Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΕΛΛΑΔΑ: Εσωτερική επιλογή ή επιλογή από το κοινό για τη Eurovision 2023;

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/Eurovision-Song-Contest-2023-Greece-ERT-1.jpg

Βρισκόμαστε 40 ημέρες από τότε που έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2023. Όπως έχει ειπωθεί κατά κόρον, το ενδιαφέρον για την Ελληνική εκπροσώπηση είναι ιδιαίτερα μεγάλο κάτι που φάνηκε και στον αριθμό των τραγουδιών που κατατέθηκαν… 106 συμμετοχές, λοιπόν, διεκδικούν το εισιτήριο για το Λίβερπουλ!

Οι καλλιτέχνες που είναι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη προσεχή Eurovision καλύπτουν μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών και είναι κυρίως νεότερης γενιάς. Αυτό που είχε τονισθεί εξαρχής ήταν ότι το έργο της Επιτροπής Επιλογής της ΕΡΤ είναι εξαιρετικά δύσκολο… και πως να μην είναι αφού αν δει κανείς τα ονόματα που συμμετέχουν, βρίσκουμε πολλούς ταλαντούχους – γνωστούς και μη – καλλιτέχνες.

Όλο αυτό το διάστημα πολλά έχουν ακουστεί για το πως προχωράει η διαδικασία, πότε θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις, πότε θα επιλεγεί ο εκπρόσωπός μας και τελευταία προστέθηκε και το πως θα επιλεγεί! Αυτό που είχε δημιουργηθεί ως πρώτη εντύπωση από τον τρόπο υποβολής των προτάσεων και τη συγκρότηση της επιτροπής επιλογής της ΕΡΤ ήταν ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι πιθανότατα η περσινή διαδικασία της εσωτερικής επιλογής. Με επιλογή, δηλαδή των επικρατέστερων συμμετοχών και μετά από τις σχετικές συζητήσεις με τους καλλιτέχνες για τον ολοκληρωμένο τρόπο που θα παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους και γενικά για τις ιδέες και την προσωπικότητά τους, να επιλεγεί ο εκπρόσωπός μας. Βέβαια όλα θα ήταν σε συνάρτηση με το τι προτάσεις θα είχαν στα χέρια τους οι ιθύνοντες της ΕΡΤ.

Διαβάστε αναλυτικά για το τι συζητείται και το τι συμβαίνει στη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision 2023: ogaegreece.com