Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός – Μελέτη: Η θνητότητα μειώθηκε σε όλες χώρες της Ευρώπης – Εξαίρεση η Λευκορωσία

 

 Σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες (και η Ελλάδα), καθώς επίσης οι πλουσιότερες βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, είχαν χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος λοιμώξεων Covid-19, σύμφωνα με μία νέα διεθνή μελέτη.Σε μερικές χώρες (Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία), υπήρξαν πολύ μεγάλες μειώσεις στη θνητότητα από το πρώτο στο δεύτερο κύμα, ενώ σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Γερμανία, η πτώση της θνητότητας υπήρξε, μεν, αλλά ήταν αρκετά μικρότερη. Στην Ευρώπη μόνο η Λευκορωσία εμφανίζεται να έχει αύξηση θνητότητας στο δεύτερο κύμα.

Κορωνοϊός και εμβόλια: Ανοίγουν τα ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες [αναλυτικά οι πίνακες με τα νοσήματα]

Κορωνοϊός και εμβόλια: Ανοίγουν τα ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες [αναλυτικά οι πίνακες με τα νοσήματα] 

Σταθερά και με εμπιστοσύνη συνεχίζεται ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Βασικό ενός εμβολίου είναι η ασφάλεια του. Ένα εμβόλιο μπορεί να παρουσιάσει ήπιες και αυτοπεριορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και ενδεχομένως να παρουσιαστούν και σπάνιες παρενέργειες γι’ αυτό και υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, είπε η καθηγήτρια.

Παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι και οι άλλες εκδηλώσεις

Μακρόν και Μητσοτάκης καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα 

Yψηλούς συμβολισμού θα έχει εφέτος  ο εορτασμός για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στις 24 και 25 Μαρτίου με την επιβλητική στρατιωτική παρέλαση και υψηλούς προσκεκλημένους.

Εκτός απροόπτου αναμένονται αφίξεις από την Γαλλία του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ, από τη Βρετανία του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισας της Κορνουάλης Καμίλα και από τη Ρωσία του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και της συζύγου του Βλαντλένα, ως συμβολική συνύπαρξη τιμής στις τρεις δυνάμεις που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδος με τη νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.

ΝΔ για αμβλώσεις: Η ψήφος του Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του – Σάλος για την ψήφο του Ευρωβουλευτή

 Απάντηση Κυμπουρόπουλου στην ανάρτηση Δοξιάδη για «τους ασπόνδυλους του λευκού» 

Αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών να προχωρούν σε άμβλωση, πήρε η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 124 νέα κρούσματα σήμερα ( 63 στην Αχαΐα - 19 στην Κορινθία.)

  

Μικρή μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  124 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 63 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 19 στην Κορινθία. Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  κατεγράφησαν  , επίσης, 15 στην  Αργολίδα και 11 στην Ηλεία.

Πενήντα  (50) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 19 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας και 15  στην Π. Ε. Αργολίδας.

 Επίσης 74 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   16 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 124 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 12.650 ( 5.736 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη 16 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (63),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (19), Ηλείας (11), Αργολίδας (15), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                5.767

Π.Ε. Κορινθίας           1.925

Π.Ε. Αργολίδας          1.293

Π.Ε. Ηλείας                1.141

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.014

Π.Ε. Αρκαδίας             952

Π.Ε. Λακωνίας            554

Κορωνοϊός 16/03: 1.533 νέα κρούσματα ( 19 στην Κορινθία), 59 νέοι θάνατοι, 605 διασωληνωμένοι / Ο «χάρτης» της διασποράς

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία» 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (16/3) ότι τα νέα  εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.533, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Οι περισσότερες από τις νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 16/3, αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 666 κρούσματα σε 24 ώρες.  Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 148 νέες μολύνσεις και 63 στην Αχαΐα.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή:

Πρόσκληση σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα με τη συμμετοχή του Χρίστου Δήμα Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε 
Δημόσια Διαδικτυακή Συζήτηση 


Η Έρευνα και η Καινοτομία στην Ελλάδα

Μια διοργάνωση της διαΝΕΟσις και του ΕΣΕΤΕΚ την Τετάρτη 17/3 στις 18:30 (zoom link)

Η διαΝΕΟσις και το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) διοργανώνουν μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Πώς μπορεί η χώρα μας να αποκτήσει ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα καινοτομίας; Γιατί υστερούμε σε σχέση με άλλες, συγκρίσιμες χώρες; Γιατί τα ερευνητικά κέντρα και τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν συνεργάζονται όπως θα μπορούσαν με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία; Ποιες προσπάθειες γίνονται σήμερα, και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια; Καλεσμένοι από το χώρο της έρευνας, από τις επιχειρήσεις και από την κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να μας δώσουν απαντήσεις. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/3 στις 18:30.

Την έναρξη θα χαιρετίσουν:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 16/3 –21/3 2021

 

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 16/3 στις 23:00 



Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τομ Μπρίσλεϊ. Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επι­χρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία. 

========

Ταζέκα

Τετάρτη, 17/3 στις 00:00

 

Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Φιλίπ Γκοντ
με τους: Μαντί Μπελέμ, Κιδάδ Έλμα (2018). Μεγαλώνο­ντας στο χωριό Ταζέκα του Μαρόκου, ο Ελίας έμαθε τα μυστικά της παραδοσιακής μαροκινής κουζίνας από τη γιαγιά του. Χρόνια αργότερα, η γνωριμία του με έναν κο­ρυφαίο Γάλλο σεφ και μια νέα γυναίκα του δίνουν την ευ­καιρία να φύγει για το Παρίσι. Εκεί ο Ελίας αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ως μετανάστης χωρίς χαρτιά. Γίνεται όμως φίλος με τον Σουλεϊμάν, που τον βοηθά να ξαναγα­πήσει τη μαγειρική, εκφράζοντας με χρώματα, αρώματα και πικάντικες γεύσεις το πάθος του για ζωή. 

 ========

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 17/3/2021

 https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1783a04fb79c9fa1&attid=0.1&disp=thd&safe=1&zw

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021
Ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορίνθιας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κορίνθου ενώνουν τις δυνάμεις τους,  στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού συμβάλλοντας παράλληλα στην εθνική προσπάθεια για εξασφάλιση επάρκειας αίματος , διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και ταυτόχρονα ενημέρωση  για δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»,
Τετάρτη 17/3/2021 στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου,
Αδειμάντου 63 Κόρινθος 1ος όροφος
και ώρες 13:00 – 17:00.
Οι υποψήφιοι εθελοντές για την αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν γευματίσει 2 ώρες πριν αιμοδοτήσουν.
Επισημαίνεται, επίσης, πως το εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, διασφαλίζει την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για ασφαλείς αιμοδοσίες, αλλά και των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την προσπάθεια!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου


Κύπρου 89  Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6984-503577, Fax: 27410-23209

Ξεκινάει την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, το 9ο Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum της Ρόδου! Πρώτη εκδήλωση για το ελληνικό κίνημα #metoo

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum επανέρχεται με την 9η εκδοχή του, μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό από ποτέ. Μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021, φιλοξενεί 8 διαδικτυακές εκδηλώσεις με θεματολογία που εμπνέεται από προβληματικές που έχει αναδείξει η επικαιρότητα, αλλά κυρίως με θεματολογία που προκαλεί τη συζήτηση για μείζονα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και το διαμορφούμενο μέλλον μας, ειδικά καθώς εξερχόμαστε σταδιακά από τη παγκόσμια «στάση» που προκάλεσε η πανδημία COVID19.