Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ΝΔ μπροστά με 12.86% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/prorata-dimoskopisi-500.jpg

Σε μια ακόμη δημοσκόπηση φαίνεται να παγιώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε ξεκάθαρα διψήφια ποσοστά.
Συγκεκριμένα σε έρευνα της κοινής γνώμης σε δείγμα 1.010 νοικοκυριών που διενεργήθηκε από 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκέμβρη από την εταιρεία Opinion Poll, η ΝΔ παρουσιάζεται να λαμβάνει 29,02% έναντι 16,16% που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ενισχυμένη κεντροαριστερά με το Κίνημα Αλλαγής να παίρνει 8,88%, ενώ το ΚΚΕ για πρώτη φορά μετά από χρόνια περνά τη Χρυσή Αυγή με 6,04% έναντι 4,38%.

Μητσοτάκης για επίσκεψη Ερντογάν: Δεν βοηθά η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/mitsotakis-kuriakos-dilosi-500.jpg
Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες καθορίζουν το πλαίσιο και μας δείχνουν τον δρόμο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπογράμμισε ότι «κάθε αμφισβήτησή τους, όχι μόνον δεν βοηθά, αλλά υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας». Είπε επίσης ότι η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Θράκη θα πρέπει να βελτιώσει και όχι να διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η ΑΕΚ στους «32» του Europa League

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/aek-prokrisi0-500.jpg
Την πρόκριση στους «32» του Europa League για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε ισοπαλία 0-0 από την Αούστρια στη Βιέννη, ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση ως δεύτερη, πίσω από τη Μίλαν.

Ιώσεις: Πώς δεν θα μας χαλάσουν τις γιορτές;


ioseis_giortes_ring.jpgΟι γιορτές έρχονται και μαζί με αυτές, η είσοδος της νέας Χρονιάς που φέρνει μαζί της την πρόκληση να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε καθημερινές συνήθειες. Κανείς δεν θέλει να μπλέξει τις γιορτινές μέρες με προβλήματα υγείας και να βρεθεί κρεβατωμένος.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


ΧΟΡΑΝΘΗ Πολιτιστικος Συλλογος Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης -Θρησκευτική Συναυλία στο Ξυλοκαστρο

Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης "Χοράνθη".

Η ΧΟΡΑΝΘΗ Πολιτιστικος Συλλογος Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης διοργανώνει θρησκευτική συναυλία στον ιερό ναό Αγίου Μακαρίου το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00,για να μας εισάγει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Αγίου Μακαρίου. Ψαλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ξυλοκαστρου ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ.
 Σας περιμένουμε!!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπαιδεύει το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών του 747 ΕΤΜΧ

Εμφάνιση IMG_20171206_133511.jpg 
Στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράφει μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκε ακόμα μία εκπαίδευση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου. Η μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε 6/12/2017 στο  Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών  Ε.Τ.Α.Κ. του 747 ΤΜΧ  του Γενικού Επιτελείου Στρατού που εδρεύει στο Λουτράκι Κορινθίας και περιελάμβανε BLS/AED. 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αναγκαία η ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων»



Εμφάνιση 012.jpg 
«Διαμορφώνονται νέες αντιλήψεις στην Ευρώπη και θεωρώ ότι αυτός ο προβληματισμός θα έπρεπε να είναι κυρίαρχος στη χώρα και στην πολιτική ζωή του τόπου, κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Διαχειριστική της Αρχή στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017.

Αύριο η εκδήλωση του ΤΕΕ για το Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΕΕ για το Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Νέο Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού», αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού  «Greek Tourism Expo 2017», στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» της Αθήνας (δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών).
Η εκδήλωση του ΤΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και

1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Νικηφόρο Βρεττάκο στο Γύθειο


Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Γυθείου και τον σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων Λακωνίας, διοργανώνουν στο Γύθειο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τον Νικηφόρο Βρεττάκο με τίτλο: «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ. Από την Πλούμιτσα στην αιωνιότητα».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και συμμετέχει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 11/12/2017

 http://www.destaola.com/wp-content/uploads/2017/04/image22.jpg
 ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

Σημαντικοί πόροι εξασφαλίστηκαν για την αποκατάσταση εγγειοβελτιωτικών έργων στη Λακωνία



Αποτέλεσμα εικόνας για Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας 


Μετά τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εγκρίθηκαν 140.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες σε εγγειοβελτιωτικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Συγκεκριμένα οι πιστώσεις αυτές, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατανέμονται 100.000 ευρώ στον Τ.Ο.Ε.Β. Τρινάσου και 40.000 ευρώ στον Τ.Ο.Ε.Β. Γράμμουσας στη Λακωνία. 

