Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Συνέχεια χαμηλών πτήσεων

 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0: Συνέχεια χαμηλών πτήσεων 

Δεν τα κατάφερε ούτε στη Λεωφόρο ο Ολυμπιακός να γυρίσει τον διακόπτη. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε από τους "πράσινους" με σκορ 1-0 και για τρίτο φετινό ματς δεν κατάφερε να βάλει γκολ στον "αιώνιο" αντίπαλο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν τις χαμηλές πτήσεις και στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη δεύτερη φετινή τους ήττα και να μείνουν για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ποδόσφαιρο

Άρης - ΠΑΟΚ 1-0: Το ήθελαν και το πήραν οι «κίτρινοι»!

 Άρης - ΠΑΟΚ 1-0: Το ήθελαν και το πήραν οι «κίτρινοι»! 

Κίτρινο... βάφτηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης ήταν αποφασιστικά καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι έφτασε δικαιότατα στη νίκη, έστω και αν το τελικό 1-0 μάλλον κολακεύει τους ηττημένους.

Κι αυτό διότι οι γηπεδούχοι, πέρα από το γκολ του «θηρίου» Ντουκουρέ στο 17', έχασαν τουλάχιστον τρεις ακόμα κλασικές ευκαιρίες να «καθαρίσουν» νωρίτερα το ματς. Σε μία από αυτές (45'+1') το οριζόντιο δοκάρι στέρησε το δεύτερο γκολ, ενώ στις άλλες το έκανε ο Πασχαλάκης με εκπληκτικές επεμβάσεις σε τετ α τετ!

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε «άδειος» μετά την ευρωπαϊκή υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μαρσέιγ και πέρα από μία στιγμή στο 51' με τον Ζίβκοβιτς, δεν κατέγραψε άλλη καλή ευκαιρία σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Το αγωνιστικό κομμάτι, λοιπόν, ανήκει ξεκάθαρα στον Άρη, ενώ στο εξωαγωνιστικό είχαμε... ισοπαλία, καθώς η κοκκορομαχία των Χερμάν Μπούργος και Κριστιάνο Μπάτσι (βοηθός Λουτσέσκου) οδήγησε σε αποβολή και των δύο με κόκκινες κάρτες...

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά (85’ Σούντγκρεν) Φαμπιάνο Μπράμπετς Γκάνεα – Ματίγια Ντουκουρέ – Μαντσίνι (78’ Ματέο Γκαρσία) Ιτούρμπε (59’ Μπρούνο Γκάμα) Πάλμα (60’ Εντιαγέ) – Καμαρά (78’ Μπεναλουάν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε (74’ Ίνγκασον) Βαρέλα Μιχάι Σίντκλεϊ – Σβαμπ (46’ Ντόουγκλας) Κούρτιτς Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ) – Α. Ζίβκοβιτς Μιτρίτσα (74’ Τέιλορ) Άκπομ (79’ Ολιβέιρα).

 

Πρίγκιπας Στέφανος του Μονακό - Ο Τσιτσιπάς πήρε τον τελικό στο Μόντε Κάρλο

 Πρίγκιπας Στέφανος του Μονακό -  Ο Τσιτσιπάς πήρε τον τελικό στο Μόντε Κάρλο

Στον 19ο τελικό της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε ε 2-0 σετ του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα, κάνοντας δικό του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο και παίρνοντας την κατάλληλη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα τουρνουά.

Όπως και πέρυσι, έτσι κι εφέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα καταπληκτικό τουρνουά, μετά τον Αντρέι Ρούμπλεφ (2021) επιβλήθηκε σήμερα στον τελικό και του Αλεχάντρο Νταφίντοβιτς-Φοκίνα με 2-0 (6-3, 7-6 (3) και πανηγύρισε απόλυτα δικαιολογημένα την back to back κατάκτηση του τροπαίου του 1000αριού τουρνουά της ATP.

Με βροχές και ψύχρα μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα

 https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2021-10-12/kakokairia-5.jpg  

Περισσότερο χειμώνα θα θυμίζει αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, (18.04.2022) ο καιρός. Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα, καθώς ο καιρός συνεχίζει τα… δικά του και η κακοκαιρία για την οποία προειδοποίησε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επηρεάσει πολλές περιοχές.

Super League: «Φωτιά» στη μάχη της παραμονής έβαλε ο Ιωνικός

 Super League: «Φωτιά» στη μάχη της παραμονής έβαλε ο Ιωνικός 

Το ενδιαφέρον στον τελευταίο αγώνα της 4ης αγωνιστικής των play out της Super League ήταν μονόπλευρο. Η Λαμία ήθελε πάση θυσία το "τρίποντο" στο "Αθανάσιος Διάκος" απέναντι στον "αδιάφορο" βαθμολογικά, Ιωνικό, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την χθεσινή (16/04) "γκέλα" του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Βόλο (1-1) και να ξεφύγει με +4 από την "Ελαφρά Ταξιαρχία" στη μάχη της παραμονής.

Ωστόσο, απέτυχε παταγωδώς. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0, χάρις στο γκολ Μάντζη στο 31΄ και, πλέον, τα πράγματα για τους Φθιώτες γίνονται ακόμη πιο δύσκολα στη συνέχεια, καθώς η διαφορά που τους χωρίζει από τον ουραγό Απόλλωνα μειώθηκε, πλέον, στον ένα βαθμό.

Συντάξεις: Στο ταμείο οι συνταξιούχοι για 4 πακέτα αναδρομικών - Πότε και πόσα θα πάρουν [πίνακες]

 Συντάξεις: Στο ταμείο οι συνταξιούχοι για 4 πακέτα αναδρομικών - Πότε και πόσα θα πάρουν [πίνακες] 

Αναδρομικά από 4 πακέτα πληρωμών έρχονται για τους συνταξιούχους σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες.

» Στο πρώτο πακέτο πληρωμών είναι οι προσαυξήσεις συντάξεων για περίπου 60.000 δικαιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016 με ασφάλιση (παράλληλα) σε δυο ταμεία. Οι πληρωμές ξεκινούν από τον ΕΦΚΑ τον Μάιο και η αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ» της

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ KOΡΙΝΘΙΑΣ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 15 Απριλίου συνεδρίασε το νεοεκλεγέν ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας που προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Απριλίου και συγκροτήθηκε σε σώμα. Ομόφωνα αποφασίστηκε η παρακάτω σύνθεση:

1.      Θοδωρής Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος

2.      Ηλίας Γεωργακάκος, Γραμματέας

3.      Κων/νος Σακελλαράκης, Αντιπρόεδρος

4.      Νίκος Αναστασόπουλος, Ταμίας

5.      Σταύρος Βαϊακόπουλος, Μέλος

Στις εκλογές της 10ης Απριλίου εκλέχθηκαν και οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου για την ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) και για την ΟΕΒΕ Κορινθίας.

ΑΣΕΠ -7Κ/2021: Έρχονται τα πρώτα οριστικά αποτελέσματα για τις προσλήψεις στα ΚΕΠ


Στο τέλος Απριλίου αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 7Κ/2021 που αφορά 144 μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ. Πρόκειται για τους οριστικούς πίνακες σχετικά με τις 59 θέσεις ΠΕ, για τις οποίες η Ανεξάρτητη Αρχή εξετάζει τις ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες.

Η Μάχη για τον τίτλο στην Α΄Κορινθίας: Ο ΠΑΣ Κόρινθος πήρε προβάδισμα 2 βαθμών από τον Τενεάτη αλλά ο τίτλος κρίνεται την Μεγάλη Τετάρτη.

 

Αν και ο ΠΑΣ Κόρινθος στα πλαίσια της 9ης (προτελευταίας) αγωνιστικής στην φάση των PLAY OFF με την σημερινή νίκη του με 2 – 0 επί της Ελλάδας Βέλου , πήρε προβάδισμα 2 βαθμών από τον Τενεάτη Αθικίων ( αναδείχθηκε ισόπαλος 2 – 2 στην έδρα του, με τον Πέλοπα Κιάτου) και 3 βαθμών από τον ΑΟ Λουτράκι ( νίκησε με 2 – 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου), η «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας θα κριθεί την τελευταία (10η) αγωνιστκή, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. 

Την Μεγάλη Τετάρτη στις 16:30 θα αναμετρηθούν στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου με τον ΠΑΣ Κόρινθος, στο Βέλο η Ελλάς Βέλου με τον Πέλοπα Κιάτου και στα Αθίκια ο Τενεάτης με τον ΑΟ Λουτράκι.

