Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μάχη αύριο στο " ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι. Ο Αστέρας κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου

Πανέτοιμος ο Αστέρας Δερβενίου, εν όψη του αυριανού αγώνα του , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" Δερβενίου, κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας και όλοι στην ομάδα περιμένουν μια ακόμα νίκη. Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του και ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να αποσπάσει ο Αστέρας το «τρίποντο» από τους φορμαρισμένους «ερυθρόλευκους».
 Στον α’ γύρο, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει αρκετά δύσκολα με 2-1, αλλά τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα καθώς και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.
Ο τεχνικός του Δερβενίου βέβαια γνωρίζει ότι οι παίκτες του έχουν αρκετό καιρό να δώσουν επίσημο ματς, καθώς εκτός από τη διακοπή λόγω των γιορτών, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν οι άνετοι τρεις βαθμοί επί του Περιγιαλίου και περιμένει να δει σε τι κατάσταση είναι, αν και στο φιλικό με τον Πέλοπα έδειξαν καλά στοιχεία.
Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, θα αγωνιστεί πάνοπλος κόντρα στον Αστέρα. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θα έχει κανονικά στην διάθεσή του τον Κώστα Αυγέρη, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ενώ «ετοιμοπόλεμος» είναι και ο Κλεμπετσάνης. Μοναδική απουσία, παραμένει ο Γιώργος Μαυρέλης, που περιμένει και αυτός την σειρά του σιγά – σιγά να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Από εκεί και πέρα, η πολύ καλή εμφάνιση στο ματς με τη Νεμέα, έχει ανεβάσει την ψυχολογία όλων και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταφέρει τελικά η ομάδα να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Στο Βέλο μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1), η Ελλάς Βέλου στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με τον Παννεμεατικό και οι παίκτες του Χρήστου Βελέντζα θέλουν μόνο τη νίκη, για να επανέλθει και πάλι η ηρεμία στην ομάδα. Ειδικά ο αποκλεισμός από τον Αετό Κρυονερίου, από τη συνέχεια του Κυπέλλου Κορινθίας, έχει επηρεάσει αρκετά όλους στον σύλλογο και η αναμέτρηση με τα «λιοντάρια» είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει ένα νέο επιτυχημένο σερί.

Η πρωτοπόρος ομάδα της Κλένιας στην αναμέτρηση εκτός έδρας με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, δεν μπορεί να υπολογίζει όπως δείχνουν τα πράγματα σε τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες του, εκτός από τους μόνιμα απόντες Κλαδάκη και Σοπότι. Θα απουσιάσουν λοιπόν οι τιμωρημένοι Μπαστούνης και Σενής, ενώ εκτός θα είναι όπως δείχνουν τα πράγματα και ο Θοδωρής Ζήσης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση τις τελευταίες ημέρες.

Η αναμέτρηση κόντρα στον Σαρωνικό Γαλατακίου, αποτελεί για την Θύελλα Πετρίου ίσως το σημαντικότερο ματς της σεζόν. Ο Θοδωρής Λεκουσιώτης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ευελπιστεί οι ποδοσφαιριστές του να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις όπως με ΠΑΟΛ και Σπαθοβούνι (άσχετα με το αποτέλεσμα), ώστε να πάρει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και να μην ανησυχεί για τυχόν υποβιβασμό στη συνέχεια. Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το άνετο «τρίποντο» με την Προοδευτική Περιγιαλίου και η βαθμολογική συγκομιδή θα αυξηθεί.

Το Σπαθοβούνι θα έχει το άγχος, καθώς θέλει το «τρίποντο» κόντρα στον Πανκαμαριακό, για να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία και φυσικά να διεκδικήσει μέχρι τέλους την 1η θέση, την οποία φαίνεται πως θέλουν. Ο Σπύρος Αργυρόπουλος, βλέπει τους Γκίμπσον και Βελέντζα Κ., να επιστρέφουν κανονικά, καθώς εξέτισαν τις ποινές τους, αλλά θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Ντεβό, για να δει αν θα μπορέσει να τον έχει στη διάθεσή του. Από εκεί και πέρα, εκτός είναι σίγουρα ο Χρυσούλας που τραυματίστηκε στο ματς με τη Θύελλα Πετρίου και πιθανότατα θα μείνει εκτός αγώνων για έναν μήνα. Απο την άλλη πλευρά στην ομάδα του Πανκαμαριακού ο Γιώργος Καρυώτης δεν μπορεί να υπολογίζει σε τρεις ποδοσφαιριστές του. Αρχικά είναι οι τιμωρημένοι Σκούρας και Ενό, ενώ εκτός θα είναι για 2ο ματς και ο τραυματίας Βαγιού. Από εκεί και έπειτα, η ψυχολογία είναι καλή παρά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟ Λουτράκι και ο έμπειρος τεχνικός ευελπιστεί ότι παρά τις απουσίες, μπορεί η ομάδα του να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Στο ματς του α’ γύρου, ο Πανκμαριακός είχε ηττηθεί με 2-3, με τον Ντεβό να κάνει μεγάλο ματς, ενώ στο παιχνίδι του Σαββάτου, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να δώσει το παρόν λόγω τραυματισμού.

Στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου επιζητεί "τρίποντο" κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ ο ΠΑΟ Λουτράκι που πήρε πανηγυρική πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κορινθίας με το εκτός έδρας 5 - 0 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου , αντιμετωπίζει αύριο στο "ΘΩΔΕΙΟ" τον Πανσολυγειακό.
Τέλος ο Ατρόμητος Χιλιμοδίου παίρνει το "τρίποντο στα χαρτιά" επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου πουέχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος
 

17η αγωνιστική 15.00
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -   ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3-0 αα

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑ​ΦΟΥΣ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκαν σήμερα (11/1/2013) πέντε δημοσιογράφοι:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στα σπίτια τους 5 συνάδελφοι δημοσιογράφοι, με τους οποίους έχω επανειλημμένα συνεργαστεί στη δημοσιογραφική μου πορεία.
Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, αν και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι παιχνίδι αποπροσανατολισμού παίζεται, επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες, μετατοπίζοντας την ατζέντα από τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.
Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι εκτός από τις τυπικές γραπτές ανακοινώσεις που έκαναν τα κόμματα, κανένας δημοσιογράφος-Βουλευτής, αλλά και κανένας Βουλευτής γενικότερα, δεν σηκώθηκε μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, σήμερα που έχουμε και μία κρίσιμη ΟλομέλειΓΙΑΝΝΑ τοποθετηθούν για εκείνους τους δημοσιογράφους που επανειλημμένα τους έχουν προσφέρει άπειρα λεπτά δημοσιότητας και προβολής.
Ειδικότερα για την περίπτωση του Γιώργου Οικονομέα, τι να πω; Μέσα σ’ όλα οι γκαζάκηδες τρομοκράτες, χτύπησαν λάθος σπίτι! Χτύπησαν στην προηγούμενη διεύθυνση όπου έμενε.
Τρομοκράτες γκαζάκηδες της δεκάρας με τα όλα τους».

Η βία δεν είναι πολιτισμός

Image




Τράγκας: «Και εγώ θα δηλώσω Γερμανός»


«Έκλαιγε ο Ράιχενμπαχ όταν του έλεγε ο Γλέζος για τα κατοχικά δάνεια»

«Οι Γερμανοί είναι οι πιο...αριστεροί...»

Με το δικό του τρόπο σχολίασε σήμερα από την συχνότητα του Real Fm ο Γιώργος Τράγκας την «προσήλωση» που δείχνουν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι στους Γερμανούς και στην Κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.
Το υλικό το μάζεψε ο (επί χρόνια συνεργάτης του) Ιωσήφ Καλαμαράκης και στην συνέχεια ο έμπειρος δημοσιογράφος εξαπέλυε σχόλια και κριτικές με αιχμηρό χιούμορ...
Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως είναι «Γερμανός» χάριν αστεϊσμού φυσικά.
Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί...

pinakio.blogspot.gr

Αστυνομική Επιχείρηση σε Κιάτο και Ξυλόκαστρο

 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (10-1-2013), έως σήμερα (11-1-2013) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι οκτώ (128) άτομα και εκατόν σαράντα εννέα (149) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα και συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης και δύο δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί Ναρκωτικών, ενώ βεβαιώθηκαν είκοσι τρεις (23) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Κορινθία που εξαπατούσε ιερείς και συγγενείς ιερέων σε διάφορες περιοχές της επικράτειας

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, ενώ από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνελήφθη προχθές (9-1-2013) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενών ιερέων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών, τους εγκληματική ομάδα και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζαν ιερείς ή συγγενικά πρόσωπα ιερέων σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν μαζί τους μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κατά την επικοινωνία, προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς που εκπροσωπούσαν το Ταμείο Κληρικών και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων, να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου στην συνέχεια να λάβουν αναδρομικά χρήματα από το Ταμείο.
Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν από τον Μάιο του 2012, έως και προχθές (9-1-2013), να αποσπάσουν από δύο (2) ιερείς και έναν (1) συνταξιούχο ιερέα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.378- ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα έξι (6) ιερείς και δύο (2) συγγενείς ιερέων, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των -20.186- ευρώ.
Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www . hellenicpolice . gr /Οδηγός του πολίτη - Χρήσιμες συμβουλές) έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:

Ο Π. Τατούλης απέλυσε την κόρη του!


Σε αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Τη διάλυση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποφάσισε ο Πέτρος Τατούλης καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η διάλυση των γραφείων από την 1η Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο, από την αρχή του νέου έτους προβλέπεται η μείωση των θέσεων ειδικών συνεργατών, επιστημονικών συνεργατών και ειδικών συμβούλων, στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Έτσι, σύμφωνα με την «Ημερησία», ο Π. Τατούλης αναγκάστηκε να απολύσει 4 ειδικούς συμβούλους.
Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι πως μεταξύ των απολυμένων είναι και η κόρη του Παρασκευή Τατούλη, την οποία είχε διορίσει στο Γραφείο Τύπου…».

ΣΣ. Ίσως η κόρη του Π. Τατούλη επιθυμεί να εργαστεί σε κάποιο ΜΜΕ της Κορινθίας, τώρα που απολύθηκε από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας! Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια είχε και έχει καλή σχέση και συνεργασία με κάποια ΜΜΕ της Κορινθίας…
(ΤΑΡΖΑΝ)

korinthiannews.gr

Μία 25χρονη με χειροπέδες από την Αντιτρομοκρατική- Βρέθηκε γενετικό υλικό της στα θαμμένα όπλα - Είναι φίλη του 29χρονου


Μετά από δύο ημέρες από τη σύλληψη του 29χρονου φοιτητή της Γεωπονικής, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σήμερα σε άλλη μία σύλληψη μιας 25χρονης, της οποίας γενετικό υλικό φέρεται πως βρέθηκε στον βαρύ οπλισμό που ήταν θαμμένος στον αχανή περίβολο της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου στις 18 Νοεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το γενετικό υλικό εντοπίστηκε σε μεταλλικό κουτί που περιείχε τον οπλισμό, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί εάν η 25χρονη που πλέον είναι ύποπτη για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αποτελεί μέλος που αναζητούσε η αστυνομία ή "νέο πρόσωπο". Άλλωστε, οπως είχε αναρτήσει από το πρωί το ΝewsIt η Αντιτρομοκρατική είχε γενετικό υλικό για άλλα δύο άτομα.

Πρόκειται για μία φοιτήτρια στη σχολή της Φιλοσοφικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt η 25χρονη κοπέλα είχε προσαχθεί και κατά το παρελθόν για την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς τον Μάρτιο του 2011, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερη.

Η σύλληψη έγινε ενώ η 25χρονη βρισκόταν στο δρόμο στα σύνορα της Αγίας Παρασκευής με τον Χολαργό, ενώ όπως αποκαλύφθηκε είναι φίλη και γνωστή του 29χρονου που συνελήφθη πριν δύο ημέρες στην Κόρινθο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η 25χρονη φέρεται να μετέφερε τον βαρύ οπλισμό από πολεμικά όπλα στην περιοχή της Πολυτεχνειούπολης και είτε με τη βοήθεια άλλων προσώπων είτε μόνη της τα έθαψε στον περίβολο.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίοα η 25χρονη κατηγορείται πλέον για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη πολεμικών τυφεκίων και άλλων ειδών πολεμικού υλικού.

Τα όπλα βρέθηκαν θαμμένα στο λόφο πίσω από το κατοχικό πολυβολείο από το οποίο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν πυροβολήσει εναντίον κλούβας των ΜΑΤ, τον Δεκέμβριο του 2008, μέσα από τον περίβολο της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

newsit.gr

Επτά οι έλληνες «τροϊκανοί» των ΟΤΑ

Στη σύσταση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, της γνωστής Εποπτείας ΟΤΑ, προχώρησε με την Αριθμ. Πρωτ. οικ.: 1288/10-01-12 απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Να σημειωθεί πως από την πλευρά των δημάρχων δε μετέχει κανείς αιρετός. Σύμφωνα με την απόφαση, το Παρατηρητήριο συγκροτείται από τους:
α) Γεωργία Μαραγκού, Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως Πρόεδρο,
β) Θεόδωρο Οικονόμου, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών,
γ) Αρετή Μπελιά, Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών,
δ) Ευθύμιο Φωτόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ως εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για τις εργασίες του Παρατηρητηρίου που αφορούν περιφέρειες,
ε) Κωνσταντίνο Κουτρομάνο, τέως Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ως εμπειρογνώμονα,
στ) Ανδρέα Κατσαρό, Επιστήμονα Συνεργάτη του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, και
ζ) Παναγιώτη Καρακούση, Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Υπουργείου Οικονομικών.
Βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Δημοσιονομικοί κανόνες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 228Α/2012), το Παρατηρητήριο θα ελέγχει τα οικονομικά των ΟΤΑ και θα μπορεί να επιβάλλει μέτρα στην περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10%, τότε θα παρεμβαίνει και θα υποδεικνύει στο δήμο ή την περιφέρεια πώς θα διορθώσει την απόκλιση.
Εφόσον ο προϋπολογισμός παραμένει εκτροχιασμένος για δύο τρίμηνα, τότε ο ΟΤΑ θα μπαίνει σε καθεστώς επιτροπείας και, με απόφαση που εκδίδει ο υπουργός Εσωτερικών, θα υποχρεώνεται σε αναστολή προσλήψεων- υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων, αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη κ.λπ, αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και πάγωμα όλων των δαπανών, εκτός από τη μισθοδοσία και τις απολύτως ανελαστικές δαπάνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΝΠ, θα μπορεί να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή αιρετών.
Το Παρατηρητήριο συνεδριάζει εντός ωραρίου εργασίας, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής διεξάγονται στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Σταδίου 27 & Δραγατσανίου, Αθήνα. Στον πρόεδρο και τα μέλη του Παρατηρητηρίου ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται για τη συμμετοχή τους.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
aytodioikisi.gr

Η Κύπρος θα τα καταφέρει, όπως και η Ελλάδα είπε από τη Λεμεσό ο Αντ. Σαμαράς

Η Κύπρος θα τα καταφέρει, όπως και η Ελλάδα είπε από τη Λεμεσό ο Αντ. Σαμαράς. Συμμετέχει στη σύνοδο του ΕΛΚ – Και νέα συνάντηση με Μέρκελ
Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συμμετέχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Προσερχόμενος στη σύνοδο, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει, όπως τα καταφέρνει και η Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σαμαράς είπε ότι σήμερα θα εξεταστούν διάφορα θέματα που δεν σχετίζονται με το ζήτημα αυτό (της Κύπρου) και σημείωσε ότι το ΕΛΚ είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόνισε ότι η συγκίνησή του είναι πάντα μεγάλη, όταν βρίσκεται στην Κύπρο.
Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2014, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη σύνοδο, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ θα παραστούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρχηγοί κομμάτων και ηγέτες κρατών.
Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επί ποδός θα βρίσκονται 180 αστυνομικοί και οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος θα είναι κλειστοί.
Στο πλαίσιο της συνόδου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί για ακόμη μια φορά με την κ. Μέρκελ. Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, με την πιο πρόσφατη να πραγματοποιείται την περασμένη Τρίτη στο Βερολίνο.

Σήμερα η ψήφιση του φορολογικού, ενώ αμφισβητείται πολιτικά και νομικά!

Σήμερα το βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία επί του φορολογικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, μια μέρα μετά από τη δριμεία κριτική που του ασκήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ, φόβους ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης παραβιάζει την αρχή της καθολικότητας του φόρου και της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα εκφράζει η Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής στην ειδική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου! Κάλεσμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το φορολογικό, απηύθυνε με κείμενο στην ιστοσελίδα του ο Γιάννης Ραγκούσης! Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απέρριψε τις τροπολογίες που πρότειναν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για νομοσχέδιο...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΣΥΝ κ. Δ. ΒΙΤΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


  • Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στη Σύνοδο του ΕΛΚ στη Λεμεσό, αναφερόμενος στα όσα είπε, σήμερα, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας εναντίον των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  • «Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, χρειάζεται γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.
  • Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν, σήμερα, ότι θα επανακρατικοποιήσουν επιχειρήσεις με πρώτα τα λιμάνια.
  • Είναι αυτό το οποίο θα πει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σόιμπλε; Ότι, δηλαδή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σκοτώνει τις επενδύσεις, διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα;
  • Οι ξένες επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις τις οποίες χρειάζεται η χώρα μας;
Αν είναι αυτό το οποίο θα πει στον κ. Σόιμπλε, καλύτερα να ματαιώσει το ταξίδι του στη Γερμανία».

Συνελήφθη διευθυντικό στέλεχος του Alter για χρέη στο Δημόσιο

alter
Συνελήφθη την Παρασκευή (11/1) ο Βασίλης Κοσμόπουλος, διευθυντικό στέλεχος του Alter, για μη απόδοση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
O 52χρονος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το πρωί στα Μελίσσια.
Οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του ανέρχονται σε 1.537,627,72 ευρώ και αφορούν τη μη καταβολή Φόρου Μισθωτων Υπηρεσιών.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ysterografa.gr

Αυστριακοί ομολογιούχοι ετοιμάζουν αγωγή κατά της Ελλάδας

omologiouxoi_575_355
Αυστριακοί αγοραστές ελληνικών ομολόγων ετοιμάζονται να φέρουν τις απαιτήσεις τους κατά του ελληνικού κράτους ενώπιον των δικαστηρίων. Αιτία, όπως λένε, η χωρίς την έγκρισή τους μετατροπή των ομολόγων τους μέσω του «κουρέματος», από την οποία προέκυψε σημαντική ζημιά για τους ίδιους.
«Απαιτήσαμε εξωδικαστικά από την Ελλάδα να μας αποζημιώσει, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση», δήλωσε ο ειδικευμένος δικηγόρος Michael Brandl που έχει αναλάβει την υπόθεση, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡΑ.
Κατά συνέπεια, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση των πρώτων δικογράφων. Ανάλογη δικαστική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί, ως γνωστόν, και στη Γερμανία με τις πιθανότητες επιτυχίας να μην θεωρούνται πάντως ιδιαίτερα υψηλές.

ysterografa.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο τόνισε ότι: «πρέπει να ρίξουμε τους φορολογικούς συντελεστές, διότι πιστεύω ότι έτσι θα υπάρξει αναπτυξιακή λογική και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε φως στους ανέργους». Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «πρέπει να ρίξουμε τις αντικειμενικές αξίες, να φορολογήσουμε λιγότερο τα ακίνητα, διότι θα εισπράξει το κράτος περισσότερα, από την ώρα που θα κινηθεί η αγορά ακινήτων», ενώ τόνισε ότι δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώσουν το ΕΤΑΚ τεσσάρων χρόνων μέσα στο 2013.
Ακολουθεί η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη:

Το ξέσπασμα της Ντόρας για “τη βία και την τρομοκρατία”

Dora-Bakoyanni
Βαθιά πολιτική ήταν η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε ένα μωσαϊκό των δομικών προβλημάτων που παρουσιάζει το φορολογικό σύστημα της χώρας, με την απαραίτητη υποσημείωση ότι οι περισσότερες από τις αρρυθμίες αυτές δεν θα αντιμετωπιστούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
“Κατανοώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτό, συνεχίζουμε ωστόσο να είμαστε δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών. Συνεχίζεται η πρακτική που συντηρεί ένα θολό και ασταθές φορολογικό τοπίο. Πρόκειται για ένα άθροισμα αποσπασματικών μέτρων, ενώ θα έπρεπε να συζητήσουμε για μια συνολική και βαθιά φορολογική μεταρρύθμιση. Πιστεύω στην πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Τη στηρίζω, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί με αποτελεσματικό τρόπο. Προσωπικά, αντιδρώ στην υπέρμετρη φορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων”, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι: “Η ανεργία είναι η κατάρα της Ελλάδας. Οι άνεργοι είναι οι πιο αδικημένοι Έλληνες, καθώς είτε υποχρεώνονται να φύγουν στο εξωτερικό, είτε να μείνουν και να αναζητήσουν εργασία με χαμηλές προσδοκίες”.
Στο τέλος της ομιλίας της ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, δίνοντας διαδοχικούς ορισμούς για τη βία και την τρομοκρατία: “Βία και τρομοκρατία είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Marfin, το 45άρι, τα γκαζάκια, ο φόβος για τη ζωή τους που αισθάνονται οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ. Βία και τρομοκρατία είναι και το να δέρνεις στο σπίτι του έναν Αιγύπτιο εργάτη, επειδή είναι Αιγύπτιος” δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα για πολιτικό πολιτισμό, ώστε “να ξανασηκώσει ανάστημα η Ελλάδα”.

ystergrafa.gr

O ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ (Γραμματέας ΚΠΕ- ΣΥΝ) – ΣΚΑΪ TV (11/1/2013)

·        Το λιμάνι της Cosco είναι η μεγάλη επένδυση που κάνατε;
·        Εμείς θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, ώστε σταδιακά να επανακτήσει ο ελληνικός λαός την περιουσία του. Αν μέσα σε αυτό είναι και το λιμάνι, θα το πάρουμε πίσω.
·        Εμείς θα πάρουμε τα μέτρα και, στο βαθμό που είναι αυτό αναγκαίο - γιατί το λέμε σαν να είναι το πιο τρομερό πράγμα στον κόσμο - στο βαθμό της αξιοποίησης, βεβαίως και το λιμάνι του Πειραιά θα επανακτηθεί από την κοινωνία και το Δημόσιο.
·        Οι επικοινωνίες θέλουμε να είναι υπό κοινωνικό έλεγχο και δημόσιο έλεγχο, άρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και τον ΟΤΕ πίσω.
·        Και στη ΔΕΗ θα το κάνουμε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ : ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !

Του Λάκη Γιαννιδάκη στη sfedona.gr

…..”Και ας μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι παράλληλα ψήφισα το μνημόνιο. Θα τους απαντήσω ότι αν υπήρχε τότε πρόταση για κάτι άλλο να είναι σίγουροι ότι και εγώ και πολλοί ακόμα συνάδελφοί μου θα το καταψηφίζαμε.”

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη στα πλαίσια άρθρου της για την προσωπική της συνεισφορά ώστε να ιδρυθούν τα δημοτικά λιμενικά ταμεία

Στον επίλογο του άρθρου η κα Φαρμάκη κλείνει λέγοντας ότι ψήφισε τα μνημόνια γιατί δεν υπήρχε τότε άλλη πρόταση. Γιατί αν υπήρχε πρόταση για κάτι άλλο να είμαστε σίγουροι ότι τόσο η ίδια η κα Φαρμάκη όσο και άλλοι συνάδελφοί της θα καταψήφιζαν το μνημόνιο!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕ​Σ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑ​ΦΩΝ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν σήμερα τα ξημερώματα σε σπίτια  δημοσιογράφων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τις άνανδρες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων.  Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης των εκπροσώπων του Τύπου, θα πέσει στο κενό. Υποχρέωση όλων μας είναι η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των πυλώνων της Δημοκρατίας».  

Τα ανδρείκελα της Άγκυρας φοβούνται την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
 
Στα γνωστά του παραληρήματα επιδόθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος φοβούμενος την επικείμενη ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.) στο Αιγαίο, από την ελληνική κυβέρνηση και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας. Συνέστησε δε, να μην προβεί η Ελλάς σε μονομερείς ενέργειες για τη σύσταση της Α.Ο.Ζ., διότι αυτό θα δυσχέρανε τις «καλές» ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σχέσεις που ως γνωστόν, συντηρούνται και αποφεύγονται οι εκρήξεις, χάρις στην διαχρονική υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1974 και εντεύθεν. Επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, θεωρεί ότι η Ελλάς που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, δεν πρέπει να ασχοληθεί με το κεφαλαιώδες ζήτημα της ίδρυσης ελληνικής Α.Ο.Ζ., ώστε να μην εγκαινιάσει «νέα πεδία αντιδικίας».

