Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Tweet: .@Vkikilias: Η απόσταση του κ. Τσίπρα από τους πολίτες διαρκώς μεγαλώνει – Ανάπτυξη με τις ιδεοληψίες του χθες δεν μπορεί να υπάρξει.

Δέκα παραπάνω χρόνια ζωής αλλά μόνο στους άνδρες

deka-parapano-xronia-zois-alla-mono-stous-andres.jpgΕπιστήμονες ανακάλυψαν μια -όχι σπάνια- γονιδιακή παραλλαγή που αποτελεί το "κλειδί" για την αύξηση της διάρκειας ζωής κατά περίπου μία δεκαετία αλλά μόνο στους άνδρες και όχι στις γυναίκες (οι οποίες συνήθως ζουν πέντε χρόνια παραπάνω από τους άνδρες).

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Εγκαίνια του δρόμου Πελεκητό-Άνω Βρομόβρυση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη



 Εμφάνιση Φωτο Τατούλης σε εγκαίνια δρόμου.jpg
Το δρόμο Πελεκητό – Άνω Βρομόβρυση, μήκους 7 χιλιομέτρων, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 20 Μαΐου 2017, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού δρόμου, ο οποίος ουσιαστικά συνδέει τη Μεσσηνία με την Αρκαδία.

Ικανοποίηση Πέτρου Τατούλη για την επιτυχία του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού» στο Άστρος.



Εμφάνιση IMG_2917.JPGΤην ικανοποίησή του για την επιτυχία του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού» που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, και απευθυνόμενος στους συνέδρους τους κάλεσε να επιστρέψουν ξανά στην Πελοπόννησο, «όπου ο προσωπικός σας μύθος συνάντησε τον αιώνιο μύθο της Μυθικής Πελοποννήσου».

Με ξεχωριστή σημειολογία φέτος ο 7ος «Δρόμος της Φωτιάς» στη Ζαχάρω Ηλείας, 10 χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές

ynarcp0r

Στις 2 Ιουλίου διοργανώνεται στη Ζαχάρω ο ποδηλατικός αγώνας «7ος Δρόμος της Φωτιάς 2017». Φέτος, με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές, ο αγώνας έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία καθώς η ονομασία του είναι στη μνήμη των θυμάτων και διέρχεται μέσα από 8 χωριά που επλήγησαν τότε.

Γυρίζοντας σελίδες (προς τα πίσω)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πόσες φορές έχουμε αλλάξει σελίδα χάρη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;  Αμέτρητες – και για να μην υπερβάλλουμε, εκατοντάδες.
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και οι περί αυτούς έχουν αμέτρητες φορές χρησιμοποιήσει εκφράσεις του τύπου «ανοίγουμε νέα σελίδα», «γυρίζουμε σελίδα», «η σελίδα γύρισε».
Αν κρίνουμε από όσα έχουν συμβεί στη χώρα από τη στιγμή που αποφάσισαν με κάθε μέσο (και κάθε λογής ψέμα) να αρπάξουν την εξουσία μέχρι σήμερα που έχουν στρογγυλοκαθίσει πάνω της, προφανώς το βιβλίο με τις σελίδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαβάζεται ξεκινώντας από την… τελευταία.

Ευρεία σύσκεψη στο Ναύπλιο για την με αφορμή την ισχυρή χαλαζόπτωση της 16ης Ιουνίου



 Εμφάνιση DSC_0175.JPG
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Ναύπλιο με αφορμή την ισχυρή χαλαζόπτωση της 16ης Ιουνίου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Άργους Μυκηνών. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιόρτασε τα 8 χρόνια λειτουργίας του με συναυλία

Φωτογραφία του Basilis Lalos.

Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ακρόπολη αντίκρισε γλυπτά που άλλοτε βρίσκονταν στις πλαγιές της, όπως οι περίφημες Καρυάτιδες, να την «χαιρετούν» από ένα ξεχωριστής αρχιτεκτονικής αισθητικής κτίριο ακριβώς απέναντί της.                                                                                       Από εκεί, μέτρησε και πάνω από 11.000.000 βλέμματα Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που πέρασαν το κατώφλι του Μουσείου της και χάρηκαν τα εκθέματά του, απολαμβάνοντας με θαυμασμό το μεγαλείο της.          

 Χθες Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, το Μουσείο Ακρόπολης γιόρτασε τα 8α γενέθλιά του με παρουσίαση σε μεγάλη οθόνη, στο ισόγειο, ενός βίντεο για τα σπήλαια της Ακρόπολης και τα ευρήματα από αυτά.          Ακριβώς στις  9 το βράδυ της Τρίτης, οι χιλιάδες επισκέπτες  απόλαυσαν  συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου. Την ορχήστρα διευθύνε ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Σολίστ ήταν ο Βασίλης Λέκκας, η Alexandra Gravas, ο Μπάμπης Βελισάριος και η Φιλιώ Σέρβου. Την συναυλία παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και το εστιατόριο  παρεμείναν ανοιχτά από το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος ήταν ελεύθερη από τις 8 το βράδυ και μετά.

 

 

Ολυμπία Οδός: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Ακράτα

 Τμήμα Ξυλόκαστρο – Δερβένι
Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών ασφαλτόστρωσης στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Ακράτα, από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (J&P AVAX, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος), θα εφαρμοστούν εκτροπές της κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού ως εξής:
- Από τις 7:00 το πρωί της Τετάρτης 21/06/2017 μέχρι τις 7:00 το πρωί της Πέμπτης 22/06/2017 μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου (ΧΘ 120,9) και Δερβενίου (142,4) και 
 Φωτογραφία του χρήστη Ηλέκτρα 98,8 FM.
- εν συνεχεία δηλαδή από τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης 22/06/2017 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 23/06/2017 μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (ΧΘ 142,4) και Ακράτας (ΧΘ 148,8).
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων, δηλαδή από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 21/6/17 έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 23/6/17, δεν θα εισπράττονται διόδια στον σταθμό διοδίων του Κιάτου στην κατεύθυνση προς Πάτρα. Η κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.