Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ERASMUS! ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΠΟΡΤΕΣ…ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΖΩΕΣ ! 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!




Το Κέντρο Ευρωπαϊκής ΠληροφόρησηςEurope Direct- της Περιφέρειας Πελοποννήσου γιόρτασε με μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, τα 30 χρόνια του Erasmus, που συμπληρώθηκαν φέτος.

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Εγγύηση η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το λιμάνι της Κυπαρισσίας"



 
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Έργων κα  Κωνσταντίνα Νικολάκου, σχολιάζοντας την παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" κ. Νίκου Πατσαρίνου για το λιμάνι της Κυπαρισσίας δήλωσε:
"Θεωρούμε εντελώς "αποκαλυπτική" για την ποιότητα της πολιτικής που εκφράζει ο κ. Πατσαρίνος την επιχειρούμενη κριτική που προσπαθεί να ασκήσει στην περιφερειακή αρχή, με αφορμή το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Για ακόμη μια φορά

Νίκος Ανδρουλάκης: «Όχι στην ονοματολογία. Το μείζον είναι μια μεγάλη προοδευτική παράταξη»

http://www.nikos.vote/wp-content/uploads/2017/11/04s10andr-thumb-large.jpg«Διεκδικώ να εμφανιστεί στη χώρα μια παράταξη δημοκρατική που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και θα λαμβάνει αποφάσεις συλλογικά. Αυτός είναι ο αγώνας μου. Και πρέπει να είναι κοινή αγωνία όλων να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα αγκαλιάζει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».
Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε

Το τέλος του δρόμου. Η Αμερική σώθηκε (οριστικά) από τη Χίλαρι…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Μια μεγάλη στιγμή για το Δημοκρατικό Κόμμα. Μια μεγαλύτερη για την Αμερική

Και μια… ακόμη μεγαλύτερη για την ανθρωπότητα. Μιλώντας σε νέα κορίτσια, η Χίλαρι Κλίντον είπε, περισσότερο καθαρά και… οριστικά από κάθε άλλη φορά

Μιχάλης Τσικριτζής: Καταδικάζει τις ενέργειες μερίδας οπαδών κατά του δημάρχου Κορινθίων, , υπάρχουν οι ενστάσεις(video)


Για τα τεκταινόμενα στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας κ. Μιχάλης Τσικριτζής στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο Μιχάλης Τσιχριτζής , ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων κ. Αλ. Πνευματικού, καταδίκασε τις λεκτικές επιθέσεις μερίδας οπαδών της Κορίνθου 06 ενώ δεν παρέλειψε να

Ο Γιάννης Βασιλόπουλος μιλά αποκλειστικά στους ΑΠΕΝΑΝΤΙ για το ντέρμπι τις ενστάσεις και τη σχέση οπαδών δημαρχου

Ο Γιάννης Βασιλόπουλος μιλά αποκλειστικά στους ΑΠΕΝΑΝΤΙ για το ντέρμπι τις ενστάσεις και τη σχέση οπαδών δημαρχου
Σκληρές απαντήσεις προς το δήμαρχο Κορινθίων από το Γιάννη Βασιλόπουλο στους ΑΠΕΝΑΝΤΙ του Ηλέκτρα 98.8 σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Μίλησε για το τεράστιο ποσό που έχει δώσει κατά καιρούς ο Δήμος και δεν έπιασε τόπο, τους λόγους που οι οπαδοί έβριζαν το δήμαρχο στο πρόσφατο ντέρμπι αλλά και για τις 2 ενστάσεις που κατέθεσε κατά της Κόρινθος 06.

ekorinthos.gr

Στους "8" του κυπέλλου Κορινθίας, ΠΑΣ Κόρινθος, Άγιος Γεώργιος και Ισθμιακός



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbq1QAKL5bkt1lbZ-FVxfHtJhB4XzWXhMnIwiRov8rmXviclAfDtqx3LwKUvMJVq4Yt75QrTXjPwBiIGYmHO02Y60mtHhVY-4Ps8zj5iL56SQmvKkeHqiL03gbQvMSO5NCjeRknyblSmJa/s1600/DSC01446.JPG
Ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 29 / 11 και η τελευταία σειρά αγώνων  της Γ΄ φάσης ( φάσης των «16»  του Κυπέλλου Κορινθίας περιόδου 2017 – 18.   
Ο ΠΑΣ Κόρινθος, ο Άγιος Γεώργιος και ο Ισθμιακός κέρδισαν  τα 3 τελευταία εισιτήρια και  συμπληρώθηκε  το πάζλ  της φάσης των «8» (προημιτελικός γύρος),όπου έχουν προκριθεί και οι ομάδες Ελλάδα Βέλου, Παννεμεατικός, ΑΟ Ζευγολατιού, Κόρινθος 2006 και Πέλοπας Κιάτου

Παρέμβαση Ντόρας ΜπακογιάννηΤι κόβουν από το Προϋπολογισμό του 2018;

Ντόρα Μπακογιάννη
Παρέμβαση (28/11) τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

 
«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι άδικος, υπερφορολογεί τους Ελληνες, είναι βαθιά αντιαναπτυξιακός και τέλος φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη. Το ερώτημα

Συνέντευξη Κωνσταντίνας Νικολάκου- Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Περιοδικό Χρήμα και Τουρισμός

Εμφάνιση Χρήμα και Τουρισμός.jpg
 
Από τους πλέον εξωστρεφείς αιρετούς των Περιφερειών, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, έχει δώσει, και δίνει, ιδιαίτερη βαρύτητα στον Τουρισµό. Την έχουµε δει να «στήνει» περίπτερα, να µαγειρεύει, να συµµετέχει σε happenings, να διαπραγµατεύεται µε tour operators, να προωθεί το τουριστικό προϊόν, να προβάλλει τον τόπο της.
Προσηνής και αγαπητή, άνθρωπος της οµάδας, έχει συµβάλλει σηµαντικά στις µεγάλες επιτυχίες που έχει σηµειώσει στον Τουρισµό, και όχι µόνο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
SDFΗ κα. Νικολάκου παραχώρησε συνέντευξη στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, τονίζοντας ότι, µια από τις µεγαλύτερες προκλήσεις που αντιµετωπίζει η Πελοπόννησος είναι η ενίσχυση και η βελτίωση της βιώσιµης τουριστικής ανάπτυξης, µε σκοπό τη διασφάλιση της µακροπρόθεσµης ανταγωνιστικότητας του προορισµού. Και βέβαια, δεδοµένου ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αλµατώδη ανάπτυξη του αεροδροµίου της Καλαµάτας, µέσα από µια σειρά διεθνών ενεργειών και κινήσεων, που προώθησε η Περιφέρεια.
Η συνέντευξη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΟΠΠ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



 http://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/gscp_logo_xoris_grammata_0.pnghttp://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/styles/flexslider_full/public/dsc_0106.jpg?itok=3TjPwaw-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Κόρινθος  21.11.2017                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                  Αριθ. Πρωτ.οικ.: 299837/1712
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                              Αριθ. Φακ. 6
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                          



ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση  σε Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων χειμερινής περιόδου 2017-2018».   
Κυρίες, Κύριοι,
Καλείστε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00μ.μ.  στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, σχετικά με θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ξεκίνησε πρόσφατα ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων, με την τοποθέτηση συσκευής ανακύκλωσης-σίτισης στην πλατεία Ηρώων, στο Ξυλόκαστρο.
Η συσκευή αποτελείται από έναν αυτόνομο θάλαμο που λειτουργεί με φωτοβολταϊκό πάνελ. Στο επάνω μέρος της υπάρχουν δύο υποδοχές:

Πέτρος Τατούλης «Επιτυχία της πολιτικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου η σύσταση των Κέντρων Κοινότητας»



Εμφάνιση 20171128_142126.jpg 
Επιτυχία της πολιτικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διαμορφώσει συνθήκες άσκησης ενιαίας πολιτικής για τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την υπογραφή σύστασης του Κέντρου Κοινότητας Αργολίδας την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, το οποίο θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε την ενότητα στην προσπάθεια όλων

Γ. Ψυχογιός: «Ο Αθλητισμός πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Εμφάνιση ψυχογιός βουλή.jpg


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει λάβει το Ευρωκοινοβούλιο σε σχέση με τις πολιτικές στον τομέα του Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να παρουσιαστούν οι σχετικές δράσεις από ελληνικής πλευράς. Στη συνεδρίαση με θέμα "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την άθληση και την ηθική στον αθλητισμό" τα μέλη των Επιτροπών ενημέρωσαν ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Κατά την παρέμβασή του ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, ανέφερε τα εξής: 

Συμβάσεις υλοποίησης έργων στην Αρκαδία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.



https://www.eklogika.gr/uploads/files/Perifereiarxes/perif_peloponnisou-tatoulis.jpgΤις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Καλλιανίου για τη χρήση του ως Αγροτικό Ιατρείο», «Επισκευή – Αποκατάσταση πρώην Δημοτικού Σχλείου Τ.Κ. Βουτσίου Δήμου Γορτυνίας» και «Βελτίωση οδού που συμβάλλει στην Επαρχιακή Οδό (34) Λυκόσουρας – Λυκαίου (προς Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου)» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Δυσουρία, δυσκολία και πόνος στην ούρηση. Ποιες οι αιτίες και ποια η θεραπεία.




Δυσουρία είναι η δυσκολία στην έξοδο των ούρων από την ουροδόχο κύστη. Η δυσουρία πρόκειται για πάθηση κατά την οποία η ούρηση γίνεται με μεγάλη δυσκολία ή και πόνο. Η έναρξη καθυστερεί, η ροή των ούρων είναι μικρή και το βεληνεκές μειωμένο, ενώ σε σοβαρότερες περιπτώσεις το άτομο δεν ουρεί παρά μόνο λίγες

Σε εγκατάλειψη οι πυρόπληκτοι της Ανατ. Μάνης.

https://botw-pd.s3.amazonaws.com/styles/logo-thumbnail/s3/0011/0786/brand.gif?itok=-BudrL62


Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410





 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα:
Σε εγκατάλειψη οι πυρόπληκτοι της Ανατ. Μάνης.

Αν και έχουν περάσει περίπου 4,5 μήνες από τη μεγάλη πυρκαγιά στις περιοχές της Αν. Μάνης (Κότρωνας, Σκουτάρι, Φλομοχώρι κ.α.) όπου κατέκαψε πάνω από 15 σπίτια, εκατοντάδες ζώα, μελίσσια, στάνες, αποθήκες, μελίσσια, 15 χιλιάδες στρέμματα γεωργικής και βοσκήσιμης γης, αυτοκίνητα, κ.ά, ωστόσο καμία μέριμνα και ανακούφιση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους πληγέντες, αντίθετα μόνο αδιαφορία.
Ιδιαίτερα στα χωριά και τους οικισμούς (Κότρωνας, Σκουτάρι), που η πυρκαγιά

Ανάπτυξη με capital controls απλά δεν υπάρχει!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπήκαν κι’ αυτά στη ζωή μας. Και, βέβαια, τα ξεχάσαμε. Σχεδόν δεν τα αναφέρουμε πια, λες και πρόκειται για το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο. Καθόμαστε και ακούμε διάφορες ανοησίες περί ανάπτυξης και «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και ούτε που μιλάμε γι’ αυτό που έπρεπε να είναι η μόνιμη επωδός: Οικονομία και ανάπτυξη με capital controls γίνεται;
Εμ δεν γίνεται, βέβαια! Γι’ αυτό βρεθήκαμε επί δύο συνεχόμενα έτη σε ύφεση και… προχωράμε.
Και μάλιστα, κάθε φορά που «χαλαρώνουν» οι περιορισμοί, σχεδόν… πανηγυρίζουμε!

Τελευταία ευκαιρία για τις αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται στη χερσαία ζώνη των λιμανιών



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Ναυτιλίας, της Ναυτικής Εκπαίδευσης, στη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος και στη Λιμενική Διακυβέρνηση περιέχει ο νόμος με τίτλο «Δια βίου εκπαίδευση προσωπικού Υπουργείου Ναυτιλίας , ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής

Aμεσος κίνδυνος για -3 στον Παναθηναϊκό! – Δεν τα βρήκε με Τελάντερ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/TELANDER-PANATHINAIKOS.jpg
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν σήμερα συνάντηση με τον δικηγόρο του Ράσμους Τελάντερ, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση, μιας και από την πλευρά των «πρασίνων» έγινε μια πρόταση που ήταν αδύνατον να δεχτεί.
Συγκεκριμένα η πρόταση που έγινε ήταν να «παγώσει» οποιαδήποτε πληρωμή στον παίκτη μέχρι τα τέλη Μαρτίου και από κει και πέρα να ξεκινήσει σταδιακά

Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Κορινθίας 2006-2017 Βασίλης Νανόπουλος – Πρόεδρος

apologismos_F31257.jpg 
Με  αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Νανόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2017 και παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων των τελευταίων 11 ετών του Επιμελητηρίου Κορινθίας  .
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου.

Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Κορινθίας 2006-2017
Κόρινθος 27.11.2017   Βασίλης Νανόπουλος – Πρόεδρος
Πριν 25 χρόνια οι επιχειρηματίες της Κορινθίας με εξέλεξαν για πρώτη φορά να τους εκπροσωπήσω στη διοίκηση του Επιμελητηρίου . Στα χρόνια που ακολούθησαν με εξέλεξαν χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα και υπηρέτησα ως αντιπρόεδρος τέσσερα  χρόνια και πρόεδρος τα τελευταία έντεκα  .
Ήρθε σήμερα η ώρα να αποχωρήσω από την διοίκηση του Επιμελητηρίου .