9η Αγωνιστική


ΑΟ Λουτράκι

-

Ηρακλής Ξυλοκάστρου 2 - 0


ΠΑΣ Κόρινθος

-

Ελλάς Βέλου 2 - 0


Τενεάτης Αθικίων

-

Πέλοπας Κιάτου 2 - 2

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΠΑΣ Κόρινθος


9

13 - 8

18

2

Τενεάτης Αθικίων


9

14 - 10

16

3

ΑΟ Λουτράκι


9

12 - 7

15

4

Πέλοπας Κιάτου


9

10 - 8

13

5

Ηρακλής Ξυλοκάστρου


9

9 - 13

8

6

Ελλάς Βέλου


9

7 - 18

6

 

Η μάχη των PLAY OUT (9η αγωνιστική) στην Α΄ Κορινθίας. Ο Κύψελος νίκησε στο ντέρμπι τους Αγίους Θεοδώρους και ξέφυγε στο +5.

 Σε «χαμηλή πτήση» ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε από τη Θύελλα Πετρίου -  Diogenis Press

Με την 9η αγωνιστική στη φάση των PLAY OUT, συνεχίστηκε την Κυριακή (17/4)  το πρωτάθλημα της  Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Κύψελος Κορίνθου επεκράτησε με 3 – 1  επί των Αγίων Θεοδώρων και του ξέφυγε με +5 β στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ  στο Πετρί η τοπική Θύελλα νίκησε 2 - 0 τον ΑΣ Κόρινθος ΄06. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε του Παννεμεατικού, ενώ στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός Άσσου νίκησε με το μίνιμουμ σκορ τον Άρη  Βοχαϊκού.   Με το μίνιμουμ σκορ επικράτησαν η Θύελλα Κάτω Διμηνιού στο Κιάτο επί του Ολυμπιακού  Λουτρακίου και ο Ισθμιακός, στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» επί του Πανκαμαριακού. Ρεπό είχε  ο Αστέρας Δερβενίου.

9η Αγωνιστική

Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-1: Τώρα οι Περιστεριώτες περιμένουν τη Λαμία

Ατρόμητος-ΟΦΗ 1-1: Τώρα οι Περιστεριώτες περιμένουν τη Λαμία 

Το δυνατό ξεκίνημα που έκανε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και οι Περιστεριώτες περιμένουν το ματς της Λαμίας με τον Ιωνικό για να μάθουν αν θα ξεμπερδέψουν με την παραμονή και μαθηματικά.

Super League 2: Ισοπαλίες για Βέροια και ΑΕΛ – Νίκες για Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Πόντου

 Super League 2: Ισοπαλίες για Βέροια και ΑΕΛ – Νίκες για Καλλιθέα, Πανσερραϊκό και Απόλλωνα Πόντου   

Με το πέρας της 32ης αγωνιστικής, παραμένουν ανοικτές εκκρεμότητες αναφορικά με την πρωτιά στον νότιο και βόρειο όμιλο της Super League 2. Στον βορρά γκέλαραν τόσο η Βέροια (0-0 με την Ξάνθη), όσο και η ΑΕΛ (0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου) και παραμένει η μεταξύ τους διαφορά των πέντε πόντων, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου. Σπουδαίες νίκες στη μάχη της παραμονής για Απόλλωνα Πόντου (1-0 τον Πιερικό), Απόλλωνα Λάρισας (1-0 την Νίκη Βόλου) και Πανσερραϊκό (2-0 την Καβάλα).

Στον νότιο όμιλο, η Καλλιθέα συνέτριψε τον Αστέρα Βλαχιώτη (5-1), μείωσε εκ νέου την απόστασης από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στους πέντε βαθμούς και ελπίζει να προλάβει τους Βοιωτούς, καθώς απομένουν τρεις αγώνες για τις δύο διεκδικήτριες του τίτλου. Ισοπαλίες στις μάχες για την παραμονή (Ηρόδοτος-Καραϊσκάκης 0-0, ΟΦΙ-Διαγόρας 2-2). 

Η ταυτότητα της 32ης αγωνιστικής

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 376 νέα κρούσματα ( 68 στην Κορινθία, 71 στην Μεσσηνία, 85 στην Αχαΐα.)

 

 Και Νέα μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες, (-271) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 376 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (224) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (152).  

  Συγκεκριμένα: