Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Νορβηγία: Με θρόμβωση νοσηλεύονται τρεις υγειονομικοί που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca

 Νορβηγία: Με θρόμβωση νοσηλεύονται τρεις υγειονομικοί που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νορβηγία, καθώς τρεις υγειονομικοί που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας σήμερα. 

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας, ενώ στη συνέχεια ανέστειλε τη χορήγηση του σκευάσματος και η Ισλανδία.

«Δεν ξέρουμε αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε ότι το θέμα θα ερευνηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Και οι τρεις ασθενείς είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών. 

Την Πέμπτη ωστόσο ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχίσει η χορήγησή του.

 

 

Οργή ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Καλείται σε 31 πορείες την ώρα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία

 ΝΔ για Folli Follie: Ο ΣYΡΙΖΑ συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα 

«Την ώρα που η κοινωνία δινει σκληρή μάχη με την πανδημία και οι υγειονομικοί παλεύουν στα νοσοκομεία να σώσουν ζωες, σύσσωμος ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του και τους επικοινωνιακούς του βραχίωνες καλεί τον κόσμο σε 31 πορείες σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Αδιαφορώντας για τη διασπορά του ιού και για τις ολέθριες υγειονομικες συνέπειες καλούν σε αντικυβερνητικό αγώνα. Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι να καλούν σε αγώνα ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, προσβάλλοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρεί τα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύβεται πλέον, ούτε πίσω από χούλιγκαν, ούτε πίσω από μπαχαλακηδες. Είναι ο ίδιος που καλεί. Η προσωπική ευθύνη του κ.Τσίπρα είναι τεράστια», προσθέτει το κυβερνών κόμμα το οποίο έδωσε παράλληλα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Καθαρά Δευτέρα: Ανατροπή του καιρού

 Καθαρά Δευτέρα: Ανατροπή του καιρού... 

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η μεταβολή αναμένεται να αρχίσει από την Κυριακή με βροχές και σποραδικές

159 άτομα σε νοσηλεία με Covid-19 στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

https://korinthostv.gr/wp-content/uploads/2019/07/nosokomeio-2.png

Μέχρι την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου , νοσηλεύονταν, συνολικά 159 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ   ΑΣΘΕΝΕΙΣ  ΑΣΘΕΝΕΙΣ σε ΜΕΘ

ΑΡΓΟΥΣ                    19

ΝΑΥΠΛΙΟΥ                27

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ          25

ΚΟΡΙΝΘΟΥ                51                        6

ΣΠΑΡΤΗΣ                  10

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ              27                        3




Καθαρά Δευτέρα : Από πού θα μπορούμε να αγοράσουμε χαρταετό; – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

 Καθαρά Δευτέρα : Από πού θα μπορούμε να αγοράσουμε χαρταετό; – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ 

Αποκλειστικά από πλανόδιους θα πωλούνται οι χαρταετοί στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», αφού τα σούπερ μάρκετ απαγορεύεται να τους στα καταστήματα των δικτύων τους εξαιτίας του αυστηρού lockdown. Την ίδια στιγμή οι χώροι πώλησης εποχιακών ειδών είναι κλειστοί. 

Έτσι, ο μοναδικός τρόπος να προμηθευτείς χαρταετό είναι οι πλανόδιοι μικροπωλητές, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες. 

Οι αλυσίδες σουπερ μάρκετ στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, αντιθέτως θα μπορούν να πωλούν χαρταετούς μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου για να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι των λιανεμπορικών καταστημάτων που παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει κοντά στις οικίες των πολιτών και συγκεκριμένα εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας, ενώ οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζή ή με ποδήλατο.

«Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί την Καθαρά Δευτέρα με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την Πολιτική Προστασία.

 

Αυτοψία Αντιπεριφερειαρχών Τάσου Γκιολή και Χ'άρη Βυτινιώτη στα αντιπλημμυρικά έργα - αποκατάταση ζημιών από κακοκαιρία "Ζορμπά" στη περιοχή του Μαψού Κορινθίας.

 

Στα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στη διασταύρωση του δρόμου στο Μαψό με την εθνική οδό Κορίνθου – Άργους, τόσο στο δρόμο, όσο και στο παρακείμενο ρέμα, πραγματοποίησαν αυτοψία  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Τάσος Γκιολής και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης, την Πέμπτη 11 Μαρτίου.