Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας (4/12) συζητήθηκε εκτός των άλλων η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Καλλίρη για την έγκριση ποσού 100.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν εργασίες που θα επιτρέψουν να λειτουργήσει εκ νέου το Κέντρο Νέων Κορίνθου. Όσοι Κορίνθιοι σύμβουλοι πήραμε το λόγο υποστηρίξαμε την πρόταση με περισσότερες ή λιγότερες επιφυλάξεις (για την ουσία του θέματος θα επανέλθω). Στο πλαίσιο της
συζήτησης που ακολούθησε ο περιφερειακός σύμβουλός Κορινθίας της πλειοψηφίας, κ. Παπαφωτίου, αφού τοποθετήθηκε γενικά για το θέμα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ο χώρος να μην παραχωρείται σε περιθωριακές ομάδες! Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ζήτημα επανήλθε για δύο τρεις φορές υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο χώρος προνομιακά από τέτοιες ομάδες.
Στην εύλογη απαίτηση, που διατυπώθηκε εκ μέρους μου, αλλά και από άλλους συμβούλους, να κατονομάσει τις «περιθωριακές ομάδες» που έχει υπόψη του, ο κ. Παπαφωτίου απέφυγε φυσικά να απαντήσεις και με την ανοχή του προέδρου του Συμβουλίου, που δεν ζήτησε από τον κ. Παπαφωτίου να κατονομάσει ποιους θεωρεί «περιθωριακούς» ή να ανακαλέσει το χαρακτηρισμό του,  τελικά έμεινε αιωρούμενη η κατηγορία ότι το Κέντρο Νέων το χρησιμοποιούσαν περιθωριακές ομάδες! Δηλαδή οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για αν μείνει ανοιχτό το Κέντρο Νέων, να μην ξεπουληθεί  σε πλειστηριασμό ο εξοπλισμός του και να συζητιέται –ευτυχώς- με σοβαρό τρόπο η επαναλειτουργία του χώρου είναι πλέον και υπόλογοι κατά τον κ. Παπαφωτίου σαν «περιθωριακοί»!
Επειδή τέτοιες τοποθετήσεις δεν προοιωνίζουν θετικές εξελίξεις για τους όρους της επαναλειτουργίας του Κέντρου Νέων, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η λειτουργία του χώρου με όρους ισοτιμίας και χωρίς αποκλεισμούς και φυσικά όσοι πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να είναι το θέμα στην επικαιρότητα να έχουν λόγο στην διαμόρφωση των όρων της επαναλειτουργίας του χώρου. Να μην ξεχνάμε ότι η προνομιακή θέση του χώρου, με δεδομένη μάλιστα και την ανακαίνισή του, μπορεί να προκαλέσει και σκέψεις για ενοικίαση του χώρου σε ιδιώτες, προοπτική που βέβαια είναι ανάγκη να αποκλειστεί κατηγορηματικά εκ των προτέρων.
Θοδωρής Βασιλακόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας