Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Πέτρος Τατούλης: «Άμεσα η Κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο»



Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου Νόμου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση του θέματος   στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, τονίζοντας  ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση εξαρχής με όλες τις κοινωνικές ομάδες ώστε να επιτευχθεί ένα επίπεδο συμφωνίας.  
«Πολιτικό και επικοινωνιακό τερτίπι» χαρακτήρισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη «δήθεν» διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρώτα στο εξωτερικό και μετά στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, και ζήτησε από την Κυβέρνηση να μιλήσει με ειλικρίνεια και καθαρά και να πει στους Έλληνες πολίτες τις δεσμεύσεις έχει αναλάβει όταν υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα ότι δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για έναν ασφαλιστικό νόμο χωρίς να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου, τη στιγμή μάλιστα όταν οι προηγούμενες αντίστοιχες προσπάθειες είχαν κάνει τέτοια πρόβλεψη.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι με το νέο αυτό ασφαλιστικό νόμο θα αποδομηθούν σημαντικοί τομείς της Ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα δε ο τομέας της αγροτικής οικονομίας, όπου οι αποδόσεις των επενδύσεων είναι γρήγορες και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγική δυναμική της χώρας, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
«Οι φορολογικοί συντελεστές για την αγροτική οικονομία θα τη διαλύσουν τελείως, αφού δεν είναι μόνο το μεγάλο φοροδοτικό βάρος, που θα επηρεάσει αρνητικά την παραγωγική της δυνατότητα, αλλά και η αδυναμία του χρηματοπιστωτικού συστήματος να παράσχει την απαιτούμενη χρηματοδότηση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι η μείωση αυτή θα βγάλει εκτός στόχων και τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Η ταξικότητα που θέλετε να επιβάλετε είναι πολιτική τοξικότητα» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης καθώς «αποτελεί παραμύθι ότι θα πληρώσουν το βάρος οι εύπορες κοινωνικές ομάδες, αφού για μια ακόμη φορά θα πληγούν από τα μέτρα αυτά, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία μέριμνα, καμία προστασία για όλους όσους ήταν πάντοτε έντιμοι, νόμιμοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».
«Δεν υπάρχει ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς αριθμούς και κοστολόγηση επεσήμανε τέλος ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει καμία απολύτως πολιτική και οικονομική συναίνεση».  

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του υπερψήφισε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ζήτησε την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου.  

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οφείλουν όλοι να σεβαστούν την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συμβασιοποιηθεί το έργο»



«Η εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι για την υπογραφή της σύμβασης και όχι τη διαπραγμάτευσή της, και μάλιστα χωρίς το δικαιούχο που είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, απαντώντας σε επερωτήσεις σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων και τόνισε ότι η εγκεκριμένη σύμβαση δεν μπορεί να τροποποιηθεί καθώς για το θέμα αυτό έχουν αποφανθεί και το κοινοτικό και το Ελληνικό δίκαιο με σχετική νομολογία.

Κονδυλώματα! Όταν το προφυλακτικό δεν είναι αρκετό!



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν ότι τα κονδυλώματα είναι γυναικεία υπόθεση ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κονδυλώματα και στους άντρες είναι ένα συχνό φαινόμενο. Παρά το γεγονός ότι τα κονδυλώματα παρουσιάζονται κυρίως  δύο με τρεις μήνες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στην πραγματικότητα η νόσος είναι παρούσα όλες τις εποχές. Πολλοί ασθενείς αναζητούν θεραπεία προκειμένου να αφαιρέσουν με τον πιο αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο τα κονδυλώματα που ανακαλύπτουν. Οι περιοχές που εμφανίζονται συνήθως είναι το αιδοίο και το πέος, το όσχεο, η ουρήθρα, ο πρωκτός και τα τελευταία χρόνια η στοματική κοιλότητα.

Δήλωση του Εκπρoσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου: «Στην κυβέρνηση ο ένας αδειάζει τον άλλο και το λογαριασμό τον πληρώνουν οι Έλληνες»



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τα όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Τα όσα λέει ο κ. Τσακαλώτος δείχνουν ταραχή και νέα παιχνίδια σε βάρος του τόπου, που θα πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες.
Ιδιαίτερα, όμως, η μεσαία τάξη και οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες.
Ο υπουργός Οικονομικών επιτίθεται ταυτόχρονα, τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στον προκάτοχό του, τον  κ. Βαρουφάκη.
Ο κ. Τσακαλώτος πρώτα  δηλώνει ότι  θέλει την παραμονή του Ταμείου. Αδειάζει έτσι τον κ. Τσίπρα που ζητούσε την έξωση του ΔΝΤ.
Και δεύτερον καταγγέλλει τις “ατέρμονες συζητήσεις” του 2015, που είχαν τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα για όλους τους Έλληνες.
Όλα αυτά θα ήταν έως και κωμικά,  εάν δεν υποθήκευαν τα συμφέροντα του τόπου και το βιοτικό επίπεδο όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων».



«ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ »



http://www.mykorinthia.gr/2015/wp-content/uploads/2011/01/0176750c773a9dd29a31c85a92d3e83f.jpg

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και αξιολόγηση της διάβρωσης των ακτών στη παράκτια ζώνη από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι την Πάτρα.
Προς το σκοπό αυτό έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από Εθνικούς Πόρους. Η ομάδα επιστημόνων που έχει αναλάβει τη μελέτη εκτιμά ότι η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της Άνοιξης, ώστε τα πορίσματά της να μεταβιβαστούν στο Υπουργείο και αυτό με τη σειρά του να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης.
Αυτή η πολύ θετική εξέλιξη για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος των ακτών του Κορινθιακού είναι αποτέλεσμα πάγιων διεκδικήσεων φορέων, περιβαλλοντικών συλλόγων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων, κινημάτων, του κόμματος καθώς και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι στις επισκέψεις του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη, στη Δυτική Κορινθία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, είχε θέσει ειδικά το ζήτημα, ενώ σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε, οι τρεις βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προβάλει την κρισιμότητα του θέματος και είχαν λάβει δέσμευση για την ολοκληρωμένη επίλυσή του.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Κόρινθος, 18.01.2016

Έβγαλε ψυχή ο Εργοτέλης, 1-1 με τα Τρίκαλα

   Μοιρασιά για Εργοτέλη και Τρίκαλα Το βαθμό της ισοπαλίας πήραν ο Εργοτέλης και τα Τρίκαλα, 1-1, στη συνάντησή του στο Ηράκλειο, που έκλεισε τη 15η αγωνιστική της Football League.
Τα Τρίκαλα πήραν τον προβάδισμα στο 45', όταν ο Ναβάρο μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Γιαλούση και κατέληξε στα δίχτυα.
Ο Εργοτέλης ισοφάρισε με κοντινό σουτ από τον Κούρτι στο 71', ενώ στο 90+1' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αθανασίου, έδιωξε την μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο μετά το σουτ από τον Γκμπαλέ
Εργοτέλης (Σ. Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Άλλα, Γιαλούσης, Κούτρης, Αυγενικού, Μπουρσέλης (84' Καμαρά), Φουκαράκης (60' Κούρτι), Μάνος, Δωματάς (69' Γαρεφαλάκης), Κυριακόπουλος
Τρίκαλα (Γ. Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Ντόκιτς, Κοντοδήμος, Κουάτε (75' Δουκάκης), Ριζογιάννης, Γκμπαλέ, Στεφάνοβιτς (67' Μουμίν), Ναβάρο, Κουσκούνας

 Η βαθμολογία
 ( Σε 15 αγώνες)

1. Λάρισα
23-8
34
2. Απόλλων
22-8
31
3. Κέρκυρα
22-13
30
4. Τρίκαλα
24-14
28
5. Καλλιθέα
15-12
24
6. Λαμία
18-15
23
7. Κισσαμικός
12-9
22
8. Αναγέν. Καρδίτσας
10-14
19
9. Εργοτέλης
18-19
19
10. Ολυμπιακός Βόλου
16-15
19
11. Αχαρναϊκός
11-13
18
12. Αγροτικός Αστέρας
9-12
17
13. Χανιά
13-18
16
14. Παναχαϊκή
12-18
16
15. Παναιγιάλειος
8-15
16
16. Πανσερραϊκός
12-19
14
17. Ζάκυνθος
12-17
13
18. Πανελευσινιακός
11-29
10