Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDUvMTgvbmVhZGltb2tyYXRpYV8yLmpwZw%3D%3D&t=0&w=820&h=457&a=Center
 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την «είδηση» ότι υπήρχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά με την Καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ.

Τσίπρας: Η έλλειψη ρευστότητας δεν αποτελεί επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης | Είναι σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων

Τσίπρας: Η έλλειψη ρευστότητας δεν αποτελεί επιλογή ούτε ευθύνη της κυβέρνησης | Είναι σκληρή διαπραγματευτική τακτική των εταίρων
Τη θέση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δώσαμε ως κυβέρνηση σκληρό αγώνα για να πείσουμε τους εταίρους ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν βιώσιμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε: Θέλω να υπογραμμίσω ότι έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι εργαζόμαστε με ειλικρίνεια και αφοσίωση για την επίτευξη συμφωνίας…Παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ύψους 8 δισ. ευρώ». 

Παράδειγμα ψυχής ο Ναυπάκτιος πρωταθλητής με το ένα χέρι

spo-nafpaktios-enaxeri
Εκανε την αδυναμία του δύναμη, καθώς -όπως λέει ο ίδιος- του λείπει απλώς ένα χέρι, όχι όμως η ψυχή, η θέληση και η πειθαρχία.
 
Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος είναι ο μοναδικός Ελληνας αθλητής ΑμεΑ στο τάε κβον ντο που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, ενώ έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παρα-τάε κβον ντο της Μόσχας το 2011! Ο αθλητής από τη Ναύπακτο φοράει τη λευκή στολή του, τον θώρακα, την κάσκα του και μπαίνει στο τερέν με απόλυτη αυτοπεποίθηση. Λακτίσματα, ιδιαίτερες τεχνικές ποδιών, δυνατά χτυπήματα, πάντα με ένα χέρι, ο Βασίλης αγωνίζεται στο τάε κβον ντο σαν μην του λείπει τίποτα!
 

Αναζητούν ωροσκόπο και ...συναστρία στα ΚΕΠ















Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, την καλή μου φίλη Β. απασχολούσε ένα πρόσωπο. Ηταν τέτοια η αναστάτωσή της, που αποφάσισε να απευθυνθεί σε κάποιον «ειδικό», ήτοι σε αστρολόγο. «Μισή ντροπή δική μου, μισή... πάλι δική μου», παραδέχεται. Ελα όμως που η μητέρα της τής τα μάσαγε όσον αφορά την ώρα γέννησής της, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προσδιορίσει τον ωροσκόπο της; Και πώς θα βγει η συναστρία, στο ντούκου; Μια και δυο, λοιπόν, πηγαίνει στο ΚΕΠ της γειτονιάς της.

Πατούλης- Μέξης παρουσιάζουν το πρώτο μεταπτυχιακό για την αυτοδιοίκηση

Το 1ο Δια -Πανεπιστημιακό Δια-Τμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» θα παρουσιάσουν την Τετάρτη, 20 Μαΐου και ώρα 12.30, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Γ. Μέξης στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Το Δια -Πανεπιστημιακό Δια -Τμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών διοργανώνεται με τη σύμπραξη των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων), Πειραιώς (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων), Δημοκρίτειου Θράκης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) και Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) και της ΕΕΤΑΑ.

.airetos.gr

Ειδική εκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων στη Βουλή

 
Ειδική εκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου 2015, 20:30, στην αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή. Στην εκδήλωση, θα παραστεί και ο ποντιακής καταγωγής Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Αρμενίας, κ. Eduard Sharmazanov.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ κας ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δήλωση της Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κας Χρυσοβελώνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Έχουν φθάσει να προειδοποιεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τους για πιστωτικό γεγονός και συνεχίζουν το παραμύθι για Κασσάνδρες.
Για να μη μιλήσουμε για το θλιβερό λογοπαίγνιο όσον αφορά στο ατύχημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 
Εκτός από λίγοι, είναι και κακοήθεις.

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων - Αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/04/wpid-20150413074208.jpg

 


Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη).

Το Πρόγραμμα της Τελετής Αναγόρευσης:
  • Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο.
  • Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Κατσή.
  • Παρουσίαση του έργου του τιμώμενου από τον κ. Αθανάσιο Κατσή, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Ανάγνωση Ψηφίσματος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων από τον Πρόεδρο του Τμήματος,  Καθηγητή κ. Παντελεήμονα Σκλιά.
  • Ανάγνωση της απόφασης της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών   του   Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου  για  την  αναγόρευση  σε Επίτιμο Καθηγητή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου  Προκοπίου  Παυλόπουλου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο.
  • Αναγόρευση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας  Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου   σε   Επίτιμο   Καθηγητή,  από  τον  Πρόεδρο  του  Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κ. Παντελεήμονα Σκλιά.
  • Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο και τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Κατσή.
  • Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Το Σύνταγμα μεταξύ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου». 
Η πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής αναγόρευσης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://pedis.uop.grκαι www.uop.gr.

Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα του δασαρχείου Κορίνθου

Κόρινθος: Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα του δασαρχείουΆγνωστοι πυρπόλησαν και κατέστρεψαν, τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα του δασαρχείου στην Κόρινθο.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2:00, σε περιφραγμένο χώρο που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα της Δασικής Υπηρεσίας Κορίνθου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν ολοσχερώς δύο από αυτά.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, που έσβησαν τη φωτιά και διεξάγουν έρευνα και προανάκριση.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρηστική επίθεση, αφού στο σημείο βρέθηκαν δύο δοχεία, τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υλικό.

Στάχτη έγινε το Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου


Υπό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά στη Ρεματιά Χαλανδρίου, η οποία έκανε στάχτη το Θέατρο Ρεματιάς στο Πολύδροσο.
Η φωτιά έφτασε μια «ανάσα» από τις πολυκατοικίες αλλά ευτυχώς τα χειρότερα αποτράπηκαν, καθώς τόσο η πυροσβεστική όσο και οι περίοικοι ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:55 και επεκτάθηκε σε ξερά χόρτα. Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, αλλά το κακό έγινε. Το θεάτρο καταστράφηκε ολοσχερώς και το τραγικό είναι ότι σε λίγες ημέρες ξεκινούσαν οι παραστάσεις του καλοκαιριού.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ



Αντώνης Σαμαράς: «Κυβέρνηση μη αποφάσεων που εγκυμονεί ανεξέλεγκτα ατυχήματα» 
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία και για τη δυνατότητα που μου δίνετε να παρευρίσκομαι στη γενική σας συνέλευση. Και ξεκινάω με το ότι η χώρα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη θέση που βρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και ως εκ τούτου απαιτούνται τρία πράγματα. Αποφάσεις, όπως είπατε, ευθύνη και αλήθειες. Θα είμαι ωμός σε αυτά τα οποία θα πω, αλλά πιστεύω ότι θα φωτογραφηθεί η αλήθεια. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να παίρνει τις ευθύνες της. 

Στο Δερβένι το Σάββατο, 23 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.στο "ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ" οι "erotikoi metanastes"

ΟΙ "erotikoi metanastes" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/05/2015 ΣΤΙΣ 22:00 ΣΤΟ "ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ"
Σάββατο, 23 Μαΐου στις 10:00 μ.μ.
Καφέ Αμάν, Dervéni, Korinthia, Greece

Αναμενόμενο το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/03/panelladikes1-600x316.jpg
Tου Βλάση Τσιώτου

Πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα με το θέμα της Έκθεσης να χαρακτηρίζετε από το ΝΕΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ αναμενόμενο αφού όπως είχε επισημανθεί ιδιαίτερα στους μαθητές μας:
1. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα των Μουσείων με πολλές εκδηλώσεις κυρίως για τα παιδιά.
2. Η ανακάλυψη της Αμφίπολης απασχόλησε όλο τον κόσμο την φετινή χρονιά
3. Το θέμα της διεκδίκησης της επιστροφής των Μαρμάρων είχε πάρει μεγάλη έκταση, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ευκολία στις απαιτήσεις του θέματος και από τη μεριά μας τους ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία για το μάθημα επιλογής την Τετάρτη.

Ποσειδώνας ίσον Ευρώπη

Ποσειδώνας ίσον Ευρώπη
 Η ομάδα χάντμπολ του Λουτρακίου εξασφάλισε για δεύτερη χρονιά την «έξοδό» του στην Ευρώπη – Στα πλέι οφ με την ΑΕΚ για την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Ήταν μια παρέα ανθρώπων που κυνήγησαν ένα όνειρο. Να δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα στο χάντμπολ. Παλιοί αθλητές και λάτρεις του αθλήματος έχτισαν τα τελευταία χρόνια σιγά σιγά τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και τώρα τον καμαρώνουν να κάνει πρωταθλητισμό και να εξασφαλίζει για δεύτερη στη σειρά χρονιά την έξοδό του στην Ευρώπη.

Συνεργάζονται με καλούς παίκτες όπως ο μόνιμος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια Γιώργος Πέρρος, πήραν ως προπονητή μια εμβληματική φυσιογνωμία του αθλήματος, το Νίκο Γραμματικό κι άρχισαν να εισπράττουν τους καρπούς των κόπων τους.

«Ψυχή» της ομάδας ο Παναγιώτης Μπεκιάρης, παλιός παίκτης του χάντμπολ νοιώθει την ομάδα σα παιδί του:

«Εφέτος παρουσιάσαμε νέο πρόσωπο. Έγιναν αλλαγές κατ΄ επιλογή και λόγω συνθηκών. Χρειάστηκε χρόνος για να δέσει η ομάδα. Πιστεύω ότι στον β΄ γύρο δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Απόδειξη ότι χάσαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μια θέση στον τελικό σε δύο ματς με τον Διομήδη. Χάσαμε με 21-19 στο Άργος και στην παράταση στο Λουτράκι.»

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας είναι άνθρωπος του αθλητισμού. Παλιός αθλητής του βόλεϊ με διεθνείς συμμετοχές, ο Γιώργος Γκιώνης, θέλει να βοηθήσει τις αθλητικές δραστηριότητες της πόλης του, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

«Βοηθάμε όσο μπορούμε όλα τα σωματεία. Και το χάντμπολ του Ποσειδώνα φυσικά που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι. Παρ’ όλα αυτά βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε για να συνεχίσει το χάντμπολ να διαφημίζει τη πόλη μας.»

Όμως τα κέρδη δεν είναι μόνο άμεσα, αλλά και έμμεσα. Η άνοιξη του χάντμπολ έχει φέρει πολλά νέα παιδιά κοντά στο άθλημα. Τα τμήματα υποδομής εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Επόμενος στόχος η 3η θέση στο πρωτάθλημα. Η σειρά των αγώνων αρχίζει το Σάββατο και αντίπαλος είναι η ΑΕΚ.

pamesports.gr

Οι προϋποθέσεις που βάζει το Μαξίμου για συμφωνία ενώ τα περιθώρια στενεύουν

tsipras0Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν και την ημερομηνία – ορόσημο της Συνόδου Κορυφής της Ρίγας να πλησιάζει η κυβέρνηση επιταχύνει ώστε να κλείσει τη συμφωνία που θα «ξεκλειδώσει» το θέμα της ρευστότητας.
Το Μέγαρο Μαξίμου – όπως επανειλημμένως έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- στοχεύει σε μία πολιτική λύση καθώς τα διαθέσιμα της Αθήνας διαρκώς στερεύουν. Το θέμα της ρευστότητας ετέθη επιτακτικά, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπουργό Οικονομικών Τσακ Λιου.
Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν από την επόμενη Τρίτη, ο πρωθυπουργός διαμηνύει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε εργασιακά και ασφαλιστικά, λέγοντας χαρακτηριστικά χθες από το βήμα του συνεδρίου του Economist ότι «είμαστε ειλικρινείς και δεν μπλοφάρουμε».
Ταυτόχρονα, περιέγραψε τις προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση για μία συμφωνία που όπως είχε πει χθες ο κ. Τσίπρας «θα τερματίζει τη λιτότητα και θα ανοίγει αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα»:
Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ειδικά για τα δύο πρώτα χρόνια
Να μην έχουμε δεσμεύσεις για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα
Αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο των νέων δανείων
Ισχυρό πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και συντονιστή της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη εξειδικεύτηκαν οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς στα εργασιακά και τον ΦΠΑ, για να υπάρχει το περίγραμμα της πρότασης που θα αναλύσει ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Ρίγα.

arouraios.gr

Με μειωμένο μισθό κατά 12% οι νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο

Νέους κατώτατους εισαγωγικούς μισθούς, χαμηλότερους περίπου κατά 12% σε σύγκριση με τους ισχύοντες σήμερα για τους νεοπροσληφθέντες στο Δημόσιο και κατάργηση όλων των άλλων μισθολογικών κλιμακίων, ώστε όλες οι αμοιβές να καθορίζονται πλέον με κριτήρια αποδοτικότητας και παραγωγικότητας προβλέπει το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, το οποίο θέλουν να επιβάλουν οι δανειστές.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το σχέδιο αυτό προβλέπει ότι οι νέοι κατώτατοι μισθοί στο Δημόσιο θα πρέπει να κυμαίνονται από 684 έως 958 ευρώ το μήνα και να καταβάλλονται για δύο χρόνια μόνο σε όσους προσλαμβάνονται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου μισθολογίου και μετά.

Έρχονται 1.105 προσλήψεις συμβασιούχων – Αναλυτικά οι θέσεις ανά δήμο (ΚΥΑ)

Στην πρόσληψη 1105 ατόμων σε δήμους προχωρούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση, την οποία υπογράφουν ο Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Μάρδας χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αναφέρεται στην πρόσληψη 480 ατόμων και το δεύτερο στην πρόσληψη 625.
Πρόκειται για θέσεις σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου των δήμων της χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους και έχουν διάρκεια σύμβασης 8, 9 και 11 μήνες.
ΚΥΑ 1
ΚΥΑ 2 

aftodioikisi.gr

Αποθεματικά δήμων: Μόνο 4 στους 325 δήμους, άνοιξαν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος- Παρέμβαση Πατούλη

Τελικά, όπως αποδεικνύεται, ούτε οι δήμαρχοι που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα, δεν σπεύδουν να καταθέσουν τα αποθεματικά τους …

Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία την Τράπεζας της Ελλάδος στο τέλος της προηγουμένης εβδομάδας, μόνο τέσσερις δήμοι από τους συνολικά 325 της χώρας (Θεσσαλονίκης, Τριπόλεως, Λιβαδαίων, Καλαμάτας) άνοιξαν σχετικό λογαριασμό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα είναι 20 και από ότι φαίνεται δεν κατάφεραν να πειστούν(;)..

Στο ζήτημα παρενέβη  με δήλωση του στον ΑΙΡΕΤΟ και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=15819

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση Δημοτικού Συμβούλου ,μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπου όπως φαίνεται από το πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ( σελίδες 4 & 6 ) συντάχθηκε με την πλειοψηφία διαφωνώντας με την ΠΝΠ και τη θέληση της Κυβέρνησης, προφανώς σκεπτόμενος και τις αντιδράσεις σε Τοπικό επίπεδο.

airetos.gr

Νέο ήθος και ύφος με …φοβέρες κι εκβιασμούς!

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, δήμαρχος-μέλος της διοίκησης κατήγγειλε κοινοβουλευτικά, κομματικά, εξωθεσμικά και αυτοδιοικητικά στελέχη του κυβερνητικού χώρου, που με ύφος …1.000 καρδιναλίων απειλούν με συνέπειες και εκβιάζουν ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, κ.λπ.), ζητώντας να παραβιάσουν αποφάσεις οργάνων της Τ.Α. και να …συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις της κυβέρνησης και να μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα και τα αποθεματικά των δήμων.

Ο ίδιος δήμαρχος είπε ότι αν συνεχίσουν αυτή την πολιτική των πιέσεων και των εκβιασμών θα τους καταγγείλει πλέον ονομαστικά και θα ζητήσει από τα όργανα της Τ.Α. να τους καταγγείλουν και να τους καταδικάσουν.

Αλήθεια, αυτό είναι το νέο ήθος και το ύφος που έλεγε ότι πρεσβεύει ο χώρος της ανανεωτικής Αριστεράς;

Ποιους άραγε εννοεί ο καταγγέλλων όταν μιλά για πρόσωπα που προέρχονται και από την περιοχή της Θεσσαλονίκης;

.airetos.gr

Εύη Τατούλη: Η πίστη είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να στηλιτευτεί από κανέναν

Εμφάνιση DSC01868.jpg 
Να πάψει ο λαϊκισμός από την αριστερή κυβέρνηση της χώρας σχετικά με την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων, ζητά η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη. Η κα Τατούλη ζητά συγκεκριμένα: 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



http://e-dragoumanos.eu/wp-content/uploads/2013/08/koumoutsakos.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Σ. Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ζητάμε να συγκληθεί το ταχύτερο η Επιτροπή, προκειμένου να γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών για τις τελευταίες σοβαρές εξελίξεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, επισημαίνεται ότι η Επιτροπή συνεδρίασε με αντικείμενο την πορεία των εξωτερικών ζητημάτων της χώρας την 18η Μαρτίου 2015, οπότε και έγινε γενική ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ν. Κοτζιά. 
Έκτοτε, σειρά σοβαρών εξελίξεων, όπως:
·         η εκλογή Ακιντζί στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, 
·         τα αιματηρά επεισόδια  στο Κουμάνοβο και η ένταση στην ΠΓΔΜ,
·         η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ και η συζήτηση περί προοπτικής υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης,
·         οι δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού περί «Μεγάλης Αλβανίας»,
·         η ρηματική διακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ για τις ελληνικές έρευνες στο Ιόνιο,
·         η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Τουρκία και η συμφωνία με τον ομόλογό του περί προώθησης αεροναυτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης,
διαμορφώνουν νέα δεδομένα, που καθιστούν απαραίτητη τη σύγκληση της Επιτροπής στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Δημοπρατείται με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το έργο «Άρση καταπτώσεων – προστασία πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Επαρχιακή Οδό Ράχες – Χώρα – Νεοχώρι»



Τη δημοπράτηση του έργου «Άρση καταπτώσεων – προστασία πρανών και αποκατάσταση κατεστραμμένων τμημάτων στην Επαρχιακή Οδό Ράχες – Χώρα – Νεοχώρι» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.
Το έργο αφορά τη συντήρηση του δρόμου από την Εθνική Οδό Τρίπολης – Πύργου προς Ράχες – Χώρα – Νεοχώριο και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν σκοπό την αποκατάσταση τμημάτων της οδού που χρήοζουν άμεσης συντήρησης λόγω εκτεταμένων φθορών.
Συγκεκριμένα, όπου απαιτείται, θα γίνουν εργασίες άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού φρεατίων, απόξεσης παλαιού ασφαλτικού και νέας ασφαλτικής στρώσης και εξυγίανσης σημείων με έντονα βυθίσματα.