Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Φως στο μυστήριο της ακουστικής της Επιδαύρου – Εξαίρετος ήχος μόνο της Ελληνικής γλώσσας Το διαβάσαμε από το: Φως στο μυστήριο της ακουστικής της Επιδαύρου – Εξαίρετος ήχος μόνο της Ελληνικής γλώσσας

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/06/ellkosmtheatro.jpg

Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων.

Ήδη από τον 1ο π.Χ αιώνα, ο Ρωμαίος αρχιτέκτονας Βιτρούβιος θαύμαζε το πώς οι αρχαίοι Ελληνες είχαν διαρυθμίσει τα καθίσματα της Επιδαύρου «σύμφωνα με την επιστήμη της αρμονίας» για να ακούγονται καθαρότερα οι φωνές των ηθοποιών. Ακόμα και ο παραμικρότερος ψίθυρος στη σκηνή του θεάτρου ακούγεται πεντακάθαρα στις τελευταίες θέσεις σε απόσταση 60 μέτρων.

Προκλητική η Τουρκία για την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία

Προκλητική η Τουρκία για την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία ΣοφίαΕπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, κατέθεσε η Ντ. Μπακογιάννη. Είχε προηγηθεί η έκφραση διαμαρτυρίας του προέδρου Κ. Μητσοτάκη προς τον Τούρκο πρέσβη και το ηχηρό μήνυμα της κυβέρνησης προς την Τουρκία. Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ, σε υψηλούς τόνους και με προκλητικό ύφος, υποστηρίζοντας...

eklogika.gr

Σε πολιτικό Μεσαίωνα οδηγεί την Τουρκία ο Ερντογάν

Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, "ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, σύμβολο της Χριστιανοσύνης", έθεσε στην Ολομέλεια ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση σχετικά με την απόφαση Τουρκικής Βουλής να άρει τη βουλευτική ασυλία 138 βουλευτών.
Ο Ευρωβουλευτής στην τοποθέτησή του αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, σημείωσε πως δεν μπορούμε "να παραμένουμε απλοί παρατηρητές στη δίωξη βουλευτών" ή μπροστά σε " σε σφαγές πολιτών και καταστροφές ολόκληρων πόλεων όπως η Nusaybin" ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν σε μία υποψήφια προς ένταξη χώρα.
Ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε τέλος τη χρήση της Αγίας Σοφίας, ενός Συμβόλου της Χριστιανοσύνης "για φτηνή προπαγάνδα" τονίζοντας πως "Όλα αυτά είναι εχθρικά προς στις ευρωπαϊκές αξίες, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και της Δημοκρατίας".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη:

Επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από σήμερα 8-6-2016




logo newsletter


 

eopyy_EPISXESI_ERGASIAS_8_IOYNIOUY.jpegΕπίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από σήμερα 8-6-2016


Σε επίσχεση εργασίας προχωράνε τελικά από την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.
Διαβάστε περισσότερα

Νομοσχέδια και παρεμβάσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση για το Δημόσιο

Σε σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα, θα προχωρήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αναλάβει να καταρτίσει συγκεκριμένα νομοσχέδια που αναμένεται να έρθουν για ψήφιση στη Βουλή τμηματικά από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί νόμος για τις αποσπάσεις και τις μεταθέσεις στο Δημόσιο.

Τα πάντα για τις ...μειώσεις στις συντάξεις

Με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες εξειδικεύεται η διαδικασία με την οποία θα γίνει ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων με  ...
airetos.gr

Δημόσιο: Ξεκινάει επανέλεγχος των “πλαστών πτυχίων” – Και κόντρα Βερναρδάκη – Θεοδωράκη

Επανέλεγχο των παράτυπων απολυτηρίων που πήραν σπουδαστές από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Άρτα, οι οποίοι στη συνεχεια τα χρησιμοποίησαν για την εισοδό τους στο Δημόσιο, έχει ξεκινήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση με τα 2.500 “πλαστά πτυχία” από ιδιωτικά ΤΕΕ που λειτουργούσαν παράτυπα, η οποία σήκωσε πολύ «σκόνη» πριν από μερικές ημέρες. Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από δήλωση του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρου Θεοδωράκη, στο Star, σύμφωνα με την οποία «Βρεθήκανε δυόμιση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία. Συμφωνούμε; Και λέει η κυβέρνηση: Τους αθωώνω. Εμείς λέμε: Τους διώχνω.

Διακεκριμένοι Έλληνες και Ιταλοί Αρχιτέκτονες στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης




Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 επισκέφτηκε το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων και Ιταλών Αρχιτεκτόνων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Pescara της Ιταλίας.
Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν ο Αρχιτέκτονας και πρώην Δήμαρχος Σολυγείας κ. Γιάννης Γκεζερλής, οι καθηγητές Αρχιτεκτονικής Σχολής PESCARA Ιταλίας κ. Luccio Zarrara, κ. Massimo Angrilli, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Βαρότσος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Χαρτσιάς.

Προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό νόμο - Έντονη αντίδραση για τον αποκλεισμό του ΤΕΕ από τη συζήτηση στη Βουλή

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ανακοινώνει ότι μία από τις καινοτομίες του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που παρουσίασε η Κυβέρνηση και συζητά η Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ο αποκλεισμός του ΤΕΕ από τη συζήτηση αυτή. Παρά τη θεωρητικά ευρεία ακρόαση φορέων, οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής δεν προσκάλεσαν το ΤΕΕ να εκφράσει τις απόψεις και το σχολιασμό του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αποτελεί σίγουρα καινοτομία η Κυβέρνηση και η Βουλή να «ομνύουν» στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας για τα επόμενα χρόνια αλλά να ξεχνούν αυτούς που θα κληθούν να τον υπηρετήσουν στην πράξη, δηλαδή τους μηχανικούς της χώρας. Επίσης αποτελεί καινοτομία η «παράλειψη» της ακρόασης, με τον ορθό θεσμικά τρόπο, του επίσημου και θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της Κυβέρνησης και της Πολιτείας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ





Αγροτικά εισοδήματα έτους  2015



ΜΑΙΟΣ 2016

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με αλλαγές καλούνται και φέτος χιλιάδες αγρότες να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015. Για τους περισσότερους  η διευθέτηση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία λόγω της γραφειοκρατίας, της πολυνομίας και του διαρκώς μεταβαλλόμενου φορολογικού πλαισίου είναι μια  διαδικασία χρονοβόρα και πολύπλοκη.
Ο παρακάτω φορολογικός οδηγός αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, επεξηγηματικές σημειώσεις, οδηγίες και διευκρινίσεις για τις αλλαγές στον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εντύπου Ε1 και των λοιπών εντύπων Ε2, Ε3  και δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή, προσθέτοντας ένα επιπλέον εργαλείο στους αγρότες, ορθής συμπλήρωσης, καλύτερης κατανόησης και ενημέρωσης των τεραστίων αλλαγών που έχουν επέλθει στη φορολογία και στα έντυπα της δήλωσης με απλά και κατανοητά παραδείγματα.
Τα περιεχόμενα  του φορολογικού οδηγού αποτελούν γενικές κατευθύνσεις και οδηγίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις έως σήμερα εγκύκλιους και διευκρινίσεις  που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και το Υπουργείο Οικονομικών για τη υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015. Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ο συγκεκριμένος οδηγός δεν αποτελεί ούτε απαρέγκλιτο κανόνα ούτε είναι δεσμευτικός. Αποσκοπεί απλώς στην παροχή πρακτικής και ενημερωτικής καθοδήγησης.
Χρήσιμο λοιπόν θα ήταν οι φορολογούμενοι να συμβουλεύονται επαρκώς τους λογιστές τους, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι αφού έχουν την πλήρη  οικονομική τους ‘’εικόνα’’ .

 Περισσότερα ΕΔΩ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/IMG_2580a_0.jpg?itok=76EUn00P

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός, μαζί με τον επικεφαλής της Ομάδας Υγείας της Ν.Ε., Ηλία Κοφινά, το μέλος, Θέμη Σουλαντίκα, καθώς και τη δημοτική σύμβουλο, Κούλα Μαυραγάνη, επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Κιάτου στο πλαίσιο της καταγραφής των αναγκών και υποστήριξης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού.
Στη σύναντηση εργασίας, η οποία έρχεται σε συνέχεια ευρείας σύσκεψης με τους φορείς Υγείας της Κορινθίας και σειράς παρεμβάσεων στο Υπουργείο Υγείας, συμμετείχαν ο Διευθυντής καθώς και γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Κιάτου.
Οι συμμετέχοντες, αφού διαπίστωσαν τα ικανοποιητικά επίπεδα παροχής υπηρεσιών, υποδομών και στελέχωσης, έθεσαν τα καθημερινά προβλήματα του Κέντρου Υγείας κυρίως λόγω ελλείψεων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, προσωπικού ασφάλειας και καθαριότητας και κάποιων υποδομών στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου.
Οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  ενημέρωσαν για το Νομοσχέδιο που προετοιμάζεται από  το Υπουργείο  Υγείας, την προοπτική συστέγασης του ΠΕΔΥ Κιάτου στο χώρο του Κέντρου Υγείας και τη μεταφορά του προσωπικού και εξοπλισμού του εκεί.
Τελος,  συμφωνήθηκε να σταλούν προτάσεις του Κέντρου Υγείας σχετικά με την ανάγκη συντονισμού της λειτουργίας  των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Δήμου Σικυωνίων ( Γκούρα, Καλλιάνοι, Κιάτο).

Κόρινθος, 08.06.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Η συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Κορινθίων.



 http://www.drt915.gr/wp-content/uploads/2016/03/nea-dimokratia.jpg
 ΝΟ.Δ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Κόρινθος: 07-06-2016
 Δημοτική Τοπική Οργάνωση
        Δήμου Κορινθίων

Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 24
Τ.Κ.: 20 131, Κόρινθος
Τηλ.: 27410 25536
E-mail: dimto.nd.korinthou@gmail.com
                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 συνεδρίασε το συμβούλιο της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας του Δήμου Κορινθίων. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αγιασμό επί τη συγκροτήσει του νέου συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης παρουσία του Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα, του τέως Βουλευτή και Υπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, των Πολιτευτών κ. Γρηγόρη Καρπούζη, κας Παναγιώτας Μπάγκα και κ. Γεωργίου Πετρίτση. Απόντες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν ο τέως Βουλευτής κ. Κώστας Κόλλιας και ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Κ. Χρήστος Κορδώσης. Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στα μέλη της Τοπικής Επιτροπής με τον Βουλευτή και τους Πολιτευτές που στόχο είχε την καλύτερη οργάνωση και προώθηση των δράσεων αλλά και της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Ν.Δ. μέσω της Τοπικής Οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους, θα ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα δράσεων της Τοπικής Οργάνωσης. Στόχος μας είναι ο κορινθιακός λαός και τα μέλη της Ν.Δ. να ενημερωθούν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Οργάνωσης και την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που θα λάβει την εμπιστοσύνη του λαού και θα διώξει την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΑΖΑ-ΑΝΕΛ. 
                                                      
                                                         Ο Πρόεδρος

                                                                         Γιάννης Χ. Τσάκωνας