Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Χρίστος Δήμας: 20 μήνες. 16 Ερωτήσεις. Καμία απάντηση από το Υπ.Οικονομίας & Ανάπτυξης
















Tην άρνηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, αναδεικνύει με Ερώτηση του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Δήμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«20 μήνες. 16 Ερωτήσεις. Καμία απάντηση. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 εδώ και 20 μήνες. Ο λόγος είναι προφανής, θέλουν να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Διότι την ώρα που η αγορά χρειάζεται άμεσα πόρους για να επιστρέψει σε ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης, η χώρα μας παραμένει 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε.»

Η πλήρης δήλωση:

Πρώτη αιτία θανάτου το σηπτικό σύνδρομο. Τι είναι η σήψη, ποιοι κινδυνεύουν και πώς μπορεί να προληφθεί;





Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σήψης, σήμερα, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η σήψη αποτελεί το μόνο νόσημα στην Ιατρική για το οποίο δεν έχει καμιά θέση ο περιορισμός των οικονομικών δαπανών. Αποτελεί ένα νόσημα από το οποίο απόλυτα νέοι και υγιείς μπορούν να οδηγηθούν αιφνιδίως στο θάνατο.
Κάθε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος εξαιτίας του σηπτικού συνδρόμου. Σε όλο τον κόσμο καταγράφονται 20 έως 30 εκατομμύρια κρούσματα ετησίως, ενώ οι θάνατοι που προκαλεί ξεπερνούν σε αριθμό τα θύματα του καρκίνου του μαστού και του εντέρου μαζί. Η νόσος προσβάλλει άτομα κάθε ηλικίας αδιακρίτως τόσο ανθρώπους απόλυτα υγιείς όσο και ασθενείς με άλλα νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης, χρόνιες καρδιοπάθειες, αναπνευστική ή νεφρική ανεπάρκεια, ενδέχεται να νοσήσουν και να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της σήψης. Ορισμένα θύματα της σήψης είναι ο Christopher Reeve (Superman), η κόρη του Johnny Depp και παλαιότερα ο βασιλεύς Αλέξανδρος ο Α’.
Σήψη συμβαίνει όταν η απάντηση του οργανισμού μας σε μία λοίμωξη καταστρέφει τα ίδια μας τα όργανα. ....................

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης του ΕΣΡ στον Πρόεδρο της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2018_09_13_9_56.jpg 
Την Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επέδωσαν το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κύριοι Αθανάσιος Κουτρομάνος και Ροδόλφος Μορώνης, παρουσία των Προέδρων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Δημόσιας Διοίκησης κ. Σπύρου Λάππα.

Οικονομικοί εισαγγελείς για επισφαλή δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από Τράπεζες




Οικονομικοί εισαγγελείς για επισφαλή δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από Τράπεζες







Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, με την ιδιότητα του υπόπτου, καλούνται να καταθέσουν 50 τραπεζικά στελέχη της «Εθνικής» και της «Αγροτικής» για την υπόθεση «επισφαλών δανείων» που έλαβαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2012. Η κλήση αφορά και το ΚΚΕ, το

O Υπουργός πήρε τα Δίκτυα οπτικών ινών των Δήμων! Δείτε τι ψήφισαν στη Βουλή

Νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε στη Βουλή την 11η Σεπτεμβρίου 2018 για τα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών των Ο.Τ.Α.  Με το άρθρο 11 νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Υπουργός πήρε  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Γ. Ψυχογιός: « Άμεση διερεύνηση και τιμωρία όσων επιτίθενται σε ανήλικους πρόσφυγες»

Εμφάνιση ψυχογιός βουλή.jpg


Πενήντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιώργο Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας, κατέθεσαν Ερώτηση προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση εναντίον ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Ωραιόκαστρο.

Ευχές της Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ,για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019
Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, βρέθηκαν προχθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π.Καλύβας, Δ.Κάσσιος και Μ. Αλογογιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ κ. Αν. Παναγουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Κεκερής, για τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η SBMT Racing Team του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου 10η στο Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools

Η SBMT Racing Team του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου  10η στο Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools
Άλλη μια εξαιρετική διάκριση πέτυχε σε διεθνές επίπεδο το ΓΕΛ Ξυλοκάστρου και οι μαθητές του. Η ομάδα των μαθητών SBMT Racing Team, μετά τη 2η θέση στον Εθνικό Τελικό του Μαθητικού Διαγωνισμού F1 in Schools, κατέλαβε τη 10η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από 9-12 Σεπτεμβρίου, στη Σιγκαπούρη.

Μέτρα αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε στις 11/9/2018 σε περιοχές του Νομού Αρκαδίας και Λακωνίας”. - ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


https://botw-pd.s3.amazonaws.com/styles/logo-thumbnail/s3/0011/0786/brand.gif?itok=-BudrL62


     Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: “Μέτρα αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε στις 11/9/2018 σε περιοχές του Νομού Αρκαδίας και Λακωνίας”.

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τους Εμβολιασμούς Ενηλίκων


photo_3.JPGΞεκινάει σε όλη την Ελλάδα το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – ΕΔΔΥΠΠΥ

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Έργα βελτίωσης οδικών δικτύων της Αρκαδίας υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Petros_Tatoulis_2010.jpg/1200px-Petros_Tatoulis_2010.jpg 
Τη δημοπράτηση των έργων «ηλεκτροφωτισμός και λοιπές εργασίες στην Ε.Ο. Τρίπολης – Άργους, στην Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου και στην Ε.Ο. Τρίπολης – Πάτρας, αρμοδιότητας Π.Ε. Αρκαδίας», «Συντήρηση και βελτίωση οδοφωτισμού τα υπ’ αριθμ. 17 Επαρχιακής Οδού (Λεωνίδιο – Πλάκα – Πούλιθρα – Πελετά) του Δήμου Νότιας Κυνουρίας» και «Συντήρηση του δρόμου Ανεμοδούρι – Μαρμαριά» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Επίσης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκαν τα κάτωθι νέα υποέργα με τίτλο 

Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγκρίνοντας τις ομιλίες Τσίπρα του 2017 και του 2018, διαπιστώνει κανείς ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει πει τα ίδια πράγματα, συχνά και με τις ίδιες λέξεις. Σα να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή!
Και ιδού οι αποδείξεις:
Τσίπρας, 9 Σεπτεμβρίου 2017, ομιλία στη ΔΕΘ
«Να οργανώσουμε αυτό που εμείς ονομάζουμε το μέλλον για τους πολλούς».
Τσίπρας, 8 Σεπτεμβρίου 2018, ομιλία στη ΔΕΘ
«Το μέλλον ανήκει στους πολλούς».
Τσίπρας, 9 Σεπτεμβρίου 2017, ομιλία στη ΔΕΘ
«Να μιλήσω για το αύριο. Για το αύριο που θέλουμε, μας αξίζει, και που μπορούμε να έχουμε».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Της Λέττας Καλαμαρά


Βαδίζοντας στην τελευταία χρονιά της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα η πολιτική μας ιστορία τον εντάσσει στο πάνθεον των μεγάλων ηγετών από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη μέχρι τον ΓΑΠ,  τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι συνέβαλαν από το 1981 μέχρι το 2018, 39 χρόνια ή μία ολόκληρη γενιά στη σημερινή κατάντια της Ελλάδας.

Σε φορτισμένο κλίμα η κλήρωση της Γ' Εθνικής ( 6ος, 7ος και 8ος)

 Ολόκληρο το πρόγραμμα όλων των ομίλων της Γ' Εθνικής
Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του προγράμματος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η αίθουσα της Ε.Ε. της ΕΠΟ ήταν κατάμεστη και πριν την έναρξη, εκπρόσωποι κυρίως από τις Ενώσεις Αχαΐας και Ηλείας ζήτησαν οικονομικές εγγυήσεις για τα σωματεία τους και αν η Επιτροπή δεν μπορούσε να τις δώσει, να αναβαλλόταν η κλήρωση. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων τόνισε πως δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις και δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα αναβολής και η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.
Οι ομάδες της Πελοποννήσου είναι  "διασκορπισμένες" σε τρεις ομίλους , 6ο, 7ο και 8ο
Όσον αφορά τα της κλήρωσης από αυτή ξεχωρίζει το Ηλειακό ντέρμπι της πρεμιέρας του 6ου ομίλου ανάμεσα στην Νικη Τραγανού και τον Αστέρα Αμαλιάδας. Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου με όλες τις αναμετρήσεις να αρχίζουν στις 16:00 το απόγευμα.
Η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου λόγω της 28ης, ενώ στις 10 Μαρτίου αποφασίστηκε να υπάρξει ρεπό για όλες τις ομάδες, ενώ σ΄ότι έχει να κάνει με την τελευταία αγωνιστική αυτή θα γίνει στις 14 Απριλίου.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομίλων 6ου, 7ου και 8ου , όπου μετέχουν πελοποννησιακές ομάδες: