Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πέτρος Τατούλης "Ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατίας η προσχηματική διαβούλευση του ΕΣΔΑ του κ. Τσιρώνη"



Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη διαβούλευση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής:
"Η προσπάθεια επιβολής του κομματικού κράτους εκ μέρους του κ. Τσιρώνη τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Με την ανάρτηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων σε προσχηματική διαβούλευση "10 ημερών" ξεπέρασε κάθε όριο Δημοκρατίας και σεβασμού των νόμων του κράτους.
Η πλήρης απαξίωση των υπηρεσιών του Υπουργείου του οποίου ο ίδιος προΐσταται εγείρει κρίσιμα ερωτήματα για την πολιτική ηθική που επιχειρεί να επιβάλλει.
Ποιός είναι ο εμπνευστής αυτού του σχεδιασμού και ποιός τον ενέκρινε, εκτός, προφανώς, του κόμματός του;
Η προκλητική αυτή έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία αφήνει υπόνοιες για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Ας μας πει ο κ. Τσιρώνης ποιά είναι αυτά τα συμφέροντα. 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει απρόσκοπτα την υλοποίηση του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της και θα σταθεί σθεναρά απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια λογική".

ΡΗΞΕΙΣ- ΑΦΙΞΕΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtRtUiFhF74SugFuV2CayDRlHflZYoD-FiK2m2a3V8_7wrU0Za8e00l57Neh_wU7tKqWTHO6_57vzsCZd6baTBv8mIWLc5Qs78SCkkfTfKh7LTyS6IIYL5KcrOR7lVSEZlRDLMyzx_ikcz/s1600/grkladouchos+kor+orizontes.jpg Ανοιχτή συνέλευση την είπαν. Στο Κιάτο χθες. Ομιλητής ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συριζα. Πήγαμε για να διαπιστώσουμε τον τρόπο σκέψης του πλησιέστερου προς το κόμμα εκλογικού του δυναμικού. Οι πολίτες, του κάτω επιπέδου της πολιτικής και οργανωτικής πυραμίδας έκαναν μία αυστηρή κριτική στα όρια της ρήξης. Είχαν όμως ένα αρχειακό λάθος: έκριναν με βάση το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Και τη συνέπεια ως προς αυτό. Το αρχειακό λάθος ξεκινάει από την απόδοση νοήματος στη λέξη πρόγραμμα. Το επόμενο λάθος είναι να αποδίδεις νόημα στη «ρήξη» που δεν αντιστοιχεί.

Save Greece, Kill Greece


Η Ελλάδα είναι όμηρος καμία αμφιβολία. Λειτουργίες διάσωσης ομήρων είναι οι πιο επικίνδυνες αποστολές. 
Greece is a hostage no doubt. Hostage Rescue Operations are the most dangerous missions. Usually the victim dies. No nation alone but one takes the responsibility nowadays to execute such a critical operations.

Η γιαγιά από πάνω



Διαβάστε το
Συγκινητικό
άρθρο του Αλέξη Γούδα

''Αλέξη σήμερα να παίξουμε λίγο χαμηλά . Έχουμε πρόβλημα όλη τη βδομάδα'' .
- Τί πρόβλημα ακριβώς ;
''Κάθε βράδυ κατεβαίνει και μας κάνει παρατήρηση . Την ενοχλεί η μουσική μάλλον και δε μπορεί να κοιμηθεί '' .
- Τί σας λέει δηλαδή ;
''Μα δε λέει κουβέντα , χτυπάει το μπαστούνι πάνω στο πιάνο και φεύγει .Και σκέψου πως το μαγαζί δε σηκώνει και πολλά ντεσιμπέλ , δεν το θέλουμε ούτε εμείς οι ίδιοι φωνακλάδικο .Δυο φορές μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία ''
**Η γιαγιά 87 χήρα εδώ και ένα μήνα περίπου . Πριν μια βδομάδα γύρισε απ το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν .Εισήχθη εσπευσμένα μετά το θάνατο του συζύγου .Από σοκ πιο πολύ . Το πήρε βαριά. Ζούσαν μαζί γύρω στα 70 χρόνια . Από παιδιά σχεδόν , μια ζωή μαζί . Αυτή μοδίστρα απ τις καλές και εκείνος μουσικός εξαίρετος .Είχαν γυρίσει όλο τον κόσμο . Όπου έβρισκε μεροκάματο ο άντρας ακολουθούσε και εκείνη .Σε κρουαζιερόπλοια στη μεσόγειο , σε σαλόνια στο Βερολίνο , σε μπουάτ στο Παρίσι , σε ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη και στην Πράγα και που δεν είχαν βρεθεί ! Μάλιστα σαν μοδίστρα που γνώριζε καλά την μηχανή του έραβε και ωραία κοστούμια . '' Να σαι κομψός σαν τη μουσική σου '' του λεγε. Η αγάπη της και η αφοσίωσή της ήταν μεγάλη προς το πρόσωπό του . Τέλη του 80'αποφάσισαν να γυρίσουν πίσω .Είχαν καταφέρει κάποιες οικονομίες ,είχαν σχεδιάσει να ανακαινίσουν το πατρικό στην Αμμόχωστο να εγκατασταθούν , μα η μοίρα τα φερε αλλιώς και κατέληξαν στην Πάφο . Ο τουρισμός είχε αρχίσει σιγά σιγά να αναπτύσσεται , τα ξενοδοχεία ζητούσαν μουσικούς κ έτσι βρέθηκε και μια δουλειά πίσω στην πληγωμένη πια πατρίδα .Κατάφεραν αγόρασαν ένα παλιό διώροφο σε καλή τιμή και μείνανε εκεί .**
''Ξεκίνα αν θες Αλέξη '' !
Διαβάστε περισσότερα »

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Οι δηλώσεις αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας εμποδίζουν την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας



http://www.crete2day.gr/wp-content/uploads/fb019d5251dbb24db346621c7e3f7a26_L-578x3241-320x320.jpgΔελτίο Τύπου Κ.Ο. της ΝΔ στο ΕΚ


Βρυξέλλες, 02 Ιουνίου 2015

Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία τονίζει ότι η Αλβανία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θίγει ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας ενός κυρίαρχου κράτους μέλους της ΕΕ τορπιλίζοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, την περιφερειακή σταθερότητα και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

"Οι πρόσφατες δηλώσεις και τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας πέραν των αναφορών σε  "Μεγάλη Αλβανία" αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ΑΟΖ της θίγοντας παράλληλα ζητήματα εδαφικής κυριαρχίας ενός κράτους-μέλους της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι παρά τη μονογραφή από την Ελλάδα και την Αλβανία συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους, το Κοινοβούλιο της Αλβανίας δεν έχει επικυρώσει τη Συμφωνία. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Αλβανία δεν έχει προχωρήσει σε οριστική επικύρωση δεν αναιρεί την εγκυρότητα της αλβανικής μονογραφής της συμφωνίας.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Είναι ενήμερη για τις δηλώσεις αυτές;

2. Θεωρεί ότι οι δηλώσεις αυτές και οι γενικότερες τοποθετήσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού συμβάλλουν στην οικοδόμηση και ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και την περιφερειακή συνεργασία;

3. Πώς επηρεάζουν  την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας;"

Ο Βασίλης Νανόπουλος για τα επεισόδια του αγώνα Παναχαϊκής - ΑΕΚ που δυσφήμησαν την Κόρινθο πανελληνίως!

Εμφάνιση panaxaiki.jpg
 Δελτίο τύπου Συμμαχίας Πολιτών Κόρινθος 2.6.2015 

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού για τα επεισόδια του αγώνα της Κυριακής στα οποία αυτός πρωταγωνίστησε, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε τα έξης :

"Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος ο οποίος να πιστεύει ότι θα σχολιάσω την αθλιότητα που παρακολουθήσαμε πρόσφατα και που δυσφήμησε για ακόμη μια φορά την Κόρινθο πανελληνίως!
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η συνήθης προσπάθεια από τον κ. Πνευματικό να επιρρίπτει αλλού τις βαρύτατες, πλέον, ευθύνες των λόγων και των πράξεων του, είναι θλιβερή και δεν πείθει κανέναν.
Τα γεγονότα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο της ντροπής, δυστυχώς έκαναν το γύρω της Ελλάδος, και είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες - καταπέλτες για όσους πρωτοστάτησαν. Δείχνουν ξεκάθαρα ποιοι υποτιθέμενοι υμνητές της νομιμότητας επιτίθενται και χειροδικούν στα αστυνομικά όργανα  για να εμποδίσουν το έργο τους.
Σε ότι αφορά το Δήμο Κορινθίων και το ρόλο μας σε αυτόν,  περιμένουμε να μάθουμε τον οικονομικό απολογισμό των αγώνων, αν πλήρωσε η Παναχαϊκή σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της από το συμφωνητικό παραχώρησης του γηπέδου, αν πλήρωσε τις ζημιές που έγιναν, αν έχει δοθεί η εγγυητική επιστολή στο δήμο από την ομάδα όπως προβλέπει το συμφωνητικό παραχώρησης, καθώς και αν ο κ. Πνευματικός λειτουργεί και πράττει πλέον ως εκπρόσωπος της ομάδας.
Η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από τον κ. Πνευματικό δεν είναι τίποτε άλλο παρά θλιβερή προσπάθεια να καλυφθούν, αφενός η αδυναμία του να δώσει λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν τους δημότες, και αφετέρου τα συνεχιζόμενα λάθη του, που στοιχίζουν με πολλούς τρόπους στο Δήμο Κορινθίων.
Κάτι που δυστυχώς θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να το διορθώσουμε στο μέλλον.
Καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν όσα συνέβησαν με πρωταγωνιστή για μια ακόμα φορά τον κ. Πνευματικό.

Βασίλης Νανόπουλος - Συμμαχία Πολιτών

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κορινθίων

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 418 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ



http://www.businessenergy.gr/sites/default/files/articlenewsphotos/ermionida1-thumb-large.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που εγκρίνει την επένδυση 418 εκατ. ευρώ στην Ερμιονίδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ανάβει το πράσινο φως για την υλοποίηση μιας πολύ μεγάλης επένδυσης (418 εκατ. Ευρώ) στην Ερμιονίδα προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς η χώρα έχει ανάγκη τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις, που θα αποφέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα στην εθνική οικονομία, την απασχόληση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι οι δύο μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση (ν. 4146/2013) με τη σύσταση και λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και τη δημιουργία του θεσμού των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων), συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση του  επενδυτικού περιβάλλοντος. Έχουμε πλέον τις πρώτες χειροπιαστές αποδείξεις ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι αποδοτικό και μπορεί να αντιμετωπίσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις αγκυλώσεις που επί δεκαετίες εμπόδιζαν την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.
Ζητούμενο τώρα είναι να τελειώσει η σημερινή αβεβαιότητα σχετικά με την χρηματοδότηση της χώρας και η κυβέρνηση να στρέψει το ενδιαφέρον της στην πραγματική οικονομία, την προσέλκυση δηλαδή νέων ιδιωτικών επενδύσεων. Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα για να φιλοξενήσει μεγάλα έργα και επιχειρηματικά σχέδια στρατηγικού χαρακτήρα. Και αυτό οφείλει να το πιστέψει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

NON PAPER-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

http://i.ytimg.com/vi/vHA4rIrQYpc/hqdefault.jpg

Την καθύβρισε, την εκθείασε, την ανέβασε και την κατέβασε.
Ο κ. Τσίπρας πάντα συνεπής στο ψέμα.
Για τέτοιου είδους πολιτικούς μιλάμε.

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με δηλώσεις του κ. Τσίπρα, πριν… ανεβοκατεβάσει την κα Παναρίτη.


blogs@nd.gr