Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αναγκαστική προσγείωση πακιστανικού αεροσκάφους στην Αγγλία – Δύο συλλήψεις

pakistan-flight-diverted-story-top
Μαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας συνοδεύουν ένα επιβατικό αεροσκάφος που προερχόταν από το Πακιστάν και επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αλλά εξετράπη της πορείας του.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη Typhoon απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών το οποίο μεταφέρει 297 επιβάτες.
Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση PK709 είχε απογειωθεί από τη Λαχόρη και οι βρετανικές αρχές δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στο Μάντσεστερ που ήταν ο τελικός προορισμός του. Τα μαχητικά συνοδεύουν το αεροπλάνο προκειμένου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, στα ανατολικά του Λονδίνου, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ. Πριν από λίγο, η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα σε αυτό.
Όπως ανέφερε η βρετανική αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, μέσα στο επιβατικό αεροσκάφος σημειώθηκε κάποιο “επεισόδιο” ενώ βρισκόταν στον βρετανικό εναέριο χώρο.
Οι αρχές στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι έθεσαν σε κίνδυνο το αεροσκάφος.

ysterografa.gr

Ενημέρωση για το Loutraki Thermal Spa


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημέρωση για το Loutraki Thermal Spa

Ο Δήμος Λουτρακίου σας ενημερώνει ότι σήμερα, 24 Μαΐου 2013, έγινε κατάσχεση των κινητών πραγμάτων της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ από την εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και ορίστηκε μεσεγγυούχος, 3o πρόσωπο, που θα παραλάβει και θα διαφυλάξει τα πράγματα αυτά.
Τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη πράξη κατάσχεσης, είναι δεδομένα. Οποιαδήποτε πρόσκαιρη δυσλειτουργία που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη διακοπή παροχής υπηρεσιών του Υδροθεραπευτηρίου  Loutraki Thermal Spa προς τους πολίτες, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή, θα είναι προσωρινή.
Η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων του Υδροθεραπευτηρίου  Loutraki Thermal Spa, θα γίνει μέχρι τέλους σε κάθε νομικό και πολιτικό επίπεδο, με σκοπό να καταδειχθεί η αλήθεια και επιπλέον να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον έναντι του ιδιωτικού.
Τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας, ας γνωρίζουν όσοι επένδυσαν στην επιείκεια μας, ότι έκαναν λάθος εκτίμηση και τώρα πρέπει να φοβούνται.
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ και σε συνέχεια η άμεση ενημέρωση του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκτός ΠΑΣΟΚ και επίσημα η Διαμαντοπούλου

anna
Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος, που θα υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα, την αξιοκρατία και την στελέχωση του δημοσίου από αρίστους.
Μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη όψη» της ΝΕΤ, και τον Μανόλη Κοττάκη η πρώην υπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει πια, κάνοντας λόγο για έλλειψη ταυτότητας που δύσκολα θα επανακτήσει.
«Από το καλοκαίρι δεν συμμετείχα σε καμία διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και δεν συμμετέχω. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκκίνησης με τις συγκεκριμένες συνθήκες», τόνισε.
Σε ερώτηση του Μανώλη Κοττάκη εάν είναι η ίδια ΠΑΣΟΚ, η κυρία Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε: «Εγώ είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που ήταν στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια, όμως δεν μπορούν να εκφραστούν σήμερα από αυτό το ΠΑΣΟΚ». Aπό το Φθινόππωρο πρέπει “να τελιώσειτο καθεστώς της τρόικας” και παράλληλα να υπάρξει υποτίμηση του ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι ο έλεγχος για την εφαρμογή του προγράμματος και του μνημονίου να αντικατασταθεί από το Κοινοβούλιο.

«Χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρή ανατροπή των δεδομένων για να επανακτήσει ταυτότητα, την ηθική του αξιοπιστία . Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάστασή του», συμπλήρωσε.
Αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τη συμμετοχή και της ίδιας για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού.
«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κόμμα με καθαρές θέσεις για την έξοδο από την κρίση, για την οικονομία, που θα εφαρμόσει την αξιοκρατία» τόνισε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε ότι λείπει ένας ηγέτης σαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Η ανάγκη της Ελλάδας είναι ένας ηγέτης που θα προκύψει από μια συλλογικότητα».
Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που προώθησανΠαπανδρέου και Παπαδήμου, ασκώντας κριτική στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν τις υποστήριξε, ενώ αναγνώρισε τη συμβολή του Αντώνη Σαμαρά στη πολιτική σταθερότητα.

Σημείωσε τέλος ότι αυτή την περίοδο “...ενώ έχουμε συναρμολογήσει και πάλι το αυτοκίνητο, λείπουν η μηχανή και το καύσιμο”, ενώ τάχθηκε υπερ της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης και ενός κονού ευρωπαϊκου φορολογικού συστήματος.

Σε λειτουργία το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις - Ποιες δηλώσεις θα υποβληθούν χειρόγραφα.


Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net (http://www.gsis.gr/gsis_site).

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που από εφέτος θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS net από όλους τους φορολογούμενους, παρέχει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι:

- Οι δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε από τους ίδιους, με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1,Ε2 και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/1986 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.

- Οι δηλώσεις των αποβιωσάντων υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της Δ.Ο.Υ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

- Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

- Οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013 και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

- Οι αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις των φυσικών προσώπων, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου. Αντιθέτως οι συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε άπορες & ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 69 ετών

mastografia2
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», υλοποιούν πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε άπορες & ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 69 ετών, με στόχο την έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Οι ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι μαστογραφίες είναι :

Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου
Τετάρτη 10 & Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με ναυλωμένα πούλμαν από το Δήμο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
«ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» στην διεύθυνση:
Τίρυνθος 2, 11143 Άνω Πατήσια
Τηλ.: 210-2521418 από τις 9:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. Fax: 210-2521943.
Το πρόγραμμα αφορά:
  • Άπορες & ανασφάλιστες γυναίκες
  • Γυναίκες από 40-69 ετών
Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και η τελευταία μαστογραφία εφόσον υπάρχει. Οι απαντήσεις αν είναι αρνητικές θα σταλούν μετά από ένα (1) μήνα. Αν είναι θετικές ζητείται επανέλεγχος. Όποια ενδιαφερόμενη επιθυμεί την απάντηση σε CD το κόστος είναι 3 €.
Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:
  1. 1.Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο τηλ: 2743028235 begin_of_the_skype_highlighting 2743028235 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting
    κ. Ματζίκου Γεωργία κάθε Δευτέρα & Πέμπτη 14:00 – 19:30 και κάθε Τρίτη – Τετάρτη & Παρασκευή 07:30 – 15:30.
  2. 2.Για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο τηλ: 2743032934 begin_of_the_skype_highlighting 2743032934 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting
    κ. Μελισσαροπούλου Χαρά κάθε Δευτέρα – Τρίτη & Πέμπτη 16:00 – 20:00.

Πανελλήνιες 2013: Βιολογία, Χημεία, ΑΟΔΕ, Ιστορία, θέματα, λύσεις

Στην Ιστορία, Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών), όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, τα θέματα ήταν βατά και κατανοητά.

Η Βιολογία, Θετικής Κατεύθυνσης εξετάστηκε με ερωτήματα λογικών απαιτήσεων για μάθημα αυξημένης βαρύτητας, ενώ αναμενόμενα κρίνονται από εκπαιδευτικούς και τα θέματα στην Χημεία – Βιοχημεία, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής).

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Δευτέρα με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, Θεωρητικής Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των 2 κύκλων)

ΑΟΔΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΟΔΕ
Δείτε τα θεματα στη ΑΟΔΕ Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τα θέματα τα οποία έχουν τεθεί στο μάθημα ΑΟΔΕ , είναι βατά.
Τα θέματα ανάπτυξης είναι μέτριου επιπέδου δυσκολίας.
Το θέμα σύντομης ανάπτυξης ευνοεί γενικότρεα ακόμα και μαθητές που δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι.
Στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής υπήρχαν θέματα για καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Για πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ο Fayol, πολύ σύντομα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχε ξανατεθεί
ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
Δείτε τις απαντήσεις - λύσεις
Δείτε τα θέματα χημεια - βιοχημεία
Τα θέματα βιοχημείας είναι μεγάλης έκτασης και καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης.
Δεν παρουσιάζουν όμως καμία ιδιαίτερη δυσκολία. Μερικά από τα θέματα πολλαπλής επιλογής θέλουν μεγάλη προσοχή.
Το Α5 είναι περιγραφική οργανική χημεία και μπορεί να δυσκολέψει ο τρόπος επίλυσης.
Προσοχή στο Α5 και στο Β4 (εκτιμήσεις από το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Τα θέματα στη βιολογία κατεύθυνσης, είναι μέτριας δυσκολίας και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν κατανοήσει πλήρως τα βιολογικά φαινόμενα που περιγράφονται στην εξετταστέα ύλη του σχολικού βιβλίου.
Το πρώτο και το δεύτερο θέμα δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία.
Το τρίτο θέμα αποτελεί μία κλασσική διασταύρωση διϋβριδισμού, όπου δίνονται οι φαινότυποι των απογώνων ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για το τέταρτο θέμα το οποίο συνδυάζει βιολογικές έννοιες του δεύτερου και του τέταρτου κεφαλαίου με τη μορφή ασκήσεων (εκτίμηση από το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ)
Δείτε τα θέματα ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
Τα θέματα της ιστορίας απευθύνονται σε αρκετά καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Το θέμα Α1 περιέχει όρους μη αναμενόμενους και συνήθεις, όπως τις προηγούμενες χρονιές.
Η δεύτερη όμάδα περιλαμβάνει αρκετές πηγές προς εξέταση και απαιτεί σε ορισμένα σημεία κριτική ικανότηα και συνδιασμό ιστορικών γνώσεων. Σε γενικές γραμμές, τα θέματα χρήσζουν ιδιαίτερης προσοχης και θα απαντηθούν από υποψήφιους καλά προετοιμασμένους.
Δείτε τις απαντήσεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ
δΕΊΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

www.madata.gr

 korinthostv.blogspot.gr

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών

"Eπειδή σ' αγαπώ" στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


 

Δημοτική Φιλαρμονικ​ή Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​


Σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ που στέλνετε τα παιδιά σας στη Φιλαρμονική!

Οι νέοι μαθητευόμενοι μουσικοί είναι ήδη 20, και σχεδόν καθημερινά εγγράφονται καινούριοι.

Διαθεσιμα όργανα: Τρομπέτα, κλαρινο,τρομπονι, σαξοφωνο, μπασο, τυμπανο!!

Παρακαλώ οσοι ενδιαφέρονται είτε να συνομιλησουν μαζι μ εδώ στο FB, είτε να επισκεφτουν (καθημερινά) τη Φιλαρμονική μας (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας) καθημερινά απο τις 5- 9 μ.μ., είτε μαζί μ, στο κινητό 698 48 58 636 begin_of_the_skype_highlighting 698 48 58 636 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting (What's Up)!

ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΟΡΕΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, πραγματοποίησε ομάδα τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων της Κορέας με τη μεσολάβηση της Γενικής Διευθύντριας των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines στην Αθήνα, κα. Gulay Ozturk.
Η επίσκεψη των Κορεατών αντιπροσώπων στο Νομό μας,  ήρθε ως συνέχεια της πρώτης αναγνωριστικής επαφής του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δέδε, περί τα μέσα Μαρτίου στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα, με την Γενική Πρόξενο της Τουρκίας στην Αθήνα, κα Nurdan Altuntas και την κα. Gulay Ozturk.
Στην τότε συνάντηση των θεσμικών φορέων που πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διερεύνηση πιθανών δυνατοτήτων εμπορικής και τουριστικής συνεργασίας στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στο Νομό Κορινθίας, οριστικοποιήθηκε η έλευση των Κορεατών Τουριστικών πρακτόρων στην Κορινθία δια μέσου της Turkish Airlines και η αντιπροσωπεία τους κατέφθασε και συνομίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουριστικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.
Ο κ. Δέδες αφού καλωσόρισε τους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους κι ευχαρίστησε την Διευθύντρια της Turkish Airlines για το ενδιαφέρον της για την Κορινθία, προέβαλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού και τον ανέδειξε ως πύλη της Πελοποννήσου, μιας Περιφέρειας που έχει τη δυνατότητα να παρέχει υψηλών προδιαγραφών τουριστικές υπηρεσίες στον επισκέπτη που την εξερευνά. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Δέδες, τόνισε τη σημασία της έλευσης τουριστών από την ανατολική Ασία στην Πελοπόννησο, αφού όπως δήλωσε μέχρι τώρα δεν άνηκαν στους παραδοσιακούς επισκέπτες της περιοχής μας και υπογράμμισε ότι το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο λόγω των καρποφόρων συνεργασιών που προωθούνται συστηματικά.
Από την πλευρά της, η κα Gulay Ozturk παρουσίασε την εικόνα που διαμόρφωσαν οι Κορεάτες γύρω από την Κορινθία, υπογράμμισε την αίσθηση της ευχάριστης διαμονής τους στον τόπο μας και το ενδιαφέρον τους για τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής. Τέλος, διευκρίνισε πως η Turkish Airlines προτίθεται να προωθήσει τον τουρισμό προς την ενδοχώρα της Πελοποννήσου και εξέφρασε την αισιοδοξία της για αποδοτική συνεργασία.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 

Έρευνα, καινοτομία και εφαρμοσμένη τεχνολογία στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου



Η έρευνα, η καινοτομία και η εφαρμοσμένη τεχνολογία, μαζί με την αξιοποίηση του σημαντικού επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει η χώρα, αποτελούν τους σταθερούς δρόμους που προσδίδουν υπεραξία στην τοπική οικονομία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασίλειο Μάγκλαρη, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, και πρόσθεσε ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε πεπεισμένοι ότι η έρευνα και η καινοτομία δεν έχει ανάγκη από απλές επικλήσεις, αλλά επενδύσεις και για το λόγο αυτό είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε σοβαρά».  

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημόκριτου κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ κ. Κώστας Συνολάκης, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας οι κυρίες Λήδα Γιαννακοπούλου, Αγνή Σπηλιώτη και Δώρα Φαρμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Ανδρέας Πουλάς, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με σημείο αναφοράς το Ινστιτούτο Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και την αξιοποίηση του κέντρου μεταφοράς τεχνολογίας, το οποίο είχε συσταθεί με συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής και των επιμελητηρίων.

Το Ινστιτούτο θα έχει ως στόχο το «πατεντάρισμα» της τεχνολογίας με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν, καθώς και των επιστημονικών κέντρων, ελληνικών και διεθνών, ούτως ώστε η παραγόμενη έρευνα να βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, αλλά και να ανατροφοδοτείται από αυτή. Τομείς της ερευνητικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου θα αποτελέσουν η νανοτεχνολογία στην αγροτική οικονομία, στην ιατρική και τη φαρμακευτική, στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και στην ενέργεια.

«Δεν μας ενδιαφέρει να αποτελέσουμε ένα ακόμη πανεπιστημιακό ίδρυμα, αλλά να συνδέσουμε την έρευνα με την επιχειρηματικότητα και στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα το συμπεριλάβει στα άυλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μάγκλαρης από την πλευρά του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία, το οποίο «εκπέμπει και όραμα και δυναμική» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ο Γενικός Γραμματέας έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας κάθε δυνατή συνδρομή στην ευόδωση των προσπαθειών της, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις ενέργειες που εδώ και δύο δεκαετίες είχαν ξεκινήσει στην Πελοπόννησο για την εξερεύνηση βαθέων υδάτων. Ο κ. Μάγκλαρης εξέφρασε επίσης την ταύτιση της Γενικής Γραμματείας με τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, όπως την περιέγραψε ο Περιφερειάρχης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Πρόεδροι του Δημόκριτου και του ΕΛΚΕΘΕ, οι οποίοι σημείωσαν την πρωτοπόρα αντίληψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης της έρευνας σε περιφερειακό επίπεδο για πρώτη φορά.

EKTAKTO : ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


φωτογραφία (ημερομηνία λήψεως) 22/05

Ώρες αγωνίας και έντονης ατμοσφαιρικής ρύπανσης-δυσοσμίας περνούν οι κάτοικοι των Διδύμων Αργολίδας (Δήμου Ερμιονίδας) αλλά και των γειτονικών περιοχών, ανάλογα με τις διευθύνσεις των ανέμων στην περιοχή.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση από υπαίθρια καύση απορριμμάτων είναι εξαιρετικά αυξημένη και τοπικά και στην ευρύτερη περιοχή.
Στις εγκαταστάσεις του δεματοποιητή σύμμεικτων απορριμμάτων, στα Δίδυμα, φωτιά καίει τα χύδην επί του εδάφους αφημένα στερεά απόβλητα και υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί και στα δεματοποιημένα. Οι έκτακτες ρίψεις χώματος για επικάλυψη των χύδην καιόμενων απορριμάτων απλώς επικαλύπτουν προσωρινά το πρόβλημα.
Ο κίνδυνος για φωτιά είναι διαρκής και επιπρόσθετα η εγκατάσταση γειτνιάζει με δασική έκταση. Η δε τοπική κοινότητα (1.600 κάτοικοι) των Διδύμων απέχει μόλις 2.500 μέτρα από την εγκατάσταση και ήδη εκεί επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες.
Οι εκτιμηθείσες ποσότητες εντός του χώρου ανέρχονται σε 20.000 δέματα (500-600 kg έκαστο) και τουλάχιστον 10.000 τόνους χύδην απορριμάτων.
Eρωτάμε τους Υπεύθυνους:
Μέχρι πότε θα βιώνουν οι κάτοικοι της Ερμιονίδας τέτοιες καταστάσεις;
Tα καρκινογόνα αέρια της υπαίθριας καύσης συνάδουν με τις αρχές της αειφορίας και της βιωσιμότητας της περιοχής που αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό για την χώρα;
Τα βαρέα μέταλλα, φουράνια, διοξίνες και οι λοιποί καρκινογόνοι ρύποι που εκπέμπονται από την υπαίθρια καύση απορριμμάτων πως θα τα αποτρέψουμε να εισέλθουν στην τροφική μας αλυσίδα;
Πότε θα απομακρυνθούν τα χύδην απορρίμματα και τα δεματοποιημένα;
Πότε θα γίνει πλήρης απορύπανση της περιοχής;
Θα γίνει απόδοση ευθυνών;
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά




 

Tα σημεία ψηφοφορίας για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου ΟΝΝΕΔ στην Κορινθία

Image
Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ορίζονται τα παρακάτω σημεία σε όλη τη χώρα ως εκλογικά κέντρα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 7 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 μ.μ.
Δικαίωμα  ψήφου έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01.01.1981 έως και 31.12.1995 καθώς και όσοι γεννηθέντες το 1996 ή το 1997, Κύπριοι και Έλληνες ομογενείς έχουν εγγραφεί στον ειδικό ηλεκτρονικό εκλογικό κατάλογο μέσω της διαδικασίας των προεγγραφών.

Απαραίτητη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας, είτε προσωρινής βεβαίωσης αστυνομικής αρχής, είτε διαβατηρίου, είτε στρατιωτικής ταυτότητας.

Αναλυτικά, τα σημεία ψηφοφορίας στην Κορινθία είναι τα εξής:

ΚΕΝΤΡΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

112 1 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΙΑΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

113 1 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΟΔΕ- ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 24

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙ​ΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, μεταβαίνει, σήμερα, Παρασκευή, 24 Μαΐου, στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποιείται η 9η Προσυνεδριακή στάση του κόμματος. 

- Βουλευτές, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βρίσκονται από χθες, Πέμπτη, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης.  
-Αύριο, Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής η κεντρική εκδήλωση με εκτενή διάλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Και επισήμως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Ν. Νικολόπουλου

Τις θέσεις και το καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, χθες από την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ , ο επικεφαλής και γενικός γραμματέας του νέου κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος κατά την παρουσίαση του κόμματός του ανάφερε τα εξής:
 
"Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία και την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, το οποίο έχω τη τιμή να εκπροσωπώ ως συντονιστής του, προκειμένου να ανακοινωθεί και επίσημα στην ελληνική κοινωνία, ακριβώς έναν χρόνο πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η μετεξέλιξη του σε κομματικό φορέα.
Κατ’ αρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο μετασχηματισμός του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος σε κόμμα, αν και ίσως μοιάζει με φυσιολογική εξέλιξη, δεν ήταν ο εξαρχής αυτοσκοπός.
Το Κίνημα, κατά τους πρώτους μήνες λειτούργησε ως ένα πολιτικό φόρουμ φίλων και πολιτικών στελεχών που μοιράζονται κοινές πεποιθήσεις και αγωνίες.
Γρήγορα, ωστόσο, αυτή η συνάθροιση μεγάλωσε και έφτασε να διαθέτει πλέον πυρήνες σε όλη σχεδόν την χώρα, την οποία ίσως έχω γυρίσει δύο και τρεις φορές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να συναντηθώ με παλιούς και νέους συναγωνιστές, αλλά και με τοπικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.

