Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στα Ροζενά



Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 η Εκκλησία μας εορτάζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Στην περιοχή μας η εορτή της Υπαπαντής θα εορτασθεί ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Ροζενών. Ο Ιερός Ναός είναι Βυζαντινού ρυθμού και είναι κτισμένος το 1928, σε ύψωμα , και δεσπόζει στο κέντρο  του χωριού, ορατός από μεγάλη απόσταση.
Απόψε εψάλει Εσπερινος με αρτοκλάσια από ιερείς της περιοχής ενώ αύριο κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία , θα γίνει κηριγμα από τον Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Κορίνθου Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ενώ θα παραστει και η Δημοτική αρχη.

Η Υπαπαντή του Κυρίου
Το 541 μΧ, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός καθιερώνει την εορτή της Υπαπαντής, της ημέρας δηλαδή που ο Ιησούς Χριστός προϋπαντήθηκε στον Ναό του Σολωμόντα από τον γέροντα ιερέα Συμεών.Κατά την ολονυκτία της Υπαπαντής στην Κωνσταντινούπολη, οι βασιλείς συνήθιζαν να παρευρίσκονται στο Ναό των Βλαχερνών. Η συνήθεια αυτή εξακολούθησε μέχρι τέλους της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Πλήγμα για την Πάτρα η "Αθηνά"- Χάνει 6.000 σπουδαστές - Μείον 1.000 στο Αίγιο- Ζημιά και στην τοπική οικονομία

Πλήγμα για την Πάτρα η  "Αθηνά"- Χάνει 6.000 σπουδαστές - Μείον 1.000 στο Αίγιο- Ζημιά και στην τοπική οικονομία Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ακουμπάει και την Αχαϊα όχι με τόσο ...σοφή διάθεση
Η Αχαϊα δεν μένει ανέπαφη από τα καπρίτσια της "Αθηνάς" που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εκπαίδευση. Αντιθέτως η αιμορραγία φαίνεται πως είναι σημαντική από την απώλεια μεγάλου αριθμού σπουδαστών οι οποίοι συνέτειναν στην ενίσχυση όχι μόνο του εκπαιδευτικού προφίλ της περιοχής, αλλά και στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Όπως πληροφορείται το thebest.gr από κύκλους του ΑΤΕΙ Πάτρας, με τις αλλαγές που φέρνει η "Αθηνά", η πόλη χάνει 6.000 φοιτητές, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομία της. Την ίδια ώρα αναχωρούν περί τους 1.000 σπουδαστές λόγω της κατάργησης των τμημάτων στο ΤΕΙ Αιγίου. Σύνολο για την Αχαϊα, 7.000 λιγότεροι σπουδαστές.
Αυτό σε μια πρόχειρη ανάγνωση σημαίνει δυνατό χτύπημα στην αγορά και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, καθώς οι φοιτητές και οι σπουδαστές, είναι ενοικιάζουν σπίτια, τρώνε σε εστιατόρια, διασκεδάζουν σε κλαμπ και σε ταβέρνες, στηρίζουν δραστηριότητες και τονώνουν τη ζωή της πόλης, αποτελώντας ένα σημαντικό μέγεθος της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της.
Ίσως οι φορείς της περιοχής θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο της αντίδρασης σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό χάρτη που πλήττει και την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

thebest.gr

Καταζητούμενος για τους Πυρήνες της Φωτιάς, ένας από τους συλληφθέντες της ληστείας στην Kοζάνη

police
Σοκαρισμένη και αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης από το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί.
Μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων που ήταν οπλισμένη με καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες και μαντήλια, εισέβαλε ταυτόχρονα στο Ταχυδρομείο και στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.
Οι δράστες άρπαξαν περίπου 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομείο ενώ παραμένει άγνωστο το ποσό που απέσπασαν από το υποκατάστημα της Αγροτικής.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και λίγο πριν το μεσημέρι συνελήφθησαν στην περιοχή της Βέροιας 3 ύποπτοι, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη άλλος ένας άνδρας την ώρα που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ένα όχημα, με διακριτικά ασθενοφόρου που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για την δράση τους.
Αρχικά οι κουκουλοφόροι πήγαν στο Ταχυδρομείο και στην συνέχεια με δεύτερο όχημα η άλλη ομάδα εισέβαλε στο υποκατάστημα της τράπεζας καθώς έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα, ενώ διέρρηξαν και το ΑΤΜ.
Μόλις εισέβαλαν στα καταστήματα οι δράστες ακινητοποίησαν 10 περίπου άτομα που βρισκόταν μέσα, μάλιστα δύο γυναίκες που υπέστησαν σοκ τις έβγαλαν εκτός του υποκαταστήματος.
Οι δράσεις των κουκουλοφόρων ήταν αστραπιαίες καθώς μόνο λίγα λεπτα χρειάστηκαν για να πάρουν την λεία τους και να επιβιβαστούν στα δύο αυτοκίνητα, που είχαν κατεύθυνση το Μετόχι.
Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας και λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ύποπτους στην περιοχή της Βέροιας και τους συνέλαβαν. Μέσα στο όχημά τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι υπήρχε βαρύς οπλισμός.
Σύνδεση με τρομοκρατία βλέπουν οι Αστυνομικές Αρχές
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δυο από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν είναι καταζητούμενα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ένας από αυτούς, φέρεται να είναι ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος"...
Είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για τη ληστεία της Πάρου το καλοκαίρι που μας πέρασε. Οι άλλοι δύο είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αυτό που ερευνούν στην Αντιτρομοκρατική, αν στην ομάδα της ληστείας στο Βελβεντό, μπορεί να βρίσκονται άτομα που συμμετείχαν στην βομβιστική επίθεση στο Μall και άλλες ανάλογες επιθέσεις στην Αττική.
Επίσης, εξετάζεται αν κάποιοι συμμετείχαν στη μεταφορά όπλων που είχαν εντοπισθεί τον Νοέμβριο του 2011 στην Πολυτεχνειούπολη.
Οι αστυνομικές Αρχές καταζητούν ακόμα έξι άτομα που συμμετείχαν στις ένοπλες ληστείες, καθώς οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα τυφέκια τύπου AK-47 «καλάσνικοφ», εισέβαλαν ταυτόχρονα στα δύο υποκαταστήματα, αποσπώντας αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό. Έμειναν στο χώρο για 15 ολόκληρα λεπτά ενώ οι δύο που είχαν μείνει έξω από τους "στόχους", περιφέρονταν πρωί - πρωί με τα όπλα στα χέρια, με απίστευτη άνεση. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες της διπλής ληστείας είναι οι ίδιοι με αυτούς που άρπαξαν 110.000 ευρώ από την Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης τον Νοέμβριο του 2012 αλλά και με εκείνους που συμμετείχαν σε αιματηρή ληστεία σε πολυκατάστημα της περιοχής. Σε αυτή τη ληστεία είχε βρεθεί γενετικό υλικό άλλα και εικόνες από βίντεο.
Οι αστυνομικοί λειτούργησαν γρηγορότερα από ό,τι είχαν υπόλογίσει οι δράστες, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε δεν γνώριζαν καλά την περιοχή. Γι' αυτό και οι αστυνομικοί "πρόλαβαν" τους τέσσερις από αυτούς, πριν απομακρυνθούν.

Στην περιοχή έχουν βρεθεί 4 - 5 αυτοκίνητα που ενδεχομένως να έχουν σχέση με την υπόθεση. Να τα είχαν αφήσει εκεί δηλαδή οι δράστες, για να αλλάξουν αυτοκίνητα και να εξαφανιστούν. Όμως, δεν πρόλαβαν...
Ο λόγος για τον έναν από τους τέσσερις που συνελήφθησαν. Εκείνον που φορούσε ιατρική ρόμπα και συνελήφθη στο όχημα που είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Πληροφορίες του NewsIT λένε ότι την ώρα που οι αστυνομικοί πήγαν να του περάσουν χειροπέδες, άρχισε να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει για να αποφύγει τη σύλληψη. Τελικά, δεν την απέφυγε...
Μέσα στο "ασθενοφόρο", εκτός από τα ιατρικό υλικό, βρέθηκαν 3 Καλάσνικοφ και 3 πιστόλια...
Υπενθυμίζεται πως τα εκκρεμή εντάλματα που αφορούν καταζητούμενα μέλη της "Συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς" είναι για τον γνωστό "Τοξοβόλο του Συντάγματος" Γιάννη Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Πολίτη...
Δείτε βίντεο από τη σύλληψή τους, όπως δημοσιεύεται στο kozan.gr

Video



ysterografa.gr - newsit.gr


Στα 50.000 το αφορολόγητο για τα ακίνητα


Στα 50.000 ευρώ αναμένεται να ορισθεί, όπως όλα δείχνουν, το αφορολόγητο για τα ακίνητα, ενώ οι συντελεστές φόρου θα ξεκινούν από 0,1% και θα φθάνουν μέχρι 2%.
Δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της κλίμακας, αν και συμφωνήθηκε ότι ο ανώτερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα να είναι χαμηλότερος από 2% και ο πρώτος συντελεστής να ξεκινά από το 0,1%.
Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ο συντελεστής 2% να επιβληθεί σε ακίνητη περιουσία υψηλότερη π.χ των 10 εκατ. ευρώ, για συμβολικούς λόγους στα πρότυπα του φόρου Ολάντ για τους πολύ πλούσιους.
Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.
Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου, ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.

newsit.gr

Παραιτήθηκε δικαστής, γιατί κοιμόταν! (video)

judge
Ένας Ρώσος δικαστής παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να κοιμάται κατά τη διάρκεια μιας δίκης, στο τέλος της οποίας ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών.
Το βίντεο που εικονίζει τον δικαστή Γεβγκένι Μαχνό να κοιμάται κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο. “Η Επιτροπή Κρίσεως Δικαστών έκανε δεκτή την παραίτηση του Μαχνό” δήλωσε στο πρακτορείοΡία Νοβόστι η δικαστής και μέλος της Επιτροπής Βαλεντίνα Ποζάρσκαγια.
Στο βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας δίκης για απάτη τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μπλαγκοβεσένσκ φαίνεται ο δικαστής Μαχνό να γέρνει στην καρέκλα του με το κεφάλι κρεμασμένο στη μια πλευρά.
Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα θα ξαναδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου αφού έγινε δεκτή η έφεσή του.
Ο δικαστής Μαχνό μπορεί να επιστρέψει στην έδρα, εάν το θέλει, αρκεί να ξαναδώσει εξετάσεις, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


ysterografa.gr

Θύματα ληστείας η αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Χριστίνα Καζάνη και ο σύζυγός της

Την 31-1-2013/22.30 στο Ξυλόκαστρο , 3 άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν στην οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή πιστολιών και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, (1) χρυσό ρολόι και διάφορα τιμαλφή. Δράστες αναζητούνται
Σε ότι αφορά το ζευγάρι της ληστείας, πρόκειται για την μέχρι προ ενός μήνα πρόεδρο του Δημ,. Συμβουλίου και νυν Αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κα Χριστίνα Καζάνη και τον σύζυγό της ιατρό κ. Δημήτρη Καζάνη. Όπως αναφέρει το  korinthiannews.gr οι δράστες περίμεναν την Χ. Καζάνη στην είσοδο του σπιτιού, στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο σπίτι και αφού έδεσαν την ίδια και τον σύζυγό της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1400 ευρώ περίπου, ένα χρυσό ρολόι και διάφορα χρυσαφικά. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών.
ΣΣ. Μας φαίνεται σχεδόν «αντιγραφή» η ληστεία που έγινε πριν λίγες μέρες στο σπίτι του πρώην δημάρχου κ. Δ. Σκούρα (δείτε εδώ). Οι δράστες λειτούργησαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο!
Η μία διαφορά είναι ότι την Χ. Καζάνη την ακινητοποίησαν από την πυλωτή οι δράστες και την πήγαν μέσα στο σπίτι και η δεύτερη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν όπλα! Το θέμα συζητιέται ήδη στο Ξυλόκαστρο
 

 
 

Συνέλαβαν αθίγγανους που εξαπατούσαν ηλικιωμένους, στη Λυκοποριά

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία των αστυνομικών του ΑΤ Ξυλοκάστρου παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχει. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες (31-1-2013) το μεσημέρι, στη Λυκοποριά , τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 34, 32, 37 και 23 ετών, για απόπειρα απάτης, αντιποίηση και απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, χθες (31-1-2013) το μεσημέρι, στη Λυκοποριά , ο 32χρονος με τον 37χρονο, αφού πήγαν σε οικία 76χρονης Ελληνίδας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Υπηρεσίας και με το πρόσχημα της τακτοποίησης δήθεν οικονομικών οφειλών, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την πείσουν να τους παραδώσει χρήματα. Παράλληλα ερευνούσαν χώρους της οικίας της, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τραπήκαν σε φυγή με όχημα, στο οποίο τους ανέμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί τους.
Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα και χρήματα.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

 

Πήγαν με φιάλες οξυγόνου να διαρρήξουν ΑΤΜ στα Τρίκαλα…αλλά τους αντιλήφθηκαν!


Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες της korinthiannews.gr σήμερα τα ξημερώματα (περίπου 3:00) δύο δράστες έχοντας μαζί τους φιάλες οξυγόνου προσπάθησαν να κάνουν διάρρηξη σε ΑΤΜ (της Pro- Bank) στον κάτω Συνοικισμό των Τρικάλων Κορινθίας.
Οι δράστες όμως δεν τα κατάφεραν καθώς έγιναν αντιληπτοί και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»: Μπλόκο δημάρχων στις καταργήσεις ΑΕΙ & ΤΕΙ

Την καθολική άρνηση των τοπικών κοινωνιών με αιχμές τους δήμους, συναντά το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την κατάργηση δεκαεφτά Πανεπιστημιακών τμημάτων από έντεκα πόλεις.
Δήμαρχοι, κάτοικοι και τοπικοί φορείς και των έντεκα, επιλεγμένων από το υπουργείο, περιοχών, λένε ένα «βροντερό όχι» στη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων που προβλέπονται από το σχέδιο «Αθηνά», και απειλούν ότι θα το «μπλοκάρουν». Συγκεκριμένα, με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr οι δήμαρχοι των περιοχών προαναγγέλουν μαζικές κινητοποιήσεις, ακόμα και παραιτήσεις σε περίπτωση που το υπουργείο προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», από το Σεπτέμβριο «νεκρώνουν» οι εξής έντεκα πόλεις: Άγιος Νικόλαος, Αίγιο, Αμαλιάδα, Αργοστόλι, Βέροια, Έδεσσα, Ιεράπετρα, Λευκάδα, Λιβαδειά, Μουδανιά και Νάουσα.
Ως εκ τούτου χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται στο μέσον των σπουδών τους θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη, θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών στο νέο τους Ίδρυμα και θα λάβουν από εκεί το πτυχίο τους.
Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με δημάρχους και ζήτησε την άποψή τους με αφορμή το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο των δηλώσεών τους:
Στέλιος Μποζίκης – Δήμαρχος Ζακύνθου: Θα καταγγείλω το υπουργείο Παιδείας στην Ε.Ε.
H αποδυνάμωση του ΤΕΙ Ζακύνθου θα αποτελέσει πολύ μεγάλο πλήγμα για το νησί. Αφ’ ενός συρρικνώνεται η εκπαιδευτική προσφορά του ιδρύματος και αφετέρου θα υποστεί καίριο πλήγμα η τοπική αγορά και γενικότερα η τοπική κοινωνία. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να μην κλείσει το Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος και θα φτάσω μέχρι την καταγγελία του αρμόδιου υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι το έργο αυτό φτιάχτηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ και στους όρους της σύμβασης προβλέπεται η συνεχής λειτουργία του ως είχε τότε, δηλαδή με δύο τμήματα. Επομένως καταλαβαίνετε ότι δε μπορούν να παραβλέπουν αυτούς τους όρους και εάν θέλουν να κλείσουν το ΤΕΙ τότε θα πρέπει να υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω, γιατί πολύ απλά αυτό προβλέπει η σύμβαση.
Γιάννης Λυμπέρης- Δήμαρχος Ήλιδας: Δεν προλαβαίνουμε να τρώμε χαστούκια
Δεν προλαβαίνουμε να τρώμε χαστούκια στο νομό. ΤΕΙ Ηλείας είναι αυτό που θέλουμε και αυτό θα πούμε στον Καπλάνη. Εξασφάλισα χρήματα για το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα και τώρα έρχονται να μας το πάρουν
Eυστάθιος Θεοδωρακόπουλος – Δήμαρχος Αιγιαλείας: Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία
Καταρχάς έχω να πω ότι μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» όλη η τοπική κοινωνία βυθίστηκε στο πένθος. Είμαστε σε φάση περισυλλογής, διαβούλευσης προκειμένου να καθορίσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας. Θα αγωνιστούμε με ότι μέσο διαθέτουμε για να παραμείνει το ΤΕΙ στον τόπο μας.
Γιάννης Μπουλές – Δήμαρχος Ναυπακτίας: Βασισμένο σε μικροπολιτικές το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
Τάσσομαι υπέρ του ορθολογισμού και εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, προφανώς και της εκπαίδευσης, αλλά αυτό πρέπει να υπακούει σε κανόνες επιστήμης και όχι σε μικροπολιτικές .

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου είναι γεννημένη εισαγγελέας


adonisΓια άλλη μια φορά χειμαρρώδης ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης στις δηλώσεις που έκανε στον ΒΗΜΑ FM αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στην Προανακριτική.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε τη γνωστοποίηση των πρακτικών της Προανακριτικής που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ όσον αφορά στη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεών της, είπε χαρακτηριστικά ότι «φαντάσου να είχαμε βιντεοσκόπηση χθες και να έβλεπε ο κόσμος τη σκηνή που σπάει το δάχτυλό του ο άνθρωπος (σ.σ. ο βουλευτής Β. Καπερνάρος). Θα γελούσε η υφήλιος για 70 χρόνια».
Αναφερόμενος στα όσα είπε στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο κ. Καρπενάρος για απόπειρα συγκάλυψης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε:
«Εγώ δεν τα ανέχομαι αυτά που λέει ο κ. Καπερνάρος. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Μόνοι μας είπαμε πως ο μάρτυρας είναι σημαντικός, όπως ο κ. Ηλ. Πλασκοβίτης. Άρα, πού τον εμποδίσαμε να κάνει κάποια ερώτηση; Του έκανε ερωτήσεις για μιάμιση ώρα. Μένω έκπληκτος με αυτά που λέει. Είναι μια συνεδρίαση στην οποία έχουμε ανθρώπους που εξαντλούν τις βιολογικές ανάγκες, όχι μόνο των μαρτύρων, αλλά και της επιτροπής, οι οποίοι (άνθρωποι) νομίζουν ότι κατέχουν την αλήθεια και ότι όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να τους φιμώσουν. Τους παρακαλώ όλους τους συναδέλφους να σταματήσουν αυτές τις γελοίες κατηγορίες περί φιμώσεως. Ο ελληνικός λαός, που επέλεξε αυτές τις καινούριες δυνάμεις θα έρθει να ασκήσει κριτική σε εμάς, γιατί αυτές οι δυνάμεις που επέλεξε κάνουν όλη την ημέρα σόου και καυγάδες;».
Ο βουλευτής της ΝΔ ήταν επικριτικός και για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας:
«Αν είχαμε βγάλει πρόεδρο την κ. Κωνσταντοπούλου θα μας είχε κλείσει όλους φυλακή. Το όνειρό της είναι αυτό. Είναι γεννημένη εισαγγελεύς η γυναίκα, δεν ξέρω γιατί έγινε βουλευτής ή δικηγόρος».
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά στη φορολογία των ακινήτων τόνισε:
«Σήμερα, μάλιστα, έχει συζήτηση η διακομματική επιτροπή για τον φόρο στα ακίνητα. Ό,τι ακούτε, ό,τι ακούγατε όλες αυτές τις ημέρες, ήταν διαρροές σκέψεων διαφόρων. Και επί αυτών των διαρροών μίλησαν χθες ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης. Δεν είμαστε κομμουνιστές. Άρα, δεν θέλουμε να πάρουμε τα ακίνητα του κόσμου. Ο κ. Στουρνάρας είπε: εξομοίωση αντικειμενικών αξιών με πραγματικές, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ένας ενιαίος φόρος για όλα, για να ξέρεις τι πληρώνεις. Δεν θα υπάρξει ένα επιπλέον ευρώ φόρου από αυτό που έχουμε προϋπολογίσει. Μπορείς να εισπράξεις εκ του μη έχοντος; Ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς. Άρα, κάποια λύση θα βρεθεί, όπως είχε δώσει παράταση για τη δεύτερη δόση. Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι ο Στουρνάρας τρελός, ούτε ο Σαμαράς».