Ενημέρωση/συζήτηση με θέμα Γεωτρήσεις βωξίτη στα Γεράνεια

Εμφάνιση gerania1 copy.jpg 
Πρόσκληση σε ενημέρωση/συζήτηση με θέμα Γεωτρήσεις βωξίτη στα Γεράνεια -Προοπτικές και δυνατότητες του αντιεξορυκτικού κινήματος, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο.
Ομιλητής/συντονιστής Γιώργης Παπαγιάννης
Μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Ο Κλαδούρχος»
Τον προηγούμενο Ιούνη, η εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟ ΑΜΕ υπέβαλλε στην

Κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Καμαρίου

Κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Καμαρίου 
Με την κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Καμάρι, υλοποιείται από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, η Α΄ φάση του έργου «Εργασίες συντήρησης της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και επισκευές φθορών στο δημοτικό οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 9ης Σεπτεμβρίου 2016» προϋπολογισμού 800.000€.
Συγκεκριμένα, στην Α΄ φάση, γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος, με νέο ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου Καμαρίου (θα ολοκληρωθεί σε δυο στάδια).
Στη Β΄ φάση υλοποίησης του έργου, θα γίνει ανακατασκευή τμήματος της Κορίνθου-Πατρών, από τη γέφυρα του Σύθα έως και το πρώτο αναψυκτήριο του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


 

Συντήρηση δρόμων στην Αρκαδία



 http://www.dogma.gr/files/Image/proorismoi/agia_theodora_vasta_arkadias/ag_theodora_vasta_03.jpg
Τη δημοπράτηση των έργων «Συντήρηση δρόμου Βουτσαρά – Σουλάρι» και «ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης – συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Βάστα – Αγία Θεοδώρα» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017. 

Ομάδες αίματος, Παράγοντας ρέζους και οι σχέσεις τους με ορισμένες ασθένειες. Μύθοι και αλήθειες για την αιμοδοσία


Στατιστικές μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό έχουν δείξει την ίδια συχνότητα των ομάδων αίματος με τους Ευρωπαίους.
ΑΒ = 4.75% Α = 37.93% Β = 12.93% 0 = 44.39%
Η συχνότητα των ομάδων αίματος σχετικά με τον παράγοντα Ρέζους στον Ελληνικό πληθυσμό είναι:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ προβλήματα λειτουργίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Α’ ΑΘΗΝΩΝ)
 
Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2017 
Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη
 
ΘΕΜΑ: Συνεχίζονται τα προβλήματα λειτουργίας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1930, αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα έλλειψης προσωπικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του, ιδίως τώρα που λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της

ΠΟΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ 1/1/2018.



**Από τους  Τάσο Λυμπερίου και Θοδωρή Καλοπήτα.
 Εμφάνιση 18486320_426375131051997_1089633946789037566_n.jpgΕμφάνιση 14555778_10207208921361385_906643047_n.jpg
Το 2017, η χρονιά της μετάβασης στις κείμενες διατάξεις (όσον αφορά το κριτήριο της είσπραξης αγροτικών ενισχύσεων) τελειώνει και οι αγρότες μαζί με τους λογιστές τους, θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάγονται υποχρεωτικά, στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από την νέα χρονιά.
Σχετικά λοιπόν με το κομμάτι των αγροτικών ενισχύσεων, δύο βασικά χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να εξεταστούν είναι: Α) Ποιο έτος αφορά η επιδότηση που εισπράχθηκε  από τους αγρότες και Β) Τι είδους επιδότηση (ενίσχυση) είναι, προκειμένου να εξεταστεί αν παίζουν ρόλο για την ένταξη των αγροτών, στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Α) Έτος ( χρήση) που αφορά η επιδότηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας (4/12) συζητήθηκε εκτός των άλλων η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Καλλίρη για την έγκριση ποσού 100.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν εργασίες που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει εκ νέου το Κέντρο Νέων Κορίνθου. Όσοι Κορίνθιοι σύμβουλοι πήραμε το λόγο υποστηρίξαμε την πρόταση με περισσότερες ή λιγότερες επιφυλάξεις (για την ουσία του θέματος θα επανέλθω). Στο πλαίσιο της

Προπαγάνδα και ψυχοπολιτική: Το πιο φονικό όπλο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σε συνδυασμό με τα ψέματα και την προπαγάνδα, η ψυχοπολιτική είναι το πιο φονικό όπλο για όποιον στοχεύει κατευθείαν στο θυμικό του λαού.
Και εκεί βρισκόμαστε σήμερα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.
Όλα ξεκίνησαν και εξελίσσονται μελετημένα:
Πρώτα ξεκίνησαν με την προπαγάνδα των αριθμών. Τσίπρας, Καμμένος και λοιποί αραδιάζουν καθημερινά διάφορα (ψευδή και αποσπασματικά νούμερα) δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα, έναν κόσμο που μόνο με ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας μπορεί να «δει» κανείς.

Επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/paulopoulos-erntogan-episimo-deipno.jpg

Σε εξέλιξη το επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στο γεύμα είναι παρόντες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τηςσυζύγου του, ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης μετά της συζύγου του, υπουργοί και επιχειρηματίες καθώς και υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σφαγή με το βαμβάκι» στην κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα-Ερντογάν

Η χαμένη ευκαιρία στο Προεδρικό Μέγαρο - Το παρασκήνιο της συνάντησης

Η χαμένη ευκαιρία στο Προεδρικό Μέγαρο - Το παρασκήνιο της συνάντησης
Ηταν ίσως μία από τις πιο δύσκολες (και εθνικά επώδυνες) στιγμές της ιστορίας μας όταν άκουγες και έβλεπες έναν έξαλλο Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, ανάμεσα στην τουρκική και ελληνική σημαία να θέλει να δείξει ποιο είναι το αφεντικό ανάμεσα στις δύο χώρες και στην περιοχή. Ούτε καν κοίταζε τον συνομιλητή του που ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος που και αυτός και όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα των επίσημων δηλώσεων στο Προεδρικό αιφνιδιάστηκαν από την απρόσμενη (για την χώρα μας) τροπή που πήρε η συζήτηση ανάμεσα στους δύο προέδρους.

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες πολιτικών, δημάρχων και περιφερειαρχών

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες πολιτικών, δημάρχων και περιφερειαρχών | Newsit.gr
Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του N. 3213/2003, ως ισχύει, αποτελούμενη από την Προέδρο αυτής,  κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου,  Γ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Προέδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τον κύριο Γεώργιο Κοντό, Αρεοπαγίτη, τον κύριο Αριστόβουλο - Γεώργιο   Βώρο,  Σύμβουλο της Επικράτειας, την κυρία Ασημίνα Σαντοριναίου,  Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την κυρία Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προέδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, τον κύριο Γεώργιο Πάσχα, Διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδας, ως αναπληρωτή του τακτικού μέλους, κυρίου Θεόδωρου Μητράκου,  Υποδιοικητή  της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος, λόγω κωλύματος, απουσίαζε, τον κύριο Ανδρέα  Ποττάκη, Συνήγορο του Πολίτη, τον κύριο Σπυρίδωνα Λάππα, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και τον κύριο  Κωνσταντίνο Τσιάρα, βουλευτή της Ν.Δ.,  ως μέλη, συνεδρίασε την 1η Δεκεμβρίου 2017 και αποφάσισε τη δημοσιοποίηση των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης  του έτους 2016 (χρήση 2015) των ελεγχόμενων από αυτήν προσώπων των περιπτώσεων α΄ έως και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3213/2003, ως ισχύει, στις 7 Δεκεμβρίου 2017.
Η δημοσιοποίηση των Δηλώσεων αυτών, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 3213/2003, μετά την τελευταία τροποποίησή του με την παρ. 3 του άρθρου 173 του Ν. 4389/2016, γίνεται μετά τον έλεγχο και, σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Η προθεσμία αυτή έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, αλλά, επειδή φέτος, για πρώτη φορά, οι Δηλώσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά και η σχετική απόφαση είχε προσβληθεί από τις Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο εξέδωσε την απόφασή του (Α 2649/2017) στις 10/10/2017, καθυστέρησαν τόσο ο έλεγχος όσο και η δημοσιοποίηση των Δηλώσεων. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η οποία καθορίζει το αντικείμενο, τη μορφή, τον τύπο και τα προς δημοσιοποίηση στοιχεία εκδόθηκε  μόλις στις 4/12/2017.
Παρόλο που η Επιτροπή είχε αναθέσει έγκαιρα τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή/και άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, ο έλεγχος των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης 934 Υπόχρεων Προσώπων αρμοδιότητάς μας δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του ότι:
α) Τα ελεγχόμενα από την Επιτροπή πρόσωπα είναι στο σύνολό τους υποχρεωτικά ελεγχόμενα και,
β) για πρώτη φορά, στην αρμοδιότητα της Επιτροπής εμπίπτει  ο έλεγχος μιας νέας κατηγορίας υπόχρεων, αυτής των Δημάρχων και Περιφερειαρχών.

