Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ι Μ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στην Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Αντάλλαξαν ευχές σε εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και ίδιος προσωπικά, πορεύονται δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη του Νομού και στέκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και δράση ακόμα περισσότερο όταν αυτή αφορά στα παιδιά.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, τιμήθηκε με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, τον Σταυρό του Απόστολου Παύλου, ο επιχειρηματίας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο. Ο κ. Παπαϊωάννου προέβη σε μια αξιοθαύμαστη πράξη, που τιμά πρωτίστως τον ίδιο αλλά και την τοπική κοινωνία της Κορίνθου καθώς και την Τοπική μας Εκκλησία.  

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Υπεγράφη η συμφωνία για τον αγωγό EastMed - Οι δηλώσεις των ηγετών και τα καρφιά στην Τουρκία


To πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του μεγαλεπίβολου project κατασκευής του αγωγού EastMed που θα αρχίζει από το Ισραήλ και αφού περνά από τα θαλάσσια σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, θα καταλήγει στην Ιταλία, γίνεται στην Αθήνα
Υπεγράφη στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη και Μπενιαμίν Νετανιάχου η διακρατική συμφωνία κατασκευής του EastMed -μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.
Τη Διακρατική Συμφωνία για τον East Med υπέγραψαν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, Κωστής Χατζηδάκης, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργος Λακκοτρύπης αντίστοιχα. 
  
Αμέσως μετά την υπογραφή ξεκίνησαν οι κοινές δηλώσεις των τριών ηγετών με

ΔΕΡΒΕΝΙ: Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να παραστείτε στον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου, τη Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.
Προσέλευση επισήμων ώρα 09:45 π.μ.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην Αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόσκληση - Πρόγραμμα Τελετής Αγιασμού των Υδάτων Θεοφάνια 2020

ΘΕΟΦΑΝΙΑ 2020
5-1-2020   Ορίζεται  γενικός  σημαιοστολισμός  Δημοτικών Καταστημάτων και οικιών.
6-1-2020   ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΥΔΑΤΩΝ
Ώρα    07.30    Έναρξη  ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου.
           10.00    Προσέλευση Αρχών
           10.15    Αγιασμός  των  υδάτων
           10.45   ΤΕΛΕΤΗ  ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ  ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ

Σχηματισμός πομπής κατά τα κεκανονισμένα και διαδρομή γύρω από την πλατεία Αγ. Βλασίου.
Παρακαλούνται  οι  Αιδεσιμότατοι  για  την  ρύθμιση  της  τελετής και  το Αστυνομικό  Τμήμα  για  την  τάξη.
  
Προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Φιλιππάκη Σοφία.
Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ

ΔΕΡΒΕΝΙ: Eκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης και βράβευση των επιτυχόντων στην 3βάθμια εκπαίδευση

Eκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου μας και βράβευση των επιτυχόντων στην 3βάθμια εκπαίδευση
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο «ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ»  στο ΔΕΡΒΕΝΙ, εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης  και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την εκδήλωση  πλαισιώσαν οι χορωδίες της παραδοσιακής μουσικής Δερβενίου και η Πολυφωνική Ανατολικής Αιγειαλιας

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/5283/ekdilosi.02.jpg

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία και Κοπή Πίτας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου ( 5 Ιανουαρίου 2020)

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/80847715_621830938371017_6047069818236960768_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=q_0JWExeZr4AQmo8ANWcXojT3oSUqsNjKjefwSnZ4OJvdxaw4d49Y0X-A&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=dd44658db5d35e307a3052e0545a8aa7&oe=5EAC500A
Σας περιμένουμε όλους στη καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία και Κοπή Πίτας της Φιλαρμονικής μας τη Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 καί ώρα 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου!

Καλη χρονιά, το 2020 να ειναι μια ευτυχισμένη χρονιά για όλο το κόσμο 🎶😊🎶
— 
Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου

Κίναρος: Σώα η μοναδική κάτοικος του νησιού που αγνοούνταν


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24 η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, έχει κάποια βλάβη το τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η επικοινωνία μαζί της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται η επικοινωνία με τη Κίναρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξανά συμβεί κάτι ανάλογο.
Αυτό που σημειώνεται στην ιστοσελίδα είναι ότι κανένα SUPER PUMA δεν έχει επισκεφτεί την Κίναρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται μέσα από το

Οι 10 πιο σημαντικές μεταβολές της ελληνικής κοινωνίας στη δεκαετία 2010-2019 Οι πιο σημαντικές τάσεις στην ελληνική κοινωνία όπως αποτυπώθηκαν στις έρευνες της Κάπα Research

Οι 10 πιο σημαντικές μεταβολές της ελληνικής κοινωνίας στη δεκαετία 2010-2019 | in.gr 
Δέκα τάσεις που ξεχώρισαν τη δεκαετία που τελειώνει αποτυπώνει στις έρευνες της η Κάπα Research.
Η οικονομική κρίση, οι πολιτικές αναταράξεις, η ψηφιακή επανάσταση και οι διεθνείς εξελίξεις επηρέασαν καθοριστικά την ελληνική κοινωνία. 

Και 10 μικρές προβλέψεις για τη δεκαετία που έρχεται…