Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Έκπληξη Θεοδωράκη: «Τα ρίχνει» στο κομματικό κράτος – Υπερασπίζεται δημοσίους υπαλλήλους και Ραγκούση

Το «ρουσφέτι» και το κομματικό κράτος στο Δημόσιο έδειξε ως βασικούς υπαίτιους της σημερινής οπισθοδρόμησης της χώρας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας, στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ποταμιού» στο Λαύριο, έκανε, χωρίς να τον κατονομάσει, θετική αναφορά στον Γιάννη Ραγκούση («Η διαύγεια και η αξιοκρατία στις προσλήψεις εγκαταλείπονται και αυτές», «ακόμα και στο θέμα της Ιθαγένειας κάναμε πίσω»), τονίζοντας ότι στόχος του κόμματός του είναι «να αντικαταστήσει το παλαιοκομματικό σύστημα του ρουσφετιού με ένα σύστημα αξιοκρατίας», «να μπει το συμφέρον των πολλών πάνω από το συμφέρον της πολιτικής φαμίλιας». Κι αυτό γιατί  «το ρουσφέτι εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο συνεκτικός ιστός – η κόλα – του οπισθοδρομικού, λαϊκίστικου συστήματος» και ότι δεν έχει σημασία «αν δηλώνεις «δεξιός» ή «αριστερός», αν τάζεις κοινωνία «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλιστική», όταν μέσα σου κυριαρχεί ο πολιτικός κοτζαμπάσης και όλους τους βλέπεις σαν ψηφοφόρους -πελάτες ή σαν ψηφοφόρους – εχθρούς».
Κατά τον κ. Θεοδωράκη «η διαύγεια και η αξιοκρατία στις προσλήψεις εγκαταλείπονται και αυτές. Ανακαλύπτουμε...
Περισσότερα aftodioikisi.gr

Χαμός με την αποκάλυψη του HellasForce… Μέχρι και η Ρεπούση ζητά να μην σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες…

Χαμός με την αποκάλυψη του HellasForce… Μέχρι και η Ρεπούση ζητά να μην σταματήσουν να χτυπούν οι καμπάνες…

Πανικός δημιουργήθηκε στους εκκλησιαστικούς αλλά και πολιτικούς κύκλους μετά την αποκάλυψη του HellasForce για επαναφορά της διάταξης που αφορά «περιορισμό, έλεγχο έως και πλήρη κατάργηση της έντασης με την οποία κτυπούν οι καμπάνες των Εκκλησιών». Οι αντιδράσεις ήταν και παραμένουν έντονες και εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που υποστηρίζουν αυτή την επιλογή, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων βουλευτών είναι αρνητικό.
Ακόμα και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, γνωστή για τις αντίθετες ως προς την εκκλησία απόψεις της, ζητά να μην εφαρμοστεί στο μέλλον η διάταξη περί κατάργησης των καμπανών!!!
Για του λόγου το αληθές έγραψε σχετικά στο twitter της: «Για ποιον χτυπά η καμπάνα; Θα χτυπήσει φοβάμαι και για όσους μέχρι τώρα δεν την άκουγαν. Πλήρης απελευθέρωση της εκκλησιαστικής κωδωνοκρουσίας».
Διαβάστε ακόμα: ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ἢ «ΑΥΤΟΙ»; Σχόλιο Καθηγητή Πανεπιστημίου ΗΠΑ 

 HellasForce

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Παπανδρεου, οι μπράβοι και το χτύπημα στην Ορθοδοξία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Παπανδρεου, οι μπράβοι και το χτύπημα στην Ορθοδοξία

