Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Β.Νανόπουλος - 13/1/2013 :

Αντώνης Σαμαράς:«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».


Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις. Όπως και ένα κτήριο που πυροβόλησαν.
Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουνε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει.
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται». 

Ο Περόνε "βύθισε" την Κέρκυρα και... εκτόξευσε τον Αστέρα


Το γκολ του Εμάνουελ Περόνε ήταν αρκετό στον Αστέρα Τρίπολης για να πάρει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του και να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα η Κέρκυρα γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα της και έμεινε μόνη στην τελευταία θέση.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης σε εκτός έδρας ματς από την αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.
Μπήκε δυνατά στον αγώνα κόντρα στην Κέρκυρα και αφού έχασε ευκαιρίες με τον Περόνε και τον Ναβάρο, κατάφερε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 24'.
Ο Περόνε εκτέλεσε, η μπάλα χτύπησε στον Ηλιάδη και κατέληξε στα δίχτυα του Στρατηλάτη. Η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πρώτο μέρος, ενώ με την αρχή του δεύτερου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει.
Ο Αγρίτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φούλοπ αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έκανε την επέμβαση του αγώνα και κράτησε το μηδέν.
Ο Αστέρας ανέβηκε στην τρίτη θέση και πλησίασε στους 4 βαθμούς τον ΠΑΟΚ τον οποίο υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα η Κερκυρα έμεινε για 10ο ματς χωρίς νίκη, ενώ αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ήττα της.
Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος)
: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης (46' Πετρούσης), Ηλιάδης (81' Βασιλόγιαννης), Αγρίτης, Λεόν, Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης, Τσοκάνης (57' Διαμαντόπουλος).

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο (78' Φορμίκα), Περόνε, Ράγιος (91' Κουρμπέλης), Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις (87' Φραγκουλάκης).

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ


Μηνυτήρια αναφορά, όπως είχε δεσμευτεί, καταθέτει την Τρίτη (16.01.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Η κατάθεση θα γίνει στις 11.30 ενώπιον του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Τον Τέρενς Κουίκ θα συνοδεύει ο Επιστημονικός του Σύμβουλος και συντάκτης της Μηνυτήριας Αναφοράς κ. Ευάγγελος Παπαγεωργίου, δικηγόρος και Πολιτευτής Α' Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Απόψε, στην τελευταία παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είπε μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Αντισυνταγματικό το Παρατηρητήριο ΟΤΑ

Εντάσεις για την αντισυνταγματικότητα του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, που προβλέπεται τόσο από το μνημόνιο 3 όσο και από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις έξι νομοθετικές πράξεις, προβάλει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην Έκθεσή του. «Οι ΟΤΑ έχουν τεκμήριο αρμοδιότητας επί των τοπικών υποθέσεων, το οποίο θεμελιώνεται απευθείας στο Σύνταγμα… Περαιτέρω, η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ προσδιορίζεται τόσο υπό λειτουργική όσο και υπό οργανική άποψη. Η οργανική οικονομική αυτοτέλεια έχει την έννοια ότι οι ΟΤΑ έχουν ίδια αποφασιστικά όργανα επί των οικονομικών τοπικών υποθέσεων», σημειώνεται στην Έκθεση.
Μάλιστα, το Επιστημονικό Συμβούλιο εκφράζει καθαρά και έναν άλλον προβληματισμό: την κατάργηση της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Το ως άνω πλέγμα παρεμβάσεων (σ.σ. το Παρατηρητήριο ΟΤΑ και τα μέτρα που μπορεί να επιβάλλει) που θεσμοθετείται με την προτεινόμενη ρύθμιση εγείρει προβληματισμό ως προς το εάν οδηγεί σε περιορισμό ή κάμψη της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του ΟΤΑ, οι οποίες εμπίπτουν στο προστατευτικό πεδίο του άρθρου 102 παρ. 2 εδ. α ́ του Συντάγματος. Η διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ έναντι της κρατικής διοίκησης περιλαμβάνει την κατοχύρωση του διοικητικού τους έργου, δηλαδή την εξουσία των ΟΤΑ να αποφασίζουν αποκλειστικώς επί των τοπικών υποθέσεων αρμοδιότητάς τους, με δικά τους όργανα, εντός των πλαισίων των γενικών κανόνων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία τους, καθώς και την κατοχύρωση των διοικούντων οργάνων τους (ΣτΕ 4077-4080/2009)».
Επιπροσθέτως, επικαλούμενο το άρθρο 102 παρ. 5 εδ. α” του Συντάγματος, υπογραμμίζει αναφερόμενο στην αυτοτέλεια, διοικητική και οικονομική των ΟΤΑ: «Το Κράτος λαμβάνει τα
νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών».
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

aytodioikisi.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗ ΝΕΤ FM


Συνέντευξη έδωσε στη ΝΕΤ FM και στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια , ο Πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης. Ο Κορίνθιος πολιτικός δήλωσε:
Για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις
Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουμε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια από όπου κι αν προέρχεται .Θεωρώ πως είναι στοιχείο και υποχρέωση των δημοκρατικών δυνάμεων να συμπτύξουν ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών . Όλοι μας με ψυχραιμία να αποτρέψουμε την δημιουργία κλίματος τυφλής  πολιτικής πόλωσης και διχαστικής ατμόσφαιρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Ι. ΤΖΑΜΤΖΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛ​ΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕ​Σ ΤΟΥ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦ​ΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙ​ΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σχετικά με τις συνομωσιολογικές  δηλώσεις των ΑΝ.ΕΛ. και τις αστειότητες του Γ. Καρατζαφέρη για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
«Ο άρχοντας της συνομωσιολογίας και των ψεκασμών Π. Καμμένος ταυτίζεται με τον Γ. Καρατζαφέρη, που εκθειάζει τα καλάσνικοφ.

