Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: 209 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 28 στις ΜΕΘ. – Ο επιδημιολογικός χάρτης την Παρασκευή

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σήμερα, 21/8/2020, δηλώθηκαν 209 επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού.

Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 5 με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

Ο… σταυροφόρος του φωτός (και το ραντεβού με το Οβάλ Γραφείο)

  Ο… σταυροφόρος του φωτός (και το ραντεβού με το Οβάλ Γραφείο) 

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Μια αναμέτρηση… χαρακτήρων. Αν ο Τζο Μπάιντεν και η επικοινωνιακή μηχανή του Δημοκρατικού Κόμματος καταφέρουν να περάσουν στη βάση της αμερικανικής κοινωνίας το συγκεκριμένο πλαίσιο σύγκρισης με τον Ντόναλντ Τραμπ, εύλογα καταλαβαίνει κανείς ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα αποδειχθούν… παιχνίδι.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο απλά, ούτε τόσο εύκολα. Τα ξημερώματα της

Εκτακτο: Και τρίτος νεκρός σήμερα από κορωνοϊό – Στα 239 τα θύματα

  

Αυξήθηκαν και άλλοτα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς ένας 68χρονος άφησε σήμερα στις 2:30 την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία από τις 18 Αυγούστου. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, μεταξύ των οποίων στεφανιαία νόσο.

Είναι το τρίτο σημερινό θύμα καθώς είχαν προηγηθεί ακόμη δύο. Το πρωί της

Κορωνοϊός – Μάχη της Ελλάδας με την πανδημία: Δωρεάν εμβόλιο για όλους και μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

  

Νέα βήματα στην προσπάθεια προστασίας του πληθυσμού από τη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού κάνει συνεχώς η κυβέρνηση λαμβάνοντας εκτός από περιοριστικά και προληπτικά μέτρα.

Ήδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως «πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε κατά τη σημερινή τακτική σύσκεψη για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ακόμα δύο νεκροί – O ένας 52 ετών χωρίς άλλα νοσήματα – Στους 238 συνολικά οι θάνατοι

 Κορωνοϊός: Ακόμα δύο νεκροί – Ο ένας 52 ετών χωρίς άλλα νοσήματα - Στους 238 συνολικά οι θάνατοι 

Ακόμα δύο θύματα μετρά η χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 238.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου, κατέληξε ένας άνδρας 52 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο ασθενής από την περιοχή της Καβάλας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Το γεγονός ότι ο 52χρονος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα έχει ανησυχήσει τους γιατρούς και για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 10:00 π.μ. της Παρασκευής κατέληξε λόγω επιπλοκών από τον νέο κορωνοϊό και μια 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η 85χρονη έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΑ ΣΤΗ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας αντιμετωπίζουν την τελευταία δεκαετία σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι οι δαπάνες οι οποίες αφορούν τις σχολικές υποδομές αποτελούν επένδυση και όχι υποχρέωση, προχωρούμε σε ένα συνολικό πρόγραμμα αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας με ιδίους πόρους.

 

Αρχικά συμβάλαμε προσφέροντας τα χρώματα στην τοπική κοινότητα Λυκοποριάς, ώστε με την αξιέπαινη εθελοντική εργασία εθελοντών της περιοχής να γίνει πραγματικότητα η συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους του τοπικού σχολικού συγκροτήματος. Πρόθεσή μας είναι η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε μια συνολική καταγραφή των σχολικών αναγκών σε όλο τον Δήμο και εκπονήσαμε μέσω της τεχνικής μας υπηρεσίας μελέτη προϋπολογισμού σχεδόν 200.000 ευρώ για να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σχολικής μας υποδομής. Η μελέτη αυτή προχωρά άμεσα σε δημοπράτηση ώστε να γίνει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα αυτό. 

Παράλληλα εντοπίζοντας το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης λειτουργικών παραλιακών πεζοδρομίων στην παραλιακή Ευρωστίνη, έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα τριετίας, ώστε να αποκτήσει η περιοχή ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο παραλιακών πεζοδρομίων. Η αρχή έγινε με την κατασκευή  1.700 μέτρων πεζοδρομίων στην δυτική Λυκοποριά και αποτελεί δέσμευση μας η ολοκλήρωση της παρέμβασης σε  όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής. 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τα αναπάντητα ερωτήματα προς την κ. Κεραμέως

Τα αναπάντητα ερωτήματα προς την κ. Κεραμέως:

-Γιατί δεν προχώρησε το μέτρο της τηλε-εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως αποφασίστηκε για τα πανεπιστήμια;

-Γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα σε όσους μαθητές το επιθυμούν να παρακολουθήσουν ασύγχρονα το

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Να πληρώσουν όσοι έχουν ευθύνες στην Πελοπόννησος Α.Ε.

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου

   

Τρίπολη 20-8-2020

Να πληρώσουν όσοι έχουν ευθύνες στην Πελοπόννησος  Α.Ε.

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το διαχειριστικό έλεγχο στην Πελοπόννησος Α.Ε. είναι η σκόνη στην επιφάνεια της αμαρτωλής αναπτυξιακής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έλλειμα του 1,5 εκατ. Ευρώ από το δειγματοληπτικό έλεγχο στον τύπο και όχι στην ουσία δείχνει, το μέγεθος του προβλήματος.

Το ίδιο το πόρισμα αναφέρει ότι οι επιστημονικές επιτροπές και οι

Πέτρος Τατούλης: «Ο πόλεμος θα είναι σκληρός για την Πελοπόννησο και τους πολίτες»

 https://www.drt915.gr/wp-content/uploads/2020/05/NEA-PELOPONNISOS-01.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20.08.2020

«Κατέρρευσαν τα ψέματα του Π. Νίκα, αναζητούν το άλλοθι της επιλογής τους οι πολιτικοί του προστάτες»


Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του πορίσματος σχετικά με το Διαχειριστικό Έλεγχο στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.», ο πρ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν έχω ακολουθήσει μέχρι σήμερα κανέναν σε κανέναν πολιτικό κατήφορο. Αυτό δεν θα το κάνω ούτε και σήμερα. Τα προβλήματα της Πελοποννήσου είναι εδώ, μεγαλώνουν καθημερινά, το έργο μας και οι θεσμοί που δημιουργήσαμε