Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκες στην πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και Άρη

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/09/11/108252/main/paok-ael-match.jpg 

 

Με τους αποψινούς (11/9) αγώνες στο «Κλ. Βικελίδης» και στην Τούμπα άνοιξε η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Super League.

O ΠΑΟΚ με γκολ του Χρήστου Τζιόλη και αρκετό καρδιοχτύπι στο φινάλε νίκησε 1-0 την ΑΕΛ που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Τσαγκαράκη.
Mε το μυαλό στην Μπενφίκα την οποία αντιμετωπίζει την Τρίτη (15/9) στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League o ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στην Τούμπα την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Η ημέρα που απέκτησε “επώνυμο” και αρνείται ακόμη να τελειώσει…

  

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

 Μάνος Οικονομίδης

Το να ζει κανείς σε ενδιαφέροντες καιρούς, έχει το ρίσκο του.

Πολύ περισσότερο, όταν εισπράττει βιωματικά το αποτύπωμα της Ιστορίας που γράφεται, την ώρα που συμβαίνει.

Όχι περιμένοντας να διαβάσει εκ των υστέρων, τη φλύαρη και συνήθως μονομερή περιγραφή των νικητών.

Την 11η Σεπτεμβρίου δεν θα την ξεχάσει καμία από τις ζώσες γενεές της ανθρωπότητας.

Ήταν μια μέρα που αρνείται μέχρι και σήμερα να τελειώσει.

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά η γυναίκα του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου!

Κική Νανοπούλου 

Μια τραγική εξέλιξη επιφύλασσε η σημερινή μέρα στον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο. Η σύζυγός του Κική, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς γεμίζοντας θλίψη τους Κορίνθιους.

Η Κική Νανοπούλου, γέννημα θρέμμα της Κορίνθου, μια γυναίκα γλυκιά κι αγαπητή σε όλους, την ώρα που ο σύζυγός της και δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρισκόταν σε συνάντηση με τους δημάρχους της Κορινθίας και υποδεχόταν την Γιάννα Αγγελοπούλου στο δημαρχείο Κορινθίων, υπέστη ξαφνικά ανακοπή καρδιάς και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο

Δίδυμοι Πύργοι Ο φόβος της τρομοκρατίας και της πανδημίας, διευθύνει και καθοδηγεί πλήθη και επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή όλων

 

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Η τρομοκρατία αποτελεί ένα σύνθετο κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πλέον επίκαιρα της εποχής μας λόγω της μαζικής και παγκοσμιοποιημένης διάστασης που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια, αλλά και της εξέλιξης της τεχνολογίας, που επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της κλίμακας και της ισχύος των τρομοκρατικών ενεργειών.

Η "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" με αρχηγό τον Πέτρο Τατούλη παρούσα και στις επόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές

Ποιοι εκλέγονται με τον Τατούλη στην Κορινθία - Morias News

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                             11.9.2020

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της Νέας Περιφερειακής περιόδου, ο Επικεφαλής και οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» μετά την συνάντησή τους στην Τρίπολη, συναποφάσισαν:

Τηλεδιάσκεψη για την αναδιάρθρωση κορινθιακής σταφίδας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Νεμέα : 11-9-2020                  

 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                             

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 10/9/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κο Μάκη Βορίδη  , τους υφυπουργούς Νίκο Ταγαρά & Χρίστο Δήμα  , τη βουλευτή Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη  , το Δήμαρχο Σικυωνίων ,  κο Σπύρο  Σταματόπουλο & το Δήμαρχο Νεμέας ,  κο Κων/νο Φρούσιο

  Το θέμα συζήτησης αφορούσε στην πρόταση που είχε κατατεθεί σχετικά με την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομική τόνωση της ημιορεινής Κορινθίας , ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύει  η κάθε αγροτική οικογένεια.

  Η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα και ο κος Βορίδης δεσμεύτηκε πως μέχρι το Δεκέμβριο θα διερευνήσει εναλλακτικούς δρόμους για την επίλυση του προαναφερθέντος αιτήματος.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΝΙΚΑ ΣΕ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΒΑΣ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

Κόρινθος 11-09-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Άμεσα θα ξεκινήσουν έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ στην πυρόπληκτη, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχή των Αθικίων, στο ανατολικό τμήμα του Δήμου Κορινθίων

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, στην Κόρινθο, με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και στελέχη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων του εν λόγω δήμου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κορωνοϊός: 287 νέα κρούσματα, 52 στις ΜΕΘ και τρεις νέοι θάνατοι - Κανένα νέο κρούσμα στην Κορινθία

  

Στα 287 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Αναλυτικότερα:

Υπεγράφη συμβαση για την αναγνωριστική μελέτη χάραξης νέου δρόμου Νεμέας – Κιάτου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

  Υπεγράφη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η Προγραμματική Σύμβαση ,  μεταξύ του Δημάρχου  Νεμέας , κου Φρούσιου Κων/νου , του Δημάρχου Σικυωνίων , κου Σταματόπουλου Σπ.  και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Νίκα  Παν., για την αναγνωριστική μελέτη χάραξης νέου δρόμου Νεμέας – Κιάτου.

 

«Η υπογραφή της σύμβασης αυτής συνιστά σπουδαίο βήμα προς την υλοποίηση του εν λόγω οδικού άξονα μεταξύ των δύο πόλεων, ο οποίος αποτελεί πάγιο αίτημα χρόνων για τις εν λόγω περιοχές» όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ένα από τα δύο έργα που δικαιούται να προτείνει η Περιφέρεια για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα είναι η αστική ανάπλαση περιοχής της Νεμέας.

 

 


Συνάντηση Φενεατών στην Κόρινθο με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τα προβλήματα υδροδότησης της Φενεού

 

Κόρινθος 11-09-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης στην Φενεό ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή, με τους οποίους ο περιφερειάρχης συναντήθηκε χθες Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή στην Κόρινθο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας, γνωστοποιώντας ότι ο Δήμος Σικυωνίων έχει υποβάλει σχετικό αίτημα για την περιοχή του Κιάτου, αλλά -όπως τόνισε- θα πρέπει να βρεθούν πιστώσεις και για την ορεινή ζώνη της Φενεού.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας Τάσου Γκιολή με Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλείας Θεόδωρο Βασιλόπουλο για αγροτικά θέματα των Νομών Κορινθίας και Ηλείας

 

Κόρινθος 11-09-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής υποδέχθηκε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ηλεία και πρόεδρο αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.  Θεόδωρο Βασιλόπουλο όπου μεταξύ άλλων συζητήσαν για αγροτικά θέματα των όμορων Νομών Κορινθίας και Ηλείας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