Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

 Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Ηλεία: Ο σκύλος Echo μπαίνει στη μάχη για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου

 Ηλεία: Ο σκύλος Echo μπαίνει στη μάχη για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου 

Στη μάχη για τον εντοπισμό του 45χρονου Νίκου στην Ηλεία αναμένεται να ριχτεί αύριο Παρασκευή (26.01.2024) ο σκύλος Echo.

Μιλώντας στο patrisnews.com ο χειριστής ανέφερε πως αύριο νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν από την Αθήνα με προορισμό το Πλουτοχώρι Ηλείας για να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον 45χρονο που παραμένει αγνοούμενος, αφού παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Υπενθυμίζουμε πως ο Echo είναι ένας Βελγικός Ποιμενικός σκύλος της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι.

Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα, ο Echo συνέβαλε στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια με άλλους δύο εκπαιδευμένους σκύλους εντόπισαν βιολογικό υλικό των επιβαινόντων στη μοιραία αμαξοστοιχία, εννιά μήνες μετά το δυστύχημα.

 

Οργή αγροτών στη Γαλλία: Απειλούν με πολιορκία το Παρίσι – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Ατάλ

 Οργή αγροτών στη Γαλλία: Απειλούν με πολιορκία το Παρίσι – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Ατάλ 

Με εκατοντάδες τρακτέρ, μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και οδοφράγματα, οι Γάλλοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Βασικά τους αιτήματα, η μείωση του κόστους ενέργειας, οι φορολογικές απαλλαγές και η μείωση της γραφειοκρατίας. Μάλιστα οι Γάλλοι αγρότες δεν αποκλείουν τα επόμενα 24ωρα να μπουν ακόμα και στο Παρίσι με τα τρακτέρ τους.

Συγκεκριμένες προτάσεις για την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή ο Γάλλος

Πελοπόννησος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας

 Πελοπόννησος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας 

Συνεδρίασε στην Τρίπολη το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθώς επίσης και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις ετοιμότητας για την τρέχουσα χειμερινή σεζόν, ενώ, έγινε και ο συντονισμός όλων των φορέων.

Επίσης, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των προληπτικών μέτρων.

Συζητήθηκε και το ζήτημα του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Ο Δημήτρης Πτωχός, ζήτησε απόλυτη ετοιμότητα του μηχανισμού, ενώ, ξεκαθάρισε, την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, η περιουσία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Έρχεται ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2024!!!

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 2024 CS VIVA EY ΖΗΝ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΗΤΡΑ: 6977626979 ANTA: 6972129637" 

Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ

Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Μάννας "Η Πηγή"

 

Νέα αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΨΔ - Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών

  

Νέα αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΨΔ - Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών από Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 07:00

Με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά σε νέα αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων (Exadata).

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 07:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.)
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

Όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Κοπή Πίτας Γυμναστικού Συλλόγου "Απόλλων Ξυλοκάστρου"


Κοπή Πίτας Συλλόγου Μικρασιατών Ξυλοκάστρου "Ελπινίκη"

 

Κοπή Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Θαλερού "Άγγελος Σικελιανός"

 

Οι Αριστοναύτες ξανάρχονται στο Ξυλοκάστρο και στο Δερβένι... / | Aristonautes are coming back to Xylokastro & Derveni...

 Οι Αριστοναύτες ξανάρχονται στο Ξυλοκάστρο και στο Δερβένι... 

20 Ιουνίου – 23 Ιουνίου 2024 | Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Οι Αριστοναύτες ξανάρχονται στο Ξυλοκάστρο και στο Δερβένι.... | Aristonautes are coming back to Xylokastro & Derveni...

#festival #summer #art

 Το Φεστιβάλ Αριστοναύτες είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία το καλοκαίρι του 2022 σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά φέτος. Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλάμβαναν συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογράφο, ημερίδες και εκπαιδευτικά εργαστήρια, αξιοποιώντας διαφορετικά σημεία εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου.

Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ στοχεύουν στη διάχυση της τέχνης, ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες, που προσκαλούνται να συμμετάσχουν στις δράσεις και να βιώσουν τον τόπο τους διαφορετικά. Ταυτόχρονα, και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν και πάλι τις ομορφιές και τις δυνατότητες της περιοχής, μέσα από ένα διαφορετικό βλέμμα.

 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αίτησης συμμετοχής

Κορονοϊός: 73 θάνατοι και μείωση κατά 45% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα

 Κορονοϊός: 73 θάνατοι και μείωση κατά 45% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα 

Στους 73 ανήλθαν οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα την εβδομάδα 15 με 21 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Στην εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ αναφέρεται πως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυτό το διάστημα μειώθηκαν κατά 45%, ενώ μείωση παρουσίασε και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Μάλιστα ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος και σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2024. 

Επίσης τα λύματα έδειξαν μείωση της κυκλοφορίας του ιού στις 8 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Επίσης η γρίπη είναι εδώ και… επιμένει, με 19 νέα σοβαρά κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, ωστόσο και εκεί παρουσιάζεται μείωση.

Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα ΑΕΙ – Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

 Κυριάκος Πιερρακάκης: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα ΑΕΙ – Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας 

«Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά» τονίζει με επείγουσα ερμηνευτική εγκύκλιο του προς τις Συγκλήτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης διευκρινίζει για τις εξετάσεις, ότι συντρέχουν λόγοι για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διεξαχθεί η αξιολόγηση των φοιτητών με ηλεκτρονικά μέσα, «λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα εφαρμογής της εξεταστικής διαδικασίας με μεθόδους σύγχρονης εξ αποστάσεως αξιολόγησης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της διαδικασίας». Δείτε παρακάτω ολόκληρη την εγκύκλιο:

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                        Μαρούσι, 25-1-2024
ΥΠΟΥΡΓΟΣ                                                                                  Αρ. Πρωτ. 577
-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ
e-mail: nikdimpoul@gmail.com
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 210 344 3159
Βαθμός Ασφαλείας:
Να διατηρηθεί μέχρι:

Προς:
Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Το ηχόχρωμα της χαλασμένης συνείδησής μας

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/01/Screenshot-2024-01-25-at-9.06.30-AM-600x330.png 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη 

Το πρόσωπο και η φωνή της ξεχασμένης ηθικής μας… Μαρία Καρυστιανού. Παιδίατρος… Που έχασε το παιδί της. Μητέρα. Που έχασε την κόρη της. Γυναίκα. Που έχασε το φως της ζωής.

Η κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών, μονάχα κλινικά αναίσθητους θα πρέπει να άφησε ασυγκίνητους. Και αν

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος παίρνει την έδρα Βαρβιτσιώτη.

  

Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος καταλαμβάνει την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ως πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών.Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είχε χάσει οριακά την είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές, με την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς να τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της, τιμώντας την πολυετή διαδρομή συνέπειας και τους αγώνες του για την παράταξη.Η είσοδος του Δημήτρη Καλογερόπουλου στη Βουλή έρχεται στη δύσκολη συγκυρία με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και μένει να φανεί ποιά θέση θα πάρει και ο ίδιος στην ψηφοφορία.