Σε αυτές τις αλλεπάλληλες επαφές, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που θέλει να βάλει «στοπ» στην ισοπέδωση των κοινωνικών κεκτημένων και να ανακτήσει την απωλεσθείσα, λόγω μνημονίων, εθνική κυριαρχία.
Βρέθηκα απέναντι σε μία πολύ μεγάλη μάζα πολιτών που πιστεύουν στην Δημοκρατία και δεν επιθυμούν να παραχωρήσουν χώρο στα άκρα. Έτσι, μάλλον γρήγορα θα έλεγα, οι πυρήνες του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος πλήθυναν.

Σε αυτούς, συμμετέχουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι ανήκουν στον χώρο που σε όλη την Ευρώπη είναι γνωστός ως Χριστιανοδημοκρατία, δηλαδή σε ένα πολιτικό χώρο που υποστηρίζει την κοινωνική οικονομία της αγοράς και επιθυμεί την ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας αποδίδοντας μέγιστη σημασία και στο ισχυρό κράτος που παρεμβαίνει, ελέγχει και ρυθμίζει. Μιλάμε για Ελληνική Χριστιανοδημοκρατία.

Αυτό σημαίνει ότι η δική μας πολιτική αντίληψη, ο δικός μας κώδικας αξιών εδράζεται πάνω στις ηθικές και πνευματικές αξίες που μας κληροδότησε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.

Όργανο της μακρόπνοης αυτής πολιτικής είναι η Παιδεία και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία που διαπλάθει ελεύθερους ανθρώπους και δημοκρατικούς πολίτες.

Μιλάμε για έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, που χωρίς δογματισμούς, κρίνει ότι το μείζον στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η ανάκτηση της χώρας. Τούτο απαιτεί τη συμμαχία όλων των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του τόπου, από όπου και αν προέρχονται.

Εμείς, ούτε υποστηρίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι πατριώτες, ούτε πως είμαστε οι μόνοι σοφοί και ικανοί. Αντίθετα, υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν πατριωτικές δυνάμεις και από τα αριστερά και από τα δεξιά. Επειδή υπάρχει πάντοτε η ανάγκη τοποθέτησης ενός νέου κόμματος πάνω στο νοητό άξονα των ιδεολογιών και επειδή κάπου διάβασα ότι το νέο κόμμα αποτελεί έκφανση της λαϊκής δεξιάς και τοποθετείται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, επιτρέψτε μου να αναφέρω τα εξής:

Κατ’ αρχήν, αποδέχομαι τον όρο λαϊκή δεξιά, υπό την έννοια ότι δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλη… δεξιά πέρα από την λαϊκή δεξιά. Όπως και δεν υπάρχει άλλη αριστερά, πέρα από την λαϊκή αριστερά. Κάθε κόμμα πρέπει να εδράζεται πάνω στον λαό. Σε ό,τι αφορά το εάν οι Χριστιανοδημοκράτες τοποθετούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Τοποθετούνται ακριβώς εκεί που τοποθετείτο η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις τελευταίες εκλογές!
Οι Χριστιανοδημοκράτες αποτελούν τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης γιατί δεν πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές είναι μνημονιακοί!
Γιατί δεν πιστεύουν ότι ήθελαν η ΝΔ να αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ο τόπος από τις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Και γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί πολίτες που ενώ ανήκουν στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, εντούτοις δεν ψήφισαν τη ΝΔ, επειδή προέβλεψαν -και έπεσαν- μέσα εκτιμώντας ότι η ΝΔ δεν είναι… εκεί που ήταν από ιδρύσεώς της!
Οι Χριστιανοδημοκράτες, λοιπόν, δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που ήσαν χθες. Και γι’ αυτό άλλωστε, περιλαμβάνουμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη, την ιδρυτική διακήρυξη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, πιστεύοντας ότι αποτελεί μία διαχρονική πολιτική παρακαταθήκη.

Επιτρέψτε μου ένα μικρό απόσπασμα από εκείνη την ιστορική διακήρυξη: «Είναι η πολιτική παράταξις που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της˙ την Πολιτεία με τους Πολίτες της˙ την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία˙ την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό˙ την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν - και σε τελική ανάλυση υπηρετούν – και περισσότερους και ανωνύμους (…)
Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Και υπόσχεται:
Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
Αυτά και μόνο, πιστεύω ότι αρκούν για να καταδείξουν πόσο σύγχρονη παραμένει η παρακαταθήκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του ρηξικέλευθου και τολμηρού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος επειδή δεν ανεχόταν η συμμαχία του ΝΑΤΟ να κάνει τα στραβά μάτια για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και επειδή η πατρίδα το είχε ανάγκη, έκανε τα πιο μεγάλα βήματα της εθνικής συμφιλίωσης, νομιμοποιώντας το ΚΚΕ και δημιουργώντας την κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, συνεργαζόμενος με στελέχη από όλους τους δημοκρατικούς χώρους.
Αυτή η παρακαταθήκη, δυστυχώς, ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Εμείς, όμως, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, δεν ξεχνάμε αυτή την παρακαταθήκη.
Την τιμούμε και γι’ αυτό υποστηρίζουμε πως η εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική, με συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων του τόπου.
Ακριβώς επειδή εκπροσωπούμε την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και πιστεύουμε στη δύναμη της δημοκρατίας και του διαλόγου, είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε χωρίς προκαταλήψεις, όλα τα ζητήματα που είναι επίκαιρα και αφορούν το «σήμερα» και το «αύριο» της χώρας.
Επιτρέψτε μου ένα παράδειγμα: Ενώ πιστεύουμε πως το να αρνούμαστε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας είναι σαν να αρνούμαστε τον ίδιο της τον εαυτό, είμαστε έτοιμοι ακόμα και να συζητήσουμε το θέμα του νομίσματος.
Ένα ζήτημα, που όχι μόνο δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά που κάθε σοβαρή χώρα πρέπει να κάνει, έστω και μόνο για να έχει ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
Δεν υπάρχουν ταμπού. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να συζητηθεί. Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει, είναι να συνεχιστεί αυτή η αδιέξοδη πολιτική.

Με την υποταγή βουλιάζουμε περισσότερο. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η λύση βρίσκεται στην πλήρη υποταγή, και παράδοση ας γίνει μ΄ αυτούς που είναι πρόθυμοι. Εγώ δεν ήθελα να συμμετέχω. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μ΄ αυτούς που τα παραδίδουν όλα στους ξένους δυνάστες – δανειστές,εδώ και  τρία χρόνια. Εάν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική ακόμη και εάν υποταχθούμε στα πάντα και τα παραδώσουμε όλα, πιστεύει κανείς ότι θα λυθεί το πρόβλημα του χρέους και πως θα έρθει η ποθούμενη ανάπτυξη;
Εμείς οι Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πιστεύουμε ότι η ελπίδα κρύβεται σε μια σθεναρή εθνική στάση σε μια σκληρή διαπραγμάτευση. Ας τη δοκιμάσουμε επιτέλους. Αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους, το ψωμί τους, τη σύνταξή τους, το μέλλον τους και κυρίως την ελπίδα τους γνωρίζουν ότι η υποταγή θα τους κάνει μονιμότερους στη δυστυχία.
Επιτρέψτε μου και κάτι τελευταίο σχετικά με την πρώτη εκλογική στόχευση των Χριστιανοδημοκρατών. Αυτή είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές, σε έναν χρόνο ακριβώς. Γιατί οι ευρωεκλογές;
Πρώτον, γιατί είναι οι πρώτες, χρονικά, εκλογές που είναι μπροστά μας.
Δεύτερον, γιατί στις ευρωεκλογές μπορεί να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα από τον ελληνικό λαό προς την τρικομματική κυβέρνηση και τα κόμματα, χωρίς να διακυβεύεται ανωμαλία και ακυβερνησία στην χώρα. Και τρίτον, γιατί αφού πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή θέση της Ελλάδας, θεωρούμε ότι πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς στην μεγάλη ανατροπή συσχετισμών και δυνάμεων στον ευρωπαϊκό χώρο για να αλλάξει η πολιτική του οικονομικού στραγγαλισμού των λαών.

Σε εξέλιξη τα έργα στην Ολυμπία Οδό


Ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες κατά μήκος των αξόνων στα τμήματα Κόρινθος-Πάτρα και Μαλιακός-Κλειδί μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της  Συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και των Παραχωρησιούχων/Κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.
Στην Ολυμπία Οδό βρίσκονται σε λειτουργία τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο), τα οποία προχώρησαν σε επανακινητοποίηση του προσωπικού και των μηχανημάτων, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, μετά τη διετή διακοπή των εργασιών.

Οι εργασίες που εκτελούνται σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες, εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσων άλλων αναγκαίων απαιτείται...


 

Τουρισμός υπόθεση πολλών!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Η τουριστική περίοδος αρχίζει με θετικούς οιωνούς για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις προκρατήσεις, το εκδηλούμενο ενδιαφέρον μεμονωμένων επισκεπτών, οργανωμένων τουριστικών ομίλων και επενδυτών.

Η αίσθηση στην Ελληνική κοινή γνώμη αλλά και στη διεθνή, είναι πως η Ελλάδα τη φετινή τουριστική περίοδο θα κερδίσει το στοίχημα της αύξησης της επισκεψιμότητας.

Όλοι βλέπουν θετικά πλέον τη Χώρα μας, αναγνωρίζουν τη δυναμική της στον τομέα του τουρισμού, τα πλεονεκτήματά της και την ηγετική της θέση στον πολιτισμό αλλά και στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος. Η Ελλάδα χωρίς κόπο είναι από μόνη της το πιο ισχυρό BRAND.

Η Κυβέρνηση με μεθοδικότητα και χαμηλούς τόνους, ενεργοποίησε τις δυνάμεις του Ελληνικού τουρισμού και πέτυχε με στόχευση την απαλοιφή αγκυλώσεων, δυσκολιών και παρατεταμένης αδράνειας που μας κρατούσαν πίσω.

Ενώ όμως προσδοκούμε από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος περί τα 11 δις ευρώ που θα τονώσουν τα έσοδα της ασθενικής μας οικονομίας και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, απέναντι σ’ αυτήν την προοπτική δημιουργούνται αναχώματα.

Ποιά είναι αυτά; Η μιζέρια ορισμένων εκπροσώπων του πολιτικού μας συστήματος που ονειρεύονται συνεχή κοινωνική αναταραχή, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αποκλεισμούς δρόμων, εργασιακών χώρων κλπ χωρίς να τους απασχολούν οι επιπτώσεις τέτοιων συμπεριφορών.

Έχουμε πολλά να κερδίσουμε αν καταλάβουμε πως μπορούμε με κόπο μεν, μόχθο, πείσμα και μεράκι, να ξεπεράσουμε τα σημερινά οικονομικά προβλήματα και να κάνουμε βήματα προόδου και ανάπτυξης.

Η εικόνα που θα παρουσιάσουμε στους εν δυνάμει επισκέπτες μας, επιβάλλεται να είναι συνειδητοποιημένων ανθρώπων που ξέρουν ότι κατέχουν το άριστο τουριστικό πακέτο, που θα τους αποδώσει οφέλη και μπορούν να το διαχειριστούν.

Γενικός συναγερμός λοιπόν, για να ωφεληθούμε πολύπλευρα. Θέσεις εργασίας, έσοδα , αγροτικά προϊόντα, εξαγωγές , ναυτιλία, εμπόριο, μεταφορές. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας συμμετέχουν και ωφελούνται από την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

Σε τοπικό επίπεδο επιβάλλεται να ξεπεραστούν τοπικιστικές λογικές, καλύτερη διαχείριση κονδυλίων και φυσικά συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική εξουσία.

Θεωρείται προκλητικό σήμερα να πασχίζουμε για συγκροτημένη τουριστική πολιτική και να σχεδιάζει ο κάθε ένας κατά το δοκούν και να κατασπαταλούνται πόροι, χωρίς κάποιο όφελος για την τοπική οικονομία. Με σύγχρονα αλλά και οικονομικότερα εργαλεία μάρκετινγκ και προβολής, θα πετυχαίναμε πολύ περισσότερα.

Δράττομαι της ευκαιρίας να αναδείξω το έλλειμμα στο νέο BRAND που η Περιφέρεια Πελοποννήσου δουλεύει και προωθεί αυτό το διάστημα.

Οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου δεν αναγνωρίζουν το PELOPONNESE ή το PELOPONNISOS και δεν παραπέμπουν στην όποια δουλειά παρουσίασε για το διαδίκτυο η Β΄ βάθμια αυτοδιοίκηση αλλά για να λάβουν οι χρήστες του διαδικτύου τις πληροφορίες που επιθυμούν πρέπει να θέσουν το πρόθεμα MYTHICAL .
Αντιληπτή νομίζω η δυσκολία που υπάρχει και κάνει μη χρήσιμη για την πραγματική και ουσιαστική προβολή, την προσπάθεια που έγινε.

Συνεκτικότητα, σαφής προσανατολισμός ,συνεργασίες και …. πολύ περισσότερη οικονομία, είναι κάτι που λείπει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

elzoni.gr

Υπόθεση Λαμπράκη

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
Μισός αιώνας έκλεισε από τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Λαμπρό αστέρι της Αριστεράς, γενναίος αγωνιστής της ειρήνης, διακεκριμένος γιατρός και πολύ σπουδαίος πρωταθλητής, ο Λαμπράκης δολοφονήθηκε εκείνη την Τετάρτη 22 Μαΐου του 1963, από άθλια όργανα του «παρακράτους» που κατείχε παρασκηνιακώς την εξουσία. Τότε ήταν που ο πρωθυπουργός Καραμανλής, εκτός εαυτού, αναφώνησε: «Επί τέλους ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο;» Και λίγο μετά τα γεγονότα, αυτοεξορίστηκε για 11 χρόνια στο Παρίσι…

Αυτό το θεοσκότεινο παρακράτος της βίας, της νοθείας και των δολοφονιών ήταν που ξεσκέπασαν με μύριους κινδύνους τρείς μαχητικοί ρεπόρτερ, για τους οποίους σεμνύνεται η ελληνική δημοσιογραφία. Κορυφαίος ο Γιάννης Βούλτεψης (πατέρας της σημερινής βουλευτίνας) και ισάξιοί του ο Γιώργος Μπέρτσος και ο Γιώργος Ρωμαίος. Αν δεν ήσαν αυτοί η δολοφονία πολύ δύσκολα θα είχε εξιχνιασθεί. Όταν έγινε η δίκη ο εισαγγελέας Δελαπόρτας αποκάλεσε «Κοράνι» το αποκαλυπτικό βιβλίο του Βούλτεψη με τίτλο ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. Ένα βιβλίο που απετέλεσε και κύριο βοήθημα για το βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού και που έγινε πολυβραβευμένη ταινία του Γαβρά.

Για την ελληνική αγωνιστική δημοσιογραφία η υπόθεση Λαμπράκη είναι το ύψιστο δείγμα του τι μπορεί να καταφέρει όταν οι λειτουργοί της είναι έντιμοι και έχουν μάθει να μη φοβούνται το θάνατο και να μη λατρεύουν το χρήμα. Ο Γιάννης Βούλτεψης έφυγε από τη ζωή παλικαρίσια και όχι πλουσιότερος από ό,τι ήταν πριν. Οι άλλοι δύο, ο Μπέρτσος και ο Ρωμαίος, εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά, γιατί αν δεν εργασθούν θα έχουν πρόβλημα. Δυστυχώς οι σκεπτόμενοι Έλληνες δεν είδαν μέχρι στιγμής τα- θορυβώδη κατά τα άλλα- δημοσιογραφικά σωματεία, αλλά ούτε και την πολιτεία, ούτε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τιμούν λειτουργούς σαν αυτούς. Ώστε να τους μοιάσουν και οι σημερινοί και οι αυριανοί…


(Από το Enikos.gr)

Ch.Passalaris@hotmail.com
elzoni.gr

Η αλήθεια είναι πως δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το γεγονός ότι στην προανακριτική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ συνεχίζεται το σίριαλ των κατηγοριών κατά του προεδρείου – αυτή τη φορά με αντικείμενο το αν θα κληθεί και πάλι και κυρίως πότε ο πρέσβης κ. Χαλαστάνης – καταδεικνύει πως τελικά ούτε το έγγραφο από το οποίο προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένου προσώπου μπορεί να ανακόψει τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή.

Ήλθε, λοιπόν, το έγγραφο και από αυτό προκύπτει πως η περίφημη λίστα είχε επισήμως παραδοθεί από την Γαλλία στην Ελλάδα, προκειμένου όμως αυτή να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους.

Και πώς ήλθε το έγγραφο; Μα επειδή όταν έφθασε στη Ελλάδα (για δεύτερη φορά) η λίστα Λαγκάρντ, υπήρχε συνοδευτικό έγγραφο.

Αυτό, για τα μέλη της επιτροπής σήμαινε πως και η πρώτη λίστα πρέπει να συνοδευόταν από κάποιο ανάλογο έγγραφο.

Γυναίκα γεννά... εντελώς ΜΟΝΗ ΤΗΣ! (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO)


Πρωταγωνίστρια είναι μία γυναίκα η οποία γεννάει στο σαλόνι του σπιτιού της χωρίς καμία απολύτως βοήθεια γυναικολόγου ή μαίας. Η γυναίκα είναι έγκυος για τέταρτη φορά και είναι η τρίτη φορά που αποφασίζει να γεννήσει χωρίς τη βοήθεια ειδικού και μέσα στο σπίτι της.

Ο σύζυγός της απαθανατίζει με βίντεο την ώρα του τοκετού και αμίλητος γράφει πλάνα τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο το κοριτσάκι τους. Το απίστευτο σε όλο αυτό είναι παρακολουθούν τη γέννα και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, όλα ανήλικα!


inews

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης στο Δερβένι

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 25/5/2013-ΩΡΑ 20.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ Η 36η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ Η 36Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Στο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί και φέτος η 36η Γιορτή Βιβλίου, από τις 24 Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουνίου.
Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και, γι’ αυτό, θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη». Φέτος θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη Φολέγανδρο, καθώς και για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.
Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, στην προσπάθεια αναβάθμισης της Γιορτής, προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτορεπορτάζ, σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, σεμινάρια αυτοματικής γραφής, προβολή ντοκιμαντέρ (ευγενική προσφορά του Αρχείου της ΕΡΤ) και ταινιών, στα πλαίσια του αφιερώματος «Bιβλία που έγιναν ταινίες» (ευγενική προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Feelgood Entertainment A.E.), θεατρικές παραστάσεις- αναλόγια, κ.λπ. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει ειδικός χώρος που θα φιλοξενεί τις δράσεις αυτές. Οι θεματικές ενότητες της φετινής Γιορτής είναι τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και τα 50 χρόνια από την απονομή του Βραβείου Νόμπελ στο Γιώργο Σεφέρη (θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ).
Η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ., θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
 
[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΥΣΪΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ






 

της  Πέρσας Σούκα

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Απρίλιου 1948. Μέχρι τα δεκαέξι του νόμιζε ότι ήταν ορφανός (γνωρίζοντας ότι ο πατέρας του πέθανε στον Εμφύλιο), ώσπου έφτασε στα χέρια του ένα γράμμα που του έλεγε ότι ο γονιός του ζει και μένει στη Ρουμανία. Ουσιαστικός πατέρας υπήρξε γι’ αυτόν ο θείος του, αδελφός της μητέρας του, που τον κατεύθυνε μέχρι τα είκοσι οκτώ του χρόνια. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της μάνας του πηγαινοέρχονταν στη φυλακή και στην εξορία εξαιτίας των πολιτικών τους φρονημάτων.
Στα δώδεκά του χρόνια τον καλούν στην Ασφάλεια της πόλης για να του συστήσουν να μάθει κάποια τέχνη, γιατί με τις πεποιθήσεις που είχαν στο σπίτι του δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουν να σπουδάσει. Έτσι, εγκαταλείπει το όνειρο να γίνει αρχιτέκτονας. Το χαστούκι ενός καθηγητή στη Γ’ Γυμνάσιου επειδή «έκανε το λάθος» να μιλήσει ανοιχτά για τις απόψεις του, του στοίχισε τόσο που αποφάσισε να κατηφορίσει προς την πρωτεύουσα.
Το ’64 τον βρίσκει να συγκατοικεί με τον θείο του στην οδό Αχαρνών, να εργάζεται και παράλληλα να πηγαίνει στο σχολείο. Πριν κλείσει τα δεκαοκτώ του χρόνια, βρέθηκε τυχαία σ’ ένα νυχτερινό μαγαζί να τραγουδάει στο τέλος της βραδιάς. Ο Μπιθικώτσης, που τραγουδούσε εκεί σαν πρώτο όνομα, εντυπωσιάζεται και τον πηγαίνει στην εταιρεία Columbia. Ο διευθυντής της δισκογραφικής τον παραδίδει στον Γιώργο Ζαμπέτα για να μαθητεύσει δίπλα του. Το 1966, τραγουδάει σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη το «Άξιον εστί» και το 1967 κυκλοφορεί το πρώτο του σαρανταπεντάρι με το τραγούδι «Θεσσαλονίκη». Στην πορεία του έμελλε να συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς (Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Σπανός, Μάριος Τόκας, Θάνος Μικρούστικος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Φίλιππος Γράψας, Άλκης Αλκαίος), τραγουδώντας εκπληκτικά τραγούδια που έγιναν σταθμοί της σύγχρονης ελληνικής μουσικής ιστορίας. Ποιος είναι αυτός που δεν τραγούδησε έστω και μια στροφή από τη «Ρόζα», το «Άλλος για Χίο τράβηξε», τις «Θάλασσες», το «Πάντα γελαστοί», τα «Καλοκαίρια και χειμώνες», το «Σ’ αναζητώ», τα «Λαδάδικα»...
Πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το τελευταίο του cd single με τον συμβολικό τίτλο Χωρίς επίλογο, αφού το άλμπουμ έμεινε στη μέση εξαιτίας του απροσδόκητου θανάτου του. Όμως κι αυτά τα πέντε τραγούδια τα οποία περιέχονται σ’ αυτό φτάνουν για να μας ηλεκτρίσει την ψυχή με τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας του (παρότι η ηχογράφηση είναι από τα δοκιμαστικά που είχε κάνει στο στούντιο) με βαθύ αίσθημα, όπως ακριβώς πίστευε ότι έπρεπε να τραγουδάει κανείς. Η ψυχή ήταν γι’ αυτόν το πρώτιστο, η τεχνική δευτερεύουσας σημασίας. Οι εξαίρετες μουσικές είναι των Μίνωα Μάτσα, Σπύρου Περιστέρη και οι στίχοι του Άκου Δασκαλόπουλου και της Ελένης Φωτάκη.
Στο Χωρίς επίλογο να επισημάνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, εκτός των τραγουδιών, το φωτογραφικό υλικό και μια ένθετη μικρή νουβέλα του Οδυσσέα Ιωάννου, η οποία ξετυλίγει τη ζωή του τραγουδιστή ξεκινώντας από τις τελευταίες του στιγμές και καταλήγοντας στα πρώτα του βήματα.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι ένας ερμηνευτής που δεν χρησιμοποίησε τίποτε άλλο εκτός από τη φωνή του για να διακριθεί και να λάμψει. Όταν έκλειναν τα φώτα της σκηνής, ήθελε και ήξερε να ζει μια φυσιολογική ζωή. Απλός άνθρωπος, που δεν απόκτησε ποτέ του έπαρση, ούτε την εγωιστική συμπεριφορά και τις ιδιοτροπίες των διασήμων. Ήταν ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής, που δεν ξέχασε την καταγωγή του. Έμεινε με τα πόδια του να πατούν στέρεα στη γη και τη φωνή του να μας ταξιδεύει.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο λαϊκός τραγουδιστής όλων των Ελλήνων.
Ένας καλλιτέχνης που όλοι αγαπούσαν. Όλοι εκτιμούσαν. Μηδενός εξαιρουμένου.

diastixo.gr

Δεν υπήρξαν θύματα από την κατάρρευση γέφυρας στην Ουάσινγκτον

bridge-collapse
Δεν υπήρξαν θύματα από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιοχή της Ουάσινγκτον, που περνούσε πάνω από τον ποταμό Σκάγκιτ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η γέφυρα είχε χτιστεί το 1955, και βρίσκεται στα βόρεια του Σιάτλ, ανάμεσα στις πόλεις Βερνόν και Μπέρλινγκτον. Η κατάρρευση σημειώθηκε το πρωί χωρίς προφανή αιτία, και μέσα στο νερό βρέθηκαν τρία αυτοκίνητα, ενώ οι αρχές κατάφεραν να βγάλουν σώους τους τρεις οδηγούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

ysterografa.gr

Στρος-Καν: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα χρέους

Dominique-Strauss-Kahn

Γύρω από το πρόσωπό του υπάρχει πλέον ένας διεθνής… αστικός μύθος. Ο άνθρωπος που θα γινόταν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, αλλά κατέληξε με χειροπέδες, λόγω της γνωστής περιπέτειας στο Sofitel της Νέας Υόρκης, είναι εκείνος που επί της ηγεσίας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκίνησαν τα Μνημόνια στήριξης χωρών της ευρωζώνης με προβληματικές οικονομίες.
Στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, το ΔΝΤ κατέφτασε ως το τελευταίο οχυρό πριν από την κατάρρευση, η εμπειρία όσων ακολούθησαν ωστόσο δείχνει ότι μάλλον επιδεινώθηκε η κρίση που θεωρητικά το Ταμείο θα βοηθούσε να ξεπεραστεί.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν αρχίζει πλέον σιγά-σιγά να αφήνει πίσω του εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Και με την αυτογνωσία της μεγάλης, ιστορικής ευκαιρίας, που πέρασε και χάθηκε, αφηγείται πλέον τις απόψεις του για την κρίση που ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, καθώς και τους τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υπέρβασή της.
Μιλώντας στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου για την Καταπολέμηση της Κρίσης, στο Καζακστάν, ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν αποκαλυπτικός: “Η Ευρώπη δεν έχει το καθαρό μυαλό και την προνοητικότητα να καταλήξει σε αποφάσεις πριν οδηγηθεί στον γκρεμό. Ούτε και σήμερα, μετά από όσα περάσαμε, υπάρχει η διάθεση για να παρθούν αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας”, δήλωσε ο Στρος-Καν.
Και συνέχισε, αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ελλάδας: “Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει να κάνει με το χρέος της. Έχει να κάνει με την ανταγωνιστικότητά της. Το χρέος είναι κάτι που αντιμετωπίζεται, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Στην ανταγωνιστικότητα βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα, και η Ευρώπη δεν κάνει απολύτως τίποτα”.
Όσο για το που θα οδηγήσειθ αυτή η κατάσταση, ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν απολύτως απαισιόδοξος: “Σε κοινωνική αστάθεια. Σε αναταραχές. Ακόμη και σε έλλειμμα Δημοκρατίας”, κατέληξε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

ysterografa.gr

O Φοίβος δεν θα αγωνιτεί στην Ραφήνα. Η Θύελλα κερδίζει "τρίποντο στα χαρτιά"

foivos iraklis















Η Θύελλα Ραφήνας κερδίζει στα "χαρτιά" τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα της με τον Φοίβο Κρεμαστής Ρόδου για την 5η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στης Γ’ Εθνική  κατηγορία. Η ομάδα της Ρόδου, λόγω της  έλλειψης από πλευράς της,  βαθμολογικού ενδιαφέροντος,έκρινε πως τα έξοδα του ταξιδιού είναι πάρα πολλά και έτσι αποφάσισε να μην ταξιδέψει για την Ραφήνα. Ετσί Φοίβος θα χάσει τον αγώνα στα χαρτια με 3 – 0 ενώ θα του αφαιρεθούν και δυο βαθμοί από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη

Συμπληρωματικά στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και των περιφερειών ζητά μέχρι τις 31 Μαΐου με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ετοιμάσουν τις τελικές λίστες με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανάλογη με αυτή των 86 οργανισμών των δήμων της Αττικής που δημοσιοποίησε την προπερασμένη Τετάρτη η aftodioikisi.gr.
Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στον Τύπο το υπουργείο ζητά από τους δήμους να αποστείλουν εντός της επόμενης εβδομάδας αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν, τη θέση εργασίας τους και το μορφωτικό τους επίπεδο αλλά και ην επιοχορήγηση που λαμβάνει ο φορέας.
Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ήδη στην κυβέρνηση έχουν τα χέρια τους τα στοιχεία των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ από όλους τους δήμους πλην αυτών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για στοιχεία που είχαν συλλεχθεί σε ανύποπτο χρόνο το προηγούμενο διάστημα μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στόχος τα 1000 να γίνουν 700
Μάλιστα, ήδη έχει γίνει μία πρώτη επεξεργασία σχετικά με τις συγχωνεύσεις ή τις καταργήσεις των Οργανισμών των δήμων, όπως προέκυψε από τη λίστα των 86 ΝΠΔΔ και ΝΠΔΔ που δημοσιοποίησε η aftodioikisi.gr από τα 126 που ανήκουν σε δήμους της Αττικής.
Πρόκειται για Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Συνδέσμους, Πολιτιστικά Κέντρα, Ανώνυμες Εταιρείες, Δημοτικές Επιχειρήσεις ΜΜΕ, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Οργανισμοί, Δημοτικές Κατασκευαστικές Εταιρείες.
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Μεγάρου Μαξίμου, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, είναι η μείωση, συνολικά, των Νομικών Προσώπων των Δήμων σε περίπου 700 από 1000 και, πλέον, που είναι σήμερα.
Οι πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημάρχων μέσω της ΚΕΔΕ.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καθώς υπάρχουν νομικά κωλύματα δεν φαίνεται ότι οι απολύσεις στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ θα αφορούν το πρώτο κύμα των 2.000 που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το Σεπτέμβριο αλλά τους επόμενους 2.000 μέχρι το Δεκέμβριο και, κυρίως, τους 11.000 του 2014.

Ένα παιδί εξαφανίζεται κάθε μέρα στην Ελλάδα!


Ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο αστυνόμος Β' Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων, τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο.
Το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν, τόνισε ο κ. Παπαντώνης.
Υπογράμμισε, δε, ότι στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά, ενώ επισήμανε ότι είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.
Αναφορικά με τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, που παρουσίασε η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000/Amber Alert Hellas, Ιωάννα Λαγουμιντζή, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013, μέσω της γραμμής 116000, ο σύλλογος δέχθηκε 41 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών.
Το 80% αφορούσε φυγές εφήβων, το 5% γονικές αρπαγές, το 10% ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων και το 5% εξαφανισμένους ασυνόδευτους ανήλικους. Σε ποσοστό πάνω από 80% ήταν Ελληνόπουλα και ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 13 έως 18.
Από τις 34 περιπτώσεις, στις οποίες το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες βρέθηκαν και τα 34 παιδιά, δηλαδή επιτυχία 100%, ενώ βρέθηκε ακόμη ένα παιδί που είχε εξαφανιστεί το 2012. Στις αιτίες εξαφάνισης ανηλίκων, το 46% αφορά τις σχέσεις με την οικογένεια, το 30% σχέσεις με το άλλο φύλλο και ακολουθούν προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14%, καθώς και άλλοι παράγοντες.
Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για εξαφανισμένα παιδιά, 800.000 εξαφανίσεις παιδιών δηλώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.000 παιδιά την ημέρα, 100.000 παιδιά αναζητούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία, 20.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα κάθε χρόνο στην Αυστραλία και 45.000 παιδιά στη Βραζιλία.
Το 2012 εξαφανίστηκαν 13.455 παιδιά στη Ρωσία, με τα 1.382 να αναζητούνται ακόμη.

picantiko.blogspot.gr

Αυτοδιάλυση και ένταξη του ΣΥΝ στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με... αστερίσκους

Αυτοδιάλυση και ένταξη του ΣΥΝ στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με... αστερίσκους αό την εσωκομματική αντιπολίτευση
          
Προς αυτοδιάλυση και ένταξή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως οδεύει ο ΣΥΝ, όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση της γραμματείας του που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη. Η εξέλιξη αυτή, φέρνει ελπίδες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα ότι θα ανοίξει επί της ουσίας το δρόμο για την ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση (από την οποία απουσίαζε ο κ. Τσίπρας ο οποίος είχε υποχρεώσεις στη Βουλή), κατατέθηκε η εισήγηση εκ μέρους της πλειοψηφίας και αποφασίστηκε ότι στις 8 Ιουνίου θα συνέλθει η ΚΕ του ΣΥΝ και στις 16 του μηνός το διαρκές συνέδριο με θέμα την αυτοδιάλυση του σχηματισμού και την ένταξή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση ναι μεν πάρθηκε, ωστόσο «αστερίσκοι» προκύπτουν από το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση αναδείχθηκαν και οι διαθέσεις του Αριστερού Ρεύματος, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και εκφράζονται και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ομπρέλα της Αριστερής Πλατφόρμας. Έτσι, εντύπωση προκάλεσε η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του Αριστερού Ρεύματος, για σύγκληση του συνεδρίου του ΣΥΝ αφότου ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουλίου. Η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε, ωστόσο, όπως αναφέρει το «Βήμα», ερμηνεύεται ως ενδεικτική της πρόθεσης του Αριστερού Ρεύματος και της Αριστερής Πλατφόρμας να δώσουν στο προσεχές διάστημα και ως την ύστατη στιγμή, τη μάχη κατά των σχεδίων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ακόμη και το ενδεχόμενο να μην έχει το συνέδριο την έκβαση που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας.
Κατά πολλούς, η πρόταση αυτή στην συνεδρίαση της Τετάρτης συνιστά μία από τις ενδείξεις για το γεγονός ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να παίξει όλα της τα χαρτιά, προκειμένου να ανακόψει την ορμή με την οποία ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί να προχωρήσει στο ενιαίο σχήμα και πάντως να θέσει μία σειρά ζητήματα πολιτικής, στρατηγικής, γραμμής και τακτικής.

eklogika.gr