Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Έσπαγαν χέρια και πόδια για 300 ευρώ, έστελναν άνθρωπο στο νοσοκομείο με 1.500»

Διαβάστε τις λεπτομέρειες ρεπορτάζ του BBC

 «Έσπαγαν χέρια και πόδια για 300 ευρώ, έστελναν άνθρωπο στο νοσοκομείο με 1.500»

Την μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία καταγγέλλει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής απείλησαν ότι «θα την κάψουν ζωντανή», αφού αρνήθηκε την πρότασή τους να χτυπήσουν κάποιον που την παρενοχλούσε έναντι αμοιβής, παρουσιάζει το BBC.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, η γυναίκα παραβρέθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά το περιστατικό με τον άνδρα που την παρενόχλησε.

«Όλοι στέκονταν προσοχή όταν ο αρχηγός έμπαινε στην αίθουσα. Έλεγαν ότι θα δείρουν ομοφυλόφιλους και έγχρωμους», αποκαλύπτει στην κάμερα του BBC.

Και συνεχίζει: «Ένα μέλος του κόμματος ήρθε να με επισκεφθεί. Μου έκανε μία προσφορά: Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ. Επίσης, να κάψει το αυτοκίνητό του για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, με 1.500 ευρώ».

«Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος άνδρας ήρθε σπίτι μου και μου είπε να μην πω λέξη για όλα αυτά, γιατί θα με έκαιγε ζωντανή», λέει.

Το βρετανικό δίκτυο δημοσιεύει και τη μαρτυρία ενός Πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε τρεις φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος καταγγέλλει ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα.

Υποστηρίζει δε, ότι παρά τις καταγγελίες του δεν έχει γίνει έρευνα γιατί, όπως λέει, είναι αλλοδαπός.

«Αν είχαν μαχαιρώσει Έλληνα θα κυνηγούσαν τον δράστη. Εγώ φοβάμαι να βγω έξω. Θέλω να φύγω από την Ελλάδα», αναφέρει. 
 
 newsbeast.gr

Πινιέιρος Σκάι-Ολυμπιακός στον ΑΝΤ1

Πινιέιρος Σκάι-Ολυμπιακός στον ΑΝΤ1 

Η μεγάλη μάχη ζωντανά

Πινιέιρος Σκάι-Ολυμπιακος, η μεγάλη μάχη των δύο κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, με φόντο τον παγκόσμιο τίτλο και το βαρύτιμο τρόπαιο, έρχεται στον ΑΝΤ1.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τον θρίαμβο στο φάιναλ φορ της ευρωλίγκας στο Λονδίνο, διεκδικούν τώρα τον τίτλο του «Παγκόσμιου Πρωταθλητή», με αντίπαλο την Πινιέιρος Σκάι, πρωταθλήτρια Βραζιλίας και αμερικανικής λίγκας.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και θα μεταδοθεί απευθείας στις 2 μετά τα μεσάνυχτα από τον ΑΝΤ1 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 17:00 σε μαγνητοσκόπηση.

Η μεγάλη ρεβάνς, θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 17:30 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η απονομή του κυπέλλου.

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός των: Σπανούλη, Πρίντεζη, Περπέρογλου, Ντάνστον και Μπέγκιτς, με αντίπαλο την πανίσχυρη βραζιλιάνικη Πινιέιρος Σκάι, στον τελικό του διηπειρωτικού κυπέλλου, αποκλειστικά και ζωντανά στον ΑΝΤ1.

Η Ε.Ε. αναμένει επίσημο αίτημα για τη διάθεση 1,4 δισ. για τους αυτοκινητοδρόμους

Γ. Χαν Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα

Εντός του επόμενου διημέρου, αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επίσημο αίτημα από τις ελληνικές Αρχές σχετικά με τη διάθεση των κονδυλίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ για τους αυτοκινητοδρόμους, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, ο οποίος τόνισε ότι η σχετικά απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή έως το τέλος του έτους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Χαν δήλωσε ότι στο θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων «έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο», σε ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες της Επιτροπής, με ευθύνη για τις κρατικές ενισχύσεις και τον ανταγωνισμό.

Όπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, όλα είναι έτοιμα, αλλά πρέπει τώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο αίτημα για την τροποποίηση των προγραμμάτων, ώστε να αντληθούν οι πόροι που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ που απαιτείται, είναι διαθέσιμο επί της αρχής, αλλά το ζητούμενο είναι από πού και πώς θα προβλεφθούν αυτά τα κονδύλια, σημείωσε.

«Αναμένω πολύ σύντομα, το επόμενο διήμερο, την υποβολή του αιτήματος ώστε να ληφθούν έως το τέλος του έτους, oι απαραίτητες αποφάσεις από την Επιτροπή», δήλωσε ο Γ. Χαν, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, όλα θα πάνε καλά».

