Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Super League 2: Σεφτέ η Δόξα Δράμας στην Ιεράπετρα, ο Εργοτέλης νίκησε την Ξάνθη

 Super League 2: Σεφτέ η Δόξα Δράμας στην Ιεράπετρα, ο Εργοτέλης νίκησε την Ξάνθη (highlights) 

Η Δόξα Δράμας πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη Super League 2, στην Ιεράπετρα (2-3). Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς δίχως καν να σκοράρει, μετρούσε η Δόξα Δράμας στο αργοπορημένο και αρνητικό ξεκίνημα της περιόδου. Εν τέλει στον τέταρτο αγώνας τους και στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής, οι «Μαυραετοί» πέταξαν πάνω από τον ουρανό της Ιεράπετρας και έκαναν επιτέλους σεφτέ και στα γκολ και στις νίκες (2-3).

 Στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης κέρδισε (2-1) το υπ' αριθμόν ένα φαβορί για την άνοδο την Ξάνθη που προβληματίζει , καθώς έχει μόνο μία νίκη σε πέντε παιχνίδια η ομάδα της Θράκης, σε έναν απολογισμό που κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της περιόδου.. Ο Εργοτέλης   πήρε τους πρώτους εντός έδρας βαθμούς στη σεζόν. 

Στη Βοιωτία, ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός κόλλησε στη λευκή ισοπαλία (0-0), με τον νεοφώτιστο αλλά ιδιαίτερα ποιοτικό Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος δείχνει πως μπορεί αν στέκεται ανταγωνιστικά και μακριά από το νησί.

Τα αποτελέσματα (6η αγωνιστική)

«Δραπέτευσε» με Σανκαρέ 3 - 2 ο Παναθηναϊκός από το Περιστέρι.

 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 2-3: «Δραπέτευσε» με Σανκαρέ

Παναθηναϊκός σε ένα ματς με αρκετές συγκινήσεις, πέρασε από το Περιστέρι, κερδίζοντας 3-2 τον Ατρόμητο με γκολ του Σανκαρέ στο 84ο λεπτό, μετά την ωραία προσπάθεια του Ενγκμπακοτό. 

Οι δυο ποδοσφαιριστές των οποίων η συμμετοχή κρίθηκε στις...καθυστερήσεις

Δυνατός σεισμός στη Μυτιλήνη

 

Σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα ανοιχτά της Μυτιλήνης, βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέγεθος του σεισμού είναι 3,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έχει επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης, 44 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά των Οινουσσών. Επίσης, έγινε αισθητός και στα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Το εστιακό βάθος της δόνησης φτάνει τα 13,5 χιλιόμετρα.

Κορωνοϊός – Συναγερμός: Εντοπίστηκαν και άλλα κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης

 

Κορωνοϊός: Τρομάζουν τα λύματα της Αττικής - Είναι χειρότερα από το δεύτερο κύμα 

Στα 236 έφτασαν τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας, από τα οποία 4 αφορούν τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σύμφωνα με το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Τα νεότερα δεδομένα προκύπτουν και μετά τη γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 19-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Λαμία-ΑΕΛ: Αναβολή στο ματς λόγω των δελτίων

 Λαμία - ΑΕΛ: Η στιγμή της αποχώρησης των «βυσσινί» (vid)

Δεν έγινε ο αγώνας της Λαμίας με την ΑΕΛ λόγω του θέματος με την ανάκληση των δελτίων δέκα παικτών της Λάρισας από την επιτροπή μεταγραφών της ΕΠΟ.

Ο διαιτητής δεν μπορούσε να δώσει συγκατάθεση να γίνει το ματς με παίκτες χωρίς δελτία και το ματς δεν διεξήχθη, καθώς η ΑΕΛ δήλωσε στο φ.α. τους συγκεκριμένους παίκτες, με επτά εξ΄αυτών στην αρχική ενδεκάδα. Ο διαιτητής Aριστομένης Κουτσιαύτης δεν ξεκίνησε το ματς ΑΕΛ - Λαμία με το σκεπτικό ότι βρίσκονται στην αποστολή (στον αγωνιστικό χώρο ή στον πάγκο) οι παίκτες με τα ανακληθέντα δελτία της ΑΕΛ.

Στην απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη συναίνεσε και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ που ήταν παρατηρητής στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, η ΑΕΛ κινδυνεύει με ποινή να χάσει το παιχνίδι με 3-0 και με πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει ότι η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα (118 νέα κρούσματα - "βράζει" η Αχαΐα με 78 κρούσματα - 12 στην Κορινθία ) στην Πελοπόννησο

 

 

 
Σε έξαρση τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Πελοπόννησο όπου παρουσιάστηκαν , συνολικά 118  νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 78 καταγράφονται στην  Αχαΐα. 

Πιο συγκεκριμένα:

Τριαντατρία (33) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 12 εξ αυτών να τα παρουσιάζει η Π.Ε. Κορινθίας. 

 Επίσης 85 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   6 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 118 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 6.343 ( 3.227 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο 6 /2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (78),  Μεσσηνίας  (8) ,  Κορινθίας (12), Ηλείας (7), Αργολίδας (6), Αρκαδίας (2) και Λακωνίας (5) .


Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.530  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             908  (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           799    (0) 

Π.Ε. Αργολίδας           588    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 576    (9) 

Π.Ε. Αρκαδίας             466    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            466    (0)

Κορωνοϊός 06/02: 1.113 τα νέα κρούσματα, 29 νεκροί και 249 διασωληνωμένοι / Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός 06/02: 1.113 τα νέα κρούσματα, 29 νεκροί και 249 διασωληνωμένοι 

Υψηλά είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα για ακόμα μια μέρα. Παράλληλα οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, όπως και οι θάνατοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1113 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Βάσει της κατανομής των 1.113 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, τα 565 είναι στην Αττική, τριψήφιο καταγράφει ξανά η Θεσσαλονίκη με 106, ενώ στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 78 νέα κρούσματα.

Ο Πίνακας κρουσμάτων:

Μελοποιημένο Κυπριακο ποιήμα για την Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης και το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριανικα



Κυπριακή μελοποιημένη "μαντινάδα". που αναφέρεται  στο ιστορικό της Ιεράς Γυνακείας Κοινοβιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης καθώς και στο Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα.. 

Στίχοι - Ερμηνεία  Ηλιάνα Αντωνίου

OI Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ Υποψήφιος Δήμαρχος"

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p75x225/147248035_3906130052779637_2815252508123110136_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=2&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=RWNaS_7fY-0AX8apSv1&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&tp=6&oh=2fd2dfe4beeb13c3b7b4d7572c3c4878&oe=60434F49

               Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 

                           Επαμεινώνδας Κατσούλας

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3/2/2021 είχε μοναδικό θέμα συζήτησης τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021.
Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00.
Στις 18:36 απεστάλη ηλεκτρονικά από τον Δήμο προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Έκθεση-Ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Προϋπολογισμού 47 σελίδων!
Όπως ήταν αναμενόμενο, ακόμη και όσοι αντελήφθησαν την αποστολή αυτή, δεν είχαν τη δυνατότητα, λόγω του περιορισμένου χρόνου να μελετήσουν το περιεχόμενο των απεσταλμένων στοιχείων και πινάκων.

Οι περιπέτειες ενός μεγάλου έργου στα χέρια των πολιτικών

Γράφει

ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

 

Στο εντυπωσιακό και συναρπαστικό βιβλίο των καθηγητών Ντάρον Ατζέμογλου στο Harvard  university, Τζέιμς Ρόμπινσον στο M.I.T. «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη», η κύρια απάντηση που δίδεται είναι ότι οι πολιτικοί και οι οικονομικοί θεσμοί αποτελούν τη βάση για οικονομική επιτυχία ή αποτυχία. Και όπου οι θεσμοί είναι ανοικτοί επιτυγχάνεται η επιτυχία, όπου είναι κλειστοί εξασφαλίζεται η αποτυχία.