ysterografa.gr

Προσκλητήριο νεκρών μέσα στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή! (video)


mihalo2Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αφορμή τη συμπλήρωση 17 χρόνων από τα Ίμια έκανε προσκλητήριο νεκρών μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο!
Στην αναγγελία των ονομάτων των πεσόντων από τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές του κόμματος φώναζαν «Αθάνατοι» σε στάση προσοχής.
Το δελτίο Τύπου της Χρυσής Αυγής αναφέρει:
«17 χρόνια μετά την τραγική νύχτα της προδοσίας, 17 χρόνια μετά το ανθελληνικό “ευχαριστούμε τους αμερικάνους”, ακούστηκε η αλήθεια μέσα στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε ΟΧΙ στην προδοσία, είπε ότι οι Έλληνες δεν ευχαριστούν τους αμερικάνους και πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα λάμψει η Αλήθεια και θα δικαιωθούν οι νεκροί Ήρωες του Ελληνισμού. Για πρώτη φορά στα χρονικά πραγματοποιήθηκε Προσκλητήριο Νεκρών μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Στην αναγγελία των ονομάτων των πεσόντων από τον Αρχηγό, Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε στάση προσοχής βροντοφώναξαν ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».

Video



ysterografa.gr

Οι ελληνικοί "μύθοι" για τα Ίμια


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα Ίμια και οι μύθοι τους. Ήταν λογικό μια κρίση τέτοιας έντασης όπως εκείνη των Ιμίων να αφήσει πίσω της πολλούς “θρύλους”, “μύθους” και “παραμύθια”.

Ένα απ΄αυτά ήταν και ότι όλοι οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι που είχαν ανέβει στα Ίμια ,σκοτώθηκαν τα αμέσως επόμενα χρόνια σε “περίεργα” ατυχήματα και περιστατικά. Ο Μανώλης Κωστίδης με ρεπορτάζ του στο Onalert κατέρριψε αυτό το μύθο στον οποίο ας το ομολογήσουμε οι περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι είχαμε…τσιμπήσει. Ήταν θέμα…φιλέτο. Και ακόμη και τώρα βέβαια υπάρχουν κάποιοι που ακολουθούν το ...δόγμα "δεν θ΄ αφήσω την αλήθεια να μου χαλάσει μια ωραία ιστορία". Αλλά τι να κάνουμε;

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην Πελοπόννησο

Εξιχνιάστηκαν σαράντα εννέα (49) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία
Συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας,ενώ στην υπόθεση ενέχονται τουλάχιστον τρία (3) ακόμα μέλη
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 350.000 ευρώ
 
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (29-1-2013), ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς, καθώς και για παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (29-1-2013), στο 84ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού και της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών (κόμβος Τρίπολης – Πατρών), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.
Οι τέσσερις επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ στη συνέχεια μετά από καταδίωξη, εγκατέλειψαν το όχημα στο 83ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών και τράπηκαν σε φυγή, προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Από τις έρευνες και αναζητήσεις εντοπίστηκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβαλε αντίσταση στους Αστυνομικούς, κατά τη σύλληψη του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Ανθυπαστυνόμος .
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, χαλκός και καλώδια, βάρους (250) κιλών περίπου, που όπως προέκυψε προερχόταν από τρεις (3) μετασχηματιστές, καθώς επίσης ένας τροχός κοπής και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αστυνομικής έρευνας των Τμημάτων Ασφαλείας Κορίνθου και Άργους, προέκυψε ότι ο συλληφθείς 28χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας, με αντικείμενο τη διάπραξη κλοπών και ιδίως μετασχηματιστών και συναφών υλικών .
Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει τους τελευταίους εννιά μήνες (από τα μέσα Μαΐου του 2012), σαράντα εννέα (49) κλοπές μετασχηματιστών, από τις οποίες οι τριάντα τρεις (33) στην Κορινθία, οι δεκατρείς (13) στην Αργολίδα και οι τρεις (3) στην Αρκαδία.
Η συνολική ζημία που προκάλεσε η δράση της εγκληματικής ομάδας στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -350.000- ευρώ.
Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από τα Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.

To Διακοφτό τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Τρύφωνα. Παρούσα η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"

diakofto.jpg

 
Για 7η συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" συνόδευσε την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου του Διακοφτού, Αγίου Τρύφωνα!
Βοηθούντος και του καλού καιρού, πλήθος κόσμου συνόδευσε την λιτανεία!
Το παρόν έδωσε ο ο βουλευτης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Δημαρχος Αιγιάλειας, κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ.κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων!
Η Φιλαρμονική απέδωσε μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΒΑΪΑ","ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" καί MARCIA TRIONFALE!
 
ΠΑΝAΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Απεργούν τη Δευτέρα τα δημόσια ΜΜΕ

POESY
Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε για τους εργαζόμενους σε όλα τα ελληνικά δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τη Δευτέρα από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τρίτης.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο κλάδος των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ διεκδικεί:
«* Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική.
* Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.
* Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.
* Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων».
Την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και γενική συνέλευση των εργαζομένων για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Απεργία τη Δευτέρα, στον… αέρα το ντέρμπι των «αιωνίων»

olympiakos-panathinaikos-84-78-telikos-a1-2012
Η ΠΟΕΣΥ κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλα τα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται στον… αέρα η μετάδοση του ντέρμπι της Α1 από την ΕΡΤ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Ο Τσίπρας ζήτησε “τελική λύση” για την Ελλάδα

Alexis-Tsipras
Στο διεθνές κύρος και την αναγνώριση της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” προσέτρεξε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να “διεθνοποιήσει” περαιτέρω το ελληνικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλύει τις απόψεις του για το ποιός… οδικός χάρτης είναι ο πλέον κατάλληλος ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να υπερβεί τη σημερινή κρίση, και να επιστρέψει στην οικονομική… ομαλότητα.
Στο άρθρο του, ο Αλέξης Τσίπρας επικαλείται και παραδείγματα της σύγχρονης Ιστορίας, για να στοιχειοθετήσει τις προτάσεις του, ενώ ζητάει συγκεκριμένα “μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους”, ώστε να μπει η Ελλάδα… σε τάξη.
Αναλυτικά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα “Le Monde”, έχει ως εξής:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΠΟΝΗ-ΜΟΥ​ΖΑΚΙΤΗ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ προσήλθε στο γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και τους κατέθεσε σημαντικά έγγραφα , που έχουν σχέση με την υπόθεση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ επί Προεδρίας Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος και διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.
Στα έγγραφα περιλαμβάνεται όλη η κοινοβουλευτική αλληλογραφία του Τέρενς Κουίκ με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η απάντηση του Ανδρέα Γεωργίου σε Ερώτηση που υποβλήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ και δύο εκθέσεις της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά.

Η μία έκθεση στηρίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα attikanea.blogspot.com, ενώ η άλλη αφορά σε πολυσέλιδες παρατηρήσεις της Ζωής Γεωργαντά στην απάντηση Γεωργίου οι οποίες και παραδίδονται στη Δικαιοσύνη χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί, καθώς εκτιμήθηκε ότι αποτελούν σοβαρό προανακριτικό υλικό.
Μετά την κατάθεση των εγγράφων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επιστημονικό του Σύμβουλο, Δικηγόρο και Πολιτευτή Α’ Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευάγγελο Παπαγεωργίου, έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα την υποχρέωση να παραδώσω στη Δικαιοσύνη όλο το φάκελο με τα έγγραφα που έχω συγκεντρώσει από την κοινοβουλευτική μου ενασχόληση με την υπόθεση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Τον παρέδωσα στους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια και το μόνο κομμάτι που έχει μείνει όρθιο σε αυτό τον τόπο, την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι και ο ηχηρός τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, αποφεύγει να πάρει θέση για τον υπό κατηγορία Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Υπόψη ότι αυτή η στάση του Υπουργού αφορά και όλη την περίοδο, πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Ανδρέα Γεωργίου.

Επισημαίνω επίσης ότι στα έγγραφα υπάρχει και μία πολυσέλιδη έκθεση της κας Ζωής Γεωργαντά η οποία κάνει φύλλο και φτερό απάντηση που μου έδωσε ο Ανδρέας Γεωργίου αντί του… Γιάννη Στουρνάρα, σε Ερώτηση που επίσης γνωστοποίησα στους κ.κ. Εισαγγελείς.
Όπως έχει επανειλημμένα διακηρύξει ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να ξεσκεπαστεί όλη αυτή η σκοτεινή ιστορία η οποία έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια.
Βεβαίως, ισχύει και το ερώτημα που έθεσε ο Πάνος Καμμένος:

 
«Πότε θα απομακρύνει η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του, αφού ο ίδιος ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ούτε το ελάχιστο της πολιτικής ευαισθησίας να παραιτηθεί από τη θέση του;
Και μέχρι πότε ο Αντώνης Σαμαράς θα καλύπτει τους πολιτικούς πάτρωνες του Ανδρέα Γεωργίου, δηλαδή το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου;»
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προσβλέπουμε στην αδιαμφισβήτητη ακεραιότητα των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων και στην εμπιστοσύνη που έχουμε γενικότερα στην ελληνική Δικαιοσύνη».

 

Κώστας Κόλλιας: «Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»


Διατάξεις για την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο το οποίο θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας την ερχόμενη εβδομάδα. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ανακουφίσει οικονομικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Κανείς δεν αρνείται ότι αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό στην έκταση που θα θέλαμε. Πλην όμως στο νομοσχέδιο που πρόκειται να εισηγηθώ στην Ολομέλεια της Βουλής, θεσπίζεται η επανόρθωση μιας αδικίας, ουσιαστικά, που είχαν υποστεί χιλιάδες συμπολίτες μας, μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, με τον νόμο 4067, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, καθορίστηκαν το ύψος και οι υπόχρεοι καταβολής των χρεώσεων για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Ο νόμος δεν εξαιρούσε κανέναν από αυτήν την υποχρέωση.  Στο νομοσχέδιο που θα εισηγηθώ προβλέπεται η επαναφορά της απαλλαγής από αυτήν την υποχρέωση περίπου 250.000 καταναλωτών, πολυτέκνων και δικαιούχων του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, και μάλιστα αναδρομικά από τον Απρίλιο του 2012. Επισημαίνω ότι, έπειτα από τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, η διάταξη αφορά πολλαπλάσιους  δικαιούχους.
          Θεωρώ ότι πρόκειται για μία θετική πρωτοβουλία για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Έχω την πεποίθηση ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται, η Κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να απαλλαγούν από τα βάρη που έριξε στους ώμους τους η κρίση.»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙ​ΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Περαχώρας ανταμώνει το χθες μέσα από το παιχνίδι και το χορό, κάνοντας μας υπερήφανους!

OXI PAIZOYME.jpg

Η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π), παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ…», την Παρασκευή 1/ Σάββατο 2 Φεβρουάριου στις 21:00 και Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στις 20:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια διαδραστική παράσταση με κύριο πρωταγωνιστή το Ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι καθώς επίσης και την εξέλιξη του παιχνιδιού από το χθες στο σήμερα.
b_7943_dsc_0470_web.jpg

Έρευνα, χορός, τραγούδια, αινίγματα, βίντεο και φυσικά πολλά παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που σπανίζουν, ξεδιπλώνονται μέσα από 10 περιοχές της Ελλάδος.
Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η Περαχώρα! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Περαχώρας, θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν, μέσα από ντόπια παραδοσιακά παιχνίδια από τη δεκαετία του ´30. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό θα απολαύσει και χορούς της Περαχώρας, όπου για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν από άλλη χορευτική ομάδα!
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, θέλει να ευχηθεί καλή επιτυχία στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας να αναδείξει την παράδοσή μας και θεωρεί ότι οι προσπάθειες αυτές προβάλλουν τον τόπο αλλά και τον πολιτισμό μας πανελλήνια.
Συμμετέχουν:
Όλα τα χορευτικά Τμήματα της Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π
Φιλική Συμμετοχή:
Πολιτιστικός  Σύλλογος Περαχώρας
Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας
Χορευτικό τμήμα 20ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου
Επιμέλεια:
Γιώργος Λιάρος
Μουσικοί:
Γιάννης Παυλόπουλος (Βιολί, τραγούδι)
Βασίλης Γραμματικός (Γκάϊντα, φλογέρα, τσαμπούνα)
Κώστας Γιαννακόπουλος (Κλαρίνο)
Χρήστος Λυκουρέντζος (Κρουστά)
Μαρία Πλουμή (Λάουτο)
Αλέξανδρος Παπουτσής (Λύρα)
Τραγούδι:
Ντορέττα Παναγοπούλου

Δήλωση Π. Κουρουμπλή για επανόρθωση των λαθών του ΔΝΤ

 
Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτή Β΄ Αθήνας,
Π. Κουρουμπλή για επανόρθωση των λαθών του ΔΝΤ
«Ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, το έγκλημα που κατ’ εξακολούθηση διαπράττεται εις βάρος του ελληνικού λαού λόγω του λαθεμένου υπολογισμού του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή. Και ενώ το λαθεμένο της μνημονιακής συνταγής αλλά και των εκτιμήσεων για το ύψος της ύφεσης αναγνωρίζεται από όλους και λαμβάνει διαστάσεις στον διεθνή Τύπο, η -λαλίστατη κατά τα άλλα- κυβέρνηση σιωπά.
Αντί να διεκδικήσει, σε αντιστάθμιση των ζημιών που έχει υποστεί η χώρα εξαιτίας των λαθών του ΔΝΤ, ένα ισόποσο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία, συνεχίζει τη μονόπλευρη επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων με περικοπές συντάξεων και υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αφήνοντας προκλητικά στο απυρόβλητο τη φοροδιαφυγή, τη φοροκλοπή και τη φοροαποφυγή των ημετέρων.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το αίτημα της κατάργησης του μνημονίου αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ



Εξηγήσεις για την έξαρση της ανεργίας στον αρχαιότερο και νευραλγικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, αυτόν της Ναυτιλίας, ζητούν με Ερώτησή τους από τον Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, η Τομεάρχης Ναυτιλίας του Κινήματος Βουλευτής Δωδεκανήσου Τσαμπίκα Ιατρίδη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Τα κατώτερα πληρώματα ανήκουν πλέον στην ιστορία και ακολουθούν οι Έλληνες αξιωματικοί» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Γιώργος Βλάχος και τόνισε πώς «όποιος αισθάνεται ασφαλής είναι πραγματικά γελασμένος»
Το μέγεθος της αγωνίας για επιβίωση των απλήρωτων και άνεργων ναυτικών μετά την πτώση των «ξύλινων τειχών» είναι τόσο μεγάλο, που θεωρείτο σίγουρη η πρόκληση εντάσεων στο λιμάνι του Πειραιά.
Στις 28 του παρόντος μηνός, στελέχη της εταιρείας ΝΕΛ, προσπάθησαν να μετακινήσουν το πλοίο «Θεόφιλος», συναντώντας την αντίδραση των ναυτικών που με τη συμπαράσταση της ΠΝΟ, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς 4 και πλέον μηνών.
«Γνωρίζετε ότι με τις νέες διατάξεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου για την ακτοπλοΐα ο αριθμός των ανέργων ναυτικών θα πολλαπλασιαστεί;» ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις «οποίες προτίθεται να προβεί ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των ναυτικών τόσο του πλοίου Θεόφιλος όσο και του European Express, οι οποίοι επίσης πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας».

Ο ρόλος των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας

Γράφει ο Δημήτρης Μανιατάκης
μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Α΄ ΤΕΙ Καλαμάτας
 
Η παρούσα δημοσιονομική κρίση συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία ενός «μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης» το οποίο στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι στρεβλό και τελείως ξεπερασμένο. Εάν δεν αλλάξουμε «μοντέλο» μέσα στη δεκαετία 2010-2020, τότε η κρίση θα οξύνεται με κύρια χαρακτηριστικά τη συνεχή αύξηση της ανεργίας και των κοινωνικών προβλημάτων.

Στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον υπάρχει άμεση ανάγκη το σύγχρονο πανεπιστήμιο να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο, διδάσκοντας ηθικές αρχές, αξίες και πρότυπα, να προτείνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, να διαμορφώσει υγιή συνείδηση σε ολοκληρωμένους πολίτες, επιστήμονες με κοινωνική ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης, για το καλό της κοινωνίας. Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειας σήμερα είναι πιο επιτακτική η ανάγκη από ποτέ να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να συνδεθεί το πρόγραμμα σπουδών με τις μελλοντικές ανάγκες των τοπικών οικονομιών για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και προϊόντα μεγάλης προστιθέμενης αξίας, που θα βασίζονται σε ρεαλιστικά μακροχρόνια περιφερειακά προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης.

Όλγα: Μέχρι τώρα, κάποιοι λειτουργούσαν με ασυλία

Olga-Kefalogianni-Victoria-Hislop
Η Ελλάδα που βρίσκεται παντού… Τη στρατηγική της εθνικής εξωστρέφειας ως βραχίονα επιστροφής της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο, στο περιθώριο μιας κρίσης που υπονόμευσε και απαξίωσε το brand name της χώρας, ανέδειξε η Όλγα Κεφαλογιάννη με συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ με τον Γιώργο Κουβαρά και τη Μάριον Μιχελιδάκη.
Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μαζί με το οποίο βρέθηκαν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, παρέθεσε τις απόψεις της για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στον χώρο της “βαριάς βιομηχανίας” της ελληνικής οικονομίας, και άγγιξε την “καυτή” επικαιρότητα, με την ένταση και τα επεισόδια βίας, “κερασάκι” στα οποία ήταν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Mall και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
“Την άλλη εβδομάδα πηγαίνουμε στο Ισραήλ, ενώ θα ακολουθήσουν το Βερολίνο η Μόσχα και πολλές ακόμη μεγάλες πόλεις, οι οποίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο. Οφείλουμε να είμαστε παντού, και να επενδύσουμε σε αυτή την εξωστρέφεια.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής, και περιμένουμε τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Τα στοιχεία που έχουμε από τις πρώτες προκρατήσεις για το 2013 είναι ενθαρρυντικά, όπως έχω πει και άλλες φορές όμως, δουλειά του Υπουργού Τουρισμού δεν είναι να κάνει διαπιστώσεις και προβλέψεις, αλλά να φροντίζει να υπάρχει αποτέλεσμα.
Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κοινωνική ειρήνη. Θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με κανόνες. Να αποφεύγονται τα άκρα, ειδικά σε μια περίοδο που είναι δύσκολη για όλους.
Η Πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει, να εμπεδώνει και να υπερασπίζεται ένα αίσθημα ασφάλειας και δικαίου για όλους. Μέχρι τώρα, κάποιοι λειτουργούσαν με ασυλία και βρίσκονταν στο απυρόβλητο όταν είχαν ακραίες συμπεριφορές. Αυτό αλλάζει”, δήλωσε με έμφαση η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στο ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης, που αποτελεί πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του χώρου, παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει προ πολλού τη φοροδοτική ικανότητά τους, έχουν φτάσει στα όρια τους, και δεν θα φέρουν αποτελέσματα και έσοδα τυχόν νέοι φόροι, “ειδικά στην ακίνητη περιουσία”, όπως σημείωσε με νόημα.

ysrerografa.gr

Τα λιοντάρια και τα ποντίκια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό θα είναι το πιο σύντομο άρθρο που έγραψα ποτέ.

Άλλωστε, μίλησαν άλλοι για λογαριασμό μου.
Για όσα συνέβησαν στη Βουλή και όσα ειπώθηκαν μετά από «συνάδελφο» του κόμματος του κ. Καμμένου (ως γνωστόν η διόρθωση είναι πάντα χειροτέρα – ου μην αλλά και θρασυτέρα – του λάθους), παραπέμπω στην ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου:
«Ποιος το είπε αυτό;»
«Ο τάδε»
«Α, δεν έχει καμία σημασία»!
Και σε μια παροιμία:
«Στο φως του λυχναριού, το ποντίκι βλέπει στον τοίχο τη σκιά του και θαρρεί πως είναι λιοντάρι».
Και σε μια αρχαία ρήση:
«Όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος» (Τάκιτος)
Ευχαριστώ:
Τους συναδέλφους βουλευτές κομμάτων διαφορετικής πολιτικής προέλευσης που ήσαν παρόντες στο περιστατικό της απρόκλητης επίθεσης και αντέδρασαν ακαριαία – είμαι βέβαιη πως ίδια θα ήταν η αντίδραση και των απόντων.
Τους συναδέλφους δημοσιογράφους όλων των μέσων – έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών - και όλων των ηλικιών που οργίστηκαν, θυμήθηκαν και τίμησαν την μνήμη του πατέρα μου Γιάννη Βούλτεψη, για τον οποίο ήσαν όλοι τους παιδιά του.
Τους φίλους που τηλεφώνησαν, έστειλαν μηνύματα και mails για να υπογραμμίσουν την ασέβεια και την προσβολή μνήμης νεκρού, ο οποίος μέχρι την ημέρα που έφυγε, πριν από τρία χρόνια, ζούσε με τη σύνταξή του και ένα αναπηρικό επίδομα.
Ήταν μια χρήσιμη και ελπιδοφόρα εμπειρία για όλους.
Απέδειξε πως τα λιοντάρια είναι περισσότερα από τα ποντίκια…

elzoni.gr

Χρυσή Αυγή: Ερώτηση Mπούκουρα για την επικινδυνότητα δρόμου στα Τρίκαλα Κορινθίας.


ΘEMA: «Επικίνδυνος ο δρόμος που οδηγεί στα Τρίκαλα Κορινθίας λόγω καθιζήσεων σε πολλά σημεία του»
Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου. Εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες του, κατά συνέπεια τεράστια είναι και τα έσοδα που αποφέρει στην περιοχή ο συγκεκριμένος προορισμός. Παρόλα αυτά το οδικό δίκτυο εισόδου και εξόδου για όσους επιλέγουν να το επισκεφθούν κάθε άλλο παρά ασφαλές μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο δρόμος έχει υποστεί στο ρεύμα καθόδου τεράστια καθίζηση σε διάφορα σημεία του, ενώ τίποτα δεν αποκλείει ανά πάσα στιγμή το ενδεχόμενο περαιτέρω καθιζήσεων. Αυτό σημαίνει ότι ελλοχεύει συνεχώς ο κίνδυνος για τη ζωή των διερχόμενων οδηγών. Στα σημεία όπου ο δρόμος έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικά κολωνάκια πιθανότατα από το Δήμο, ωστόσο αυτό δεν επαρκεί για να αποτρέψει την πρόκληση ατυχήματος.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1) Θα αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που εκτέλεσαν και παρέδωσαν το δρόμο; Θα ζητηθεί αποζημίωση από τους υπεύθυνους;
2) Τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αποκατασταθεί ο δρόμος αμέσως ώστε να είναι ασφαλής για τα διερχόμενα οχήματα;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Μπούκουρας
Βουλευτής Κορινθίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κόντρα Θύελλας Κ. Διμηνιού - Πανευρωστινιακού και Ηρακλή Ξυλκάστρου - Αετού Αγγελοκάστρου


Με τους αγώνες της 19ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας.
Το Σάββατο ο πρωτοπόρος Κύψελος Κορίνθου, αντιμετωπίζει , εκτός έδρας, στο Βραχάτι , την ουραγό ομάδα του Άρη Βοχαϊκού, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Ηρακλής,  με στόχο το τρίποντο υποδέχεται τον Αετό Αγγελοκάστρου. Ενδιαφέροντας αγώνας θα γίνει αύριο και στο Νέο γήπεδο του Κιάτου όπου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μάχεται  τον Πανευρωστινιακό (φωτο), ενώ ο ΑΟ Λεχαίου αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου. Ο Άρης Κορίνθου αντιμετωπίζει σε εντός έδρας αγώνα τον Σολομό.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή όπου η Αλμυρή , στην έδρα της, θα προσπαθήσει την νίκη επί του ισχυρού Αετού Κρυονερίου, ενώ ο Τενεάτης Αθικίων υποδέχεται , στο Σολομό , την ομάδα των Γαλάζιων Νέων. Τέλος στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" στα Ίσθμια, ο  Ισθμιακό  αντιμετοπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

Α2΄ Κατηγορια
19η αγωνιστική
2.2.13 15.00
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ- ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
3.2.13 15.00
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ -   ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΝΟΕΡΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

Με 'λύση Νικοπολίδη" ο Αστέρας Δερβενίου κόντρα στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου - Ο ΠΑΣ Κλένια με τον Βασίλη Δημόπουλο στο ντέρμπι με το Σπαθοβούνι

 Με τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α1΄κατηγορίας Κορινθίας.
Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον πρωτοπόρο ΠΑΣ Κλένια και τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου που θα γίνει στην κοινή τους έδρα, το γήπεδο του Σολομού. Η ομάδα της Κλένιας, θα ενισχηθεί στον αγώνα με το Σπαθοβούνι και με τον αποκτηθέντα 26χρονο μέσο Βασίλη Δημόπουλο, ο οποίος την Δευτέρα έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Δερβενίου.

Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας που φαίνεται να βρήκε 'λύση Νικοπολίδη" καθώς ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Νίκος Κολιμάδης αναλαμβάνει "υπηρεσιασκός" μετά την απομάκρυνση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου από την τεχνική ηγεσία και καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, στην αναμέτρηση, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ¨", με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου του Χρήστου Αρδίζογλου, είναι αυτός που  θα καθοδηγήσει σαν παίκτης και προπονητής, τους συνπαίκτες του, στην δύσκολη αυτή αποστολή, ώστε να μπορέσει ο Αστέρας να αποσπάσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Στη Νεμέα θα γίνη το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παννεμεατικό και στην Θύελλα Πετρίου, ενω στο "ΘΩΔΕΙΟ" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου τίθεται αντιμέτωπος του Πανκαμαριακού. Στη Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου που κινδυνεύει θα επιδιώξει το τρίποντο  κόντρα στην Ελλάδα Βέλου,ενώ ο Εθνικός Ξυλοκέριζας, στην έδρα του, υποδέχεται τον Α. Ο. Λουτρακίου.
Στους Αγίους Θεοδώρους, η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου , ενω τέλος ο Πανσολυγειακός κερδίζει στα "χαρτιά" , εντός έδρας, την Προοδευτική Περιγιαλίου που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Α΄ Κατηγορια
   20η αγωνιστική 15.00
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3-0 α.α.

Tο τετραπλό μετεγγραφικό "χτύπημα" του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε και τις 4 μετεγγραφές του και πλέον θα αναζητήσει ελεύθερο επιθετικό μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να ανακοινώσει τις ακόλουθες μεταγραφές:
. Τον Νίκι Κάιπερ, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Τβέντε μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
. Τον Θανάση Ντίνα που αποκτήθηκε από την Παναχαϊκή και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.
. Τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο που αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Πανιώνιο.
. Με μεταγραφή αποκτήθηκε από την Ισπανική Ουέσκα και ο Χοκίν Εσπράθα.
Και οι τέσσερις νέοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μαζί με τον Γιοχέι Καζιγιάμα που επίσης αποκτήθηκε κατά την ίδια μεταγραφική περίοδο θα παρουσιαστούν επίσημα αύριο, στις 15:00 στα γραφεία της ΠΑΕ»

ΙΜΙΑ 3: Ώρα μηδέν. Αυτά που δεν έγιναν τη μοιραία νύχτα



Φθάσαμε στο τρίτο μέρος της μελέτης του Επίτιμου Υπαρχηγού ΓΕΝ ,αντιναύαρχου Σήφη Μανουσογιαννάκη. Στη παγωμένη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου 1996. Πόσο κοντά στον πόλεμο έφθασαν οι δύο χώρες; Είχε πράγματι τακτικό πλεονέκτημα η Ελλάδα; Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που παραδόξως είχε γίνει στη Βουλή; Όλα αυτά στο πολύ ενδιαφέρον που ακολουθεί.




Του ΣΗΦΗ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ*


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΡΙΣΕΩΝ

Όλα τα προηγμένα κράτη σήμερα έχουν μηχανισμούς που παρακολουθούν, διαμορφώνουν και επιλύουν τις κρίσεις ανάλογα με τις επιδιώξεις τους. Η χώρα μας σύμφωνα με το νόμο 2292/95 έχει το ΚΥΣΕΑ έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

Όλο το γραφείο Παπακωνσταντίνου καλείται εκτάκτως στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!


Giorgos-PapaconstantinouΝέα τροπή στην υπόθεση της διερεύνησης των ευθυνών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έδωσε η κατάθεση της τότε διευθύντριας του γραφείου του πρώην “τσάρου” Χρύσας Χατζή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, που ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κατάθεση της κας Χατζή χαρακτηρίστηκε από αδυναμία να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με την έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2010, και έτσι τα μέλη της Επιτροπής της ζήτησαν να καταθέσει τα 28 ονόματα όλων των συνεργατών του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε με τη σειρά τους να κληθούν να παρουσιαστούν και να καταθέσουν στην Προανακριτική.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Χατζή δήλωσε πως περίπου στις αρχές Οκτωβρίου του 2010παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών κλειστό φάκελο τον οποίο στη συνέχεια και παρέδωσε στον πολιτικό της προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Για την παραλαβή του σφραγισμένου αυτού φακέλου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που τηρείται συνήθως (πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής) αλλά παρελήφθη από την ίδια, η οποία και πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον παρέλαβε, χωρίς όμως και να είναι απόλυτα σίγουρη για το πώς ήταν το χαρτί αυτό.
Η ίδια δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος αυτός στη συνέχεια. Γι΄αυτό και τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ζήτησαν από τη μάρτυρα να καταθέσει στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Στόχος είναι να κληθούν όλοι τους ως μάρτυρες προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα σε ποιον τελικά εμπιστεύθηκε o κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο CD που στη συνέχεια όμως χάθηκε.
Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα καλέσουν ακόμη εκ νέου την επόμε νη εβδομάδα τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι Ηλία Κλη για συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να απαντήσει αν στη λίστα την οποία δημοσίευσε στο περιοδικό “Hot Doc” ο Κώστας Βαξεβάνης υπάρχουν καταθέτες τους οποίους να γνωρίζει ο ίδιος, με την ιδιότητα που διατηρεί ως σύμβουλος του ΣΕΒ.

ysterografa.gr

Κλείνει ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό

michel
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση πρόσληψης του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες αναμένεται ο Ισπανός τεχνικός στην Ελλάδα.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και πρέπει απλώς να διευθετηθούν κάποιες τελικές λεπτομέρειες. Γι` αυτό το λόγο ο ισπανός προπονητής θα έρθει στην Ελλάδα, ώστε να έχει προσωπική συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο Μίτσελ θα έρθει στην Ελλάδα την Παρασκευή (1/2) ή το Σάββατο (2/2) και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο 1,5 έτους.
Ο Ισπανός τεχνικός είναι πιθανό να δώσει το «παρών» και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για να δει από κοντά το παιχνίδι της νέας του ομάδας με τον Ατρόμητο.
Μαζί με τον Μίτσελ θα έρθει ένας βοηθός (εκτός από τον Αντώνη Νικοπολίδη), ένας γυμναστής και ένας άνθρωπος για το σκάουτινγκ των αντιπάλων.
Στον Ολυμπιακό υπάρχει αισιοδοξία πως η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος και ο Μίτσελ θα πιάσει δουλειά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 sport.gr

Ο Μπάιντεν απειλεί την Τεχεράνη

barack-obama-joe-biden 1
«Θα εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα». Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι η υπομονή της χώρας του εξαντλείται. Σημειώνει βέβαια, ότι βλέπει ακόμα κάποιο χρόνο για τη διπλωματία, αλλά προσθέτει ότι «αυτό το παράθυρο δεν θα παραμένει για πάντα ανοιχτό».
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απειλεί ξανά το Ιράν και πιέζει ασφυκτικά για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με αντικείμενο το πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο Joe Biden, αφού επανέλαβε την παραπάνω εισαγωγική φράση, προτείνει στην Τεχεράνη διπλωματικές συνομιλίες και μάλιστα απευθείας διαπραγματεύσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει απεριόριστος, όπως λέει, χρόνος.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama ξεκαθάρισε ήδη από το φθινόπωρο ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα ξεκινούσε και πάλι τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης με το Ιράν. Τώρα ο Joe Biden δίνει το σήμα για την πραγματική έναρξη αυτής της διαδικασίας. Παρόμοιες προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο κατά τις τελευταίες εβδομάδες δεν απέδωσαν καρπούς.
Μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Ιράν από την Διεθνή Ένωση Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη, ότι δηλ. σκοπεύει να επιταχύνει και εκμοντερνίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε μια πιθανή κατασκευή πυρηνικής βόμβας από το Ιράν «απειλή της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ». Υπογράμμισε ότι η χώρα του εξακολουθεί να επιδιώκει διπλωματική λύση και ότι είναι πρόθυμη για διμερή συνάντηση, αλλά ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη φέρει το βάρος της απόδειξης για τις ενέργειές της, αφού «έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας».
Ο Joe Biden ήταν σαφής και στις αναφορές του για την Κίνα, δεδομένων των εντάσεων που δημιουργούνται τελευταία με τους γείτονές της στην Ανατολική Ασία. Κάλεσε «όλα τα μέρη», δηλ. και την Ιαπωνία και τους νοτιοανατολικούς γείτονες όπως τις Φιλιππίνες να «παραλείψουν κάθε ενέργεια», που υποσκάπτει την ασφάλεια και την ευημερία. Το μήνυμα του προς το Πεκίνο ήταν ειδικότερο: «Αν η Κίνα θέλει να πετύχει την μετάβαση σε μια καινοτόμα οικονομία και βιώσιμη ευημερία, τότε θα πρέπει να ανοίξει το σύστημά της». Αυτό για τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ισοδυναμεί με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ελευθερία της γνώμης και των συναθροίσεων, την ανεξιθρησκία και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην πληροφορία γιατί, όπως λέει, «οι ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες είναι πιο κατάλληλες … να προωθήσουν την ανάπτυξη και την σταθερότητα».
Κατά το επόμενο διήμερο ο Joe Biden θα παρευρεθεί στην Διάσκεψη Ασφάλειας στο Μόναχο, κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς ότι η διακυβέρνηση Obama, κατά την δεύτερη αυτή τετραετία, θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις διατλαντικές σχέσεις.

ysterografa.gr