Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Τραγούδι για τον οπλαρχηγό της Ζάχολης Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή ερμήνευσε ο Λάκης Χαλκιάς σε λαϊκή Συναυλία στο Κάτω Λουτρό Κορινθίας.

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που παίζουν μουσικά όργανα και εσωτερικός χώρος

Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μια αξιόλογη μουσική βραδιά απολαύσαμε χθές στο όμορφο παραλιακό Λουτρό Κορινθίας. Μια συναυλία λαϊκή, αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, με το μουσικό σύνολο "ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ".
Εκλεκτοί καλλιτέχνες, εξαιρετικοί μουσικοί, μας ταξίδεψαν μέσα από τη ιστορία των προγόνων μας και όχι μόνο.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται  Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Μαιρη Νικολοπουλου, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Ο αγαπητός και εξαιρετικός Λάκης Χαλκιάς, ο επίσης αγαπητός Νίκος Μποφιλιος, οι Σταύρος Ξένος, Εύα Πολιτακη και Νίκος Θεοδωράκης πραγματικά εξαιρετικοί. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ορχήστρας την είχε όπως πάντα, η ψυχή της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, Τεο Λάζαρου.
Συγκινητικό το τραγούδι που γράφτηκε για τον καπετάν Γεραρη της Ζαχολης και το ερμήνευσε ο εξαίρετος Λάκης Χαλκιάς. Το τραγούδι αυτό ακούστηκε για πρώτη φορά και το επιμελήθηκε ο συντοπιτης μας, μέλος της ορχήστρας και συνδιοργανωτής της εκδηλωσης, Αντώνης Νατσιος.Όλη την επιμέλεια της εκδήλωσης την είχε αναλάβει ο πρόεδρος του Τοπ. Διαμερίσματος Λουτρού, Χρήστος Καρουκης.
Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική μουσική βραδιά με ποιότητα που παντρεύει με όμορφο τρόπο την ιστορία μας, των ηρωικων μας προγόνων με την μουσική μας...
Μπραβο στη προσπάθεια όλων για το άρτιο αποτέλεσμα..
 
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ανδρέας Τσαούσης: Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο θρύλος του δημοτικού τραγουδιού

 


 Σίγησε για πάντα ο Ανδρέας Τσαούσης! Ο ερμηνευτής που έγραψε ιστορία στο δημοτικό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στα 96 του χρόνια.

Ο θρυλικός τραγουδιστής των δημοτικών, Ανδρέας Τσαούσης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Λαμίας την Κυριακή (29.08.2021). 

Γεννημένος στην Κάτω Αγόριανη Παρνασσίδας, όπου διέμενε μέχρι και σήμερα, έγινε επαγγελματίας τραγουδιστής το 1955 και έκανε μία καριέρα που έμελλε να διαρκέσει πάνω από εφτά δεκαετίες.

Για περισσότερα από 75 (!) χρόνια βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ερμηνευτών του δημοτικού τραγουδιού. Είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που ταυτίστηκαν με το παραδοσιακό μας τραγούδι.


 

  
Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι: «Θα αλλάξω σπίτι και θα ‘ρθώ», «Ας ήταν βρε Νικηταρά», «Πως περάσανε τα χρόνια», «Εκεί ψηλά στον Παρνασσό», «Πανάθεμά σας βάσανα», «Mήλο μου ροδοκόκκινο» κ.α.

 

Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο νότια της Αρεόπολης με πέντε επιβαίνοντες

 Ιεράπετρα: Συναγερμός στο Λιμενικό - Εξαφανίστηκε 29χρονη 

Εισροή υδάτων από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε σε ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Χαλικιά, νότια της Αρεόπολης, στην Λακωνία.

Στην περιοχή σπεύδουν ένα πλωτό του λιμενικού, ιδιωτικό σκάφος και παραπλέοντα πλοία, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν δυτικοί άνεμοι 6 μποφόρ.

Πέθανε ο τέως πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

 www.zougla.gr/assets/images/868081.jpg

Tον θάνατο του τέως προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Ζακ Ρογκ θρηνεί ο παγκόσμιος αθλητισμός. Ο Βέλγος παράγοντας, ορθοπεδικός στο επάγγελμα, άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα (29/8), σε ηλικία 79 ετών.

Στις 16 Ιουλίου 2001, ο Ζακ Ρογκ, είχε εκλεγεί ως ο 8ος πρόεδρος της ΔΟΕ και παρέμεινε στον προεδρικό θώκο έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013, όταν τον διαδέχθηκε ο νυν πρόεδρος, ο Γερμανός Τόμας Μπαχ.

Από το 1989 έως το 1992, ο Ζακ Ρογκ διετέλεσε πρόεδρος της Βελγικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Ζακ Ρογκ είναι γνωστός στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, καθώς επί της προεδρίας του στη ΔΟΕ διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004.

«Με απέραντη θλίψη η ΔΟΕ ανακοινώνει τον θάνατο του τέως προέδρου Ζακ Ρογκ,» αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Κρόκι της Άμφισσας

 Φωτιές: 299 πυροσβέστες επιχειρούν στα Βίλια –Στη μάχη της κατάσβεσης και 61 Ρουμάνοι πυροσβέστες 

Φωτιά εξερράγη πριν από λίγο κοντά στο χωριό Κρόκι της Άμφισσας, βόρεια από τους Δελφούς.

Στην περιοχή, που είναι δύσβατη, ενεργούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες ενισχύονται και με εναέρια μέσα κάτω ενώ σπεύδουν αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δελφών Χάρη Αγαπητό, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη χωρίς όμως να κινδυνεύει το χωριό ή κάποιος οικισμός. Όμως είναι δύσκολο να φτάσουν κοντά στο μέτωπο στις απόκρημνες πλαγιές επίγεια μέσα για αυτό ζητήσαμε εναέρια μέσα».

Ήδη προς την φωτιά μετακινούνται πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία, τη Λιβαδειά και από τη Ναύπακτο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 221 νέα κρούσματα σήμερα (33 στην Ηλεία - 42 στην Μεσσηνία - 91 στην Αχαΐα.)

Μεγάλη μείωση , σε σχέση με χθες,  κρουσμάτων κορωνοϊού (-152), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 221 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων   τρεις περιοχές παρουσιάζουν και σήμερα  υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 91 νέα κρούσματα, η Μεσσηνία με 42 και η Ηλεία με 33.

Ενενηνταεπτά (97) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 24 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 42 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 31 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (15), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (9).

Επίσης άλλα 124 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (91) και Ηλείας (33).   

Σήμερα  29 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 221 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 39.764 ( 18.666 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 29 / 8 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (91),  Μεσσηνίας  (42) ,  Κορινθίας (24), Ηλείας (33), Αργολίδας (15), Αρκαδίας (7) και Λακωνίας (9)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                16.617

Π.Ε. Κορινθίας             6.336

Π.Ε. Ηλείας                  4.757

Π.Ε. Μεσσηνίας           4.494

Π.Ε. Αργολίδας           3.366

Π.Ε. Αρκαδίας             2.842

Π.Ε. Λακωνίας            1.814