Μουλωχτός πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν τα πράγματα δεν ήσαν τόσο σοβαρά, θα ήσαν απλώς διασκεδαστικά.

Πλην όμως η χώρα εξακολουθεί να εξαρτάται από τις δάνειες δυνάμεις και παρ’ όλα αυτά η ανοησία και ο πολιτικός καιροσκοπισμός περισσεύει.

Και τυφλώνει.

Και, υπό κανονικές συνθήκες, οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση και στη συντριβή.

Αλλά επειδή οι συνθήκες δεν είναι κανονικές, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος – μέχρι που να γίνει αντιληπτό με ακόμη οδυνηρότερο τρόπο το «επόμενο λάθος» - να οδηγηθούμε σε χάος εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Φυλάκιση 8 μηνών & κίνδυνος έκπτωσης για τον α/πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, β΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηρακλείου,  Γιάννης Κουράκης, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.  Mάλιστα, ο κ. Κουράκης σύμφωνα με τον «Καλλικράτη 2»,  κινδυνεύει να τεθεί σε έκπτωση ή αργια* αν θεωρηθει ότι η ενέργειά του προκάλεσε οικονομική βλάβη στο δήμο.
Ένας από τους γνωστότερους επιχειρηματίες της πόλης, στράφηκε κατά του δημάρχου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, κατηγορώντας τον πως ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του επί των Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκη (σ.σ: το δικαστήριο του επέβαλε την ίδια ποινή με το δήμαρχο) να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ βάσει της χρήσης γης και το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.
Όπως είπε στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας που κατέθεσε τη μήνυση, ο δήμαρχος -με το να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο καταστήματα- δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εξυπηρετήσει συγγενικά του πρόσωπα.
Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.
*Κίνδυνος να τεθεί σε αργία
Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης 2» (Ν. 4071/ 2012):

«Γ. Αναφορικά με το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος»:
Για τη θέση σε έκπτωση ή αργία αιρετού οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατά το άρθρο 236 ν. 3852/ 2010, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 7 παρ. 7 ν. 4071/ 2012, αρκεί να προκύπτει, εκ του καθόλου σκεπτικού της καταδικαστικής απόφασης και από τα πραγματικά περιστατικά που η απόφαση δέχεται, η επενεχθείσα στον δήμο ή την περιφέρεια ή στα νομικά τους πρόσωπα οικονομική βλάβη, χωρίς να είναι αναγκαίο να προκύπτει και το ακριβές ύψος αυτής (Γν ΝΣΚ 456/ 2007).»

aytodioikisi.gr

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια 5 δημοσιογράφων

Giorgos-Oikonomeas
Συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική, καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους μηχανισμούς έξω από τις οικίες των Γιώργου Οικονομέα, Αντώνη Λιάρου, Αντώνη Σκυλλάκου, Χρήστου Κώνστα και Πέτρου Καρσιώτη.
Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια, ενώ από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μαύρισμα των τοίχων των σπιτιών.

“Πόλεμος” στα ΜΜΕ για την “Ελευθεροτυπία”