Όταν ενοχλήθηκε από τις καμπάνες ο Γιώργος Παπανδρέου!!!
Ο σάλος που ξέσπασε από την αποκάλυψη του Hellasforce για τη χρήση της καμπάνας στις εκκλησίες και τη διάρκεια της τυμπανοκρουσίας –αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, ήταν ένα θέμα που το ξεκίνησε ο ΓΑΠ όταν ενοχλήθηκε ό ίδιος προσωπικά μαζί με πασίγνωστο επιχειρηματία κι ενώ περνούσαν ένα τριήμερο ανάπαυλας και χαλάρωσης στην ορεινή Κορινθία!!!
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει με έναν επιστήθιο φίλο του τον Θόδωρο Νάνο που είχε εξοχική κατοικία στην Ευρωστίνη Κορινθίας και είναι γνωστός και δραστήριος επιχειρηματίας «δεξί χέρι» επί πολλά χρόνια του Σωκράτη Κόκκαλη και ουσιαστικό αφεντικό στην Ιντρακόμ, να περάσει δυο-τρείς ημέρες γαλήνια και οικογενειακά στο ορεινό καταπράσινο χωριό της Κορινθίας.
Για….. κακή τους τύχη εκείνη την Κυριακή γιόρταζε ο πολιούχος του χωριού και η κεντρική εκκλησία είχε σημαιοστολιστεί ενώ οι πιστοί προσέρχονταν από νωρίς στο ναό.
Η βυζαντινή εκκλησία δεν απέχει πολύ από τη βίλλα του μεγαλοεπιχειρηματία κι έτσι οι κωδωνοκρουσίες ενόχλησαν αφόρητα τον ΓΑΠ που μετέφερε την …αγανάκτησή του στον επιχειρηματία. «Θόδωρε, δεν μπορούμε να κλείσουμε μάτι… Ούτε να χαλαρώσουμε με αυτές τις καμπάνες!!….Στείλε τους δικούς σου…».
Πράγματι, (όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου) ο Θεοδ. Νάνος έστειλε κάποιους απ τους φρουρούς του οι οποίοι γνώριζαν τον παπά και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής –αφού επί χρόνια διαμένει στην περιοχή και την επισκέπτεται τακτικά- να τους διαμηνύσουν ότι ενοχλείται ο υπουργός (τότε ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη).
Φαίνεται όμως ότι οι υπουργικές παραινέσεις δεν έκαναν τον παπά να αλλάξει γνώμη, ούτε …ίδρωσε το αυτί κανενός προκειμένου να σταματήσουν τις κωδωνοκρουσίες και τα εκκλησιαστικά έθιμα…
Ο ΓΑΠ αναδιπλώθηκε όταν διαπίστωσε και τις αντιδράσεις του κόσμου αφού το νέο είχε διαδοθεί απ τους ιερείς σε όλο το χωριό και ήταν το αντικείμενο συζήτησης. Ο υπουργός ενοχλήθηκε, ο οικοδεσπότης είχε κάνει ότι μπορούσε ,αλλά στο μυαλό του ΓΑΠ αυτή η όχληση και κυρίως η εκκλησιαστική προσήλωση κάποιων σε ήθη που ο ίδιος θεωρεί σχεδόν ακατανόητα, του έγιναν εμμονή!!…Με έντεχνο τρόπο κατάφερε τα επόμενα χρόνια να περιοριστούν και αυτό αποφασίστηκε επισήμως όταν όρκισε την κυβέρνησή του το 2009. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε περιορισμένα αφού ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να παίζει με το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών ιδίως σε μία κοινωνία που το 97% το αποτελούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!…
Όμως -όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν- όταν κάτι σφηνωθεί στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται εμμονή και επειδή ο ίδιος έχει το χάρισμα να μην ξεχνά –όταν ελθει η κατάλληλη στιγμή εφαρμόζει όσα έχουν παραμείνει στις εκκρεμότητες…
Σήμερα, πολλοί πολιτικοί θέλουν ο νέος υπουργός Παιδείας να πάρει πίσω αυτή την ανιστόρητη και βλακώδη απόφαση γιατί ενοχλούνται όσοι μένουν κοντά σε εκκλησίες…. Θα κάνει το χατίρι του ΓΑΠ ο νέος υπουργός Παιδείας η ο «εφιάλτης» της πυκνόφυλλης Ευρωστίνης θα ακολουθεί τον πρώην Πρωθυπουργό; 

3 Αναγνώστες που σχολίασαν

  1. Pingback: Τιμή και δόξα στον παπά που έστειλε στο αγύριστο τους μπράβους του κολλητού του Παπανδρεου!!! « www.olympia.gr 27 Ιουν, 2014
    […] Διαβάστε εδώ την εξοργιστική αποκαλυψη: Ο Παπανδρεου, οι μπράβοι και το χτύπημα στην Ορθοδοξία […]
  2. NTIA
    στις 27 Ιουνίου 2014
    ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ; Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΤΥΠΟ ΚΑΜΠΑΝΑΣ.
    ΟΡΘΑ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ. ΕΑΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΑΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙ “Η ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ…
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝΗ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ, Η ΙΔΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ !!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΟΣ….
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ……
  3. Δημήτρης
    στις 28 Ιουνίου 2014
    «ιδίως σε μία κοινωνία που το 97% το αποτελούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!»
    Κλείστους τον γκούγλη και ρώτα τους πόσα είναι τα μυστήρια….

    hellasforce.com

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.jpg

ΞΥΠΝΑ ΒΑΣΙΛΗ!! - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.jpg

Το “χρίσμα” στον Γιούνκερ για την Κομισιόν – Σαμαράς: Επιλέξαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο!

samaras111
Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ε.Ε. προτείνουν, κατά πλειοψηφία, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν.
Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι μέσω Twitter.
Η τελική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου έγινε παρά τις έντονες πιέσεις που άσκησε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Αυτό που απομένει είναι να εγκριθεί η επιλογή του Γιούνκερ από την πλειοψηφία του ευρωκοινοβουλίου.
Η Άνγκελα Μέρκελ, εμφανώς ικανοποιημένη σημείωσε αμέσως μετά πως “η επιλογή του Γιούνκερ μάς επιτρέπει να έχουμε έναν πρόεδρο με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία”.
Τα συγχαρητήριά του στον κ. Γιούνκερ έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με Μπαρόζο και Φαν Ρομπάι σημείωσε πως “ο κ. Γιούνκερ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη. Γιατί είναι παθιασμένος Ευρωπαίος που μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές”.
Ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε περήφανος για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του οι ηγέτες της ΕΕ.  “Νιώθω περηφάνια και τιμή, που έλαβα το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν”.

υστερογραφα.

Εύσημα στον Σαμαρά για την Ελληνική Προεδρία

samaras1
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την Ελληνική Προεδρία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Ειδικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φαν Ρομπάι τόνισε στον Πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα έκανε σπουδαία δουλειά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και στη χώρα μας.
Κατά την παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βασικά επιτεύγματα της ελληνικής προεδρίας, με άξονα την εμβάθυνση της ΟΝΕ, ανάπτυξη και απασχόληση, σύνορα και μετανάστευση και θαλάσσιες πολιτικές.
Αναλυτικά το κείμενο της παρέμβασης του Αντώνη Σαμαρά για τον απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας

Εξι δικογραφίες στην Βουλή – Πολίτης μήνυσε τον Πρωθυπουργό!

vouli-wide-676
Έξι δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση πολίτη από τη Χαλκίδα κατά των Αντώνη Σαμαρά, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.
Με το ίδιο θέμα σχετίζεται και η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά τεσσάρων πολιτών.
Εξάλλου, στη Βουλή διαβιβάστηκε αναφορά του επίκουρου εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση, με συνημμένη ποινική προκαταρκτική δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Επίσης, διαβιβάστηκε δικογραφία έπειτα από μηνυτήρια αναφορά πολίτη κατά των υπουργών Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας.
Μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία κατά του τέως υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και μια ακόμη δικογραφία διαβιβάστηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, με την οποία καταγγέλλονται ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

υστερογραφα.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης περιμένει στην ουρά ενός νοσοκομείου - Παράδειγμα προς μίμηση ο Χοσέ Μουχίκα

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης περιμένει στην ουρά ενός νοσοκομείου
Το προσωνύμιο του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.
Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να περιμένει στωικά στον προθάλαμο ενός δημόσιου νοσοκομείου, να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από τους γιατρούς.
Ούτε σωματοφύλακες, ούτε να πάρει τη θέση των υπόλοιπων ασθενών, ούτε με αμφίεση που περιλαμβάνει κοστούμι, γραβάτα και… πόζα.
Με απλό, φτωχικό ντύσιμο και σανδάλια ο Μουχίκα καταβεβλημένος και με σκυμμένο το κεφάλι, περιμένει τη σειρά του, ενώ οι διπλανοί του φαίνεται να τον αντιμετωπίζουν σαν έναν… κανονικό παππού που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
iefimerida.gr

Η Google παρουσίασε το Cardboard, και η εικονική πραγματικότητα έγινε… mainstream

Η Google παρουσίασε το Cardboard, και η εικονική πραγματικότητα έγινε… mainstream

Μία από τις πολλές ανακοινώσεις του χθεσινού I/O συνεδρίου της Google ήταν μια ενδιαφέρουσα πρακτική συσκευή χαμηλού κόστους με την οποία μπορείτε σχεδόν ανέξοδα να βιώσετε την… εικονική πραγματικότητα (VR).
Μπορεί το Facebook να ξόδεψε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας Oculus VR, που κατασκευάζει το γνωστό VR headset με την ονομασία RiFT, αλλά η Google αρκείται σε ένα κομμάτι χαρτόνι και μια Android συσκευή.