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω και με δεδομένο ότι η ανάρτηση ουδόλως κωλύει την Επιτροπή να συνεχίσει τον έλεγχο των Δηλώσεων (παρ. Α2 του άρθρου 5 του Κανονισμού της, ΦΕΚ 146/Α/2016),  αλλά και του γεγονότος ότι επίκειται εντός ολίγου και η δημοσιοποίηση των Δ.Π.Κ. του επομένου έτους 2017 (χρήση 2016), αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο οποίος συνεχίζεται.
Οι Δηλώσεις που κατατέθηκαν είναι εννιακόσιες είκοσι πέντε (925), ενώ εννέα (9) υπόχρεοι δεν υπέβαλαν Δήλωση, ως όφειλαν. Για όσους  δεν υπέβαλαν  την  απαιτούμενη Δήλωση,  η Επιτροπή θα διαβιβάσει το σχετικό φάκελο στον κ. Εισαγγελέα για τη διάπραξη του  αδικήματος της μη υποβολής Δ.Π.Κ. κατ' άρθρα 6 και 10 του Ν. 3213/2003, ως ισχύει.
Οι Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής  και θα παραμείνουν αναρτημένες για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής (παρ. 3 του άρθρου 2 του Ν. 3213/2003, ως ισχύει).
Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 του Ν. 3213/2003, όπως ισχύει, η δημοσίευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, που υποβάλλουν τα υπόχρεα πρόσωπα, επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.
Οι καινοτομίες στο νέο πληροφοριακό σύστημα (στην ιστοσελίδα www.pothen.gr), που φιλοξενείται στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, είναι πολλές, τα πλεονεκτήματα των άμεσων διασταυρώσεων αδιαμφισβήτητα  και, κατά συνέπεια, ο έλεγχος καθίσταται αποτελεσματικότερος. Αλλά και η γραφειοκρατία μειώνεται, δεδομένου ότι  ο υπόχρεος, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, μπορεί να αντλεί τα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και ακινήτων (έντυπο Ε9), όπως τηρούνται ηλεκτρονικά.
Τα θετικά αποτελέσματα θα γίνουν αντιληπτά πλήρως στις επόμενες χρήσεις, καθότι η συγκεκριμένη εφαρμογή, όπως και κάθε ηλεκτρονική εφαρμογή που τίθεται σε παραγωγική λειτουργία για πρώτη φορά,  παρουσίασε ορισμένα προβλήματα, κυρίως σε επίπεδο κατανόησης της συμπλήρωσης των πεδίων, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με την προσφυγή των  δικαστικών λειτουργών, δεν επέτρεψε να αναδειχθούν όσο θα έπρεπε  τα πλεονεκτήματά της. Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση από την εποχή του χαρτιού στην ηλεκτρονική υποβολή, στην αυτοματοποίηση και, εν τέλει, στον εκσυγχρονισμό,  έχει ήδη συντελεστεί και αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. 
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στον νέο τρόπο υποβολής των ΔΠΚ, αλλά και το προσωπικό της Υπηρεσίας και των αρμοδίων Υπηρεσιών της ΓΓΠΣ του Υπουργείου Οικονομικών που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γίνει εφικτή η σημερινή δημοσίευση.  
                                        Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου  2017Σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο της προέδρου της επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου κατατέθηκαν εννιακόσιες είκοσι πέντε (925) «πόθεν έσχες»