Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η "μάχη" του προϋπολογισμού

Κορυφώνεται η μάχη του προϋπολογισμού στη Βουλή αλλά και οι επικρίσεις συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων βουλευτών. H Συζήτηση και ψηφοφορία θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ.

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα



«Ας αφήσουμε το φως των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει την ύπαρξή μας και τα χείλη μας ας ψάλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία"», προτρέπει με το μήνυμα που απευθύνει για τα Χριστούγεννα 2010 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Ιερωνύμου έχει ως εξής:

Μερική έκλειψη ηλίου στις 4 Ιανουαρίου

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου έτους, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και από τη χώρα μας μια μερική έκλειψη Ηλίου. Το φαινόμενο θα συμβεί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, από τις 9:00 το πρωί.

Σταθερή, αλλά κρίσιμη, παραμένει η κατάσταση του Θ. Βέγγου

Eλλάδα: Σταθερή, αλλά πάντοτε κρίσιμη, παραμένει η κατάσταση του καλού μας ανθρώπου, Θ. Βέγγου
Σταθερή αλλά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς κωμικού Θανάση Βέγγου που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού. Ο ασθενής , το περασμένο Σάββατο ,υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση απο το νευροχειρουργό κ. Β. Βάρσο.Εκτοτε παραμένει σε καταστολή και οι θεράποντες ιατροί θεωρούν καθοριστικά τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Πάντως, θετικό παραμένει το στοιχείο ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή , κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους ιατρούς.
Κοντά στον αγαπημένο κινηματογραφικό ηθοποιό βρίσκονται οι οικείοι του, ενω και το νοσοκομείο «βομβαρδίζεται» απο τηλεφωνήματα φίλων και θαυμαστών που ρωτούν για την πορεία της υγείας του.
Ο Θανάσης Βέγγος εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή με μικρή εγκεφαλική αιμορραγία.

e-typos.com

Κρίσιμες ώρες για τον Παύλο Μάτεσι.

Ελλάδα: Σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό", ο συγγραφέας Π. Μάτεσις
Δύσκολες ώρες περνά για τρίτη μέρα ο Παύλος Μάτεσις, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εισήχθη τη Δευτέρα το βράδυ με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη. Το άσχημο περιστατικό συνέβη σε έναν αγαπημένο χώρο του μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα και μεταφραστή: στο «Υπόγειο» του Θεάτρου Τέχνης, για την πρεμιέρα του έργου «Ανώνυμη αγία ή Μια κοινότατη ιστορία», θεατρική διασκευή του διηγήματος «Μια κοινότατη ιστορία», από το «Εικονοστάσιο ανώνυμων αγίων» του Ρίτσου. Λίγο μετά την έναρξη της παράστασης, ανάμεσα σε πρόσωπα του θεατρικού κόσμου, ο Μάτεσις ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία όπου λιποθύμησε. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Απεβίωσε ο "Μίστερ Σούπερ Μάρκετ" Δημήτρης Μαρινόπουλος

Πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών


Απεβίωσε πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών, ο ένας από τους δύο ιδρυτές των επιχειρήσεων της οικογένειας Μαρινόπουλου, ο Δημήτρης Μαρινόπουλος. Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος γεννήθηκε το 1919. Διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), από το 1966 έως το 1970 και από το 1974 έως το 1978.

Αφιέρωμα απόψε στην Αρχαία Σικυώνα από την ΕΡΑ5

Απόψε στις 9.00 το βράδυ συντονιστείτε στις συχνότητες της ΕΡΑ 5, στην Φωνή της Ελλάδας που μεταδίδεται σ' όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στην Αρχαία Σικυώνα και την Ημερίδα της 18/12/2010. Είναι μία εκπομπή με τον δημοσιογράφο κ. Νώε Παρλαβάντζα.

Εορταστική αβεβαιότητα στους εργαζόμενους της "Ολυμπίας Οδού"


Απολύσεων συνέχεια αναμένεται να έχουμε, το επόμενο διάστημα στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο θέλει σιγά-σιγά να «απαλλαγεί» από τους παλιούς εργαζομένους για να τους αντικαταστήσει με καινούργιους, που θα δουλεύουν με τους όρους του νέου πολυνομοσχεδίου.

Ματαιώσεις δρομολογίων στον Προαστιακό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο έχει εξαγγείλει στάση εργασίας την Πέμπτη 23.12.2010 και ώρα 11:00 με 16:00. Ως εκ τούτου, στα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς Κιάτο επέρχονται οι παρακάτω τροποποιήσεις:
1. Μεταξύ Αεροδρομίου-Κιάτου-Αεροδρομίου Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:
-4411, 4413, 4415, 4417, 4419, 4421
-4408, 4410, 4412, 4414, 4416, 4418

2. Μεταξύ Πάτρας-Κιάτου-Πάτρας (λεωφορεία)
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια:
-4310, 300, 4314, 4318, 4320
-301, 4319, 4323, 303

Παρατήρηση: Τα δρομολόγια 4310 και 4323 δεν θα εξασφαλίζουν ανταπόκριση προς και από Κιάτο.

Ορκίζεται το απόγευμα στην Τρίπολη το υπό τον Πέτρο Τατούλη πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η ορκωμοσία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων από την Περιφέρεια.
Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά τη λήξη της τελετής θα παραχωρήσει ομιλία σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για την Περιφέρεια και τα νέα του καθήκοντα που θα αναλάβει επίσημα από την 1η Ιανουαρίου 2011

Μάντρες ,θεμέλια και υπόγεια γκρεμίζονται στο Καμάρι

Εκτός εαυτού ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος με την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών στην περιοχή του Καμαρίου.
Η θάλασσα κατασπαράσσει στο διάβα της ότι βρει, σπέρνοντας τον πανικό και την απελπισία.
Μάντρες,θεμέλια και υπογεια καταρρέουν !  Και σε αυτην την εικόνα της καταστροφής,τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος που έχει την ατυχία να βλέπει όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου του ,μερα με την ημέρα να αφανίζεται;Ανεβαίνει στα κεραμύδια!(έκφραση του ιδίου)
 Έχω την εντύπωση βέβαια πως και στα κεραμύδια να ανέβει ο δήμαρχος και να συνομιλεί με τους κεραμυδόγατους ,εαν δεν ευαισθητοποιηθεί η κυρία Μπιρμπίλη και δεν δώσει την λύση που θα μπορεί ταυτόχρονα να τεθεί  και σε εφαρμογή άμεση,το Ξυλόκαστρο και η Ευρωστίνη θα χαθούν απο το χάρτη!
Κι εδώ δεν μιλάμε για σύνταξη μελετών, κύριοι ,επι του συνόλου!
Μπουχτήσαμε στα λογύδρια και στην βιομηχανία των μελετητικών γραφείων που θησαύρισαν και μας πρόκοψαν!
Εδώ χρειάζεται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες,άμεσα, να παρέμβουν στις ίδιες τους περιουσίες..Ο νόμος δεν το επιτρέπει αυτό και συντελούνται αυτην την εποχή σκηνές απίστευτες..
Μόλις θέσει ένα πάσσαλο ο πολίτης που προσπαθεί να σώσει το υπόγειό του απο τα νερά της θάλασσας ,έρχεται το λιμενικό και η αστυνομία,να εφαρμόσουν το νόμο!
Κλέφτες μπορεί να μην πιάνουμε στα πράσσα ,αλλά με τον πάσσαλο στο διαβρωμένο οίκημα υπάρχει μια ευαισθησία!
Όταν το σπίτι λοιπόν καταρρεύσει,σπίτια νόμιμα με 40 και 50 χρόνια ζωής, για ποιον νόμο θα μιλάμε σε αυτην την χώρα του παραλογισμού;
Όταν οι δρόμοι πλέον καταστούν επικίνδυνοι,το ηρώο του Καμαρίου γκρεμιστεί,οι πλατείες αφανιστούν,τότε όλο αυτό το οικονομικό κόστος της αποκατάστασης ποιος θα το αναλάβει;

Πώς το είπε ο δήμαρχος;
"Κολοκύθια με την ρίγανη!"Εδώ ταίριαξε γάντι!

Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά  στο  soukarat.blogspot.com

Ορκίζεται την Κυριακή η υπό τον Σπύρο Σταματόπουλο Νεα Δημοτική Σικυωνίων , στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος του Κιάτου

"Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας που θα γίνει την 26η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η και ώρα 12.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κιάτο.
Κιάτο 20 - 12 - 2010
Ο ΠΡΟΣΚΑΛΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ"

Προσωρινός πρόεδρος ο Γ. Βεκρής στον Παναθηναικό


Ο Τζόνι Βεκρής επιβεβαίωσε πως θα είναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά μέχρι τη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αδιέξοδο, μεταγραφές μπορεί να γίνουν. Τι είπε για Αντωνίου.

Η ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Κορινθίας Πάνου Μπεγλίτη στην Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011



Στην ομιλία του ο κ. Μπεγλίτης μεταξύ άλλων τόνισε:
“Γνωρίζουμε, ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα χώρο με υψηλό βαθμό δυσπιστίας, καλώς ή κακώς, επειδή για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρξαν διαφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες διασφαλίζονται σήμερα. Αυτό πιστώνεται στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μια μείζονα δημοκρατική τομή.. σε ένα θέμα που μας αφορά όλους και συγκρατεί το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών.

Η ομιλία του Βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελου Μανωλάκη στην Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2011



Στην ομιλία του ο κ. Μανωλάκης ανάφερε τα εξής:
"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα το πιο σημαντικό για τη χώρα νομοσχέδιο, όχι μόνο της χρονιάς, όχι μόνο της τετραετίας, αλλά της Μεταπολίτευσης. Μιλάμε για έναν Προϋπολογισμό εν μέσω εθνικής κρίσης, και μάλιστα μετά από δανειακή σύμβαση των 110 δισ. που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας μας, με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον του λαού μας..

Μεθυσμένος οδηγός μετέτρεψε το Κιάτο σε «Φαρ Ουέστ»

Σκηνές που θύμισαν Φαρ Ουέστ εξελίχθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο του Κιάτου. Χθες γύρω στις 8 το βράδυ στο κέντρο της πόλης , στο ύψος της Αγροτικής Τράπεζας Κιάτου επί της Π Ε Ο Κορίνθου -Πατρών για περίπου 45 λεπτά έπεσε το «ξύλο της αρκούδας» ενω το συγκοινωνιακό κομφούζιο ήταν απερίγραπτο. Αιτία ήταν ένας μεθυσμένος αλλοδαπός οδηγός που στη μέση του δρόμου έκανε επικίνδυνα ζιγκ-ζαγκ. Αποτέλεσμα ήταν ο σχηματισμός ουράς εκατοντάδων μέτρων πίσω του με αγανακτισμένους οδηγούς.
Πίσω ακριβώς από τον μεθυσμένο αλλοδαπό πήγαινε νταλίκα της οποίας ο οδηγός του έπαιζε τα φώτα ,κορνάροντας για να τον συμμορφώσει. Αντίθετα ο προπορευόμενος οδηγός άφησε το αυτοκίνητο στην μέση του δρόμου και άρχισε να παίζει μπουνιές με τον οδηγό του φορτηγού.
Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και άλλοι οδηγοί ώσπου έφτασαν αστυνομικοίαπό το Αστυνομικό τμήμα Κιάτου με 4 περιπολικά και συνέλαβαν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων και επανέφεραν την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό που παρέμεινε κλειστή!

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Αιγιάλειας .

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου η ορκωμοσία της πρώτης δημοτικής αρχής Αιγιάλειας και του πρώτου της Δημάρχου , Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον απερχόμενο Δήμαρχο Αιγίου Απόστολο Καραφωτιά στην αρχή του έτους.
Η τελετή ορκωμοσίας έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιου, ο οποίος ευχήθηκε « ενεργητικότητα μεγάλη και αποτελεσματικότητα στο έργο σας, για το καλό όλων μας, καλή δύναμη και καλή δουλειά» στη νέα Δημαρχιακή Αρχή του διευρυμένου Δήμου.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κατά την ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξης: