Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/09/%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%A4%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-768x450.jpg 

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, στην Κόρινθο, στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου απ’ την Α ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2021 και του 2022, σ’ όλη τη χώρα, για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Οι εκπαιδευτικοί θα υπογράψουν συλλογική αίτηση και αυτή, θα δοθεί στη Διεύθυνση, ώστε να προωθηθεί το αίτημα της άμεσης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2021 και του 2022.

Η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας, καλεί όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Για το λόγο αυτό, η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας, έχει εξαγγείλει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

 

Λεβαδειακός κατά διαιτητών για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Καταφανέστατο πέναλτι, θεωρήθηκε κομμένο το χέρι»

 Λεβαδειακός κατά διαιτητών για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Καταφανέστατο πέναλτι, θεωρήθηκε κομμένο το χέρι» 

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Λεβαδειακό στην 3η αγωνιστική της Super League, με τους Βοιωτούς να διαμαρτύρονται όμως για κάποιες αποφάσεις του διαιτητής στην αρχή του αγώνα.

Ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι στο 0-0, για χέρι του Μουκουντί και στην ανάλυση του αγώνα με την ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι Βοιωτοί κάνουν λόγο για “κομμένο χέρι” από τον αμυντικό των γηπεδούχων.

 

Ο σχολιασμός του Λεβαδειακού

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2: Απέδρασε με Καμαρά ο ΠΑΟΚ από το… δύσβατο Περιστέρι

 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2: Αλώβητος με Μαντί 

Δραματικό παιχνίδι στο Περιστέρι, ειδικά στο φινάλε, καθώς ο ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Μαντί Καμαρά στις καθυστερήσεις πήρε σπουδαίο τρίποντο επί του Ατρόμητου (2-1) που είχε ισοφαρίσει μερικά λεπτά νωρίτερα με πέναλτι του Ουάρντα. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν από μία δύσκολη έδρα και έναν καλό αντίπαλο, βρίσκοντας τον τρόπο να αντιδράσουν όταν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Κι έτσι παρέμεινε χωρίς απώλειες στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό. Φωνές για τη διαιτησία και από τις δύο ομάδες.

Βόλος – ΟΦΗ 1-3: Πάρτι των κρητικών στο Πανθεσσαλικό

 Βόλος – ΟΦΗ 1-3: Πάρτι των κρητικών στο Πανθεσσαλικό 

Χρειάστηκε να φθάσει η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα για να πανηγυρίσει ο ΟΦΗ την πρώτη νίκη στη Σούπερ Λόγκα, αλλά το έκανε με έμφαση. Στην αποστολή στο Πανθεσσαλικό, οι κρητικοί αρίστευσαν τακτικά, τιμώρησαν τις αδυναμίες του Βόλου και θριάμβευσε με 3-1.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης νίκης της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα το γεγονός πως και τα τρία γκολ τα έβαλαν νεοαποκτηθέντες παίκτες. Από την άλλη πλευρά ο Βόλος προσπάθησε μόνο στο τελευταίο ημίωρο όταν ρίσκαρα και ο προπονητής του Χοακίν Γκόμεθ, αλλά ήταν πολύ αργά για να καταφέρουν οι θεσσαλοί κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ στο τελικό 1-3.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-3: Επιστροφή στις νίκες για την «Ένωση», φωνές από τους Βοιωτούς για τη διαιτησία στη Λιβαδειά.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-3: Επιστροφή στις νίκες για την «Ένωση», φωνές από τους Βοιωτούς 

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της την ισοπαλία με τη Λαμία (1-1) και επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών στη Super League. Οι «κιτρινόμαυροι», στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν τη διακοπή για τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων, κέρδισαν 3-0 τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά για την τρίτη αγωνιστική και αναπτέρωσαν το ηθικό τους ενόψει της συνέχειας στην κατηγορία.

Αντίθετα, για την ομάδα της Βοιωτίας αυτή ήταν η δεύτερη σερί της ήττα της στο πρωτάθλημα, αφού προηγήθηκε και αυτή από τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο ματς με την «Ένωση».

Με δύο τελετές ο γάμος του Γ. Αντετοκούνμπο στην Πύλο – Υψηλοί προσκελημένοι

Giannis-Antetokounmpo-Mariah-Riddlesprigger-msk 

 

Η πιο μεγάλη μέρα έφτασε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την επί δέκα χρόνια εκλεκτή της καρδιάς του Μαράια Ριντλσπρίγκερ. Ο πολυαναμενόμενος γάμος θα τελεστεί στο Costa Navarino, ενώπιον εκλεκτών καλεσμένων ανάμεσά τους, οι Λε Μπρόν Τζέιμς, Βασίλης Σπανούλης, Κρις Μίντλετον και Σερένα Γουίλιαμς, μετά τους τριήμερους pre-wedding εορτασμούς του ζευγαριού στη Μεσσηνία.  Υψηλοί προσκεκλημένοι βρίσκονται ήδη στην Πύλο, οι ιδιοκτήτες των Μιλγουόκι Μπακς, ο Λεμπρόν Τζέιμς, αρκετοί αστέρες του ΝΒΑ, αλλά και ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του. Δύο οι τελετές, μία ορθόδοξη και μία καθολική, θα επισφραγίσουν τους όρκους αγάπης του διάσημου ζευγαριού.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι καταφθάνουν από χθες στην Πύλο, δίνοντας την ευκαιρία στα τηλεοπτικά συνεργεία να τους απαθανατίσουν στους δρόμους και την πλατεία της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κρις Μιντλετον των Μιλγουόκι Μπακς, θα είναι και ένας από τους κουμπάρους του ζευγαριού, στον γάμο που θα τελεστεί, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στο Μεσσηνιακό θέρετρο της Costa Navarino.

Οι τριήμεροι εορτασμοί ξεκίνησαν την Παρασκευή όπου πραγματοποιήθηκε το «White Party». Όπως μαρτυρά και το όνομα το θέμα της γιορτής ήταν το άσπρο, με τους καλεσμένους να φορούν λευκά κουστούμια, σχεδιασμένα από τον «σχεδιαστή των διασήμων» Γιώργο Παπαδόγαμβρο, ο οποίος έχει επιμεληθεί και το γαμήλιο ντύσιμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης 

Θλίψη για την απώλεια του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη που έφυγε σήμερα (1/9) από τη ζωή μετά από μία τόσο σημαντική διαδρομή στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ηθοποιός ταξίδεψε για τα… αστέρια σε ηλικία 75 ετών. Αυτή ήταν άλλωστε και η τελευταία κινηματογραφική ταινία στην οποία πήρε μέρος ενσαρκώνοντας τον ιδιοκτήτη-θρύλο του Παναθηναϊκού, Παύλο Γιαννακόπουλο, στην ταινία «Ταξίδι στα αστέρια».. 

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/04/doro-eortologio-1.jpg 

Σήμερα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, είναι των Αγίων Σαράντα Παρθένων και ασκητριών, του Αγίου Ιησού του Ναυή, του Οσίου Μελετίου του νέου και του Οσίου Συμεών του Στυλίτου.

Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Αδαμάντιος, Αδάμος, Αδάμης, Αδάμας, Διαμαντής,, Αδαμαντία, Αμάντα, Άντα, Διαμαντούλα, Διαμάντω, Ρουμπίνη, Μαντώ, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Γόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Φρέγια, Διώνη, Διόνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Τέτη, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρόη, Καλλιρρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κλειώ, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα, Κοραλία, Ράλλης, Ραλλία, Ραλία, Ραλλού, Ραλού, Μαργαρίτης,, Μαργαρίτα, Μαριάνθη, Μελπομένη, Μέλπω, Μόσχω, Μοσχούλα, Ουρανία, Ράνια, Πανδώρα, Πηνελόπη, Μπηλιώ, Μπιλιώ, Πίτσα, Πολύμνια,,, Πολυνίκη, Πολύνα, Πόλυ, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Χαϊδευτός, Χάιδω, Χαρίκλεια, Χαρά, Χαρούλα, Ιησούς, Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία,, Μελετούλα, Μελετίνα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη, Ισμήνη, Πολυτίμη (υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζουν αυτά τα ονόματα).

Super League: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ψάχνουν νίκες πριν τη διακοπή

 paok-calof 

Στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ, στη Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό η ΑΕΚ και στη Λεωφόρο με αντίπαλο την Athens Kallithea ο Παναθηναϊκός στην τρίτη στροφή της Stoiximan Super League πριν τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Βόλος - ΟΦΗ το άλλο ματς της ημέρας.

Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 19:00 από τη Λιβαδειά εκεί όπου η ΑΕΚ με

Ο Παναιτωλικός έκανε σεφτέ (3-0) και άφησε ουραγό τον Πανσερραϊκό

 

 Ήταν οι μοναδικές ομάδες έως τώρα που δεν είχαν βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και οι Αγρινιώτες κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη στο γήπεδό τους, καθώς επικράτησαν με 3-0 και άφησαν μόνους τους Σερραίους στην τελευταία θέση. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό και ήταν για τον Πανσερραϊκό. Ο Σαλαζάρ μετά από ατομική ενέργεια, έκανε σέντρα στην καρδιά της περιοχής του