Ο ελληνικός λαός δεν ασχολείται με γραφικότητες».

191η επέτειος της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στην Επίδαυρο (video)


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στον εορτασμό της 191ης επετείου της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Επίδαυρο. Ο Πρόεδρος της... Βουλής παρέστη στη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στην αναθηματική στήλη της Α΄ Εθνοσυνέλευσης. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε φορείς της περιοχής και σε πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, μίλησε για το ιστορικό γεγονός που σηματοδότησε την πολιτική ύπαρξη και την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους, με την ψήφιση του πρώτου Συντάγματος της Ελλάδας.
Ευ. Μεϊμαράκης: «Όλοι μαζί, με ομοψυχία, να δώσουμε και να κερδίσουμε τον δύσκολο αγώνα»
«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Κοινοβουλευτισμός.
Στην πόλη στην οποία οι πρόγονοί μας έθεσαν τις βάσεις για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, κυρίως, όμως, για το ελληνικό κράτος.
Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 1821 όταν άρχισαν οι εργασίες της πρώτης Εθνοσυνέλευσης. Ολοκληρώθηκαν στις 16 Ιανουαρίου του 1822 και το διάστημα αυτό εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν δύο καταστατικά κείμενα.
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδας. Δύο κείμενα που αποτέλεσαν τη βάση της δημιουργίας του Έθνους μας.
Δύο καταστατικά κείμενα που αποτελούν τη βάση των αξιών όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Των αξιών που μας εμπνέουν όλους διαχρονικά, όπως έχει αποδειχθεί από την ιστορία μας. Της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ισότητας.


korinthostv.blogspot.gr

Η Κέλλυ Σακάκου πάει MEGA

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: newsit.gr

Έχει υπηρετήσει την τηλεόραση για πολλά χρόνια και είναι από τα πιο γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα
Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε ότι η Κέλλυ Σακάκου είναι από τα «ιστορικά» πρόσωπα της τηλεόρασης, αφού η εικόνα της, η παρουσία της με τη βαθειά χαρακτηριστική της φωνή, συντρόφευε τους τηλεθεατές για πολλά χρόνια.

Για όσους έχουμε την τιμή και τη χαρά να τη γνωρίζουμε προσωπικά, αξίζει να τονίσω ότι η Κέλλυ Σακάκου είναι από τις πιο σικ και γλυκές γυναίκες, που όμως, λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Αν και απουσιάζει από την τηλεόραση, εντούτοις τις επόμενες ώρες, θα επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο και μάλιστα μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Την Πέμπτη το βράδυ λοιπόν, κάποιος μου είπε ότι είδε την Κέλλυ Σακάκου να πηγαίνει στις εγκαταστάσεις του MEGA. Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από κει και τελικά τα έμαθα!

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, πράγματι την Πέμπτη το βράδυ η γνωστή παρουσιάστρια βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του MEGA και μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κανάλι της Μεσογείων έκανε και γύρισμα. Δεν θα προδώσω τίποτα παραπάνω για να μην χαλάσω την έκπληξη, αλλά δεν θα σας κρατήσω σε αγωνία, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η Κέλλυ Σακάκου θα εμφανιστεί στο MEGA, απόψε το βράδυ.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να συντονιστείτε σήμερα το βράδυ στον αέρα του καναλιού της Μεσογείων και κάπου εκεί στο prime time να δείτε, αλλά και να απολαύσετε όπως παλιά, την Κέλλυ Σακάκου, μέσα από τη συχνότητα του MEGA! Και να είστε σίγουροι ότι αυτά που θα πει, θα έχουν πολύ ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές! Αλλά είπα: δεν θα προδώσω περισσότερα…!


 

Ο διεθνής Τύπος για το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ


«Σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος» είναι ο τίτλος του BBC καθώς η είδηση για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ.
Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ότι βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Επισημαίνεται ότι η επίθεση έγινε με καλάσνικοφ και πως βρέθηκαν εννέα κάλυκες, ενώ γίνεται αναφορά και τις επιθέσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Monde: Πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία κόμματος

Σόϊμπλε σε Τσίπρα:Μόνο με λιτότητα θα μείνετε στο ευρώ


Παραπάνω απ' όσο είχε προγραμματισθεί, κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν ξεκάθαρος προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη «μόνον» εάν το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που αποτελεί όρο για τον δανεισμό της από την τρόικα εφαρμοστεί επιτυχώς".
«Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να τιμήσουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους», πρόσθεσε.

"Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε το εναλλακτικό πρόγραμμα του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι η λιτότητα έχει φέρει σε δύσκολη θέση του έλληνες πολίτες και έχει αποτύχει από τη ζωή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές.

"Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη", είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε επίσης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σόϊμπλε, οι διαφορές είναι πολιτικές, όχι προσωπικές. "Εμείς έχουμε όραμα μια Κοινωνική Ευρώπη. Στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους έλληνες και τις ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο, που μας οδήγησε ως εδώ. Υπό αυτή την έννοια, για μας είναι σημαντικό τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχουμε όραμα μια νέα Ελλάδα, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής και αυτό το όραμα θα θελήσουμε να το κάνουμε πράξη. "

newsit.gr

Το "έλα να δεις" στην Βουλή! Αγριος καβγάς Καμμένου - Μαρκογιαννάκη - Μίλησε για κυβέρνηση Τσολάκογλου


- "Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν είχε υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα!" είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
- Καβγάς και Καμμένου - Ψυχάρη με σκληρές κουβέντες
- Για την επίθεση στα γραφεία της Νεας Δημοκρατίας είπε: "Οι πυροβολισμοί που έριξαν το βράδυ οι παρακρατικοί στα γραφεία της ΝΔ είναι συνήθης πρακτική"

Άδωνις: Πόσο γελοίος είναι αυτός ο Καμμένος


Adonis-GeorgiadisΣυνέχεια στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο μέσω του Twitter, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του: “Πόσο γελοίος είναι αυτός ο Καμμένος; Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έφτασε η Ελλάδα ως εδώ”.
Η αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη ήρθε σε απάντηση όσων υποστήριξε σήμερα στη Βουλή ο Πάνος Καμένος, περί “κυβέρνησης, χειρότερης και από εκείνης του Τσολάκογλου”.

Σάλος από δηλώσεις Γλέζου στη Βουλή για χτύπημα στη ΝΔ


Manolis-GlezosΈντονες αντιδράσεις και μίνι πολιτικό επεισόδιο προκάλεσαν το πρωί στη Βουλή όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος, αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα με στόχο τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημορκατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, εκεί όπου άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, και μια από τις σφαίρες βρέθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργοή Αντώνη Σαμαρά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς και της Αντίστασης, καταδίκασε το γεγονός, μίλησε ωστόσο για παρακρατικές οργανώσεις και ομάδες, που με τη δράση τους βοηθούν εμμέσως τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.
Ο Μανώλης Γλέζος αιτιολόγησε την παραπάνω θέση του στη διαπίστωση ότι τέτοιου είδους χτυπήματα κάθε άλλο παρά ευνοούν τον χώρο της Αριστεράς, και δίνουν λαβή σε νέες ρητορικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
“Μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις, φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Μανώλη Γλέζου.
Οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, αλλά και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων.
Η καταδίκη της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας πάντως ήταν καθολική και ηχηρή, από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου

Ποιός επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική αστάθεια;

Nea-Dimokratia-grafeioa-Syggrou
Τον Μάιο του 1963 δολοφονήθηκε ο βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης. Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και στοχοποίησε την κυβέρνηση Καραμανλή. Η υπόθεση Λαμπράκη αναζωογόνησε τον Ανένδοτο Αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου και έπαιξε τον πιο σημαντικό ίσως ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή τον ίδιο χρόνο.
Το χτύπημα προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το σύνολο του κεντρώου και αριστερού Τύπου να κάνουν λόγο από την πρώτη στιγμή για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας. Η επίσημη αστυνομική εκδοχή αντίθετα, ήταν ότι επρόκειτο για τροχαίο ατύχημα και αυτήν υιοθέτησε αρχικά και η κυβέρνηση της χώρας.
Το κλίμα ήταν τεταμμένο και στην κηδεία του Λαμπράκη στην Αθήνα με το πλήθος να φωνάζει συνθήματα κατά της δολοφονίας. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη είχαν ξεκινήσει οι ανακρίσεις, από τον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη και τον εισαγγελέα Δημήτριο Παπαντωνίου. Αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τον σχηματισμό νέας υπό τον Παναγιώτη Πιπινέλη, ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης σε συμφωνία με τον εισαγγελέα Δελαπόρτα διέταξε την προφυλάκιση των ανώτατων αξιωματικών της χωροφυλακής, διαλύοντας κάθε αμφιβολία στην κοινή γνώμη για την εμπλοκή κράτους και παρακρατικών στη δολοφονία Λαμπράκη. Σχεδόν 4 χρόνια μετά η χώρα αντιμετωπίζει πραξικόπημα. Το 1967 ο Σαρτζετάκης συλλαμβάνεται και φυλακίζεται.
Με μια τέτοια βαριά ιστορία το πολιτικό σύστημα οφείλει να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί. Και οι δηλώσεις όλων θα πρέπει να περνούν από κόσκινο πριν εκφωνηθούν. Για τον λόγο αυτό προκάλεσε αίσθηση και προβληματισμό η σημερινή δήλωση του καθόλα αξιότιμου Μανώλη Γλέζου στη Βουλή όταν αναρωτήθηκε με αφορμή τις επιθέσεις, «μήπως πρόκειται για παρακρατικές οργανώσεις φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία;».
Οι τυφλές επιθέσεις που στρέφονται κατά τη Δημοκρατίας πρέπει να καταδικάζονται με τον πλέον έντονο τρόπο, είναι φυσικό να οργίζεται και να απαντά σε υψηλούς τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση στις επικρίσεις που δέχεται από όλα τα κόμματα. Αλλά από εκεί μέχρι το παρακράτος, και απόσταση υπάρχει και φόβο προκαλεί. Γιατί δυστυχώς οι μνήμες από το πραξικόπημα και τον εμφύλιο είναι ακόμα νωπές.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ομοψυχία γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά και όχι διαίρεση. « Η σιγή» που πρότεινε σήμερα με συνέντευξη του στον Real Fm ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας , πρέπει να μην αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Γιατί, όπως σωστά υπογράμμισε το ΠΑΣΟΚ, όποιος παίζει με τα σπίρτα θα πρέπει να ξέρει ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ / ysterografa.gr

Ρεσιτάλ Πάγκαλου στο Twitter, κατά ΣΥΡΙΖΑ

Theodoros-Pagalos
Ανήκε διαχρονικά στους πολιτικούς που δεν δίσταζαν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, έστω κι αν τις περισσότερες φορές πλήρωσε το τίμημα, και μάλιστα βαρύ. Σήμερα, απόλυτα απελευθερωμένος από δεσμεύσεις… καθωσπρεπισμού, ο Θεόδωρος Πάγκαλος “πυροβολεί” και δημιουργεί θέματα, αξιοποιώντας ιδίως τη δυναμική του Twitter, του πιο παρεμβατικού και “εγκεφαλικού” social media της εποχής μας.
Σήμερα λοιπόν, και με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο, και ειδικότερα τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, αποσπάσματα από παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου, καθώς και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.
- Σταθάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, 10.11.12 “… οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές θα την βρουν από τον κουτσό…”
- Τσίπρας, Θεσσαλονίκη, 4.5.12 “Τρέμει την ετυμηγορία σας ο κ. Σόιμπλε. Εύχεται και εργάζεται να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος”.
- Τσίπρας, 29.3.12 “Όταν έχεις απέναντί σου Σόιμπλε και Μέρκελ, που γνωρίζουν ποιοί τα έχουν πάρει από τη Siemens, είσαι σε θέση αδυναμίας”.
Και καταλήγει με έναν αστεϊσμό, για το τι θα μπορούσε να πει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή συνάντησή τους: «Καλώς ήρθες Αλέξη, χαίρομαι που θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την εφαρμογή του μνημονίου».

ysterorafa.gr

Ο 27χρονος «γκουρού» του στοιχήματος

Τα όνειρα του «καλπάζουν» παρά την κρίση και τη μιζέρια
Ο Θανάσης είναι 27 χρονών. Είναι ένα παιδί νέο και μαχητής. Τον είχα γνωρίσει όταν σπούδαζε στην Καστοριά. Συμφοιτητής και φίλος του αδερφού μου του Σταύρου. Δεν ήταν οι λίγες οι βραδιές που «έλιωναν» παίζοντας football manager με το Θανάση (γνωστό ως Σάκη ή και «Καγιαμίξ») να προτείνει παίχτες από τη Β’ Σουηδίας!
Από μικρός βλέπετε είχε πάθος με το ποδόσφαιρο τόσο πολύ που βάθαινε τις γνώσεις του πάνω σε αυτό. Το αποτέλεσμα να μπορεί να «ακτινογραφεί» ματς και να προβλέπει αποτελέσματα με μεγάλη ακρίβεια. Πριν λίγο καιρό έστησε ένα blog μέσα από το οποίο μας προτείνει αγώνες και τα αποτελέσματα αυτών. Δηλαδή ο Θανάσης «τύλιξε» το πάθος του για τη μπάλα και τα άλογα σε ένα blog το http://betghosts.blogspot.gr/
Παρά την κρίση και τα προβλήματα ο 27χρονος νεαρός «δραπετεύει» από την μουντή καθημερινότητα συνδυάζοντας τα πάθη του που δεν είναι άλλα από τους αγώνες και το γράψιμο. Θανάση keep walking


Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)

ΟΝΝΕΔ: "H Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!"

ONNED-afisa
Αφίσα κατά της τρομοκρατίας κυκλοφόρησε σε… χρόνο-ρεκόρ η ΟΝΝΕΔ, με τον τίτλο “Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται”. Όπως μάλιστα τόνισε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ανδρέας Παπαμιμίκος, ”Την ώρα που το κράτος Δικαίου ενισχύεται αποτελεσματικά, ορισμένοι νομίζουν πως με τις σφαίρες θα μπορέσουν να διατηρήσουν το καθεστώς ανομίας που τους είχε παραχωρηθεί για πολλά χρόνια. Όμως οι ιδέες μας δεν τρομοκρατούνται. Η Δημοκρατία δεν πυροβολείται. Η κοινωνία έθεσε οριστικά τέλος στην εποχή της κουκούλας”.

Τι είπε η Λαγκάρντ στο BBC για την Ελλάδα

Lagarde BBC
Συνομιλία της Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, με την δημοσιογράφο του, Lerato Mbele, φιλοξενεί το τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Σε αυτήν η ηγέτιδα του ΔΝΤ αναφέρεται στην Ελλάδα, αλλά και στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη.
Ειδικότερα για την χώρα μας η Christine Lagarde επιφυλάσσει καλά λόγια, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή στους τομείς που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επικεντρώσει εφεξής τις προσπάθειές της:
«Αυτό που μας λέει η τεχνική ανάλυση και η ιστορία διαχείρισης των κρίσεων είναι ότι είναι καλύτερο να εφαρμόζεις σκληρά μέτρα στην αρχή για να δρέψεις τους καρπούς αργότερα. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες στην περικοπή δαπανών, στην μείωση του ελλείμματος, στην εκμηδένιση του πρωτογενούς ελλείμματος αν όχι στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κάτι που αποτελεί καλή είδηση. Η χώρα θα παρουσιάσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τα προβλεπόμενα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την συγκέντρωση εσόδων και την συλλογή φόρων», είπε συγκεκριμένα για την χώρα μας.
Πέραν της κατάστασης στην Ελλάδα, η Christine Lagarde κλήθηκε να σχολιάσει τη γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη, δεδομένης της κρίσης στην Ισπανία, αλλά και της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας της, της Γαλλίας. Η Διευθύντρια του ΔΝΤ θεωρεί ότι η ευρωζώνη θα βγει από την ύφεση και θα απολαύσει μικρής έστω αναπτυξιακής στροφής μέσα στο τρέχον έτος. Επομένως, διακρίνει πρόοδο και την αρχή μιας ανάκαμψης. Αυτό το αξιολογεί ως αποτέλεσμα εθνικών πολιτικών, αλλά και κεντρικότερων προσπαθειών για την ενίσχυση της ευρωζώνης και την μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε μια πιο ενοποιημένη τραπεζική.
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα να προωθηθεί στο μέλλον η ιδέα της δημοσιονομικής ένωσης, παρατηρώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των επενδυτών στην ευρωζώνη έχοντας ανακτήσει την χαμένη τους εμπιστοσύνη για τη συγκεκριμένη αγορά.

ysterografa.gr

Πήγαιναν για ρουκέτα και τους βγήκε… γκαζάκι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, την Πέμπτη πρόκειται να διεξαχθεί στη Βουλή η ψηφοφορία επί των προτάσεων για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ.

Στο μεσοδιάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τον χρόνο παράδοσης – παραλαβής της Λίστας με στικάκι από τον Παπακωνσταντίνου στον Διώτη και από τον Διώτη στον Βενιζέλο.

Διότι στην πρότασή του αναφέρει πως ο κ. Βενιζέλος «παρέλαβε το συγκεκριμένο αρχείο στα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου 2012 από τον Ιωάννη Διώτη…».

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της κ. Κωνσταντοπούλου, ανακάλυψε μια άλλη ημερομηνία, την 8η Ιουλίου.

Αυτό είναι το πολιτικό γκαζάκι – αν και προβλήθηκε ως… ρουκέτα – μετά από τα κανονικά γκαζάκια που ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται να αποκηρύξει και κάποιοι αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση, στέλνοντας μήνυμα μέσω του αδελφού Κεδίκογλου – και εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τις «άτακτες» συνιστώσες του.

Τι ανακάλυψε η βουλευτής;

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΕΠ​ΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Επίσκεψη στη Θράκη και την Αττική πραγματοποιούν τα μέλη της adhoc Υπο-Επιτροπής για την μεγάλης κλίμακας άφιξη παράνομων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων στις ακτές της Νότιας Ευρώπης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, από 13 έως 16 Ιανουαρίου, με Επικεφαλής την Αντιπρόεδρο της ΕπιτροπήςTinekeStrik.
Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη και τα μέλη της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισθέντων Ατόμων, Φωτεινή Πιπιλή, Πέτρος Τατσόπουλος και Λιάνα Κανέλλη που συνοδεύουν την αποστολή, θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις Αστυνομικές Αρχές Έβρου και Ροδόπης και τη Frontex. Επίσης θα επισκεφθούν Κέντρα Φύλαξης λαθρομεταναστών στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Αττικής.
Επίσης την Αθήνα επισκέπτεται και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Jean-ClaudeMignon, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας ReneRouquet.

Αστέρας Δερβενίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου 2 - 2


olumpiakos entos
















Ο Αστέρας Δερβενίου, αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, δεν μπόρεσε τελικά να χαρεί στον πρώτο του αγώνα για το 2013, μιας και ήρθε ισόπαλος με σκορ 2 – 2 στο γήπεδο «Κώστας Βυζάς» με τον πολύαλό Ολυμπιακό Λουτρακίου .
Άλλο ένα ντέρμπι που άφησε με γλυκόπικρη γεύση τους φίλους του Αστέρα, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να μάχεται ίση προς ίσο με έναν εξαιρετικό αντίπαλο που είχε στις τάξεις του παίκτες εγνωσμένης αξίας και να μην μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα.
Πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Αστέρα, όταν στο 14’ ο Κουτρούλης μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια.
Στο 21ο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν και προβάδισμα στο ματς με τον Μυργιώτη να ανατρέπεται από τον Κόντη και τον ίδιο παίκτη να εκτελεί εύστοχα για το 1-0.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση και απείλησε με τον Κατσιάπη στο 31’ να κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει με στημένες φάσεις , με τον μόνιμο εκτελεστή του, Κολλιάκο.
Στο 37’ ο Μυργιώτης έφερε ταραχή στα καρέ του Κόντη, όταν μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Δημόπουλου, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει αλλά και να φέρει το ματς στα ίσια με τον Κριαρά να εκμεταλεύεται τα λάθη της άμυνας του Αστέρα που δεν μπορούσε να απομακρύνει την μπάλα από τα καρέ της, και έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Κολιμάδη για το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα, με τον Αστέρα να παίρνει το προβάδισμα εκ νέου όμως.
Στο 66’ και πάλι ο Μυργιώτης ανατράπηκε από τον Λέκκα αυτή τη φορά και εκτέλεσε για να νικήσει για δέυτερη φορά τον Κόντη για το 2-1, με τους "ερυθρόλευκους" να ζητούν οφσάιντ στην αρχή της φάσης.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και σε δύο περιπτώσεις, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει.
Πρώτα στο 70’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολλιάκου, ο Κολιμάδης έδιωξε πολύ δύσκολα με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Στο 74’ νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Κολλιάκο να εκτελεί το κόρνερ και τον Πρίφτη να βγάζει επάνω στην γραμμη την κεφαλιά του Φραγκάκη.
Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 77’ μετά από πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Κολλιάκου που άφησε τον Κολιμάδη απλά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για το συγκεκριμένο φάουλ έντονα στον κ.Νεοφυτιάδη.
Στην συνέχει οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι με κάποιες καλές φάσεις που δημιουργούσε ο Κολλιάκος με τις πολύ καλές εκτελέσεις του, όμως ο Κολιμάδης φώναξε παρών και τις δύο φορές.
Στο 89’ όμως παρα λίγο να γίνει το 2-3 μετά από δυνατό σουτ του Κολλυρόπουλου, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.
Στο 87’ ο Αστέρας έμεινε με δέκα μετά την αποβολή του Μυργιώτη, που πήγε να σηκώσει από την μπλούζα έναν παίκτη του Ολυμπιακού που ήταν πεσμένος για φάουλ και αντικρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Μια αποβολή που δε συνάδει με την ποιότητα του παίκτη...
Στο 89’ ήρθε και η απάντηση για τις προηγούμενες φάσεις του Ολυμπιακού από τον Αστέρα, με τον Δημόπουλο να προσπαθεί να κάνει ένα θεαματικό κρεμαστό σουτ και την μπάλα να καταλήγει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης άφησε παραπονούμενες και τις δύο ομάδες. Τον Αστέρα για το φάουλ που έφερε το δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού και τα φάουλ που έδινε εύκολα στο β’ μέρος υπέρ του Ολυμπιακού και τον Ολυμπιακό για το δεύτερο σε βάρος του πέναλτι που σφυρίχτηκε. Οι βοηθοί κ.κ. Μπετσόγλου και Σεφέρης ήταν πολύ καλοί και η ένταση που δημιουργήθηκε από πλευράς Ολυμπιακού για τον κ. Σεφέρη είχε να κάνει με την μη υπόδειξη οφσάιντ στο δεύτερο πέναλτι, πράγμα μάλλον αδικαιολόγητο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒENIOY: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Φωλιάς, Αναγνωστόπουλος, Δημόπουλος, Κουτρούλης (77' Ρούτσης), Μυργιώτης, Πεθαίνος (61' Πρίφτης)
ΟΛΥΜΠΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Κόντης, Βαραβέρης, Μαστρογιάννης, Κορδαλής, Φραγκάκης, Λέκκας, Κριαράς, Κατσιάπης, Μπεκιάι, Παπαδημητρίου, Κολλιάκος Έπαιξαν και οι: Κολλυρόπουλος, Κλεμπετσάνης
 

1821-2021.Η επιστροφή στην Πύλη. Το Ιστορικό μας τέλος.

Νεο Οθωμανισμός
netakias.com
Οταν έγραφα το 2009 λίγο μετά τις εκλογές, ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο τελευταίος Ελληνας Πρωθυπουργός, ένοιωθα κι εγώ ακόμη…υπερβολικός, δεν φανταζόμουν ότι πραγματικότητα θα ήταν χειρότερη.
Σήμερα πλέον έχουμε Πρωθυπουργό, μόνον για τυπικούς λόγους, μιας κι είναι υπό τον έλεγχο του Γερμανού επικεφαλή της ” Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα” Χόρστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach).
Η τελευταία απειλή “να μην τολμήσετε να ανακηρύξετε ΑΟΖ ” του Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu) επιβεβαιώνει κι άλλη, δυστυχώς, “προφητική” διαπίστωση, αυτή του Κώστα Καββαθα (kavvathas.com) ο οποίος εδώ και χρόνια γράφει ότι επιστρέφουμε ολοταχώς στην Αγκαλιά της Πύλης.
Τα Ιμια, ο Σημιτικός Μεσαιώνας, ο Χριστοφοράκος, Μπετατζίδες, Εργολάβοι όλα δένουν γύρω από την Γερμανία, Τουρκία, Σκόπια και τον Ελεγχο που έχουν στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας.
Τελικά ήταν καλύτερα που δεν έγινε Πρωθυπουργός το Ακης, για λίγες μόνο ψήφους; Ο Σημίτης σαν βουλευτής, για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως, δεν είχε ψηφίσει ΠΟΤΕ αμυντικό προϋπολογισμό με την ανοχή του Ανδρέα. Επι Σημίτη λοιπόν έγινε το μεγαλύτερο πάρτυ στις Αμυντικές Δαπάνες (Υποβρύχια, HMMWV, αοπλα LEO-2HEL, C4I κτλ.).
Η Γερμανία κρατούσε, με το αζημείωτο, Ελληνες Πολιτικούς που πέρασαν από τις κρίσιμες θέσεις την προηγούμενη δεκαετία. Στην ατζέντα του Χριστοφοράκου φιγουράρουν πλείστα ονόματα, άλλα για βαλίτσες άλλα απλώς φιλικά, αλλά που ποτέ δεν θα μάθουμε όσο κυκλοφορεί ελεύθερος. Οσο κυκλοφορεί ελεύθερος εμείς θα υποθέτουμε κι οι Γερμανοί με τους Τούρκους θα εκβιάζουν τους λεκέδες τους κάτω από το τραπέζι.
Οι σχέσεις κρατών δεν είναι “φιλικές” είναι σχέσεις συμφέροντος, η Γερμανία κι η κάθε Υπερδύναμη δεν σέβεται την καλοσύνη ή το δίκαιο ενός κράτους, αλλά, αυτό που θα λέγαμε για κάποιον άνθρωπο, τον αυτο-σεβασμό του.
Η Τουρκία θέλει κι επιβάλει τη θέση του ισότιμου συνομιλητή, η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς από θέση αδυναμίας.
O Σαμαράς προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, έκλεισε το σκάνδαλο της Siemens, κωλυσιεργεί στην είσπραξη των χρεών τη Hochtief, κατάπιε το σκάνδαλο των Υποβρυχίων, “ξέχασε” το c4i, εδωσε το σύνολο σχεδόν της καλλιεργήσιμης έκτασης της χώρας στον Σάλλα, έβαλε στο σφυρί τα λιμάνια (ήδη μαρίνα Φλοίσβου, μαρίνα Μανδράκι, λιμάνι Λέσβου είναι Τουρκικά) και τώρα υπογράφει την χάραξη της ΑΟΖ, με γκρίζες ζώνες, εντός Μνημονίου και σε Αγγλικό δίκαιο και μούγκα για το όνομα της Μακεδονίας !
Εχτιζε το προφίλ του “πατριώτη” δέκα χρόνια, απλώς για να κυβερνήσει με το σύστημα του Σημίτη και των Εργολάβων. H “πανστρατιά” ήταν απλώς μια πιο ευηχη λέξη από την κωλοτούμπα του, για να επιστρέψουν στη ΝΔ τα αποτυχημένα ρετάλια του παρελθόντος.
Που μπαίνει τώρα η Τουρκία; Η σύζυγος του Χριστοφοράκου, είναι κόρη του Νο.2 της Siemens στον κόσμο, η Nükhet Demiren-Χριστοφοράκου (πλέον διαζευγμένη).
Δηλαδή ακόμη κι αν η ίδια δεν είχε γνώση, παρά του ότι η ίδια είναι επιχειρηματίας κι εμφανίζεται σε όλα τα ΕλληνοΤουρκικά φόρουμ, ο πάτερας όλο και κάτι θα είχε πάρει το αυτί του για τις βαλίτσες.
Ειναι δυνατόν η ΜΙΤ (τουρκική ΕΥΠ) να μην είδε ή άκουσε κάτι; Κι αν άκουσε, δεν νομίζω οι Τούρκοι να πηγαίνουν ”με το σταυρό στο χέρι” γιατί είναι…μουσουλμάνοι.
Οπότε το “ονειρο” του οικονομικής ισχυρής Ελλάδας των Βαλκανίων, που θα “αγόραζε” την Τουρκία στα χρόνια τις αποχαύνωσης, απλώς όπως φάνηκε, εκ του αποτελέσματος ήταν χρηματοδότηση της Τουρκικής Οικονομιας, όπως η “εξαγορα” της Finans Bank από την ΕτΕ.
Ενώ η Ιστορική συμφωνία της Μαδρίτης, για την οποία υπερηφανεύεται ο “μαζί τα φάγαμε” Πάγκαλος, έδωσε στην Τουρκία λαβές ωστε να επιχειρηματολογεί για

  • * Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
  • * Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και
  • * δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας. (παράγραφος 3 της Συμφωνίας)
Τελευταία η τουρκική τράπεζα ΖIRAAT μετά τα υποκαταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αθήνα ανοίγει και στην Ρόδο ενώ μάλιστα έκανε πρόταση για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40-50 εκ.€ Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες που προφανώς θα παίρνουν σαν υποθήκη Ελληνική Γη !
Την ίδια ώρα λοιπόν που βρέθηκαν όλοι οι κατάλληλοι άνθρωποι της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας, στα κατάλληλα πόστα, ακόμη κι ως Δήμαρχοι που θέλουν να στήσουν αγάλματα του Κεμάλ, την ίδια ώρα που οι Ελληνες τρώνε Τουρκικά σήριαλ και εξοικειώνονται με την Τουρκική κουλτούρα,
αυτή την ώρα λοιπόν η Τροϊκα αποψιλώνει οικονομικά τον Ελληνικό Στρατό, ζητάει κατάργηση της θητείας κι οι Τούρκοι εκβιάζουν με απειλές “φιλίας” μέσω του Νταβούτογλου, σε πολιτικούς ανεπαρκείς όπως ο Μειμαράκης που του είπε ότι : «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».
Ο κύκλος και των τετελεσμένων της Επανάστασης του 1821 κλείνει το 2021 με το χειρότερο τρόπο για τους Ιθαγενείς Ελληνες.
Τα 400 χρόνια σκλαβιάς αμφισβητούνται Ιστορικά από κυβερνητικούς βουλευτές, δεν υπάρχει η ορθόδοξη Εκκλησία που κράτησε την Ελληνικότητα όλους τους αιώνες, απλώς καρικατούρες με ράσα, ο νόμος Ιθαγένεια θα δίνει σε ανελλήνιστους a-la-carte ιθαγένεια, η επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια εκμηδένισε τις γεννήσεις ώστε η ΕλΣτατ εκτιμά ότι το 2025, ο πληθυσμός της Ελλάδος θα φθάνει τα 12 εκ., εκ των οποίων οι Έλληνες θα είναι της τάξεως των 8 εκ. με δεδομένα του 2010 !
Οσοι Ελληνες θα υπάρχουν ακόμη, όπως οι Ινδιάνοι του Νέου Κόσμου, το 2021 θα χρωστάνε 500+ δις, θα ζουν με 300 € σε Οικονομικές Ζώνες ή θα έχουν μεταναστεύσει, όπως έγινε στη Λετονία όπου μετά το ΔΝΤ, ερημώθηκαν ολόκληρες πόλεις, ενώ το Νερό, ΔΕΗ, Αεριο, Χρυσός, ΟΠΑΠ, Γη, Σκουπίδια, λιμάνια, Αεροδρόμια θα είναι “ιδιωτικά”.
Και φυσικά θα μιλάνε Τούρκικα, Γερμανικά και ως ξένη γλώσσα Ελληνικά.
netakias.com

Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους πατέρας και κόρη για το έγκλημα στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η απολογία της 28χρονης ΑμεΑ και του 61χρονου πατέρα της από το Γιαννιτσοχώρι Ζαχάρως για τη δολοφονία του 65χρονου θείου και
ετεροθαλή αδερφού αντίστοιχα Δ. Μπ. Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη και ο πατέρας που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και συνέργεια αντίστοιχα, αφέθηκαν ελεύθεροι με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με τις εντολές του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Κυπαρισσίας, τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και θα πρέπει να καταβάλουν εντός 15 ημερών χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ έκαστος.
Πατέρας και κόρη θα πρέπει βάση των ίδιων όρων να εγκαταλείψουν το χωριό τους και να ζήσουν οπουδήποτε αλλού στη χώρα, πλην της περιοχής του Γιαννιτσοχωρίου. Μια απόφαση που πιθανότατα σκοπό έχει να αποφευχθεί μια βεντέτα μεταξύ των συγγενών, μετά το έγκλημα.
Ο πατέρας έχει την υποχρέωση βάση των ίδιων όρων να φροντίσει για την κατάσταση της κόρης του, ενώ τέλος δόθηκε εντολή για να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από γιατρούς ώστε να διαπιστωθεί το ποσοστό της νοητικής στέρησης από την οποία πάσχει η 28χρονη, σύμφωνα με τους γονείς της και με τα έγγραφα που κατέθεσαν στις Αρχές. Ανακριτής και Εισαγγελέας θέλουν μια τελική γνωμάτευση για το θέμα αυτό.
ilialive.gr

Το πρωτάθλημα στη Β1 & Β2 Κορινθίας - Κόρινθος ΄06 και Ολυμπιακός Άσσου οδηγούν κούρσα


Β1 Κατηγορία
14η αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ ΄05 1-3
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ 6-1
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 3-0
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ . ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 0-3
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ 1-4
ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06   0-3 α.α.
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 1-2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 14 αγώνες)

1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
38
2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
31
3
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
30
4
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
29
5
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
26
6
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
25
7
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
22
8
ΣΟΦΙΚΟ '05
22
9
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
20
10
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
20
11
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
19
12
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
17
13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
9
14
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
8
15
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
7
16
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
-10


Β2 Κατηγορία
14η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 1-1
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 0-2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 4-1
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 2-0
ΑΠΕΣΣΑΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ 7-0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΑΡΑΤΟΣ 2-1
  ΡΕΠΟ ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
12
-8
2
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
13
28
3
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
13
28
4
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
13
24
5
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
13
24
6
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
13
23
7
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
13
22
8
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
13
18
9
ΑΡΑΤΟΣ
13
15
10
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
13
15
11
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
13
13
12
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
12
9
13
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
12
0
14
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
13
-5
15
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
12
-8