Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Οκτώ δημοσκοπήσεις «ακτινογραφούν» τη διαφορά: Μπροστά η ΝΔ με 6,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi 

Τη δημοσκοπική εικόνα που έχει καταγραφεί στην αρχή του 2023 σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου παρουσίασε απόψε η ΕΡΤ. Η εικόνα αυτή προκύπτει από τις πρώτες δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών που δημοσιεύτηκαν τους δύο πρώτους μήνες του έτους ανέφερε  ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και επικεφαλής της έρευνας Παναγιώτης Κουστένης μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις 8 εταιρειών για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 6,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (30,9% έναντι 24,4%).

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κάλεσμα για υποβολή προτάσεων που αφορούν το εθνικό δίκτυο μονοπατιών

 Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κάλεσμα για υποβολή προτάσεων που αφορούν το εθνικό δίκτυο μονοπατιών 

Επιστολή ενημέρωσης στους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έστειλε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Με την επιστολή, τους ενημερώνει σχετικά με την δυνατότητα που έχουν, να υποβάλλουν προτάσεις για νέες διαδρομές μονοπατιών, στο πλαίσιο της πρόκλησης χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, μέσα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί εθνικό δίκτυο μονοπατιών.

Ήδη, κάποιοι δήμοι έχουν αναπτύξει δίκτυα μονοπατιών και δηλώνουν έτοιμοι να τα επεκτείνουν.

Μύκονος: Στα κάγκελα ο δήμος για την απογραφή - Γιατί ζητά ακύρωση από το ΣτΕ

 Μύκονος: Στα κάγκελα ο δήμος για την απογραφή  Γιατί ζητά ακύρωση από το ΣτΕ 

Market pass: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ την Τετάρτη - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή

market-pass5 

Χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη σχετική πλατφόρμα για την κάρτα αγορών Market Pass, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Ertnews, οι καταβολές των χρημάτων θα γίνουν 3 Μαρτίου. «Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις. Στις 3 Μαρτίου και στις 3 Μαΐου» πρόσθεσε.

Κώστας Καραμανλής: Πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργός, 14 χρόνια σιωπηλός

Η διαδρομή του μακροβιότερου αρχηγού της ΝΔ - Από το 1977 και την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος έως τις νίκες το 2004 και το 2007 - Η ήττα του 2009 και η απόσυρση στα... ορεινά της σιωπής.

https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2023/02/6575-1024x576-1.jpg
 

 H ανακοίνωση Καραμανλή περί τερματισμού της κοινοβουλευτικής του πορείας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία: Το τελευταίο διάστημα, οι πληροφορίες από το γραφείο του ήταν μεν ελάχιστες, αλλά συνέκλιναν στο ότι στα 66 του χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός «το σκεφτόταν» για το κατά πόσον θα έπρεπε να είναι και πάλι υποψήφιος.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η παρουσία του στην Α΄ Θεσσαλονίκης θεωρείτο σημαντική, ειδικά στις εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, καθώς στη βόρεια Ελλάδα το επώνυμο «Καραμανλής» εξακολουθεί να είναι πολιτικά «βαρύ». Ωστόσο, η συμφωνία του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό – ο κ. Καραμανλής θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στην πόλη με την ανάλογη κάλυψη – όπως και η ανακοίνωσή του ότι «προφανώς» στηρίζει την παράταξη που ίδρυσε ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής και ότι αποχωρεί τώρα που είναι ισχυρή – μειώνει αισθητά τους όποιους κραδασμούς από την απόφασή του.

Μητσοτάκης για εκλογές: Δεν θ' αργήσουν και πολύ Υποψήφιος ξανά στον δυτικό τομέα Αθηνών ο πρωθυπουργός

mitsotakis_peristeri_arthro 

«Πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Γιατί εδώ εκλέγομαι και θα εξακολουθώ εδώ να εκλέγομαι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Περιστέρι.

 Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι

Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή εδώ, στο Περιστέρι.

Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι, γιατί εδώ εκλέγομαι κι εδώ θα εξακολουθώ να εκλέγομαι. Και θέλω όλες κι όλοι μαζί σήμερα να υπογράψουμε μία νέα συμφωνία αλήθειας, ότι για πρώτη φορά θα φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στη Δυτική Αθήνα.

Δεν ξεχνώ ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, το 2003. Και για όσους έχουν καλή μνήμη, ίσως θυμούνται ότι η πρώτη μου εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003.

Τα κανάλια της Βενετίας στερεύουν εν μέσω φόβων ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει νέα ξηρασία

 Τα κανάλια της Βενετίας στερεύουν εν μέσω φόβων ότι η Ιταλία αντιμετωπίζει νέα ξηρασία 

Αρκετές εβδομάδες ξηρού χειμώνα έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι η Ιταλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει άλλη μια ξηρασία μετά την έκτακτη ανάγκη του περασμένου καλοκαιριού, με τις Άλπεις να έχουν λάβει λιγότερο από το ήμισυ της κανονικής χιονόπτωσης, σύμφωνα με επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες. Η προειδοποίηση έρχεται καθώς η Βενετία, όπου οι πλημμύρες είναι συνήθως η κύρια ανησυχία, αντιμετωπίζει ασυνήθιστα χαμηλές παλίρροιες που καθιστούν αδύνατη την πλοήγηση των γόνδολων, των θαλάσσιων ταξί και των ασθενοφόρων σε ορισμένα από τα διάσημα κανάλια της. Τα προβλήματα στη Βενετία αποδίδονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων: την έλλειψη βροχής, ένα σύστημα υψηλής πίεσης, την πανσέληνο και τα θαλάσσια ρεύματα.

Καλαμάτα: Η πτήση για Μόναχο άνοιξε τη σεζόν στον αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”

 Καλαμάτα: Η πτήση για Μόναχο άνοιξε τη σεζόν στον αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” 

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, προχθές Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με την πρώτη αναχώρηση εξωτερικού για Μόναχο να πραγματοποιείται το μεσημέρι και την πρώτη πτήση εξωτερικού από Μόναχο να προσγειώνεται  το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μεταφέροντας 110 τουρίστες.

Τους τουρίστες υποδέχθηκαν ο

Λουτράκι: Εκδήλωση για την παρουσίαση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου

Λουτράκι: Εκδήλωση για την παρουσίαση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου 

 

O Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιεί την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα στο Λουτράκι Thermal Spa, εκδήλωση με θέμα το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο του δήμου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.

Θα μιλήσει ο υφυπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο γενικός γραμματέας χωρικού σχεδιασμού και αστικού περιβάλλοντος του Υπουργείου, Θύμιος Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της χώρας, Γιώργος Στασινός.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης : Μεγάλη η ανταπόκριση της ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου μας προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας


Συγκεντρώθηκε στο ισόγειο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου μεγάλος όγκος ειδών πρώτης ανάγκης, ο οποίος διαχωρίστηκε και συσκευάστηκε από εθελοντές και εθελόντριες του Orfeas organisation.

Σήμερα φορτώθηκαν από την επιχείρηση «Μεταφορές - Μετακομίσεις  ΜΥΛΩΝΑΣ» για να μεταφερθούν σε κεντρικό σημείο συγκέντρωσης, τους οποίους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, το Σωματείο Αλληλεγγύης και κυρίως τους συμπολίτες μας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης