Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Οι χώρες του κόσμου που διδάσκονται ελληνικά


Οι επιστήμονες κατά καιρούς, έχουν αναδείξει έρευνες, που δείχνουν την αναγκαιότητα διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών. Συγκεριμένα μιλούν για ευκολότερη κατανόηση των θετικών επιστημών, από οσους έχουν διδαχθεί ελληνικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στη Διημερίδα των Αρτοποιών.



Κόρινθος 14/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Κορινθίας, στην Περιφερειακή Διημερίδα με θέμα «Έκθεση του ΚΕΠΕ: Αξιολόγηση Επιλεγμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν τον ανταγωνισμό και οι επιπτώσεις τους σε βασικά οικονομικά μεγέθη».
Στην κατάμεστη αίθουσα από αρτοποιούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε εξ ονόματος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, το σημαντικό ρόλο του «φούρνου της γειτονιάς, του χωριού και της πόλης μας», επισημαίνοντας ο ίδιος με την ιδιότητά του και ως γιατρός πόσο τα κατεψυγμένα και κάποιες φορές αγνώστου προελεύσεως αρτοσκευάσματα είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία όλων μας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τα Ρίχτερ "θυμίθηκαν" τον Κορινθιακό.


Σεισμός στον Κορινθιακό
Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κορινθιακό κόλπο.
Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 33 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου.
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, καθώς το εστιακό του βάθος, ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στο Ξυλόκαστρο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή τραυματισμοί Πηγή: www.lifo.gr
Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, καθώς το εστιακό του βάθος, ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή  στο Ξυλόκαστρο,. σε πολλές περιοχές, καθώς και στην Αθήνα. Δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή τραυματισμοί

Και το καλοκαίρι συνεχίζεται! Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6HP36etQZNzjuGBVQC8FSYIKtRDFOkI-VkBoHE-tzi_mSWuTkN8gF-hyZuMeTc_wlbTKdzvL3txoyfBdh8mzzEX5gFgJyfFWr8HwT8tu2J0E1IAoojHrJKDaV19iF3NYMzAzvF5PhSn1H/s1600/4-20286861.jpg

Σύμφωνα με το meteo ο καιρός την Τρίτη επιφυλάσσει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν το πολύ έξι μποφόρ.
Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 9 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά τοπικά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 30 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

ΤΊΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΥ




 Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στη δοξολογία επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα της επανάστασης του 1821, Νικήτα Σταματελόπουλου ή «Νικηταρά» Τουρκοφάγο.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου η Επίσημη Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας 26-28 Ιουνίου 2020.

 https://www.nemeapress.gr/wp-content/uploads/2019/10/gliolis-nemeada-2020-1-1024x768-1024x768.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, προσκεκλημένος του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, στην Επίσημη Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας 26-28 Ιουνίου 2020.
Με την καθοδήγηση του τελετάρχη και πρόεδρου του Σ.Α.Ν.Α, μεταξύ πολλών σπουδαίων και σημαντικών παρευρισκομένων και ύστερα από την ομιλία του Δημάρχου Νεμέας κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου καθώς και τη βράβευση των υποστηριχτών – ευεργετών της σπάνιας αυτής δράσης από την Αντιπρόεδρο του

ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΟΜΙΛΙΑ, ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ» ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΑΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 

Τρίπολη, 12 Οκτωβρίου 2019





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή την παγκόσμια μέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, το επιστημονικό προσωπικό του Λογοθεραπευτικού Κέντρου «ομιλία, λόγος και γραφή», που έχει έδρα την Τρίπολη επισκέφθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΑΑ και ενημερώθηκε για τις σύγχρονες υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αποκατάστασης σε άτομα με ψυχική νόσο.

Παραιτήθηκε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Προς Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
κ. Βλάση Τσιώτο

Θέμα: «Παραίτηση Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης.»
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Μετά και την πρόσφατη τηλεφωνική μας συνομιλία το πρωινό της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου 2019, με αφορμή το παραποιημένο (όπως εσείς μου είπατε) από τους εθελοντές – συνεργάτες σας στο Δερβένι που ασχολούνται με τα θέματα του Δημοτικού Ωδείου ΕυρωστίνηςΔελτίο Τύπου – Ανακοίνωση που είχα στείλει με e-mail (το οποίο έχω στο