Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Χάλκινο βραβείο στα “Best City Awards 2022” για τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

Το χάλκινο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Best City Awards 2022”, που αφορούσε στην ανάδειξη και επιβράβευση πόλεων που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο δήμος, διακρίθηκε στην ενότητα “ΤΠΕ και Διακυβέρνηση” και ειδικότερα στην κατηγορία “Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και Σχέδια και Ηλεκτρονική Παρακολούθηση πορείας εγγράφων στις Υπηρεσίες του Δήμου”, για το έργο “Διεξαγωγή διαδραστικής διαβούλευσης μέσω AI chatbot για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου, μέσα από την συμμετοχική πλατφόρμα Novoville”.

Πρόταση για μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο

 Πρόταση για μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο 

Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προβλέπεται από το νέο Καταστατικό, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

Προηγουμένως, η Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας γνωμοδότησε ότι η Ε.Ε.Π. έχει καθ' όλα νόμιμη συγκρότηση, απαντώντας έτσι στο σχετικό ερώτημα που της είχε τεθεί.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου, έθεσε

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο χτύπημα στην πόλη Ρίβνε – Αναφορές για τουλάχιστον εννέα νεκρούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο χτύπημα στην πόλη Ρίβνε – Αναφορές για τουλάχιστον εννέα νεκρούς 

Κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης δεν φαίνεται στον πόλεμο της Ουκρανίας που μαίνεται για τρίτη εβδομάδα. Πριν από λίγο σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη της πόλης Ρίβνε στα δυτικά της Ουκρανίας, στόχος αεροπορικής επιδρομής από τις ρωσικές δυνάμεις έγινε ο πύργος τηλεόρασης της πόλης.

Σύμφωνα με τον Βιτάλι Κοβάλ, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν .

Σε διαδικτυακή ανάρτησή του πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τα ερείπια».

Η πόλη Ρίβνε γίνεται για πρώτη φορά στόχος επίθεσης.


 

Τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού στη φυλακή για την εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο την οπαδική βία

Τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού στη φυλακή για την εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο την οπαδική βία 

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για κατηγορίες μεταξύ των οποίων και αυτή της εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζονται με την οπαδική βία.

Ανάμεσα στους τρεις που προφυλακίστηκαν βρίσκεται και η 27χρονη γυναίκα που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού στους οποίους αποδίδονται περισσότερες από 15 επιθέσεις σε βάρος συνδέσμων και φιλάθλων του Ολυμπιακού σε Αθήνα και Πειραιά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι – Η υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και το αίτημα για τον Έλληνα Πρόξενο στη Μαριούπολη

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ζελένσκι – Τι συζήτησαν οι δύο άνδρες 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα Δευτέρα (14/3) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας.

Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών επιπτώσεων από την 19η ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι, για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων Ομογενών και Ουκρανών. Επίσης συζητήθηκε η δραματική

Κορονοϊός – Μπουρλά: Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση – «Αναζητούμε ένα εμβόλιο που θα μας προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο»

Κορονοϊός - Μπουρλά: Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση – «Αναζητούμε ένα εμβόλιο που θα μας προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο» 

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορoνοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Θετικός στον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργειακή κρίση 

Θετικός στον κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο ημερήσιο rapid τεστ που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο», έγραψε ο πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και βροχές

 Ειδήσεις Δερβενι : : Τοπικά Νέα Κορινθίας - news.FreeList.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Σήμερα Τώρα - Local News 

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις, τις χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και την ενίσχυση των ανέμων, αναμένεται από την Πέμπτη 17/3, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Έως τότε, o καιρός θα έχει γενικά καλές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.408 νέα κρούσματα ( 332 στην Ηλεία, 347 στην Μεσσηνία, 853 στην Αχαΐα.)

 

 

  Μεγάλη αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού , καθώς σε σχέση με χθες, (+ 1.288) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.408 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τέσσαρες  περιοχές  (Μεσσηνία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.532) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (876).  

  Συγκεκριμένα

Χίλια διακόσια εικοσιτρία (1.223) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 314 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 347 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 562 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (197) Αρκαδίας (188) και Λακωνίας (177).

Επίσης άλλα 1.185 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 853) και Ηλείας (332).   

Σήμερα 14 / 3 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.408 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 228.704 (117.231 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 14 / 3 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (853),  Μεσσηνίας  (347),  Κορινθίας (314), Ηλείας (332), Αργολίδας (197), Αρκαδίας (188) και Λακωνίας (177)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                85.301

Π.Ε. Κορινθίας           33.480

Π.Ε. Μεσσηνίας         32.884

Π.Ε. Ηλείας                25.612

Π.Ε. Αργολίδας          19.786

Π.Ε. Αρκαδίας            17.168

Π.Ε. Λακωνίας           13.442