Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή των ΚΤΕΛ - Ξήλωσε στέγες

 Pirgos-anemostrovilos6 

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή του Πύργου το βράδυ της Κυριακής (20/11).

Ειδικότερα, εκτεταμένες είναι οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από το Κατσικάρι προς τις Εργατικές Κατοικίες Κατακόλου και τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με το ilialive

Μουντιάλ 2022-Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα: Σεβαστείτε τους δημοσιογράφους

 Μουντιάλ 2022Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα: Σεβαστείτε τους δημοσιογράφους  

Oι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) και ενώσεις αθλητικογράφων υπέγραψαν ένα κείμενο που «καλεί τις αρχές του Κατάρ να σεβαστούν τους δημοσιογράφους» οι οποίοι καλύπτουν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό καλούν τις αρχές του Κατάρ «να αποφύγουν να μπλοκάρουν» ή «να αναστείλουν τους περιορισμούς λήψης εικόνων ορισμένων τόπων» και ζητούν από τη Fifa «να εξασφαλίσει πως οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα τηρηθούν». Το κείμενο αυτό έχει επίσης την έγκριση της Ένωσης των αθλητικογράφων στη Γαλλία (UJSF) και της αντίστοιχης σουηδικής ένωσης, Svenska Sportjournalistförbundet.

Φλώρος: Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα και νέα Σαλαμίνα

Φλώρος: Όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει» θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα και νέα Σαλαμίνα 

Την ετοιμότητα της στρατιωτικής δύναμης της Ελλάδας ανέδειξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ημερήσια διαταγή του, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός, το πείσμα, η αταλάντευτη θέληση αλλά κυρίως η ισχύς των Όπλων σας και η φωτιά της Ψυχής σας αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή, ελεύθερη και ανεξάρτητη, όποιος κι αν μας απειλήσει, όποιος κι αν αποφασίσει να έρθει, όποια ώρα κι αν επιλέξει να το κάνει», τόνισε ο κ. Φλώρος.

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ μεταξύ Ζακύνθου και Ηλείας

  

 

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (20/11/22) στις 11:43 με επίκεντρο στο θαλάσιο χώρο 15 χλμ ανατολικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 21,6 χιλιόμετρα.

Με συγκίνηση υποδέχτηκε η Μεγαλόπολη το νέο της Ποιμενάρχη

  

Με αυθορμητισμό και έντονη συγκίνηση, υποδέχθηκε το νέο της Μητροπολίτη κ. κ. Νικηφόρο, η πόλη της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Μετά την τελετή ενθρόνησής του, στην έδρα της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Δημητσάνα, ακολούθησε η τελετή υποδοχής και ενθρόνισης του νέου Ποιμενάρχη, στο δήμο Μεγαλόπολης.

” Θα συμπορευτούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου αυτού.

Η «υπόκλιση» της Ρουσλάνα στο Πολυτεχνείο

  

Η νικήτρια της Eurovision του 2004 ήρθε στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή της σε φιλανθρωπική συναυλία .

Μια από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών ήταν η φετινή για το Πολυτεχνείο και μάλιστα χωρίς μετά το τέλος της να ζήσει η Αθήνα (σ.σ. την… τιμητική τους είχαν η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα ) τα συνήθη έκτροπα των γνωστών αγνώστων.

ΕΛΛΑΔΑ: Εσωτερική επιλογή ή επιλογή από το κοινό για τη Eurovision 2023;

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/Eurovision-Song-Contest-2023-Greece-ERT-1.jpg

Βρισκόμαστε 40 ημέρες από τότε που έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2023. Όπως έχει ειπωθεί κατά κόρον, το ενδιαφέρον για την Ελληνική εκπροσώπηση είναι ιδιαίτερα μεγάλο κάτι που φάνηκε και στον αριθμό των τραγουδιών που κατατέθηκαν… 106 συμμετοχές, λοιπόν, διεκδικούν το εισιτήριο για το Λίβερπουλ!

Το πρήξιμο, διόγκωση, λεμφαδένα είναι επικίνδυνο; Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε;

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Περίπου 500-600 λεμφαδένες υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Οι λεμφαδένες είναι μικροί σχηματισμοί μεγέθους ολίγων χιλιοστών, οι οποίοι φιλτράρουν υγρά, που κυκλοφορούν στο σώμα κι έτσι αποτελούν σταθμοί συλλογής ξένων σωμάτων, όπως βακτηρίων ιών ή καρκινικών κυττάρων.

Στη συνέχεια λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται επί των συλλεχθέντων ξένων σωμάτων εντός των λεμφαδένων και τα εξολοθρεύουν. Οι φυσιολογικοί λεμφαδένες (λεμφογάγγλια), το σχήμα των οποίων μοιάζει με αυτό των νεφρών, είναι ευκίνητοι και ελαστικοί και λειτουργούν ως «ισθμός» μέσω του οποίου συγκρατούνται υπολείμματα κατεστραμμένων κυττάρων, νεοπλασματικά κύτταρα αλλά και ξένα σωματίδια, μικρόβια κ.λπ.

Τα μέρη του σώματός μας όπου συνήθως εντοπίζονται διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ο λαιμός, οι μασχάλες και οι βουβωνικές χώρες. Εσωτερικές λεμφαδενικές διογκώσεις μπορούν όμως να παρουσιαστούν και στους πνεύμονες, στην κοιλιά καθώς και σε άλλα, σπανιότερα μέρη. .................

read more

H Ruslana στην Αθήνα – Δείτε στιγμές από την χθεσινή συναυλία!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/Ruslana_Athens_2022b.jpg

Η Ruslana, πολύ ενεργή στην πολιτική σκηνή της χώρας της, της Ουκρανίας, βρέθηκε στην Αθήνα με σκοπό να δώσει μία φιλανθρωπική συναυλία.

Η νικήτρια της Eurovision του 2004, μαζί με άλλους Έλληνες καλλιτέχνες και σχεδιαστές μόδας εμφανίστηκε χθες Παρασκευή 18 Νοεμβρίου σε εκδήλωση με τίτλο «Beauty Saves the World», στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης παιδιών που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και βρίσκονται στην Ελλάδα. Κεντρικοί παρουσιαστές στο φιλανθρωπικό music & fashion show ήταν ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας και η Ιωάννα Σουλιώτη. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: ogaegreece.com


Κατάρ – Ισημερινός 0-2: Ο Βαλένσια… προσγείωσε τους διοργανωτές

Κατάρ – Ισημερινός 0-2: Ο Βαλένσια… προσγείωσε τους διοργανωτές

Η ιστορική πρώτη εμφάνιση της εθνικής ομάδας του Κατάρ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έμελλε τελικά να συνοδευτεί και με νίκη. Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης ο Ισημερινός κέρδισε 2-0 τους διοργανωτές στο γήπεδο «Αλ Μπαΐτ» για τον 1ο όμιλο, με τον Ένερ Βαλένσια να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να σημειώνει και τα δύο τέρματα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Ο Ισημερινός εξ αρχής δεν…

Α΄ Κορινθίας: Χωρίς εκπλήξεις η 7η αγωνιστική - Αμεταβλήτη η βαθμολογία - Απόλυτος πρωτοπόρος (7Χ7) ο ΑΟ Λουτράκι.

 

 https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2021/11/752528f7e473d94587257358fa6aedac_XL.jpg

 Χωρίς εκπλήξεις  συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. 

Ο απόλυτος πρωτοπόρος ΑΟ Λουτράκι επέστρεψε και πάλι στη φυσική του έδρα το "ΘΩΔΕΙΟΝ ΣΤΑΔΙΟΝ" όπου επικράτησε με 2 - 0 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου , σημειώνοντας το '7Χ7", ενώ στο ΔΑΚ Κορίνθου ο ΠΑΣ Κόρινθος "σκόρπισε" με 4 - 1 την  Θύελλα Κάτω Διμηνιού. 

Στο Κιάτο , ο Πέλοπας επικράτησε με 3 - 0 επί της Θύελλας Πετρίου, την ίδια στιγμή στο Λέχαιο και στην κοινή τους έδρα, ο Ηρακλής Λεχαίου ( ως γηπεδούχος) έχασε με 0 - 1 από τον Κύψελο Κορίνθου ( ως φιλοξενούμενος). 

Στον Άσσο ο  τοπικός Ολυμπιακός γνώρισε την  ήττα με 2 - 3 από  τον Πανσολυγειακό, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" έμειναν στο 1 - 1 με τον Τενεάτη Αθικίων.

Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος έχασε με 0 - 3 από την Ελλάδα Βέλου, ενώ τέλος ο Ισθμιακός πέρασε με νίκη με 3 - 1 από το Ξυλόκαστρο  επί του ουραγού και χωρίς βαθμό ακόμα, Πανκαμαριακού

7η Αγωνιστική

 

 

Ολυμπιακός Άσσου

-

Πανσολυγειακός 2 - 3

 

 

Πέλοπας Κιάτου

-

Θύελλα Πετρίου 3 - 0

 

 

ΠΑΣ Κόρινθος

-

Θύελλα Κ. Διμηνιού 4 - 1

 

 

Ηρακλής Λεχαίου

-

ΠΑΣ Κύψελος 0 - 1

 

 

Ατρόμητος Χιλιομοδίου

-

Ελλάς Βέλου 0 - 3

 

 

Αγ. Θεόδωροι

-

Τενεάτης Αθικίων 1 - 1

 

 

ΑΟ Λουτράκι

-

Ηρακλής Ξυλοκάστρου 2 - 0

 

 

Πανκαμαριακός

-

Ισθμιακός 1 - 3

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

( Σε 7 αγώνες)

1

ΑΟ Λουτράκι

22- 7

21

 

2

ΠΑΣ Κόρινθος

20 -3

19

 

3

Πέλοπας Κιάτου

18 -3

18

 

4

ΠΑΣ Κύψελος

9 - 5

14

 

5

Ελλάς Βέλου

14-10

12

 

6

Τενεάτης Αθικίων

9 - 6

11

 

7

Ολυμπιακός Άσσου

12 -13

11

 

8

Θύελλα Πετρίου

11 -10

10

 

9

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

6 - 11

10

 

10

Ισθμιακός

14- 16

9

 

11

Πανσολυγειακός

8 - 19

9

 

12

Αγ. Θεόδωροι

12 -12

8

 

13

Ατρόμητος Χιλιομοδίου

9 - 15

5

 

14

Ηρακλής Λεχαίου

7 - 14

3

 

15

Θύελλα Κ. Διμηνιού

7 - 20

1

 

16

Πανκαμαριακός

5 - 20

0