Επιστρέφει την τηλεόραση η Φαίη Μαυραγάνη

Επιστρέφει την τηλεόραση η Φαίη Μαυραγάνη 

Μεσημεριανή εκπομπή στο κανάλι «Ε»

Ύστερα από μεγάλο διάστημα απουσίας η Φαίη Μαυραγάνη επιστρέφει στην τηλεόραση με μεσημεριανή εκπομπή.

Η εκπομπή της λέγεται «Face to face» και θα προβάλλεται καθημερινά 12:00-15:00 μέσα από κανάλι «Ε».

newsbeast.gr

Επεισοδιακή άφιξη στον Κορυδαλλό για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Πατέλη – Πρώτη φορά αρχηγός κόμματος φυλακίζεται

Η στιγμή της μεταγωγής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Μια πρωτοφανή στιγμή στην ιστορία της ζει η χώρα. Για πρώτη φορά, αρχηγός κόμματος οδηγείται στις φυλακές για να προφυλακιστεί. Για πρώτη φορά άλλωστε επικεφαλής κόμματος θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης.
 Τη θλιβερή πρωτιά θα έχει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που τα ξημερώματα μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και μαζί τον βουλευτή του κόμματός του, Γιάννη Λαγό και τον "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, αλλά και την 39χρονη ανθυπαστυνόμο που "κάρφωνε" μη συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε πρώτη φάση όλοι θα κρατηθούν στην 6η πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, εκεί όπου κρατούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι συγκρατούμενοί του και επιχειρηματίες για χρέη στο δημόσιο και θα προαυλίζονται μόνοι τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείται και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ η ανθυπαστυνόμος θα μεταφερθεί στις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα

 Την ώρα που η αυτοκινητοπομπή έφτασε στον Κορυδαλλό, οι κρατούμενοι στις δικαστικές φυλακές... αφηνίασαν! Σύμφωνα με πληροφορίες έβλεπαν στην τηλεόραση θα όσα συνέβαιναν απ' έξω. Τότε, άρχισαν να χτυπούν πόρτες, να κλωτσούν κάγκελα και να φωνάζουν!
Ήταν από νωρίς γνωστό πως υπήρχαν αντιδράσεις μεταξύ των κρατουμένων για το ενδεχόμενο να είναι συγκρατούμενός τους ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός και ο "πυρηνάρχης" της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

newsit.gr

Ούρλιαζαν και έβριζαν οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό - Δεν θέλουν εκεί Μιχαλολιάκο και Λαγό

Mόλις οι σειρήνες ακούστηκαν από τα περιπολικά που συνόδευαν τα τζιπ για τη μεταγωγή των προφυλακιστέων για τη Χρυσή Αυγή, επικράτησε πανικός στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού.

Μόλις ακούστηκαν οι σειρήνες για τη μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Γιάννη Λαγού, του Πατέλη και της ανθυπαστυνόμου, οι κρατούμενοι στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού, που έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση, κατάλαβαν πως πρόκειται για τη μεταγωγή των συγκεκριμένων 4 προσώπων.

Οι κρατούμενοι όμως, όπως φάνηκε, δεν ήθελαν με τίποτα να έρθουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα στις φυλακές και το έδειξαν αυτό με τον πλέον σαφή τρόπο.

Ξαφνικά, επικράτησε πανικός στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού, με τους κρατούμενους να ουρλιάζουν και να φωνάζουν πως πρέπει να φύγουν από εκεί οι συγκεκριμένοι 4 προφυλακιστέοι, ενώ ακούγονταν και πολλά υβριστικά σχόλια για τη Χρυσή Αυγή.

Πέρα όμως από τις φωνές, οι κρατούμενοι χτυπούσαν πόρτες και κάγκελα, προκαλώντας τέτοιο θόρυβο που ακουγόταν και έξω από τη φυλακή, δείχνοντας έτσι πως δεν επιθυμούν να είναι στο ίδιο κτίριο με τους Μιχαλολιάκο, Λαγό, Πατέλη και την ανθυπαστυνόμο ή έστω και σε κοντινό κτίριο.

newsit.gr

Πανικός από το ατύχημα των αστυνομικών στη μεταγωγή του Μιχαλολιάκου - ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν φτάσει η πομπή της Αντιτρομοκρατικής στις φυλακές του Κορυδαλλού για να μεταφέρει τους Μιχαλολιάκο, Λαγό, Πατέλη και την ανθυπαστυνόμο, ένα ατύχημα προκάλεσε πανικό στους αστυνομικούς.

100 μέτρα πριν από την είσοδο των φυλακών του Κορυδαλλού, δύο περιπολικά σταμάτησαν την πομπή και εκεί άρχισαν τα ευτράπελα.

Πιθανότατα λόγω ασυνεννοησίας ή αιφνίδιας αλλαγής του δρομολογίου για λόγους ασφαλείας, δύο αστυνομικοί σε μηχανές μπερδεύτηκαν, με αποτέλεσμα ο ένας να πέσει πάνω στον άλλον.

Η μία μηχανή έπεσε στο έδαφος μαζί με τον αστυνομικό και προς στιγμήν επικράτησε πανικός. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κάμερες έτρεχαν στο σημείο και ξαφνικά τα τζιπ με τους προφυλακιστέους έστριψαν σε ένα στενό και εξαφανίστηκαν.

Η μηχανή του αστυνομικού αποιμακρύνθηκε από το έδαφος και επανήλθε η τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

newsit.gr

Φιλικό με Παναθηναϊκό η Κόρινθος την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Ακόμα ένα πολύ σπουδαίο φιλικό θα δώσει η Κόρινθος με ομάδα της Super League, καθώς μετά τον Αστέρα Τρίπολης, η «Μπάρτσα» θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία και οι δύο ομάδες δεν έχουν αγώνες πρωταθλήματος, καθώς για τη μεν Κόρινθος η Γ’Εθνική διακόπτεται, καθώς υπάρχει η Β’ Φάση του Κυπέλλου, από την οποία έχει αποκλειστεί, ενώ ο δε Παναθηναϊκός, δε θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς η Εθνική, δίνει τους τελευταίος της αγώνες, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Φυσικά και είναι μια τεράστια πρόκληση για την ομάδα της Κορίνθου, να αντιμετωπίσει έναν ιστορικό σύλλογο όπως οι «πράσινοι» και ο Δημήτρης Μαγκαφίνης θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις των παικτών του.

Πρόκριση στους 32 γιά τους Άγιους Θεοδώρους

Στη φάση των «32» του Κυπέλλου Κορινθίας βρίκονται οι Άγιοι Θεόδωροι, καθώς επικράτησαν με 4-1 του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών.

Ο Μιχάλης Πάτρας (30’), πέτυχε το 1-0, για να κάνει το 2-0 ο Ράτης, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Οι Άγιοι στην επανάληψη έφτασαν και στο 3-0 με τον Λουκά, μετά από λάθος του Μπεκιάρη, με την ομάδα του Φωκά να μειώνει (70’), με τον Αθανασόπουλο σε 3-1 και στη συνέχεια προσπάθησαν να μπουν και πάλι στο ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν, παρά τις όπποιες καλές στιγμές τους.
Το τελικό 4-1, διαμόρφωσε ο Μπράνκο με κεφαλιά λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, δίνοντας έτσι και διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Δανέσης, Αϊβαλιώτης (80’ Κυριακόπουλος), Πάτρας (46’ Λουκας), Λιόσης, Γεωργακόπουλος, Γκιόκας, Καρβέλης, Γκεζερλής (46’ Νικολάου), Μπράνκο, Ράτης, Μούκας

ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ: Γιαννακόπουλος, Βουρβόπουλος Ν. (80’ Παπαδάς), Μπεκιάρης, Πασσιάς, Καρνασιώτης, Καραμπέτσος, Αθανασόπουλος, Τσώτος, Βουρβόπουλος Γ., Σαλούκας (65’ Καραθανάσης), Κεφάλας (46’ Παπαφίλης)

36 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ανατολική Κορινθία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες έως σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια ενενήντα εννέα άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα πέντε ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκατέσσερα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια είκοσι πέντε οχήματα και είκοσι έξι καταστήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα πέντε άτομα, από τα οποία σαράντα τέσσερα ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα έξι άτομα.
Τα

36 συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ανατολική Κορινθία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες έως σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια ενενήντα εννέα άτομα, εκ των οποίων εκατόν ογδόντα πέντε ήταν ημεδαποί και εκατόν δεκατέσσερα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια είκοσι πέντε οχήματα και είκοσι έξι καταστήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα πέντε άτομα, από τα οποία σαράντα τέσσερα ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα έξι άτομα.
Τα

Έως τις 16 Οκτωβρίου η απόφαση για συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air

olympic_aegeanΩς τις 16 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει για τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αντουάν Κολομπανί, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών αναμένεται να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Εφυγε” ο Σεργκέι Μπέλοφ!

belov2
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών, άφησε σήμερα, Πέμπτη,  ο “Θρύλος” του ρωσικού μπάσκετ, Σεργκέι Μπέλοφ.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Τι φοβούνται οι βουλευτές που θέλουν να γίνουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες;



Η aftodioikisi.gr έχει αναδείξει με ρεπορτάζ της το κύμα φυγής προς την αυτοδιοίκηση που αναπτύσσεται μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης. Το κύμα είναι τόσο ισχυρό ώστε έχει προκαλέσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη που ανησυχούν ότι οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν Δήμο ή Περιφέρεια θα το γυρίσουν στο αντάρτικο προκειμένου να αποκτήσουν ερείσματα στο δοκιμαζόμενο από την κρίση εκλογικό ακροατήριο.
Οι βουλευτές που φλερτάρουν με την ιδέα της στροφής προς την αυτοδιοίκηση το γνωρίζουν και έχουν αρχίσει να συζητούν με τους συνεργάτες τους το ενδεχόμενο ο υπό διαμόρφωση νέος εκλογικός νόμος που θα ισχύσει στις εκλογές των ΟΤΑ να περιλαμβάνει ρύθμιση κατά την οποία θα πρέπει να παραιτηθούν πολύ νωρίς -και όχι πριν από 40 μέρες όπως ισχύει σήμερα- από τη βουλευτική τους έδρα.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δεν έχει αφήσει δημοσίως να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, κομματικοί παράγοντες θεωρούν πολύ πιθανό να εξεταστεί ένα τέτοιο «φρένο» στους βουλευτές που αναζητούν ήδη διέξοδο στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου να διασφαλιστεί κομματική πειθαρχία από την παράδοση της έδρας τους στον αναπληρωματικό που, όσο να ναι, θα έχει το άγχος του νεοφώτιστου στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Η τηλεφωνική ενημέρωση Σαμαρά για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου (photo)

Antonis-Samaras
Τηλεφωνικά ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις πρώτες πρωινές ώρες, για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στην Αθήνα να προφυλακιστεί ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο Barcode της Ουάσινγκτον, μαζί με Έλληνες ανταποκριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τον Μιχάλη Ιγνατίου και τον Απόστολο Ζουπανιώτη.
Ο τελευταίος μάλιστα ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τη σχετική φωτογραφία από το τραπέζι, με τον Αντώνη Σαμαρά να κρατάει χαμογελαστός το κινητό του.

ysterografa.gr

Ο Μπουτάρης σε ρόλο “πατερούλη” της Κεντροαριστεράς

Giannis-BoutarisΟ Γιάννης Μπουτάρης έχει δει, ακούσει και… διαβάσει τον εαυτό του σε πρωταγωνιστικούς ρόλους για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, τόσες φορές που στο τέλος και ο ίδιος κουράστηκε να διαψεύδει.
Στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ευρύτερες δυνάμεις από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και… ενδιάμεσων κομματικών σχηματισμών βλέπουν μια προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει. Ίσως και να λειτουργήσει συνθετικά σε ένα πρώιμο στάδιο, για να διαπιστωθεί στην πράξη το πόσο ρεαλιστικό είναι το σενάριο της συσπείρωσης του πολιτικού χώρου που ιδεολογικά κινείται… αριστερά της Κεντροδεξιάς, με φόντο φυσικά τις εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο, και ενόψει των βουλευτικών εκλογών του μέλλοντος.
Η χθεσινή ανακοίνωση από την Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή… στο χωριό του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι θα υποστηριχτεί η υποψηφιότητα Μπουτάρη, προσφέρει την “πρώτη ύλη” για τέτοια σενάρια. Και επισημοποιεί τη σύνθετη τακτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με κατά τόπους συμμαχίες… με όλους, πλην της Χρυσής Αυγής.
Στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμπαραταχθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς γύρω από τον Γιάννη Μπουτάρη, αφήνει τη Νέα Δημοκρατία μόνη, καθώς η πλειοψηφούσα παράταξη της σημερινής Βουλής αναζητεί έναν υποψήφιο που να προέρχεται από τον πολιτικό χωρο της Κεντροδεξιάς.

ysterografa.gr

Στον ανακριτή για να απολογηθεί ο Χρήστος Παππάς. Θα αποφυλακιστεί κι αυτός;

pappasanakritis
Την ώρα που ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστούν, ο Χρήστος Παππάς απολογείται στον ανακριτή, με δικαστικούς κύκλους να διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για την… τύχη του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής παρουσιάζεται ως “υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης”, όπως περιγράφεται η οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, η μέχρι στιγμής τακτική που ακολούθησαν ανακριτής και εισαγγελέας με τις προφυλακίσεις και… τις αποφυλακίσεις ωστόσο, δείχνει ότι στην απόφασή τους κυριαρχεί το πόσο “δένουν” οι κατηγορίες με την υπόθεση του φόνου του Παύλου Φύσσα.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός είχαν “συλληφθεί” από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων της ΕΥΠ να έχουν επικοινωνία μετά το φονικό, κάτι που δεν συνέβη με τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.
Επίσης το όνομα του Χρήστου Παππά δεν περιλαμβάνεται σε εκείνους που ενεπλάκησαν, τηλεφωνικά έστω, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με αποτέλεσμα δικαστικοί κύκλοι να διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, που αναμένεται αργότερα σήμερα, θα είναι υπέρ της αποφυλάκισης του βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη με τους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο.
Κατά την έλευσή του στην Ευελπίδων ο Χρήστος Παππάς είπε στους δημοσιογράφους: «Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει κανονικά στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές».

ysterografa.gr

Η Όλγα σε “εκστρατεία γοητείας” προς τα αμερικανικά ΜΜΕ

Olga-Kefalogianni-Moira-Forbes
Στη νέα  τουριστική ταυτότητα της χώρας, τα συγκριτικά της  πλεονεκτήματα και στην ασφάλεια που παρέχει ως προορισμός, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνομιλώντας με υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αλλά και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.
Η Υπουργός Τουρισμού στις επαφές της  με παράγοντες της αμερικανικής τουριστικής βιομηχανίας, επισήμανε  την ποιοτική αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, μέσω της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι. Την έμφαση που δίδεται στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, θρησκευτικός, συνεδριακός και 3ης ηλικίας τουρισμός. Ενώ για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας που την έχουν καταστήσει, ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως. Επίσης στους συνομιλητές της ανέλυσε και την στρατηγική της κυβέρνησης, που δίνει βαρύτητα  στη προσέλκυση και τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Παρών σε αυτές τις συναντήσεις  ήταν  το μέλος του Δ.Σ του  ΕΟΤ και εντεταλμένος για θέματα τουρισμού στη Β. Αμερική κ. Ανδρέας  Φιορεντίνος.
Στο διάστημα της παραμονής της στη Νέα Υόρκη, η  Όλγα Κεφαλογιάννη  παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλες  εφημερίδες όπως είναι η Washington Post και στην Wall Street journal. Επίσης συναντήθηκε και με την πρόεδρο και εκδότρια του περιοδικού Forbes Woman   κυρια Moira Forbes.
Στις συνεντεύξεις της, στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης  ανέφερε ότι το 2013 ήταν μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα και ότι  προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι να καταστήσει τη χώρα ελκυστικό προορισμό για τους αμερικανούς. Στο πλαίσιο  αυτό παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού Ελλάδα. Ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα για τους επισκέπτες της.
Τέλος σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού τόνισε:   «Το 2013 είναι μια καλή χρονιά και για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια καταγράφεται μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Αμερική. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο εντατικά. Προετοιμαζόμαστε για το 2014. Έχουμε σειρά σημαντικών επαφών με την τουριστική βιομηχανία  των ΗΠΑ. Προωθούμε νέα προϊόντα όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός. Σχεδιάζουμε στοχευμένες  επικοινωνιακές δράσεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε και πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για τους αμερικανούς».
ysterografa.gr

Μήτρογλου: Απόλαυση…

mitrosout
Για το διπλό στο Βέλγιο, το χατ – τρικ και το… αγαπημένο του 3ο του γκολ, μίλησε ο Κώστας Μήτρογλου στην UEFA.
 "Όταν δεν μπορείς να έχεις πολλές ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι, πρέπει να είσαι απολύτως συγκεντρωμένος σε όσες έρχονται και 100% προσηλωμένος στο στόχο σου", είπε αρχικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το προσωπικό του ρεσιτάλ...

"Αξίζαμε τη νίκη και το καλό είναι ότι την πήραμε, χωρίς να έχει σημασία ποιος έβαλε τα γκολ. Το τρίτο γκολ είναι το αγαπημένο μου, αν και δεν μπορώ να σας το περιγράψω, καθώς ήμουν πολύ ευτυχισμένος που είχα κάνει το χατ-τρικ. Απόλαυσα τη στιγμή όσο περισσότερο μπορούσα".

Οσο για το παιχνίδι με την Μπενφίκα, ο διεθνής φορ είπε: "Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα και να χτίσουμε πάνω σ' αυτή τη νίκη με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Η διπλή αναμέτρηση με την Μπενφίκα είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας".

Ερυθρόλευκος θρίαμβος μπαμ και μπουμ οι... Μητρο-γκολιές! ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

mitroglou
Απίστευτο διπλό για τον Ολυμπιακό, που με χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρομπέρτο σκόρπισε στο Βέλγιο 3-0 την Αντερλεχτ για τη 2η αγωνιστική του Champions League
 Και μπαμ και μπουμ οι... Μητρο-γκολιές! (vds)

Ο Ρομπέρτο έβγαζε, ο Μήτρογλου έβαζε! Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πιο ευρεία του νίκη στο Champions League, καθώς διέλυσε με 3-0 την Αντερλεχτ στο Βέλγιο, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μήτρογλου που έκανε χατ τρικ (17', 56', 72') και τον Ρομπέρτο που έβγαλε ό,τι πήγαινε μέσα!

Ο Ισπανός πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις! Εβγαλε πέναλτι, τετ α τετ, φάουλ και ήταν ανίκητος συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη των Πειραιωτών! Ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Ελληνας που πραγματοποιεί χατ-τρικ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!
Σωρεία ευκαιριών για τους Βέλγους, που έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη κι έτρωγαν γκολ εκεί που δεν το περίμεναν!

“Ο Δένδιας περίμενε να γίνουν οι φάκελοι από 32… 33″

Alexis-TsiprasΤον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη στοχοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της Χρυσής Αυγής.
Με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο “Euronews”, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε “γιατί έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα”, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει στη Δικαιοσύνη τους σχετικούς φακέλους που είχε στη διάθεσή της, σχολιάζοντας με νόημα ότι ο Νίκος Δένδιας περίμενε να γίνουν οι φάκελοι από 32… 33.

Θέμα χρόνου η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

vouli2Φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα.
Πρόκειται για αδικήματα όπως η παράνομη οπλοκατοχή για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καθώς γι΄αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Nikos-MixaloliakosΗ είδηση της προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κυριάρχησε στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ, όπως άλλωστε είχε συμβεί καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας με το θέμα της Χρυσής Αυγής, λόγω της απόφασης της Δικαιοσύνης να μην προφυλακιστούν οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.
“Ο αρχηγός των Ελλήνων νεοναζί σε προσωρινή κράτηση”, μετέδωσε χαρακτηριστικά με έκτακτο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ysterografa.gr

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. "Ζήτω η νίκη", φώναζε

Nikos-Mixaloliakos-shouting
Στις 16.35 ξεκίνησε η μεταφορά του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων προφυλακισθέντων στις φυλακές Κορυδαλλού.Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής θα κρατηθεί σε ειδική πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές.
Η μεταφορά κράτησε μισή ώρα και στις 17.05 ο Νίκος Μιχαλολιάκος πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού. Την ώρα που η πομπή έφτανε στις φυλακές Κορυδαλλού, υπήρξε ένα μικρό ατύχημα με άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος έπεσε από τη μηχανή του.
Μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων απολογιών των βουλευτών Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου, το ενδιαφέρον στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής στράφηκε στην απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος πέρασε τελικά το απόγευμα το κατώφλι του ανακριτή, ως “αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης”, σύμφωνα με το σχετικό κατηγορητήριο.
Η απολογία Μιχαλολιάκου ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για ιδεολογικα θέματα από τον ανακριτή και για την άποψή του για τον εθνικοσοσιαλισμό. Υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έγινε στον ίδιο αλλά στα γραφεία της ΧΑ και πρόσθεσε ότι δεν είναι ναζιστής και ότι καταδικάζει τη βία.
Στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μέχρι να αποφασιστεί σε ποιά φυλακή θα κρατηθεί.
Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Γιώργος Πατέλης.
Οι 4 συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος) έδειξαν κοινή γραμμή υπεράσπισης, εστιάζοντας σε πολιτικά επιχειρήματα, χαρακτηρίζοντας δηλαδή πολιτική τη δίωξή τους, αρνούμενοι όσα τους καταμαρτυρεί η Δικαιοσύνη σε επίπεδο εγκληματικής δράσης.
Κοινή επίσης γραμμή των 4 συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν το “πλαστό” καταστατικό της Οργάνωσης, όπως έχει παρουσιαστεί, ενώ έθεσαν και θέμα “νομιμότητας” της σύλληψής τους.
Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν τελικά να προφυλακίσουν μονάχα τον Γιάννη Λαγό, o οποίος θα κρατηθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις φυλακές του Κορυδαλλού. Άλλωστε, θεωρείται βέβαιο πως θα χρειαστεί να κληθεί εκ νέου από τους ανακριτές της υπόθεσης για να δώσει διευκρινίσεις.
Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Για τον Ηλία Κασιδιάρη ορίστηκε εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ και οι τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι, αποχώρησαν από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με υψωμένες γροθιές.
Και για τους τρεις αποφυλακισθέντες βουλευτές υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Πάντως, χαμηλούς τόνους συνιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις δικαστικές πηγές, με αφορμή δηλώσεις περί δικαίωσης των κατηγορουμένων βουλευτών της ΧΑ που αφέθηκαν ελεύθεροι.
Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.
Υπογραμμίζουν μάλιστα, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνται “δεμένα” πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.
Τέλος, αναφέρουν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα τον βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Αξίζει να αναφέρουμε πως την ώρα που βγήκαν από τη ΓΑΔΑ, οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, σημειώθηκε ένταση μεταξύ αυτών και των δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκεί.
«Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους! Πάρτε το χαμπάρι!», φώναξε ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο βουλευτής Νίκος Μίχος, είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Μέχρι τέλους θα φτάσουμε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!».
“Zήτω η νίκη”, φώναζε ο Νίκος Μιχαλολιάκος έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, την ώρα που οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τον ανέβαζαν στο τζιπ που τον μετέφερε πίσω στη ΓΑΔΑ.
Είχε προηγηθεί η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν.

Όλες οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές στον τρόπο χορήγησς αδειών στους δημόσιους υπαλλήλους προβλέπει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που θέτει σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σαμαράς: Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόδικοι

samaras11111111
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Η συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Mετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της Χρυσής Αυγής και τις τελευταίες εξελίξεις:

Πέτρος Τατούλης «Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου θα αποτελέσει την ενιαία καλλιτεχνική έκφραση της Πελοποννήσου»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1417ec7c49e18e0d&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hmc3ty812&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380811684127&sads=1l78KJ7lDDEVUVZKPTmv9ay4mF8
 
«Η ενίσχυση των υποδομών των φιλαρμονικών και των χορωδιών θα λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο των πολιτιστικών δρώμενων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 με τους εκπροσώπους των φιλαρμονικών και των χορωδιών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποστήριξης των πολιτιστικών υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1417ec7c49e18e0d&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hmc3tk011&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380811779497&sads=stKYw82LUZ4QJumWRNLOqQTgTNEΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ιδιαίτερα ότι «υλοποιούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού σε πολύ δύσκολους καιρούς, ιδίως μάλιστα όταν αρχικά μας είχαν αποκλείσει αυτή τη δυνατότητα. Με την επιμονή μας και το σχεδιασμό μας επιτύχαμε να δημιουργήσουμε κωδικό στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, ώστε να χρηματοδοτήσουμε την ενίσχυση αυτών των δομών».

Πενθεί το καράτε για την 20χρονη Αντωνία Τσαμουρίδου


ImageGen
Απέραντη θλίψη στον κόσμο του καράτε προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 20χρονης διακεκριμένης αθλήτριας Αντωνίας Τσαμουρίδου και του αδελφού της Γιάννη, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας τροχαίο δυστύχημα στη Βέροια.

Χθες σε μια άκρως φορτισμένη και συγκινητική ατμόσφαιρα, περισσότεροι απο 2000 άνθρωποι, μέλη συλλόγων, αθλητές και αθλήτριες, φίλοι και συγγενείς, είπαν το τελευταίο αντίο στην 20χρονη αθλήτρια του καράτε Αντωνία Τσαμουρίδου (αθλήτρια του Πανημαθιακού Συλόγου Βέροιας) και του 24 αδελφού της Γιάννη που έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν εξετράπεη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοιχίο. Η νεκρόσιμος ακολουθία τελέστηκε στις 11:00 στον Ιερό Ναό Τιμίου Προσρόμου στο Μακροχώρι.
Απέραντος θρήνος, πόνος και δάκρυα στα μάτια όλων όσων συνόδευσαν τα δυο αδέρφια απο το Μακροχώρι στην τελευταία τους κατοικία με τραγικές φιγούρες τους γονείς των παιδιών, αλλα και την προπονήτρια της Αντωνίας, Ρένα Πανετσίδου-Χασιώτου που σε μήνυμά της αναφέρει: » Ναι, ήταν απο τις καλύτερες αθλήτριές μου στο καράτε και απο τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν απο τον Πανημαθιακό ΑΣ Καράτε. Όλος ο κόσμος και ειδικά ο χώρος του καράτε γνώριζε το ταλέντο της Αντωνίας, το χαμόγελό της, το χαρούμενο πρόσωπό της και τη ζεστή ψυχή της. Όλοι θρηνούμε για το χαμό της. Εύχομαι καλό ταξίδι στην Αντωνία μου και στον αδελφό της Γιάννη.»

arouraios.gr

1ο Ελληνορωσικό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού στο Λουτράκι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΙΣΑ-1ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2013
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», κ. Νίκος Λόης, σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου, με θέμα τα συμπεράσματα και τα οφέλη για το Δήμο, από το «1ο Ελληνορωσικό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού».

Η Κυβέρνηση θα επιστρέψει στην αδιαφάνεια με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας του προγράμματος "Δι@υγεια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ενδεχόμενη κατάργηση της υποχρεωτικότητας του προγράμματος "Δι@υγεια" και η προωθούμενη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι διοικητικές αρχές μπορούν να αποφασίζουν κάτι και να δημοσιεύουν κάτι διαφορετικό, περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα δημοσίου ελέγχου των πράξεων και των δαπανών κυβερνητικών φορέων.
Μέσω της ως τώρα λειτουργίας του προγράμματος "Δι@υγεια" έχουν αποκαλυφθεί πολλές περιπτώσεις σπατάλης, χαριστικών ενεργειών, ακόμη και σκανδάλων και έχουν αποτραπεί πολλές περισσότερες.
Πρόκειται για οπισθοδρόμηση στην εποχή του κράτους – αφέντη και κατάργηση κάθε έννοιας συμμετοχικής δημοκρατίας, σε μια περίοδο μάλιστα που η ουσία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου αμφισβητείται και δοκιμάζεται.

Παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θέμα της Συρίας.

Η βουλευτής της ΝΔ  και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης  Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα για το ζήτημα της Συρίας εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας της.

Η Δημοκρατία και οι εχθροί της. Οι Έλληνες (;) επίγονοι του ναζισμού;

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
 βουλευτής, 
καθηγητής πανεπιστημίου
 
Η Ελλάδα ματώνει επικίνδυνα, ξαπλωμένη πάνω στην προκρούστεια κλίνη της συγκλονιστικής οικονομικής κρίσης, η οποία πλέον φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τρίτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου. Χαίνουσες πληγές της είναι, κυρίως, αφενός η προϊούσα συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, με ορατό ως και το ενδεχόμενο ρήξης αυτού τούτου του κοινωνικού ιστού.  Και, αφετέρου, η δραματική αδυναμία των δομών του κράτους –και πρωτίστως της δημόσιας διοίκησης, υπό την ευρεία του όρου έννοια- να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Δεν ήταν επιτυχία της Χρυσής Αυγής, αλλά νίκη της Δημοκρατίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όσοι (δηλαδή όλοι) παρακολουθήσαμε την συμπεριφορά των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς λόγους, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να δώσουμε μάχη για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας και να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σ’ αυτά τα άτομα.

Κλωτσιές, μπουνιές, χαστούκια, ύβρεις, απειλές – «όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια», «θα σταματήσουμε μόνο με σφαίρες», «θα τα κατεβάσουν κι’ άλλο τα παντελόνια όταν έλθει η ώρα».

Τα άτομα αυτά δηλαδή, συνεχίζουν να διαπράττουν αδικήματα – χωρίς ν’ αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποιόν τους και τις προθέσεις τους.

Β ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ «Φίλοι του κινηματογράφου».

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1417dfd18c5a9367&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380810283289&sads=ynQ24fp-5uMXxQWtDYlRft8FLPo
 
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τις 06 έως τις 12 Οκτωβρίου στην ελληνική πόλη του Λουτρακίου θα πραγματοποιηθεί το Β’ Διεθνές Φόρουμ Κινηματογράφου «Φίλοι του κινηματογράφου». Το εν λόγω Φεστιβάλ οργανώνει ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός προώθησης κινηματογράφου «ΕΛΕΚΤΡΟΤΕΑΤΡ» μαζί με την Ένωση Κινηματογραφιστών, Κρατικό Ίδρυμα Κινηματογράφου της Ρωσίας και Φόρουμ Κινηματογράφου.
Φέτος θα πραγματοποιηθεί μία διασύνδεση πολιτισμών - χάρη στο φωτεινό και απρόσμενο μείγμα ρεπερτορίων από την Ευρώπη, Ανατολή και τη Ρωσία. Η ρωσική πλευρά θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα από διάφορα προγράμματα φοιτητικές ταινίες και ντεμπούτα, βραβευμένες ταινίες των ρωσικών φεστιβάλ κινηματογράφου («Φεστ-Φεστ»), καθώς και το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 400ης επετείου της δυναστείας των Ρομάνοβ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1417e02249a44602&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380810153690&sads=fQPxyAcFMjkTineOpYFKbrA2ZvE
 
Σειρά πολιτικών δράσεων εναντίον της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, ξεκινά η Νέα Δημοκρατία, με κεντρικό σύνθημα “φτάνει πια”.
Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθεί το διαδίκτυο, θα διανεμηθεί έντυπο υλικό και θα διοργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις.
Οι δράσεις αυτές θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη χώρα με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του πολιτικού μας οργανισμού.

Για το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας αυτής, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ανθρώπινης αλυσίδας για την προστασία της Δημοκρατίας μας από τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται.
Για μας η βία δεν μπορεί να διακρίνεται σε “καλή” και “κακή”, σε “δικαιολογημένη” και “αδικαιολόγητη”, σε “θετική” και “αρνητική”.
Στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, κινούμαστε με στόχο μία κουλτούρα σεβασμού στον άνθρωπο, τη σταθερότητα στη χώρα και την ασφάλεια για κάθε οικογένεια, κάθε γειτονιά, κάθε χώρο επαγγελματικής δραστηριότητας».

Χρυσή Αυγή: Άθλια, παράνομη και αντισυνταγματική μεθόδευση εις βάρος της

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας.
Η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδος εξελίσσεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστικές αρχές προέβησαν στον παράλογο ισχυρισμό πως οι χιλιάδες πολίτες που καλούν καθημερινά και για οποιοδήποτε θέμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Χρυσής Αυγής μιλούν απευθείας με τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο! Σαν να λέμε πως όποιος καλεί στην Συγγρού μιλάει με τον Σαμαρά, στην Χαριλάου Τρικούπη με τον Βενιζέλο και στην Κουμουνδούρου με τον Τσίπρα!

Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς.

 Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής για την άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση του Αρχηγού του κόμματος. Το παράλογο σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στην παραδοχή πως όποιος καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος μιλάει υποχρεωτικά με τον Γενικό Γραμματέα. Σαν να λέμε πως αν καλέσουμε στην Συγγρού μιλάμε υποχρεωτικά με τον Σαμαρά και στην Χαριλάου Τρικούπη με τον Βενιζέλο.

ΠΑΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ.




 


Γραμματεία Αρκαδίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους μικρούς εμπόρους, τους φτωχούς αγρότες.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα), τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σαν πρώτο σταθμό απάντησης στα βάρβαρα μέτρα σε συζήτηση και αποφάσεις για 24ωρη προειδοποιητική ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Οκτώβρη.