Elefterotypia-protoselido
Σκληρή επίθεση στην ιδιοκτησία της “Ελευθεροτυπίας” εξαπολύει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, με αφορμή τη χθεσινή επανακυκλοφορία της ιστορικής εφημερίδας την οποία ίδρυσε ο Χρήστος Τεγόπουλος.
Η “Εφημερίδα των Συντακτών” αποτελεί… παιδί της “Ελευθεροτυπίας”, καθώς δημιουργήθηκε από ομάδα συντακτών που επί πολλά χρόνια εργάστηκαν στην “Ε”, και στόχευε να κληρονομήσει την… υστεροφημία του ιστορικού εντύπου, το οποίο οδηγήθηκε σε λουυκέτο και υπαγωγή στο άρθρο 99, από την κόρη του Χρήστου Τεγόπουλου και σημερινή εκδότρια, Μάνια.
“Από το Βατοπέδι της Μαγνησίας στην έκδοση εφημερίδας. Η Τρίτη Όψη των ΜΜΕ. Η Χ. Κ. Τεγόπουλος επανεκδίδει την Ελευθεροτυπία μέσω μιας παρένθετης εταιρείας που ονομάζεται Τρίτη Όψη. Εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και απολυμένοι, χωρίς αποζημίωση. Ποιά είναι αυτή η μυστηριώδης εταιρεία; Πώς μια εταιρεία ακινήτων εκδίδει εφημερίδα; Ποιά είναι η σχέση της με την οικογένεια Μητσοτάκη; Ποιές είναι οι πραγματικές της δραστηριότητες;”, αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” στο πρωτοσέλιδό της, σε μαύρο πλαίσιο πάνω από το βασικό θέμα της εφημερίδας.
Στις δε εσωτερικές σελίδες, προχωρεί σε μια σειρά από καταγγελίες κατά του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση επανέκδοσης της “Ελευθεροτυπίας”.

ysterografa.gr

Στουρνάρας: Δέχομαι πιέσεις για τις Εφορίες

Giannis-Stournaras
Μιλώντας σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε απόψε ότι έχει γίνει δέκτης πιέσεων από βουλευτές, προκειμένου να μην προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στις αλλαγές που έχουν ήδη εξαγγελθεί στις Εφορίες, αλλά και να… φρενάρουν οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα έναντι της τρόικας.
Ο Υπουργός Οικονομικών σχολίασε με νόημα ότι δέχεται πιέσεις τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από την κοινωνία, τονίζοντας πως η πραγματικότητα αυτή είναι ενδεικτική της ανωριμότητας που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τη χώρα.

ysterografa.gr

Θα δημοσιευτο​ύν φωτογραφίε​ς του νεκρού Μπιν Λάντεν;

Osama-Bin-Laden-dead
Τα όρια του νομικού συστήματος των ΗΠΑ, και της προδιάθεσής του να αποφασίζει κατά περίπτωση, σύμφωνα με το γράμμα ή το πνεύμα του νομοθέτη, δοκιμάζεται αυτές τις μέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εν αναμονή μιας απόφασης που θα μπορούσε να πυροδοτήσει χάος σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Πρόκειται για την εκδίκαση της αίτησης που έχει καταθέσει συντηρητικό Forum, ζητώντας να υποχρεωθούν οι αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα τις 52 φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως τραβήχτηκαν από τους άνδρες της ειδικής μονάδας SEALS, μετά τη δολοφονία του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα στο σπίτι στο οποίο διέμενε στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαϊου του 2011.
Τότε, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να δώσει στη δημοσιότητα ένα τέτοιο σκληρό υλικό, που μεταξύ άλλων δείχνει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πυροβολημένο στο κεφάλι, προκειμένου να μην πυροδοτήσει πάθη και έκρηξη οργής μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο Λευκός Οίκος και η CIA είχαν στηριχτεί στην επιχειρηματολογία ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς και τους Αμερικανούς στρατιώτες και απλούς πολίτες σε κάθε χώρα του κόσμου, μιας και όλοι… βάζουν στοίχημα ότι η Αλ Κάιντα και τα πιο εξτρεμιστικά στοιχεία του Ισλάμ, δεν θα έχαναν την ευκαιρία για αντίποινα τρομοκρατίας.
Η ένσταση που κατέθεσε το συντηρητικό Forum, εστιάζει στις πρόνοιες του αμερικανικού Συντάγματος για “απόλυτη διαφάνεια και δημοσιότητα”, ειδικά σε θέματα τα οποία θεωρούνται εθνικής σημασίας και σπουδαιότητας, όπως είναι ο βίαιος τερματισμός της ζωής του “σεϊχη του τρόμου”, εκείνου που εμπνεύστηκε την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, παρεμβαίνοντας άγαρμπα και με βάρβαρο τρόπο στο dna της ανθρωπότητας όπως την είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε. Πολύ απλά, τη βύθισε στον τρόμο και την ανασφάλεια.

ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή κατάληψη του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη σημερινή τρίωρη κατάληψη από αντιεξουσιαστές του πολιτικού γραφείου του βουλευτή του κόμματός μας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τέτοιες ενέργειες συνιστούν πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα».