Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Τα Μερομήνια «μίλησαν»: Πώς θα είναι ο καιρός τον Χειμώνα – Πού να περιμένουμε «λευκά» Χριστούγεννα

 Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια φέρνει η Ζηνοβία - Τι θα συμβεί στην Αττική

O παρατηρητής Δημήτρης Τσούλης, από τα Νέα Στύρα της Εύβοιας, μέσω του Evia Plan έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις του για τα εφετινά Μερομήνια .

Σύμφωνα με αυτές, ο φετινός χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα βαρύς, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα – ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Η τάση  του καιρού αφορά στις περιοχές: Ανατολική Στερεά, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, δυτικές και βόρειες Κυκλάδες και βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Δείτε στο βίντεο, λοιπόν, όσα προβλέπει ο κ. Τσούλης για την εξέλιξη του καιρού από τις 14 Σεπτεμβρίου 2020 έως και το τέλος του Αυγούστου 2021.


 

Τι είναι τα Μερομήνια

Κορονοϊός: Κατέληξε 47χρονος στο Ιπποκράτειο – 285 οι νεκροί στην Ελλάδα


Στους 285  διαμορφώνεται ο αριθμός των θανάτων της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Νέο θύμα που “χτύπησε” ο κορονοϊός είναι ένας 47χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην μονάδα εμφραγμάτων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου της Αθήνας.

 Την περασμένη Πέμπτη (03.09.2020) ο άτυχος άνδρας υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και πέθανε. Του έγινε εκ των υστέρων τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε θετικό και δηλώθηκε από τον ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή (06.09.2020).

 

Κορονοϊός: 144 τα κρούσματα σήμερα Κυριακή (06/09) - Κανένα νέο κρούσμα στην Κορινθία.

  

Λιγότερα από χθες τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα (06.09.2020) ο ΕΟΔΥ. 

Έως τις 15:00 της Κυριακής, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 144, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 119 εγχώρια κρούσματα, τα 20 συνδέονται με συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα:

Αποκάλυψη Ε.Τ.: Βαριές καταγγελίες από τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιο κατά Ματθαιόπουλου και Βασιλειάδη

 

Λάδι στη «φωτιά» που έχει ανάψει στην Πυροσβεστική η αποκάλυψη του διαλόγου του πρώην αρχηγού Βασίλη Ματθαιόπουλου με τον πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών στο Μάτι ρίχνουν οι δύο μηνύσεις που κατέθεσε ο επίτιμος αρχηγός του Σώματος Βασίλης Καπέλιος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 8 πεζοπόρων στο φαράγγι της Φόνισσας στο Λουτρό Ξυλοκάστρου

Ξυλόκαστρο: Επιχείρηση διάσωσης οκτώ πεζοπόρων στο φαράγγι της Φόνισσας  

Αίσιο τέλος είχε η μίνι περιπέτεια οκτώ (8) ατόμων, που επιχείρησαν χθες, στις 11:45 το πρωί, απ’ τη θέση »Πιτσουλέικα», του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία, να πραγματοποιήσουν πεζοπορία, στο λεγόμενο φαράγγι της Φόνισσας, μήκους 1,5 χλμ. όπου  έχασαν τον προσανατολισμό τους

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7 το απόγευμα, υπήρξε ενημέρωση στις Αρχές,

Φιλική ήττα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι που επαιζε χωρις τους διεθνείς Μασούρα, Μπουχαλάκη και Φορτούνη.

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-0: Θέλει δουλειά ακόμα (vid) 

Ατρόμητος και Ολυμπιακός έκαναν την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη σε υπέροχο γκολ του Σάλομον στο 29’. Το συγκρότημα του Νταμίρ Κάναντι έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας παίζοντας το

Προβλημάτισαν οι "Αρειανοί" στο φιλικό "Χ" με το Βόλο

Άρης - Βόλος 0-0: Προβλημάτισαν οι «κίτρινοι», άρεσε ο ΝΠΣ στο ντεμπούτο Λόπεθ (vid) 

Ισόπαλο χωρίς σκορ 0-0 το φιλικό του Άρη με τον Βόλο  στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης δεν άρεσε ενώ ο ΝΠΣ Βόλος με τον Λόπεθ για πρώτη φορά στον πάγκο έδειξε καλά στοιχεία και θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη αλλά ο Κουλεστα στο τέρμα ήταν πολύ καλός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Φιλική νίκη του ΠΑΣ ( 1 -0) στο Αγρίνιο.

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ο Νάουμετς έκανε τη διαφορά  

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Ουκρανού Νάουμετς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο σε φιλικό αγώνα.

Ισοπαλία με ένταση στη Λαμία ( 1 - 1 ) με την ΑΕΛ

Λαμία – ΑΕΛ 1-1: Ισοπαλία με ένταση και τετ α τετ Κούγια-Παπαϊωάννου στο ΔΑΚ 

Λαμία και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 στο ΔΑΚ της πόλης της Φθιώτιδας σε ένα ματς όπου δεν έλειψε η ένταση.

Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 51’ όταν ο Ρόμανιτς έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι του Νάγκι.

Στο 62’ η Λάρισα έφερε το ματς στα ίσα. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τόρζε, ο Μιχαήλ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ΑΕΛ στο 80’ είχε δοκάρι με τον Ζαχαράκη.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε τετ α τετ

Επεισόδια μετά το φιλικό Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ ( 0 - 1) στην Καλλιθέα

 Ο ΠΑΟΚ, παρά τις απουσίες, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού σε φιλικό παιχνίδι στην Καλλιθέα.

Οι Θεσσαλονικείς παρά τις πολλές απουσίες, που είχαν, κατάφεραν να σκοράρουν στο 39’ με τον Άκπομ εκμεταλλευόμενοι την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Ο Λύρατζης έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Χριστογεώργο να πέφτει στην δεξιά του γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα με τον Άκπομ να ακολουθεί τη φάση και να σκοράρει σε κενή εστία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πογιάτος): Χριστογεώργος, Σάντσες (83’ Σαμαράς), Βέλεθ (72’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Αγιούμπ, Σερπέζης, Τζαβίδας (59’ Αθανασακόπουλος), Σαβιέρ (79’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς (59’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (73’ Παναγιώτου), Βαρέλα (59’ Ταχάτος), Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (72’ Βρακάς), Ζαμπά (89’ Γιαξής), Ακπομ (59’ Κουλιεράκης), Σφιντέρσκι (58’ Κούτσιας).

Μετά το τέλος του αγώνα, ομάδα 200 περίπου ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς