Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών στα γραφεία της ΝΔ στην Πάτρα.

  

Στόχος μια ομάδα αντιεξουσιαστών έγιναν τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στην Πάτρα, στην οδό Κορίνθου.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες τέσσερα άτομα τα οποία αναζητούνται από την Αστυνομία, εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος, τα οποία ήταν ανοιχτά μιας και σε λίγη ώρα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Αχαΐας και πέταξαν μπογιές, ενώ προκάλεσαν και ζημιές σύμφωνα με το tempo24.news. 

Την στιγμή της επίθεσης μέσα στα γραφεία βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Αντώνης Κουνάβης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Ρηγόπουλος, αφού σε λίγη ώρα επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων, ενώ στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Πάτρα, επικρατεί αναστάτωση.

Τραγωδία στο Σχίνο Λουτρακίου: Νεκρή 39χρονη Ουκρανή – Κρεμάστηκε στο πόμολο

 Λουτράκι: Πάνω από μία ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν την 39χρονη – Κρεμάστηκε στο πόμολο 

«Παγωμένη» είναι η μικρή κοινωνία στο Σχίνο Λουτρακίου από το τραγικό συμβάν που έγινε το πρωί της Δευτέρας, με μια νέα γυναίκα 39 ετών, να εντοπίζεται νεκρή μέσα στην τουαλέτα του σπιτιού της.

Η γυναίκα έμενε μόνιμα στο Σχίνο το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με το σύζυγό τους και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 15, 12 και 9 ετών σύμφωνα με το loutrakiblog. Ήταν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πισίων Δημήτρης Λάμπρου, περιέγραψε ως εξής, το τραγικό συμβάν:

Ηθική και διαφάνεια στα ψηφοδέλτια

 https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/Prosopa/kalakos1.jpg

Του Νίκου Καλάκου*

H Nέα Δημοκρατία και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σε ζητήματα νομιμότητας, αλλά κυρίως σε ζητήματα ηθικών αρχών, δεν ανέχεται το παραμικρό, για αυτό και δεν έχει διστάσει να αναγνωρίσει αστοχίες και να πάρει γενναίες αποφάσεις, είτε αυτές αφορούν υπουργούς είτε βουλευτές.

Βράβευση Κορινθιακών επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες

  

Τέσσερις Κορινθιακές επιχειρήσεις, βραβεύτηκαν ανάμεσα σε έντεκα συνολικά επιχειρήσεις απ’ όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος στις Βρυξέλλες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορούσε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην άθληση, στο χώρο της εργασίας.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, εδώ και δύο χρόνια, συμμετέχει ως partner στο πρόγραμμα WAC (Workplace Active Certification), ένα πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον αθλητισμό στο χώρο εργασίας (EFCS). Συγχρηματοδοτείται απ’ το Erasmus +.

Το πρόγραμμα αυτό, κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη ευρωπαϊκή πιστοποίηση (ISO) για την υγεία, την ευεξία και τη σωματική δραστηριότητα στο χώρο της εργασίας.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή με τις αλλαγές του Στάικου

 ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ανατροπή με τις αλλαγές του Στάικου 

Ο «μαθητής» Θανάσης Στάικος «κέρδισε» τον «δάσκαλο» Ηρακλή Μεταξά και οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μια τεράστια νίκη με ανατροπή (2-1) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Τεράστια νίκη με ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, απέναντι στην ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλος στα Ιωάννινα και όχι μόνο γνώρισε την ήττα αλλά και αποδοκιμάστηκε έντονα.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος

 

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, φρούτο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "E4"

Ένα από τα πιο γνωστά υπαίθρια δρώμενα της Λακωνίας, η «Γιορτή Κάστανου» στην Άρνα, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για 17η συνεχόμενη χρονιά όπου δεκάδες επισκέπτες ανηφόρησαν στην όμορφη πλαγιά του Ταϋγέτου, το τριήμερο από 28 έως 30 Οκτωβρίου.

Η γιορτή,  διοργανώνεται παραδοσιακά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου από την Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Άρνα», όπου οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στην όμορφη πλατεία του χωριού, ψητά και βραστά κάστανα, ζεστό τσίπουρο,

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την την Πέμπτη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 , στο Ξυλόκαστρο.
 
Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Αντιπτέραρχου Δέδε Βλάση) και θα διενεργούν rapid test από 09:30 π.μ έως 14:00 μ.μ.
 
Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως το ΑΜΚΑ.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

  

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανακοινώνεται, ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενσυρμάτωσης πυλώνων εναέριας γραμμής από τον ΑΔΜΗΕ.

Οι ρυθμίσεις αυτές, αφορούν το χρονικό διάστημα από την Τρίτη

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 31/10-6/11 2022