Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσωπο της χρονιάς 2010

Η έκδοση του περιοδικού Time έδωσε τον τίτλο του άνδρα της χρονιάς στον Mark Zuckerberg, σε αντίθεση με το έθιμο, στο οποίο νίκησε στην ψηφοφορία ο Julian Assandzh.

Ρίξτε μια ματιά στους υποψήφιους :

# Julian Assange
# Glenn Beck
# David Cameron
# The Chilean Miners Ο Χιλιανός ανθρακωρύχος
# Arne Duncan
# Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
# Jonathan Franzen

Μετατροπή σε ΠΑΕ και μεταγραφές, οι στόχοι της Κορίνθου



Η σχετική ανακοίνωση του ΤΑΠ Κόρινθος, αναφέρει:

1) Έγινε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Σωτήρη Μαυρονάσιου που μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και έδωσε μεγάλη έμφαση στις αποφάσεις για την υπόλοιπη χρονιά.
ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:i. Μετατροπή του ΤΑΠ σε ΠΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 200.000€ που θα οριστικοποιηθεί στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 22/12/2010
ii. Ενίσχυση της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου
iii. Έκκληση στον κόσμο να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στην Β΄ Εθνική
iv. Ενεργοποίηση της ερασιτεχνικής ομάδας με την δημιουργία ακαδημιών και ερασιτεχνικής ομάδας που θα συμμετέχει στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.
v. Αξιοποίηση του γηπέδου Συνοικισμού βελτιώνοντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας.

2) Οι ποδοσφαιριστές Γιαννούλης Δ. και Σεντεμέντες Ι. που είχαν δοθεί δανεικοί από τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, έλυσαν τα συμβόλαια τους και επέστρεψαν στον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

3) Και για αυτή την χρονιά επίσημος υποστηρικτής της ομάδας θα είναι τo SPORT CAMP κέντρο άθλησης και αναψυχής στο Λουτράκι. Η συνεργασία με το εν λόγω αθλητικό κέντρο θα επεκταθεί περαιτέρω και σε επίπεδο ακαδημιών, διοργάνωση αγώνων και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων. Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ευχαριστεί το αθλητικό κέντρο SPORT CAMP και ιδιαίτερα τον κ. Σ. Καραβούλη.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 2010 του Δήμου Ξυλοκάστρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2010

Σάββατο 18/12/2010, ώρα 19.00, Θέατρο Άγγελος Σικελιανός
“Ένα παράθυρο στην Ελπίδα” Η παιδική χορωδία της μουσικής σχολής “Θεόρβη” & η μικτή πολυφωνική χορωδία “Φιλαρμονία”, παρουσιάζουν ύμνους & τραγουδούν κάλαντα από όλο τον κόσμο.

Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών σε ΑΕΙ ΤΕΙ του 2010 από τον Δήμο Ευρωστίνης

Η βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, έτους 2010,με καταγωγή από τον Δήμο Ευρωστίνης θα γίνει την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου.

Nέα ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα στο Δ. Σ. Ξυλοκάστρου

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19,00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, θα πραγματοποιηθεί (ειδική) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το εξής:
-Έκθεση πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2009.

κ. «Καλλικράτη» κάνε λίγο κράτει… μην είσαι τόσο φαταούλας!

Αυτές τι ημέρες που οι πόλεις και τα χωριά της Κορινθίας και όχι μόνο, δέχονται ληστρικές επιδρομές εγκληματικών στοιχείων, αποφασίστηκε από τους κυβερνώντες με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ , η κατάργηση σε όλη την χώρα 296 αστυνομικών σταθμών.

Ο Χορός του Ζαλόγγου 18 Δεκεμβρίου 1803


Στις 12 Δεκεμβρίου του 1803, ύστερα από πολυετείς και αιματηρές μάχες, το ηρωικό Σούλι έπεσε στα χέρια του Αλή πασά. Όσοι δεν άντεξαν, εξαντλημένοι από την πείνα και τις κακουχίες, παραδόθηκαν με τον όρο να αποσυρθούν με τα όπλα τους ελεύθεροι εκεί όπου θα επιθυμούσαν. Την ίδια ημέρα, ο καλόγερος Σαμουήλ, αρνούμενος να εγκαταλείψει τον τόπο, του έβαλε φωτιά και ανατίναξε την αποθήκη τροφίμων και πολεμοφοδίων στο Κούγκι. Ο πασάς θεωρώντας από το γεγονός αυτό αποδεσμευμένο τον εαυτό του από τους όρους της συνθήκης, διέταξε να κυκλωθούν τα μέρη απ’ όπου θα περνούσαν οι οικογένειες των Σουλιωτών.
Η πρώτη ομάδα που κατευθυνόταν προς την Πάργα υπό τις οδηγίες του Φώτη Τζαβέλα και του Δήμου Δράκου, κάπου 2.000 άτομα, κατάφερε πολεμώντας σκληρά να φθάσει στον προορισμό της. Όμως, οι εκατό και πλέον οικογένειες που είχαν καταφύγει στο Ζάλογγο αντιμετώπισαν και πάλι τη μανία των Αλβανών. Ένα σώμα 160 ανδρών από τον Κίτσο Μπότσαρη πέτυχε να διασπάσει τις γραμμές των πολιορκητών, οι υπόλοιποι όμως βρήκαν τον θάνατο ή αιχμαλωτίστηκαν.
Στις 18 Δεκεμβρίου του 1866, 57 γυναίκες με τα παιδιά τους προτίμησαν να γκρεμιστούν στο βάραθρο από το υψηλότερο μέρος του Ζαλόγγου παρά να χάσουν την ελευθερία τους. Ο Χορός του Ζαλόγγου, παραμονές Χριστουγέννων του 1803, αποτελεί αιώνιο σύμβολο για τη γυναίκα που προτίμησε τον θάνατο από την ατίμωση και τη δυστυχία, δίνοντας νέα ώθηση στους αγώνες των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Οι εικόνες των γυναικών με τα βρέφη στην αγκαλιά και οι ηρωικές στιγμές τους έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις μνήμες κάθε Έλληνα κι έχουν εμπνεύσει τη δημοτική μας ποίηση:
 «Στη στεριά δε ζει το ψάρι / ούτ’ ανθός στην αμμουδιά / κ’ οι Σουλιώτισσες δε ζούνε / μέσ’ τη μαύρη τη σκλαβιά».
Προς τιμήν τους, στο σημείο όπου έπεσαν, ανεγέρθηκε μνημείο ύστερα από Πανελλήνιο έρανο.

patrioticfeeling.spaces.live.com

"Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να τολμά να μας κοροϊδεύει;"

Διαμαρτυρία της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Η Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει ως εξής:
"Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συμπατριώτες.
67 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αποφράδα ημέρα της 13-12-1943. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είχαν γεννηθεί ακόμα, μα και όσοι γεννηθήκαμε έχουμε γεράσει και περιμένουμε ακόμα δικαίωση από ποιούς άλλους;
Από τους συμπατριώτες μας. Από την Ελλάδα μας. Οι νεκροί μας δεν γυρίζουν πίσω.Όσα και να λέγονται από την επίσημη τωρινή Γερμανία, το ξέρουμε όλοι, ότι είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Ροκανίζουν το χρόνο την ανοχή όλων υμών.
Γιατί τους το επιτρέπετε;
".

Κωστής Χατζηδάκης στο newsbomb: «Δεν θα κάνω μηνύσεις»


Συντάκτης:Κατερίνα Σινάνη

Καλά στην υγεία του είναι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από αγνώστους, στο πλαίσιο της πορείας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του newsbomb.gr μαζί του, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι είναι καλά, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα προβεί σε μηνύσεις.
Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερο για το συμβάν και ό,τι έχει να πει, θα γίνει μέσω γραπτής ανακοίνωσης που θα διανεμηθεί εντός της ημέρας στον Τύπο.

newsbomb

Νέα Δημοκρατία για τον προπηλακισμό του Βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη: “Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες”


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος. Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες. Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς. Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος.
Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών
».

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιά 24 ώρες

Δεν θα κινηθούν σήμερα,λόγω24ωρης απεργίας.  
Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στις αλλαγές που θέλει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στη δομή των αστικών συγκοινωνιών.
Παράλληλα, 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στα λευκά και πάλι σήμερα Κορινθία και Αχαΐα , Προσοχή στους δρόμους

Χιονίζει ασταμάτητα στα ορεινά των Νομών Κορινθίας και Αχαΐας όπου σε ορισμένα σημεία το έστρωσε για τα καλά , γι' αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους επαρχιακούς δρόμους Κιάτου –Στυμφαλίας – Γκούρας , Ξυλοκάστρου – Τρικάλων , Δερβενίου – Εβροστίνης – Σαρανταπήχου - Γκούρας , Γκούρας – Λυκούριας.
Επίσης, στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας από το 15ο χλμ και πάνω, ενώ εντελώς κλειστός παραμένει από χθες το βράδυ ο δρόμος μεταξύ Περιστέρας και Χιονοδρομικού Κέντρου Ακράτας.
Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς Καλάβρυτα μέσω Φτέρης, Χαλανδρίτσας, Λουσών και Πριολίθου. Αλυσίδες χρεάζονται επίσης προς Κλειτορία, μέσω Λουσσών, Πριολίθου, στο δρόμο Κλειτορίας - Τριποτάμων μέσω Αροανίας, και Κλεοτορίας προς Γκούρα Κορινθίας.