Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Εκλογές ΤΕΕ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου - Αυτή η Κυριακή σου ανήκει – Δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού (video)

Εμφάνιση TEE_Ekloges_gia_dt_16112016 - Αντίγραφο.jpg
Να προσέλθουν στις κάλπες του ΤΕΕ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου καλεί ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου φέτος συνολικά 102.725 διπλωματούχοι μηχανικοί, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Εικοσιένας (21) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των Διπλωματούχων Μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη δεκατέσσερις (14) συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος κατέθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Συνολικά 2.717 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιώργου Στασινού: 


Χριστίνα Ντζόιδου

“Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ”

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7_1
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ
«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι η πολιτική μου σκέψη και η πολιτική μου αντίληψη θα ήταν φτωχότερη αν έλειπε αυτός ο στενός σύνδεσμος και η στενή επαφή με το λαό της Αρκαδίας».
Η Ακαδημία Πολιτικής “Αλέξανδρος Παπαναστασίου” και το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής με σεβασμό στα λόγια του μεγάλου πολιτικού και πατέρα της 1ης Ελληνικής Δημοκρατίας τιμούν τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου με μια εκδήλωση που θα γίνει στη γενέτειρα του, το Λεβίδι, με αφορμή τα 80 χρόνια από το θάνατό του.
Η εκδήλωση που είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Τριπόλεως, θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 έως 15.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου που είναι αφιερωμένο στον καινοτόμο και εμπνευσμένο Έλληνα πολιτικό του οποίου το όραμα και οι ιδέες είναι επίκαιρες και διδακτικές.
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πολυχρόνης Κοκκινίδης, νομικός ο οποίος θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο έργο του και στη συνέχεια θα μιλήσουν:
  • Σταύρος Καράμπελας, ιστορικός, πρόεδρος της ΕΔΗΚ με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ένας φλογερός εραστής της Δημοκρατίας»
  • Στέλιος Φενέκος, Αξιωματικός Π.Ν ε.α, πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών” με θέμα: «Διαχρονικός Διάλογος με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου για τα σημερινά προβλήματα του τόπου»
  • Ντόρα Βακιρτζή, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δυναμικής με θέμα: «Από τον συνεργατισμό-βασική αξία ανάπτυξης στο έργο του Παπαναστασίου-στην Κοινωνική Οικονομία και τα Δίκτυα»
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τριπόλεως, κος Σπυρίδων Βρέντας και o κος Αναστάσιος Παπαναστασίου, πολιτικός επιστήμονας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ


80 Χρόνια μετά – 1936-2016

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7_3
untitled
Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Συμβάσεις υλοποίησης έργων στην Αρκαδία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Αποκατάσταση βατότητας Οδού Πρόσβασης στην Ι.Μ. Αμπελακίου», «Διευθέτηση ροής ομβρίων προς υδατόρεμμα Τζίβα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων» και «Εργασίες ασφαλτόστρωσης και βελτίωσης του δρόμου Λίμνη – Ορχομενός Δήμου Τρίπολης» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Σε αχαρτογράφητα νερά η μείωση των συντάξεων όπου υπάρχει αγροτικό εισόδημα

*Tου Αναστάσιου Λυμπερίου
Θολό παραμένει το τοπίο στο ζήτημα του κουρέματος κατά  60% των συντάξεων των ενεργών αγροτών σύμφωνα  με την επίμαχη διάταξη που έχει περάσει με τον ασφαλιστικό νόμο (Άρθρο 20 παρ 1του Ν. 4387/2016) την οποία και  παραθέτουμε: «1. Στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα. Για το διάστημα αυτό καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τον απασχολούμενο συνταξιούχο, κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στις οικείες διατάξεις του παρόντος νόμου». 

Παράξενες λάμψεις πάνω από τη Νέα Ζηλανδία κατά την διάρκεια του τρομακτικού σεισμού

Παράξενες λάμψεις πάνω από τη Νέα Ζηλανδία κατά την διάρκεια του τρομακτικού σεισμού
Με παράξενες λάμψεις φωτίστηκε ο νυκτερινός ουρανός στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του τρομακτικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών που χτύπησε την χώρα.
Πολλοί μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν παράξενα φώτα στον ουρανό, την του

Ο Ομπάμα, ο Αρχιστράτηγος Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το μήνυμα στην Τουρκία


Γράφει ο Δρ Σπύρος Κατσούλας*

 Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε στο ελληνικό κοινό ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Συγκεκριμένα, προς το τέλος του λόγου του ο Ομπάμα αναφέρθηκε σε έναν Έλληνα πατριώτη που απέστειλε μια επιστολή προς την αμερικανική κυβέρνηση κατά την Ελληνική Επανάσταση, στην οποία έλεγε, όπως αποδόθηκε στα ελληνικά, ότι «αν και μας χωρίζει μια πλατιά θάλασσα, οι αρετές των Αμερικανών είναι ίδιες με τις δικές μας,» προσθέτοντας ότι «σας θεωρούμε φίλους, συμπατριώτες και αδελφούς.» 

Η αναφορά του Αμερικανού Προέδρου προξένησε, ωστόσο, μια σχετική αμηχανία, καθότι παρέλειψε να παραθέσει το όνομα του Έλληνα πατριώτη, γεγονός που κατέδειξε, δυστυχώς, ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα για την ιστορία μας, ακόμα και για τις πιο λαμπρές σελίδες της

Η γνώση της ιστορίας μας, όμως, έχει και σε αυτή την περίπτωση πολλά να μας διδάξει.


Ο Έλληνας πατριώτης στον οποίον αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο Αρχιστράτηγος Πέτρος Μαυρομιχάλης, γνωστότερος ως “Πετρόμπεης” καθώς είχε διοριστεί Μπέης της Μάνης από την Υψηλή Πύλη. 

Η (ΑΡΙΣΤΕΡΗ) ΕΛΛΑΔΑ, ΑΚΟΜΒΙΩΤΗ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΣΜΟΥΡΙΕΤΑΙ;

tsirpas-obama.jpg
Όσο περνούν οι ώρες, απομυθοποιείται η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα. Μέσα από πολλές δηλώσεις, εκφράσεις και μορφασμούς και από τις δύο πλευρές, είμαστε σε θέση να παρατηρήσουμε τα εξής:
  • Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου ΗΠΑ είναι σημαντική λόγω της υπερδύναμης που εκπροσωπεί και της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

Ευχές του Προέδρου της Βουλής για ανάρρωση του κ. Αθανάσιου Πλεύρη


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, εκ μέρους των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου, εύχεται στον πρώην Βουλευτή κ. Αθανάσιο Πλεύρη να εξέλθει νικητής από τη μάχη που δίνει, με ταχεία ανάρρωση και πλήρη ανάκαμψη της υγείας του. 

Κυπριακό: Μικρή συμβολή στο έλλειμμα ενημέρωσης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κάποτε, οι εφημερίδες διέθεταν ειδικό πολιτικό συντάκτη για το Κυπριακό.
Μετά, το Κυπριακό, έπεσε θύμα της πολύχρονης (και επικίνδυνης) ρουτίνας και το σχετικό ρεπορτάζ έγινε τμήμα του πολιτικού, ενισχυμένο με κάποιες ανταποκρίσεις από την μεγαλόνησο.
Εδώ και μερικά χρόνια, με το Κυπριακό ασχολούμεθα όταν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα στην επικαιρότητα.
Και επειδή, τα τελευταία χρόνια πάντα υπάρχουν «άλλα» θέματα επικαιρότητας, η περί το Κυπριακό ενημέρωση κατέληξε να εξελιχθεί σε ευκαιριακή και, τελικά, μηδενική.
Απόδειξη, τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου. Επί μια εβδομάδα – την περασμένη – το Κυπριακό συζητείτο στο ειδυλλιακό Μον Πελεράν (Όρος του Προσκυνητή) στην Ελβετία και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει λάβει ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση. Οι συνομιλίες εξελίχθηκαν μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Kλιμάκιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορίνθου στα Αθίκια

 
ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 16-11-2016
 Δημοτική Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων

Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 24
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 6944 775437 / 27410 25536
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com
                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Η 3η κατά σειρά επίσκεψη ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στα Αθίκια από τον Πρόεδρο και κλιμάκιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κορίνθου. Ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο άκουσε και συζήτησε με τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πολίτες στα Αθίκια τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Για ακόμη μία φορά πρωταθλητής των προβλημάτων αναδείχτηκε η μεγάλη φορολογία, η ανεργία των νέων, το επάγγελμα του αγρότη, η μηδενική ασφάλεια και η ερήμωση των καποδιστριακών Δήμων μετά την παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι έθιξαν το ζήτημα της ακαρπίας στις ελιές για την φετινή χρονιά. Σύμφωνα με τον προβληματισμό τους, παρατηρούν ότι ενώ πληρώνουν στον ΕΛΓΑ για ασφάλιση, ο εν λόγω οργανισμός δεν τους αποζημιώνει για την φετινή ακαρπία που προέκυψε από τις καιρικές συνθήκες. Χωρίς εισόδημα από την παραγωγή ελαιολάδου τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για την προετοιμασία της επόμενης παραγωγής αλλά και της επιβίωσης των αγροτικών οικογενειών.

Τέλος έθιξαν την μετάθεση που έγινε στον μόνιμο γιατρό του Αγροτικού Ιατρείου λόγω ελλείψεων σε γιατρούς στο Νοσοκομείο της Κορίνθου. Έως σήμερα η κάλυψη των Αθικίων και των υπολοίπων δύο χωριών (Άγιος Ιωάννης & Αλαμάνο) γίνεται με εκ περιτροπής γιατρούς. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για δήθεν προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία.

Οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν την ανάγκη για αλλαγή δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης έκανε γνωστές τις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας της Οργάνωσης και οι παρευρισκόμενοι έδωσαν τα εύσημα για την πολιτική εξωστρέφειας που εφαρμόζεται στην Τοπική Οργάνωση.

Επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου της Τοπικής Οργάνωσης θα είναι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο Λέχαιο στις 11:00π.μ. στο καφενείο του Σούκουλη και στον Άσσο στις 12:15μ.μ. στο καφενείο του κ. Δαμάλα.
                                  

   Εκ του γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market (WTM) 2016» LONDON 2016

Εμφάνιση 5.JPG
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.», συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market (WTM) 2016», η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 7 Νοεμβρίου 2016. 
Εμφάνιση 2.jpgΗ Έκθεση θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο του τουρισμού και συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Διεξήχθη στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, η διάρκειά της ήταν τρεις ημέρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 50.000 tour operators και επαγγελματίες του χώρου. 

O Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στο Βερολίνο

ΦΩΤΟ REUTERS
Περίπου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας), ο Μπάρακ Ομπάμα έφτασε στο Βερολίνο. Η γερμανική πρωτεύουσα είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του, μετά την Αθήνα.
Σε κοινό τους άρθρο, ο αμερικανός πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος υπογραμμίζουν πως οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί μισθωτοί, εργάτες, καταναλωτές και αγρότες είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν από τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ (TTIP), που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


"Μια συμφωνία που συνδέει στενότερα τις οικονομίες των χωρών μας και που θεμελιώνεται πάνω σε κανόνες που είναι συμβατές με τις κοινές μας αξίες, θα μας βοηθήσει στην ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες και να παραμείνουμε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ Κ. BARACK OBAMA


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Barack Obama

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«H επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας.

Ομπάμα στην Αθήνα Αναφώνησε "ζήτω η Ελλάς"

Ομπάμα στην Αθήνα Live - Αναφώνησε `ζήτω η Ελλάς` και έφυγε - Με ένα χτύπημα στον ώμο αποχαιρέτισε τον Αλέξη Τσίπρα
Μπορεί  ο Μπαράκ Ομπάμα να μην κατάφερε να μιλήσει στην Πνύκα (σ.σ. επισήμως λόγω... καιρού και ασφάλειας) αλλά τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης τον επισκέφτηκε. Και μάλιστα ήταν για τα... μάτια του μόνο (και των μυστικών πρακτόρων που τον συνόδευαν φυσικά), αφού λόγω της παρουσίας του Αμερικανού προέδρου στον Ιερό Βράχο, ο χώρος θα μείνει όλη μέρα κλειστός!
Από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφάλειας στο χώρο της Ακρόπολης είναι δρακόντεια. Ο Ομπάμα επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια εκφώνησε την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κλείνοντας έτσι την παρουσία του στην Ελλάδα. Και αφού μίλησε πολλές φορές ελληνικά, την έκλεισε με τη φράση "Ζήτω η Ελλάς", καταχειροκροτούμενος φυσικά!

Καλησπέρα Ελλάδα! Γειά σας! Καλησπέρα! Σας ευχαριστω για την γενναόδωρη υποδοχή!