη.
Πρόκειται για τους Humans Κοζάνης, μια ομάδα νέων επιστημών από την πρωτεύουσα της δυτ. Μακεδονίας, οι οποίοι θα επιστρατεύσουν τις γνώσεις τους και θα τις εφαρμόσουν στην γεωμορφία και πολιτιστική παράδοση της πόλης τους με σκοπό την βελτίωση συνθηκών ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα την λειτουργικότητα που απαιτείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Ο Τσεβάς μπήκε αλλαγή και η ΑΕΚ δύο λεπτα αργότερα νίκησε 0 - 1 τον Ηλυσιακό


Ο Χρήστος Τσεβάς μπήκε στο ματς στο 79΄και δύο λεπτά αργότερα σκόραρε δίνοντας στην ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 επί του Ηλυσιακού στο ΟΑΚΑ. Πέμπτη νίκη σε έξι αγώνες για την ομάδα του Δέλλα.
Η ΑΕΚ έλεγξε το ματς, είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου την μπάλα στην κατοχή της, αλλά έδειξε σημαντικό πρόβλημα στο να δημιουργήσει κάποια καλή φάση. Ο Ηλυσιακός ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αμύνθηκε αποτελεσματικά, αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτος. Όσες ευκαιρίες κατάφερε να δημιουργήσει η Ένωση προήλθαν από στημένες φάσεις (εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ), αφού οι μεσοεπιθετικοί της δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, που θα δυσκόλευαν τον τερματοφύλακα των τυπικά γηπεδούχων.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ηλυσιακός θέλησε να κάνει ότι δεν έχει κάνει καμία άλλη ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ σε επίσημο ματς, να προηγηθεί, αλλά η προσπάθεια του Καμπά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βούρα. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει για το γκολ και έχασε και αυτή σημαντική ευκαιρία στο 60' με τον Ανάκογλου.

Ο Γροντής έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 67ο και το 80ο λεπτό, προτού ο νεοεισελθών Χρήστος Τσεβάς λύσει το γόρδιο δεσμό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 81ο λεπτό.
Ηλυσιακός: Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας (84' Μασούρας), Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (59' Φίπε), Κάμπας.
ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (79' Τσεβάς), Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (87' Ρόβας), Πλατέλλας, Πόποβιτς (54' Γροντής), Ντακόλ.

Η Ένωση προπορεύεται στη βαθμολογία του 6ου ομίλου με 5 νίκες και 1 ισοπαλία σε 6 αγώνες, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμων από τον Ηλυσιακό , αλλά με έναν αγώνα λιγότερο.
Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο στις 13/10 για το Κύπελλο Γ' Εθνικής, με την ΑΕΚ να επικρατεί 3-0.

 

Σαράντα συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Κορινθία και Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από προχθές (21.11.2013) το βράδυ, έως σήμερα (23.11.2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια εβδομήντα τέσσερα (374) άτομα, εκ των οποίων διακόσια σαράντα επτά (247) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι επτά (127) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια σαράντα (340) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, από τα οποία εξήντα πέντε (65) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα (40) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης, βάρους -77,5- γραμμαρίων, -19- ναρκωτικά δισκία, κυνηγετικό όπλο κ.α. (Σχετικό το από 23-11-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ένας  ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -432.176,08- ευρώ.
Τρεις ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε  αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Δεκατέσσερις  ημεδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Πέντε  αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας  ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τρεις  αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά ογδόντα οκτώ (88) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκαεννέα (19) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, μία (1) παράβαση για πλανόδιο εμπόριο και μία (1) παράβαση για στέρηση αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ενώ εκτός των ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα κάνναβης, βάρους -17- γραμμαρίων.
Επιτραπέζια ρουλέτα.
Τραπέζι για την διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού « TEXAS HOLDEM ».
Τραπέζι για την διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού « BLACKJACK ».
Χίλιες οκτακόσιες ενενήντα δύο (1.892) μάρκες διαφόρων χρωμάτων. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που κάνει αναφορά για ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Συμφώνα με την ΕΜΥ από σήμερα.
 Σάββατο 23/11/13, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα  εντάθηκαν στη Δυτική Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ και στην Ανατολική Πελοπόννησο.
Αύριο, Κυριακή 24/11/2013, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μέτρα). Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που πιθανόν να είναι ισχυρές αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Τη Δεύτερα, 25/11/2013, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο Ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι αργά το βράδυ). Ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (περίπου 600 με 700 μέτρα).
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, 26/11/13, σε όλη τη χώρα από Βορά προς Νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας.

«Πλημμύρησαν» οι δρόμοι από ποδηλάτες... "1ο Brevet Κορινθίας"


 Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών - ΠΕΠΑ -  διοργάνωσε μέσω του κ. Παναγιώτη Θεοχάρη -εκπρόσωπο της ΠΕΠΑ -, τον ποδηλατικό γύρο «1ο Brevet Κορινθίας».....

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία του Φλοίσβου στην Κόρινθο, με στόχο οι ποδηλάτες να διανύσουν σχεδόν όλο τον νομό Κορινθίας, μέσα από μια διαδρομή από χωριά, ιστορικά μνημεία, και την υπέροχη φύση της ....
Η μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση που έγινε ποτέ στον νομό Κορινθίας με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα –οι οποίες έφτασαν περίπου τις 400-, θα έχει check point και στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

"Αγιά Σοφιά" η ΑΕΚ , Παλατάκι η "Μπάρτσα" της Πελοποννήσου!



Αυτό είναι το όνειρο για το παλατάκι της Μπάρτσα

Η "Μπάρτσα" στην Καλαμάτα αυριο στις 1 μ.μ. κόντρα στον Μεσσηνιακό

Αλλαγή ώρας στο Μεσσηνιακός - Κόρινθος
Μετά τη διακοπή της περασμένης Κυριακής (λόγω του Κυπέλλου) επαναρχίζει με τους αγώνες  της 8ης αγωνιστικής , αύριο Κυριακή , το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ  Εθνικής κατηγορίας. 
 Μιας αγωνιστικής που βρίσκει τους 4 πρωτοπόρους του ομίλου να αγωνίζωνται εντός έδρας. Η ΑΕ Ερμινίδας αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Λάππα, ενώ ο Παναργειακός υποδέχεται στο Άργος τον Εθνικό Σαγέικων. Η Αχαϊκή αγωνίζεται με τον Πανναυπλιακό , ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης, στην Άρτα, θα αναμετρηθεί με τον ελλειπή Παναρκαδικό.
 Στην Καλαμάτα μεταβαίνει η Κόρινθος, όπου αύριο αντιμετωπίζει στις 13:00, στην έδρα του, τον Μεσσηνιακό.  Ο λόγος που οδήγησε την Ομοσπονδία στην απόφαση αυτή δεν είναι άλλος από την αδυναμία της Αστυνομίας να καλύψει και τα δύο παιχνίδια, καθώς την ίδια μέρα παίζει εντός έδρας και η Καλαμάτα με τον Αστέρα Αμαλιάδας/Πανόπουλο. Έτσι αντί για τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής ο αγώνας της ομάδας της Μεσσηνίας με την «Μπάρτσα» θα ξεκινήσει στις 13:00
Οι παίκτες των "πρασίνων" στην δύσκολη αναμέτρηση με το συγκρότημα του Ισθμού, θέλευν να επιστρέψευν πάση θυσία στο δρόμο των επιτυχιών και να πλασαριστούν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, ενά έχουν ένα επί πλέον κίνητρο, να κυνηγήσουν το τρίποντο, καθώς στις κερκίδες του γηπέδου του ΜΓΣ  θα παραβρεθεί και ο βασικός χρηματοδότης τους Σταύρος Παπαδόπουλος.
Δύο ώρες αργότερα στις 15:00 θα αρχίσει ( όπως όλα τα υπόλοιπα ματς) ο αγώνας Καλαμάτα - Πανόπουλο. Ο τεχνικός της "Μαύρης Θύελλας" δεν Βαγγέλης Γούτης δεν υπολογίζει για το παιχνίδι τους Σκούφαλη και Σκάρο, καθώς και τον Μπεντεβή, που είναι τραυματίες.
Η Δόξα Νέας Μανολάδας με τον Μίκι Τσίρκοβιτς στον πάγκο της θα υποδεχθεί το Μεσσολόγγι με τους "Μαυραετούς" να θέλουν τη νίκη για να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ τέλος  Τέλος στο Αιτωλικό ο τοπικός Άρης υποδέχεται τον  ΠΑΟ Βάρδας

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Μεσσηνιακός - Κόρινθος
Δόξα Νέας Μανωλάδας - ΑΕ Μεσολογγίου
ΑΕ Καραϊσκάκης - Παναρκαδικός
Αχαϊκή - Πανναυπλιακός
ΑΕ Ερμιονίδας - Ατρόμητος Αχαΐας
Παναργειακός - Εθνικός Σαγέικων
Καλαμάτα - ΠΦΟ Πανόπουλου
Άρης Αιτωλικού - ΠΑΟ Βάρδας

Τραγωδία με δύο νεκρούς και φόβοι για 4 αγνοούμενους από την καταστροφή στη Ρόδο ( video)

Τραγωδία με δύο νεκρούς και φόβοι για 4 αγνοούμενους - Συγκλονιστικά video από την καταστροφή στη Ρόδο
Δύο νεκρούς και απίστευτες καταστροφές άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε χθες της Ρόδο. Νεκρή στην παραλία του χωριού Κρεμαστή, πεντακόσια μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου, βρέθηκε τα ξημερώματα η 27χρονη δασκάλα που ήταν αγνοούμενη από χθες το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με άλλα δύο άτομα, παρασύρθηκε από τα νερά του χειμάρρου. Η είδηση του θανάτου της νεαρής δασκάλας βύθισε στο πένθος τα Ψαχνά, από όπου κατάγεται και κατοικούσε όλα αυτά τα χρόνια με την μητέρα και τα τρία αδέρφια της.
Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνιδι στην 30χρονη Αναστασία, αφού έφυγε για Ρόδο με απόσπαση πριν λίγους μήνες...Αγνοείται ο συνάδελφός της. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των αρχών για να εντοπιστεί και ο 53χρονος καθηγητής που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ το τρίτο άτομο κατάφερε να σωθεί. Οι δύο κι ένας τρίτος συνάδελφός τους επέβαιναν μαζί σε αυτοκίνητο με κατεύθυνση απο το Παραδείσι προς την Κρεμαστή. Όταν έφτασαν στο ποτάμι και άρχισε να παρασύρεται το αυτοκίνητό  τους, βγήκαν από αυτό για να σωθούν.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννη Γαϊτανίδη οι δύο δάσκαλοι παρασύρθηκαν στον χείμαρρο της Κρεμαστής στην Ιαλυσό, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και προσπάθησαν να βγουν.
Χθες άλλη μία 45χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη γέφυρα Μαριτσών στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, που κατάγεται από την Κύπρο.
 Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μία γυναίκα είπε το πρωί στους αστυνομικούς, ότι υπάρχουν ακόμα δύο αγνοούμενοι στην γέφυρα της Κρεμαστής. Η γυναίκα είπε ότι τα δύο άτομα επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας BMW που παρασύρθηκε. Αν επιβεβαιωθεί η είδηση ο αριθμός των αγνοούμενων φτάνει τους 4. Για την ώρα πάντως η Πυροσβεστική μιλάει επισήμως για δύο αγνοούμενους από τη Θεομηνία. Τον 53χρονο καθηγητή και τον σύζυγο της άτυχης 45χρονης που πνίγηκε. Το πρωί έφτασε στη Ρόδο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σούπερ πούμα, για συνδρομη στις έρευνες...

 Ενδεικτικό της έντασης των φαινομένων που έπληξαν το νησί ήταν ότι στην Ιαλυσσό περισσότερα από 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και κατέληξαν στο παλαιό νεκροταφείο, το ένα πάνω στο άλλο. Η πυροσβεστική της Ρόδου έχει τεθεί σε επιφυλακή, με τις κλήσεις για άντληση υδάτων ξεπερνούν τις 260. Σύμφωνα με την ΡΟΔΙΑΚΗ, η κακοκαιρία εκδηλώθηκε λίγο μετα τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (22-11-2013) στο νησί. Οι δρόμοι από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή, μετετράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην πόλη της Ρόδου, καθώς ο όγκος της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, δημιουργήσε ένα κυκλοφοριακό χάος.
Πολλές περιοχές στο νησί της Ρόδου βρέθηκαν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των κεραυνών που έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλές γραμμές. Επίσης, έντονη χαλαζόπτωση σάρωσε τις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι η οδός Ηρακλειδών μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι,
με το ύψος του νερού να ξεπερνά το μισό μέτρο. Με αφορμή την τραγική κατάσταση στο νησί, όπως έγινε γνωστό κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

newsit.gr

Πρόταση Δ. Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

dimitris+giannakopoulosΠρόταση στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και τον Γιάννη Αλαφούζο για να αγοράσει και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σκέφτεται να καταθέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Συλλήψεις 4 Ρομά στο Ναύπλιο, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν στο Ναύπλιο τέσσερις Ρομά, τρεις άνδρες 43, 17 και 21 ετών, καθώς και μία 15χρονη, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο Ρομά, 26 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε παραπήγματα που διαμένουν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους 77,5 γραμμαρίων, ναρκωτικά χάπια, κυνηγετικό όπλο, δύο ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών και οκτώ κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την διακίνηση ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου

Σαμαράς: Ο πόλεμος ξεκίνησε από την πρώτη μέρα

Antonis-Samaras
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και πριν από τη σημερινή συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στο συνέδριο της SZ, για την Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, και για τα καινούρια δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
“Η ύφεση τελειώνει. Βλέπουμε πλέον φως στην άκρη του τούνελ. Ακόμη ωστόσο έχουμε δρόμο να διανύσουμε.
Όσοι είναι αντίθετοι με τις μεταρρυθμίσεις, ξεκινούν τον πόλεμο από την πρώτη μέρα.
Οι πολίτες χρειάζονται χρόνο για να νιώσουν τις μεταρρυθμίσεις στην καθημερινότητά τους.
Η Ελλάδα δεν θα βει ποτέ από το ευρώ”, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Σ.Σ: Τη φωτογραφία από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της SZ στο Βερολίνο ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  o δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης Γιάννης Τρουπής, ο οποίος καλύπτει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

ysterografa.gr

Ο Σαμαράς από τη Μέρκελ… στον Σόιμπλε. “Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Ελλάδα. Σημείωσε τεράστια πρόοδο”, υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Antonis-Samaras-Wolfgang-Schaeuble

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας.
Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ακόμη μια σημαντική συνάντηση στη γερμανική πρωτεύουσα, αυτή τη φορά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσδοκώντας σε περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα παραμείνει Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και στη νέα κυβέρνηση CDU/CSU με το SPD,  παρά την αρχική προσπάθεια των Σοσιαλδημοκρατών να επιβάλλουν δικό τους στέλεχος στο υπουργείο που καθορίζει την οικονομική πολιτική συνολικά της ευρωζώνης, γι’ αυτό και  στήριξή του προς την Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά σημαντική.
Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στο συνέδριο της SZ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε τα εξής:
“Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Ελλάδα. Η χώρα είχε τα πιο δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει, και η πρόοδος που σημείωσε είναι τεράστια”.

ysterografa.gr

Η ανατρεπτική πρόταση Μεϊμαράκη για τους βουλευτές

Vaggelis-Meimarakis
Μια ανατρεπτική πρόταση κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να καταργηθεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και οι τελευταίοι να τηρούν βιβλίο εσόδων-εξόδων.
“Είναι κατανοητή η οργή του κόσμου, αλλά όχι οι αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών. Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη βουλευτική αποζημίωση, επειδή αυτή είναι συνδεδεμένη, από το Σύνταγμα, με τις αποδοχές των δικαστών. Ομως, δεν υπάρχουν πλέον οι 16 μισθοί, ούτε τα έξοδα κίνησης. Είναι υποκριτές όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μείωση”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

ysterografa.gr

Δυο γυναίκες νεκρές στη Ρόδο από την κακοκαιρία

rhodes1
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή απο κοίτη χειμμάρου στη γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική πρόκειται για γυναίκα 40 ετών.
Η κατάσταση στο νησί είναι πολύ δύσκολη μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση, λόγω της οποίας η Ρόδος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Άλλωστε εκτός από υλικές ζημιές, υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι πολίτες. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τις απογευματινές ώρες τη Ρόδο, με αποτέλεσμα δύο επιβάτες του ΙΧ να αγνοούνται και να αναζητούνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.
Το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική ανακοίνωση ότι βρέθηκε νεκρή ακόμη μια γυναίκα, η μια από τους δυο αγνοούμενους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.
Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.
Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.
Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.
Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το Σάββατο το πρωί μετέβη στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.
Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.
Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

ysterografa.gr

Βέτο Καραμανλικών για τη διαθεσιμότητα 35.000 υπάλληλων

Μια επιστολή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου με ημερομηνία 5 Αυγούστου φέρνει στο φως της δημοσιότητας τη δυσφορία που, σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις (και όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr), έχει προκαλέσει στους κόλπους των «καραμανλικών», η διαχείριση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην επιστολή που δημοσιεύει το newpost.gr, και την οποία ο κ. Παυλόπουλος κοινοποιούσε και στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, επισημαίνεται ότι η μη μοριοδότηση όσων μονιμοποιήθηκαν το 2004 μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, είναι αντίθετη προς το Κοινοτικό Δίκαιο και την αρχή της ισότητας έτσι όπως ορίζεται στο Σύνταγμα.
Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι οι διατάξεις του άρθρου 3 της απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί μη μοριοδότησης -και άρα και ένταξής τους σε καθεστώς κινητικότητας- των υπαλλήλων εκείνων που επί θητείας του οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου (35.000 συνολικά), έρχονται σε αντίθεση μεταξύ άλλων και προς το παράγωγο ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και προς την κατ” άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος αρχή της ισότητας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή κάποια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Προκόπη Παυλόπουλο.

“Έφυγε” ο Παναγιώτης Σαλταμάρας


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Παναγιώτη Σαλταμάρα το βράδυ της Παρασκευής. Ο άλλοτε παίκτης του Αιολικού αλλά και του Πανιωνίου, σε ηλικία 55 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο από έμφραγμα!
Την Παρασκευή το απόγευμα, όλη η παρέα των παλαιμάχων άσων της Λέσβου, είχε δώσει ραντεβού σε γήπεδο της Μυτιλήνης, για την καθιερωμένη προπόνηση τους, αλλά η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Παναγιώτη Σαλταμάρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

"Απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Παναγιώτης Σαλταμάρας, κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην Μυτιλήνη.
Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές, το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, καθώς και ο σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Σαλταμάρα για τον απρόσμενο χαμό του".

Όμιλος Σταθοκωστόπουλου: Σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας

stathokostopoulos
Μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Βλάση Σταθοκωστόπουλου, ο “όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου” εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωώτητας και διαβεβαιώνει πως εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει οφειλή θα πληρωθεί κανονικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφέρεστε δηλαδή η επανέκδοση αποδείξεων σε ένα από τα δεκάδες καταστήματα του ομίλου μας, τέθηκε υπόψη μας για πρώτη φορά σήμερα και ήδη την εξετάζουμε ώστε να διαπιστώσουμε αν οφείλεται σε τεχνικό λάθος ή σε ανθρώπινο παράγοντα.
Όπως γνωρίζετε ο Βλάσιος Σταθοκωστόπουλος είναι ιδιοκτήτης δεκάδων καταστημάτων εστίασης. Τα καταστήματα αυτά ελέγχονται συνεχώς από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.
Η αποδιδόμενη φορολογική παράβαση – αν αποδειχθεί αληθινή – αφορά ΦΠΑ ποσού 18.000 περίπου ευρώ το οποίο και θα καταβληθεί άμεσα και δεν έχει καμία σχέση με περιπτώσεις φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Με δεδομένο ότι η υπόθεση δεν έχει δικαστεί ακόμα και δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ούτε καν έλεγχος της αρμόδιας εφορείας που να βεβαιώνει την αποδιδόμενη παράβαση, σας ζητούμε να σεβαστείτε το τεκμήριο αθωότητας και να απέχετε άμεσα από δημοσιεύματα και φωτογραφίες που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα του κ.Σταθοκωστόπουλου.
Όμιλος Βλάση Σταθοκωστόπουλου”

Μέρκελ: Θα έχουμε κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα

CDU party leader and German Chancellor Merkel waves as she leaves coalition talks with SPD in Berlin
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως οι τελευταίες ημέρες διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης “μεγάλου συνασπισμού” με τους Σοσιαλδημοκράτες θα είναι δύσκολες, αλλά σημείωσε ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.
“Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε, αλλά αυτές οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες”, δήλωσε η Μέρκελ σε συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο Μόναχο.
“Έχουμε σαφείς ιδέες για το τι θέλουμε. Ωστόσο θα πρέπει να δεχθούμε συμβιβασμούς (…). Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Αλλά δεν θα είναι εύκολο”, πρόσθεσε.
Τα κόμματα έχουν δώσει διορία ως την ερχόμενη Τρίτη για την επίτευξη μιας συμφωνίας ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να μπορέσει να ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση πριν από το τέλος του Δεκεμβρίου.
Οι ομάδες εργασίας επεξεργάζονται συμβιβασμούς πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την οικονομία και τις τράπεζες ως το ευρώ και την ενέργεια. Αυτές θα παρουσιάσουν τις τελικές τους προτάσεις στους ηγέτες των κομμάτων, περιλαμβανομένων της Μέρκελ και του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ερχόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ κάλεσε σήμερα το Κόμμα των Πρασίνων σε επίσημες συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού που θα κυβερνήσει στο κεντρικό κρατίδιο της Έσσης.
Στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου στο κρατίδιο αυτό, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ κέρδισε μόνον 47 από τις 110 έδρες της τοπικής βουλής.
Οι Πράσινοι αναμένεται να απαντήσουν αύριο στην πρόταση αυτή του CDU της Έσσης.

ysterografa.gr

Η Ακρόπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Καταπληκτική εφαρμογή.

Η Ακρόπολη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Καταπληκτική εφαρμογή

Μία εντυπωσιακή ψηφιακή περιήγηση στον Παρθενώνα δημιούργησαν ρώσοι φωτογράφοι, προκειμένου και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στη χώρα μας να χαρούν μία βόλτα στον Ιερό Βράχο.

Η εφαρμογή τους προσφέρει...απεριόριστη θέα από κάθε γωνία της Ακρόπολης, με πανοραμικές φωτογραφίες και υπόκρουση Μίκη Θεοδωράκη, με το γνωστό σε όλον τον κόσμο «συρτάκι» από τον «Ζορμπά».
Επίσης ο «επισκέπτης» της εφαρμογής μπορεί να απολαύσει θέα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, το οποίο από ψηλά είναι σαφώς ομορφότερο...
Σημειώνεται ότι η ομάδα από το AirPano.ru έχει δημιουργήσει ανάλογες ψηφιακές διαδραστικές φωτογραφίες και από άλλα σημαντικά μνημεία.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΔΩ

toxwni.gr

Φιλιατρά: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε θερμοκήπιο - ΒΙΝΤΕΟ

Φιλιατρά: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε θερμοκήπιο στον Άγιο Δημήτριο! - ΒΙΝΤΕΟ
Για 3η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν την περιοχή των Φιλιατρών.
Xθες το απόγευμα, λίγο πριν τις 18:00, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν προκάλεσαν ζημιές, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Φιλιατρών.
Ο παραγωγός Ιωάννης Λυγγουνός περιέγραψε στο filiatranet.gr τις στιγμές που έζησε στις 17:40, όταν από τον δυνατό αέρα και τον θόρυβο τρόμαξαν και μπήκαν στο σπίτι. Ο σκύλος ήταν για αρκετή ώρα στον αέρα και χάρη στην αλυσίδα που τον κρατούσε, δεν τον πήρε ο ανεμοστρόβιλος!
Αντίθετα το θερμοκήπιο του κ. Λυγγουνού έπαθε μεγάλες ζημιές ενώ δεν γλίτωσαν ούτε οι κολώνες μαζί με τα τσιμέντα που βρέθηκαν σε ύψος ακόμη και 2 μέτρων!

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος που επισκέφθηκε την περιοχή, είπε:
"Συνεχίζονται οι ζημιές στην Τριφυλία για φέτος μετά τις ζημιές που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες, οι παραγωγοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση με το κόστος της ανακατασκευής να είναι πάρα πολύ μεγάλο. Με την κλιματική αλλαγή τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να τα δούμε από διαφορετική σκοπιά".