Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το υβρεολόγιο της Χρυσής Αυγής- Είχαν κάνει γήπεδο τη Βουλή- ΒΙΝΤΕΟ

Η Φωτεινή Πιπιλή μάλιστα καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί και προσωπικές απειλές

 Το υβρεολόγιο της Χρυσής Αυγής- Είχαν κάνει γήπεδο τη Βουλή- ΒΙΝΤΕΟ  Η Φωτεινή Πιπιλή μάλιστα καταγγέλλει  ότι έχει δεχτεί και προσωπικές απειλές 

Χυδαίες εκφράσεις και ύβρεις έχουν εκτοξευθεί στη Βουλή από βουλευτές της Χρυσής Αυγής προς τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Η Φωτεινή Πιπιλή μάλιστα καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί και προσωπικές απειλές.
Δείτε το βίντεο από το Star

thebest.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ: Πού μας πάνε; Συλλαμβάνουν όσους έχουν εθνόσημα στο πέτο ή κοντό κούρεμα!


"Υπάρχουν σαφείς εντολές από το εξωτερικό να παταχθεί ο εθνικισμός στην Ελλάδα. Αυτά που βλέπετε είναι μόνο η αρχή"....

Με αυτά τα λόγια απάντησε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στη δημοσιογραφική διερεύνηση καταγγελιών πολιτών ότι ελέγχονται αν έχουν καρφιτσωμένο στο πέτο τους το Εθνόσημο ή φοράνε παντελόνια παραλλαγής ή έχουν τατουάζ με Βυζαντινά εμβλήματα, την Ελληνική Σημαία κλπ.

Ήδη μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εφέδρων στην χώρα (οι οποίοι έφεδροι - η μοναδική ελπίδα οργανωμένης αντίστασης ακόμα και αν καταληφθεί εθνικό έδαφος - βιώνουν και αυτοί ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών) οι ΜΕΚ (Μονάδες Εφέδρων Καταδρομών) εξέδωσαν δριμεία ανακοίνωση την οποία ανήρτησαν και στο ιστολόγιό τους που καταδικάζουν αυτή την πρακτική.

Αύριο οι πρώτοι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδoς


Τετάρτη (25/9) και Πέμπτη (26/9), η ώρα των «μεγάλων»  
 Αύριο αρχίζει η 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδoς, στην οποία, πλέον, συμμετέχουν και οι 18 ομάδες της Super League.

Σε αντίθεση με πέρυσι, οι αναμετρήσεις δεν θα είναι νοκ-άουτ, αλλά διπλές, με τα πρώτα ματς να διεξάγονται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και τις ρεβάνς ένα μήνα μετά, στις 30 και 31 Οκτωβρίου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΦΑΣΗΣ

Τρίπολη: Βγήκαν στους δρόμους για την Χρυσή Αυγή (βίντεο)!



Μικροί και μεγάλοι βγήκαν στους δρόμους της Τρίπολης - Κανείς δεν έχει ξεχάσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...

Συλλαλητήριο κατά της Χρυσής Αυγής έγινε το βράδυ της Δευτέρας (23-09-2013) στην Πλατεία Πετρινού, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πορεία.

Μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι «η δολοφονία του 34χρονου μεταλλεργάτη Παύλου Φύσσα και το χτύπημα σε πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας καθρεφτίζει το μίσος της Χρυσής Αυγής για τους εργάτες, για τη φτωχολογιά, για τους ανέργους. Αποδείχτηκε ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, της Χρυσής Αυγής αποτελούν τη "σιδερένια γροθιά" του κεφαλαίου".

Δείτε το βίντεο με τα όσα έγιναν από το kalimera-arkadia.gr...


Οι τρεις πρώτοι βουλευτές που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για τη Χρυσή Αυγή

Πολιτικοί και εκπρόσωποι των κομμάτων κλήθηκαν να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών τη Χρυσής Αυγής.

Ήδη, το πρωί κατέθεσαν στον κ. Βουρλιώτη ως μάρτυρες δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν πάρει συνεντεύξεις από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής ή δημοσίευσαν αφηγήσεις για το έργο των μελών του κόμματος.

Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, έχουν προσέλθει να καταθέσουν ως μάρτυρες οι βουλευτές Σ. Βούλτεψη (ΝΔ), Π. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) και ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ). Στο μεταξύ, εντοπίστηκε μάρτυρας, ο οποίος θέλει να καταθέσει για τη δράση της Χρυσής Αυγής, και αναμένεται να προσέλθει και αυτός στο εισαγγελικό γραφείο.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας να της διαβιβάσουν τις εκκρεμείς δικογραφίες που έχουν στα χέρια τους, στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε να του διαβαστεί αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Κατά το συμβάν αυτό σημειώθηκαν σωματικές βλάβες.

Από τη συγκέντρωση των δικογραφιών οι εισαγγελικοί λειτουργοί προσπαθούν να διαπιστώσουν, αν essυπάρχει ταύτιση προσώπων, δηλαδή αν τα ίδια άτομα συμμετέχουν σε επεισόδια που διαδραματίζονται σε διάφορες περιοχές.

newsit.gr

Αύριο η μεγάλη δημοσκόπηση του NewsIt για τη Χρυσή Αυγή

Μια μεγάλη δημοσκόπηση, μια ουσιαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι σας παρουσιάζει αύριο το NewsIt.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής παρουσίασαν πτώση μετά το φονικό της περασμένης Τρίτης; Πως διαμορφώνεται τώρα ο χάρτης;

Είναι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ναζιστικό ή όχι; Σε ποια κόμματα καταλήγουν οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή και ποια είναι η γνώμη των πολιτών που την έχουν ψηφίσει.

Είναι μια μεγάλη, βαθιά έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, που έγινε σε δείγμα 1000 ανθρώπων από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Θα διαβάσετε επίσης σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις της εταιρίας Alco για το NewsIt.

Με 16 ομάδες η Superleague από την σεζόν 2015-16

Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε την μείωση των ομάδων από 18 σε 16 από την μεθεπόμενη σεζόν.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας έχουν ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως προταθεί στην ΕΠΟ το πρωτάθλημα Super League αγωνιστικής περιόδου 2015-2016 διεξαχθεί με 16 ομάδες.

2/ Το Δ.Σ. ενημερώθηκε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ριζικής ανακατασκευής του γηπέδου της Βέροιας, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του αποστραγγιστικού συστήματος του αγωνιστικού χώρου, καθώς και του χλοοτάπητα. Τα έργα (αποστραγγιστικό, χλοοτάπητας κ.α.) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξέλιξη με τα έργα στη φυσική έδρα της Καλλονής στη Μυτιλήνη, θα αναζητηθεί εναλλακτική έδρα για τους αγώνες της ομάδας με τον Πανιώνιο και τη SKODA Ξάνθη.

3/ Το Δ.Σ. καταδίκασε ομόφωνα την επίθεση προς το ΟΒ VAN της NOVA. Επιπροσθέτως, η Super League θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας των τηλεοπτικών συνεργείων.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα επί της αρχής ο καταρτισμός του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνέχεια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Super League».

«Έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ σε αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα και Πειραιά

adiafthoroi
Έρευνες πραγματοποιούν οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σε αστυνομικά τμήματα στον Πειραιά, αλλά και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ διενεργούνται έρευνες στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Κερατσινίου και άλλων περιοχών της Αττικής, στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν σχέσεων αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.

ysterografa.gr

Σεισμός 7,8 R στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 39 νεκροί (video)

japan
Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8R σημειώθηκε στο Πακιστάν.
To επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 290 χιλιόμετρα του Καράτσι, στην περιοχή Μπαλουχιστάν, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 51 χιλιόμετρα.
Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 39 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με το CNBC ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις γυναίκες κι ένα παιδί. Επίσης έχουν γκρεμιστεί και δύο σχολεία.

Video


Πιθανή παράταση του σχολικού έτους, λόγω των καταλήψεων

katalipseis
Με παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη για περισσότερο από τρεις ημέρες, προσανατολίζεται να απαντήσει το υπουργείο Παιδείας στους καταληψίες μαθητές.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».
«Στόχος του υπουργείου είναι να αναπληρώσουν οι μαθητές τις ώρες που έχουν χάσει, ώστε να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στην παραπαιδεία» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς το Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται ακόμη στη φάση της επεξεργασίας.
Σύμφωνα με στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων, υπό κατάληψη βρίσκεται το 10% με 15% πανελλαδικά. Τα υπό κατάληψη σχολεία στην Αττική είναι περίπου 70 και στο νομό Θεσσαλονίκης 40. Επίσης, καταλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί σε σχολεία των νομών Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μαγνησίας, Πέλλας, Κιλκίς, Ρεθύμνου κ.α.

ysterografa.gr

Μήνυμα Ομπάμα στον Σαμαρά, μέσω… Βενιζέλου!

obama111111111
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε σύντομη συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την χθεσινοβραδινή δεξίωση του Αμερικανού ηγέτη προς τιμή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αύγουστο και επανέλαβε με τον κ. Βενιζέλο ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε, στο Λευκό Οίκο.
Ο κ. Βενιζέλος εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στην έναρξη της 68ης Συνόδου της ΓΣ και παρακολούθησε τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του προέδρου Ομπάμα.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει το πρόγραμμα των επαφών του και νωρίτερα είχε σύντομες συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του και επικεφαλής αντιπροσωπειών, όπως με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας (με τον οποίο συζήτησε κυρίως ζητήματα μεσογειακής πολιτικής και θαλασσίων ζωνών).
Ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί σήμερα και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

ysteerografa.gr

Συνελήφθη 57χρονος στην Πάτρα, για μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο

ofeiles
Ένας 57χρονος συνελήφθη σήμερα στην Πάτρα, για μεγάλες οφειλές προς το δημόσιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος των οφειλών του 57χρονου, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος σωματείου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 599.081,18 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, περί «μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη αστυνομικός στα γραφεία της Χ.Α. στο Αγρίνιο

xaΣυνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικός, έπειτα από έφοδο της ΕΛΑΣ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο.
Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για αστυνομικό, ο οποίος ήταν φρουρός βουλευτή της Χρυσής Αυγής και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την έφοδο της οργάνωσης σε λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στα τοπικά γραφεία της ΧΑ βρέθηκε αστυνομικό πηλίκιο, κράνος με δύο καλαμίδες αστυνομικής διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 17 κυνηγετικά φυσίγγια τα οποία ανήκουν στο συγκεκριμένο ειδικό φρουρό.
Παράλληλα από την ίδια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 ασπίδες, δύο κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινες ράβδοι, πέντε στειλιάρια και ένα τσεκούρι.

ysterografa.gr

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΙΣΣΙΩΝ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141500d2334df4cc&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380040357448&sads=RSyFvsVuSmuG2giRGPkZxDd7kJ4


Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού , η εκτέλεση εργασιών του έργου ΄΄ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΤΕΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΙΣΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την 25η ΕΒΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πισσίων Κορινθίας είναι κηρυγμένο Βυζαντινό μνημείο, με την Υ.Α. 15904/24-11-62 (ΦΕΚ 473/τΒ/17-12-62) και βρίσκεται δίπλα στον επαρχιακό δρόμο προς τον Σχίνο, αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό Πίσσια.


Σήμερα ο ναός βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και η ανεπάρκεια των ξύλινων
υποστυλώσεων, λόγω χρόνου, επιταχύνει την επιδείνωση των φθορών.

Για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω
εργασίες:
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141500d2334df4cc&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380040322792&sads=ZNqlCbhMtQw9ZYT7oQXovNrC8d8



1ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Τέχνης & Πολιτισμού στο Λουτράκι

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1414ff9eef1f87f7&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380040004071&sads=iRE63_Eq7EdXjVGtXIs2H6vse6g
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», κ. Νίκος Λόης, σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου,  θα δοθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου, με θέμα το «1ο Ελληνορωσικό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ανοίξτε τις σχολές

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141506e1316adb78&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380039648831&sads=3h_GUQkZphiP_MPm7sJaUIajLVA&sadssc=1
 
Σήμερα που το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελέσει το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη της χώρας, κάποιοι παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη χιλιάδων φοιτητών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Εξεταστικές βρίσκονται στον αέρα, εγγραφές πρωτοετών δε γίνονται και μεταπτυχιακά έχουν παγώσει. Την ίδια στιγμή, οι γονείς μας στενάζουν κάτω από το βάρος των καθημερινών υποχρεώσεων προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα.

Φτάνει πια.

Τα Πανεπιστήμια έχουν συγκεκριμένο ρόλο και πρέπει αυτόν να υπηρετούν. Δε μπορεί να γίνονται μέσο στα χέρια όσων επιδιώκουν την πολιτική ένταση. Όσο θεμιτό είναι το δικαίωμα στην απεργία, άλλο τόσο ιερό είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην εκπαίδευση. Τα λουκέτα όμως στις σχολές οδηγούν τη γενιά μας σε αδιέξοδο και τις οικογένειες μας σε οικονομικό μαρασμό.

Καλούμε τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, τους εργαζομένους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να δώσουν τέ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽δρυμμαθήματα έχουν παγαθιρ έλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται η ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα. Ανοίξτε τις σχολές λοιπόν και αφήστε τα ιδρύματα ήσυχα από πολιτικά παιχνίδια.

Από το Γραφείο τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


H ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ REALFM ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Η πολιτική απάντηση στη Χρυσή Αυγή θα έρθει με την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Με την υπεράσπιση του κοινοβουλευτισμού, με την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου μέσα στη Βουλή και με τη σύμπνοια σε ένα ελάχιστο, μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης το οποίο απαιτείται."

Dora-Bakoyanni 

Η "επόμενη Ευρώπη", όπως τη βλέπει η Ντόρα

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης.
Νίκος Χατζηνικολάου: Σας ακούω ενθουσιασμένη με την εκλογή της κ. Μέρκελ.
Ντόρα Μπακογιάννη: Καταρχήν έκανα μια διαπίστωση η οποία γίνεται πανευρωπαϊκά ότι πρόκειται περί ενός μεγάλου προσωπικού θριάμβου της Μέρκελ. Δεύτερον αυτό το οποίο είπα είναι, ότι  όταν γνωρίζει κάποιος τα εσωτερικά της Γερμανίας και θα μου επιτρέψετε να έχω μια μικρή εμπειρία σε αυτό, οι Γερμανοί ψηφίσαν τελικά ευρωπαϊκά. Και είπα ότι ο καταποντισμός των φιλελευθέρων οφείλεται κατά την γνώμη μου, σε αυτήν την ακραία αντιευρωπαϊκή και βεβαίως ανθελληνική πολιτική την οποία είχαν. Διότι θυμίζω ότι πάρα πολλά από τα χρηματοδοτικά  πακέτα που ψηφίστηκαν για την Ελλάδα, για να ψηφιστούν χρειάστηκαν τις ψήφους των Σοσιαλδημοκρατών. Και οι Σοσιαλδημοκράτες στήριξαν την ευρωπαϊκή πολιτική σε αντίθεση με τους Φιλελευθέρους και αυτοί μαυρίστηκαν. Επίσης πρέπει κανείς να διαπιστώσει είναι ότι η κ.Μέρκελ κάνει τρίτη θητεία σήμερα.

Τι έκανε ο Αγγελάκας όταν άκουσε το κοινό του να φωνάζει «φασίστες, κουφ@λες, έρχονται κρεμάλες»

ti-ekane-o-aggelakas-otan-akouse-to-koino-tou-na-fonazei-fasistes-koufles-erxontai-kremales-1-315x236

Εν μέσω κραυγών και κηρυγμάτων, ο Γιάννης Αγγελάκας έστειλε ένα… μήνυμα ψυχραιμίας, σύνεσης και πραγματικής αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον ακροδεξιό Γιώργο Ρουπακιά.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Θέατρο Βράχων ακούστηκε το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» κάνοντας τον Αγγελάκα να σταματήσει τη συναυλία και να πει. «Ξέρετε οτι διαφωνώ με αυτό το σύνθημα. Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι αυτή. Η απάντηση είναι η ψύχραιμη σκέψη. Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας»

arouraios.gr

Καταλήψεις σε 13 σχολεία στην Πελοπόννησο















Ξεκίνησαν οι καταλήψεις σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της  Κορινθίας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας.

Ήδη, υπό κατάληψη τελούν το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Αγίων Θεοδώρων στηνΚορινθία,  καθώς και το 1ο και το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία.  Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται εννέα σχολεία και στη Μεσσηνία , που αφορούν σχεδόν στο σύνολο των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας.

Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν προχώρησαν σε καταλήψεις για να χάσουν το μάθημα, αλλά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο λύκειο.

Επιμελητήριο Κορίνθιας: Μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013

001-2Μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013 που διοργανώνει το επιμελητήριο Κορινθίας , θα ανοίξει τις πύλες της στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου .
Η έκθεση  πραγματοποιείται από το 2008 στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 7500  τετραγωνικών μέτρων και ο οποίος έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της Έκθεσης.
Ο αριθμός των εκθετών φέτος είναι πολύ μεγαλύτερος από την περσινή χρονιά.
Η φετινή έκθεση είναι σχεδιασμένη διαφορετικά  σε σχέση με το παρελθόν και  λόγω της πανελλήνιας προβολής της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  εθνικής εμβέλειας η προσέλευση του κοινού αναμένεται  να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Στην διάρκεια της έκθεσης και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία  με πολλούς τοπικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις  ενώ προγραμματίζονται  επισκέψεις και από επιχειρηματικές αποστολές του εξωτερικού.
Ωράριο έκθεσης
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2013 17.30 – 22.00
ΠΕΜΠΤΗ 26/9/2013 17.30 – 22.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9/2013 17.30 – 22.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2013 10.00 – 22.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/9/2013 10.00 – 22.00…».

Η βαθμολογία στη superleague

 H Bαθμολογία
( Σε 5 αγώνες)

1. Ολυμπιακός           12-1 13
2. ΠΑΟΚ                     10-4 12
3. Αστέρας Τρίπολης   9-5  9
4. Καλλονή                  6-4   9
5. Παναθηναϊκός        5-5   8
6. Πανθρακικός          6-5   8
7. ΠΑΣ Γιάννενα        6-5   7
8. Εργοτέλης              5-3   7
9. Ξάνθη                     3-7   7
10. Ατρόμητος           7-5   7
11. Πανιώνιος           6-6  6
12. Λεβαδειακός       4-10 5
13. Παναιτωλικός    3-4   5
14. Βέροια                 6-6  5
15. Πλατανιάς          4-5  4
16. Απόλλων            3-10 3
17. ΟΦΗ                    1-4 3
18. Αρης                     2-9 1

Ολοκληρώθηκε το μαζικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το ειρηνικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κινητικότητα στο Δημόσιο το οποίο είχε παλμό και μεγάλη συμμετοχή. Ανοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ανοιχτός και από τη 1.30 το μεσημέρι και ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος.

Το σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ τα είχε όλα. Πολύ κόσμο (στους 10.000 υπολογίζει τους διαδηλωτές η ΑΔΕΔΥ), πολύ παλμό και εναν κοινό παρανομαστή. Τον έντονα αντιφασιστικό τόνο που έδωσαν στην διαμαρτυρία τους οι συμμετέχοντες.


«Υπήρξε ανοχή αστυνομικών στα κρούσματα βίας από τη Χρυσή Αυγή»

fotopouloschristos
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ παραδέχτηκε ότι υπήρξε ανοχή κάποιων συναδέλφων του στα κρούσματα βίας της Χρυσής Αυγής.

«Την τελευταία τριετία υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά στα οποία συνάδελφοι επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μελή της Χρυσής Αυγής», τόνισε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε ότι η ομοσπονδία είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση αυτων των φαινομένων.
«Δυστυχώς όμως» όπως είπε «οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις δεν εισακούστηκαν»

Η πρόβλεψη της Κάτιας Μακρή στο Twitter για την τρόικα

Katia-Makri
Δυο σημαντικές διαπιστώσεις για ζητήματα που απασχολούν τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα, έκανε η Κάτια Μακρή μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter.
Η καλή δημοσιογράφος, που εκτός από το σεργιάνισμά της στα ερτζιανά μέσω του “Real Fm”, και την αρθρογραφία της στη “Real News”, έχει πλέον και ρόλο σχολιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, αναφέρθηκε στην έλευση της τρόικας στην Αθήνα και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και στο θέμα που προέκυψε με τη δήλωση των μετοχών των ναυτιλιακών εταιρειών.
“Κανεις απ´ την τροικα δεν βιαζεται να κλεισει τις διαπραγματευσεις. Η εκτιμηση ειναι οτι δυο μηνες θα πηγαινοερχονται.
Η τροπολογια σκανδαλο για τις ναυτιλιακες μετοχες δεν υπογραφεται ουτε απο Στουρναρα ουτε απο Σταικουρα. Ακομη δεν εχει αποσυρθει;”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η Κάτια Μακρή.

ysterografa,gr

Ο Τώνης Λυκουρέσης νέος πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

filmΟ σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), θέση που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπαλιού. Αντιπρόεδρος τοποθετείται η παραγωγός Φοίβη Αγγελοπούλου, ενώ ο συγγραφέας και σεναριογράφος, Πέτρος Μάρκαρης, θα είναι μέλος του ΔΣ του Κέντρου.
Η υπόλοιπη σύνθεση του ΔΣ παραμένει ως έχει και τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ θα εξακολουθήσει να ασκεί ο Γρηγόρης Καραντινάκης.
«Η διοίκηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υπό τη νέα της σύνθεση κάνει ένα νέο ξεκίνημα» δήλωσε σχετικά, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός κινηματογράφος διανύει μια περίοδο κατά την οποία οι οικονομικοί πόροι είναι λίγοι. Και όμως, οι ελπίδες είναι πολλές. Αυτό οφείλεται στο ταλέντο, το πείσμα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων του χώρου. Να στηρίξουμε μαζί τη νέα προσπάθεια.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι έτοιμο να ακούσει όλους και να συνεργαστεί με όλους για το καλύτερο».

Μεϊμαράκης: Να απομονώσουμε τη βία και τις ακραίες φωνές

vagelis
Η Βουλή θα συμβάλλει ώστε να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία, στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου και στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν τα φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τη Χρυσή Αυγή και τις ενέργειες για την απομόνωσή της.

Η ΝΔ βάζει λουκέτο στην (ιστορική) Ρηγίλλης

Nea-Dimokratia-Rigillis
Τέλος εποχής και… με τη βούλα για το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, που επί δεκαετίες στέγαζε την κεντρική διοίκηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να ξενοικιάσει το κτίριο, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται τα γραφεία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, ενώ στους χώρους του πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ώστε να περιορίσει ένα έξοδο το οποίο στη σημερινή εποχή φαντάζει μάλλον περιττό.
Οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, του οποίου προεδρεύει σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Τασούλας, θα μεταφερθούν στο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού, εκεί όπου μεταφέρθηκαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργική η “συγκατοίκηση”.
Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας άλλωστε δεν απασχολεί μεγάλο αριθμό προσωπικού, καθώς πέραν των υπαλλήλων που εργάζονται σε καθημερινή βάση, το υπόλοιπο δυναμικό είναι επιστημονικό, συγκροτεί ομάδες εργασίας, και δεν έχει μόνιμη βάση το think tank της Κεντροδεξιάς.

ysterografa.gr

Απολύσεις συμβασιούχων και παράταση στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα

Να συμπεριληφθούν στις απολύσεις τόσο του 2013 όσο και του 2014 (11.000) και οι περίπου 5 έως 6.000 συμβασιούχοι που παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις αλλά πρόκειται να δουν την έξοδο έως το τέλος Δεκεμβρίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να ζητήσει η ελληνική πλευρά στη σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr,η άτυπη διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε οι περίπου 6.000 συμβασιούχοι που εργάζονται σε δημόσιο ή ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές εφόσον απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις από το Δημόσιο να υπολογιστούν ως απολύσεις έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, τωρα το θέμα θα τεθεί και επισήμως επί τάπητος στη συνάντηση με την τρόικα.
Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

Το ΕΣΡ καλεί σε απολογία το Mega για τη Χρυσή Αυγή

esrΣε απολογία καλεί το ΕΣΡ το Mega για τη Χρυσή Αυγή.
Ο λόγος της απολογίας, όπως ειπώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αλλά και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή», είναι ότι το κανάλι «δεν προβάλλει προσηκόντως τις πολιτικές απόψεις της Χρυσής Αυγής».

Μητσοτάκης: Μήνυμα για απολύσεις μέσω Κίνας


Στην παραδοχή ότι ορισμένοι από τους «διαθέσιμους» θα απολυθούν προχωράει, αυτή τη φορά μέσω συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση της Κίνας,  China Central Television (CCTV), ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της τρόικας (την Τρίτη στις 10 το πρωί) ο κ. Μητσοτάκης με συνέντευξή του στο CCTV τονίζει ότι «για κάποιους από αυτούς (σ.σ. τους υπαλλήλους που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας) η διαδικασία δεν θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας».
Υπενθυμίζεται ότι  σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πηγές των 4.000 απολύσεων του 2013 θα είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) αλλά και οι επίορκοι, ενώ  επανέλαβε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιοι από τους διαθέσιμους του 2013 να οδηγηθούν σε απόλυση το 2014 όταν, δηλαδή, παρέλθει το οκτάμηνο.
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, βασική δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 από τους «διαθέσιμους», αναμένεται να αποτελέσουν μεταξύ άλλων οι σχολικοί φύλακες που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον περασμένο Ιούλιο και το οκτάμηνο γι’ αυτούς παρέρχεται τον προσεχή Μάρτιο  αλλά και χαμηλών προσόντων υπάλληλοι των δήμων που πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ή το αργότερο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2014 σε περίπτωση που η τρόικα δεχθεί την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη για δίμηνη παράταση.

Η τρόικα ζήτησε... ταχύτητα από το ΤΑΙΠΕΔ

troika
Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι μετέβησαν αργά το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Ταμείου παρουσίασε την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013 (έως τώρα λογιστικά, 1 δισ. ευρώ).
Όμως η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από εφέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014 (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ), προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα.
Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο», αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.

ysterografa.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΡΩΝ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.ΑΙΘΟΥΣΑΣ.ΟΡΓΑΝΩΝ

Οι προοπτικές απασχόλησης των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Γράφει ο
Χρήστος Κατσαρός
 
Οι ανάγκες των νέων σε σχέση με το περιβάλλον εργασίας. Η νεολαία αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας, επομένως ο χαρακτήρας της, καθορίζει την εικόνα στη μελλοντική κοινωνία. Μέσα από τη νεολαία ξεκινάει η δυναμική των ιδανικών για να συμπληρώσει τις κοινωνικές αδυναμίες. Παρά τις παραπάνω διαπιστώσεις η σημερινή νεολαία βάλλεται από την αβεβαιότητα και την ανεπάρκεια μιας κρίσης που δεν έχει μόνο οικονομικό, αλλά ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα.

Ώρα της μεγάλης κρίσεως για τον Ελληνισμό


Γράφει ο
Σαράντος Καργάκος
 
Ας ξεκινήσουμε, αγαπητοί, από ένα εξορκισμένο σήμερα «εθνικιστή» ποιητή που κάποτε τολμούσαμε να θεωρούμε πρώτο εθνικό μας ποιητή, τον Διονύσιο Σολωμό: γράφει στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»:

«Αραπιάς άτι, Γάλλου νούς, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Αγγλου * πόλεμος μέγας πολεμά, βαρεῖ τό καλυβάκι...» * τόπ΄ = μπάλα κανονιού

Εννοείτε ασφαλώς ποιο είναι το καλυβάκι στον παρόντα καιρό. Όχι η Ελλάς ή η προέκτασή της η Κύπρος, αλλά σύμπας ο Ελληνισμός. Ο Ελληνισμός μετά τις εξάρσεις του στον πόλεμο του ’40-’41, με την αντίστασή του κατά των αρχών Κατοχής, με τον ενωτικό αγώνα της Κύπρου (μια δράκα μαχητές κατά μιας αυτοκρατορίας) αποτελούσε κακό παράδειγμα για τους λοιπούς λαούς. Κακό παράδειγμα υπήρξε και με την Επανάσταση του ’21 που διέλυσε τον ιστό της υποταγής που είχε επιβάλει η Ιερά Συμμαχία. Όταν το 1830 έκλεινε η αυλαία της Ελληνικής Επαναστάσεως άνοιγε η αυλαία των ευρωπαϊκών επαναστάσεων.

Στο μυαλό κάποιων, η έξαρση του ναζισμού οφείλεται στην ανάγκη για… περισσότερη δημοκρατία!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον καιρό που η Ιταλία μάτωνε από τη δράση των Ερυθρών Ταξιαρχιών, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, από τη δεξιά ως το κομμουνιστικό κόμμα, ενώθηκε στην πράξη μπροστά στον κοινό εθνικό σκοπό της εξάλειψης της βίας.
Παραμέρισαν ιδεολογικές διαφορές και κοσμοθεωρίες και στις κηδείες των θυμάτων, πίσω από το φέρετρο και του τελευταίου καραμπινιέρου, βάδιζαν όλοι μαζί, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ασχέτως από το ποιο κόμμα, κάθε φορά, βρισκόταν στην κυβέρνηση – και, ως γνωστόν, η Ιταλία άλλαζε τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα, οι πολιτικές άλλαζαν, αλλά η τρομοκρατία παρέμενε.
Ουδείς και σε καμία περίπτωση διανοήθηκε να συνδέσει το φαινόμενο με την ακολουθούμενη πολιτική ή με την κυβέρνηση που κάθε φορά βρισκόταν στην εξουσία.
Ουδείς και σε καμία περίπτωση διανοήθηκε να αμφισβητήσει δημόσια την Δικαιοσύνη ή την Αστυνομία.

Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και η σύγχρονη Δικαστική αντίληψη…


 "Δικαιοσύνη μάθετε οί ενοικούντες επί τής γής..."
(Αγία Γραφή)
Σε τοπική εφημερίδα της Δευτέρας διαβάσαμε την διαμαρτυρία ενός ανθρώπου για την σύγχρονη Ελληνική Νομοθεσία και την ωσαύτως σύγχρονη Δικαστική, περί ενοχής, αντίληψη…

"Για να μην αφήσουμε το όνειρο μισό"...ραντεβού την Τετάρτη στο Ηρώδειο

Με την παράκληση να μπει γιατί η συναυλία αφορά 10.000 παιδάκια που ζουν σε ιδρύματα στην Ελλάδα των μνημονίων















Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου 

Λίγα 24ωρα έμειναν για την συναυλία της χρονιάς η οποία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα...Ο λόγος για την Ελευθερία Αρβανιτάκη που μαζί με τους  Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Vassiliko θα τραγουδήσουν για 10.000 παιδιά.
Λίγα εισιτήρια έχουν μείνει για την συναυλία που λάβει χώρα στο Ηρώδειο την Τετάρτη  25 Σεπτέμβρη στις 20:00

Για να συνοδεύσετε την κρυστάλλινη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη η οποία θα τραγουδά «Πες μου μια λέξη αυτή τη μόνη λέξη...» δεν έχετε από το να αναζητήσετε τα εναπομείναντα μαγικά χαρτάκια...Άλλωστε ο σκοπός είναι ιερός και αυτός δεν είναι άλλος από την προάσπιση 10.000 παιδικών ψυχών. 

Περισσότερα στο: pinakio.blogspot.gr

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων αγωγών ύδρευσης Τ.Κ. Ελίκας


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΕΛΙΚΑΣ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 20 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 453.255.00 €.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά την αντικατάσταση αγωγών από αμιαντοσωλήνες του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Ελίκας και Αγ. Μάμα συνολικού μήκους 3.115 μέτρων.
Mε την προτεινόμενη αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης θα επιτευχθεί βελτίωση λειτουργίας του δικτυού, εξοικονόμηση νερού, προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και προστασία της δημόσιας υγείας.

Λιάνα Κανέλλη: Tα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία είναι οξυμμένα.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για τα Ειδικά Σχολεία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα στα Ειδικά Σχολεία είναι οξυμμένα. Γονείς και παιδιά ενημερώνονται ότι λόγω της έλλειψης σε εκπαιδευτικούς και άλλο ειδικό και βοηθητικό προσωπικό θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι νεοτέρας» ή ότι οφείλουν οι γονείς με δική τους ευθύνη να φέρουν τα παιδιά στο σχολείο λόγω της σχε­δόν παντελούς ελλείψεις οδηγών και συνοδών για να κινήσουν τα σχολικά οχήματα που διαθέτουν. Τα ειδικά σχολεία σχεδόν στο σύνολο τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν είτε λειτουργούν «εκ περιτροπής» για τα παιδιά και το όποιο μάθημα λήγει στις 11.30 π.μ

Πέτρος Τατούλης, «Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο νεοναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι το κτήνος που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος»


Ισχυρό μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προάσπιση της Δημοκρατίας

«Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο νεοναζισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι το κτήνος που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε ανεκπαίδευτος πολίτης που έχει ιδιοτελή άποψη και θέλει καθημερινά να παίζει το παιχνίδι της εξουσίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έκδοση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, το οποίο ψηφίστηκε από όλα τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, και πρόσθεσε «Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τις εγκληματικές πράξει και εμείς δημόσια ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του νόμου. Πρεσβεύουμε τη μηδενική ανοχή στη βία απ’ όπου και αν προέρχεται. Δεν πιστεύουμε στην ιεράρχησή της, όπως άλλωστε δεν ισχύει και σε κανένα ποινικό κώδικα».