Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία του logiastarata.gr με ερώτημα "Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο καταλληλότερος περιφερειάρχης Αττικής;
 Δείτε τα αποτελέσματα:
 ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ 12% 356
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ 15% 445
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ 10% 316
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ 27% 818
 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ 4% 111
ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ 1% 38
 ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ 5% 153
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 1% 41
 ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ 19% 566
ΑΛΛΟΣ 6% 173

Παναγιώτης Περιβολάρης - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ: Φύκια ή μεταξωτές κορδέλες;


 Τελικά ναι, είναι αλήθεια. Ανακοινώθηκε και "επίσημα" ότι τα περίφημα κρουαζιερόπλοια θα καταφθάσουν σε λίγες μέρες στην πόλη μας.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα. Από τον χαρακτηρισμό, από κάποιους, ως "ανέκδοτο" μέχρι την επιτυχημένη, κατά τ’ άλλα σάτιρα στα "στουρναρέικα".

Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να φορέσουμε φουστανέλες για να υποδεχτούμε τα πλοία, ούτε τα καταστήματα της πόλης χρειάζεται να κάνουν σύμβαση με εταιρίες φύλαξης για να μεταφέρουν τα υπερκέρδη τους ασφαλή σε κάποια τράπεζα.

Όμως, από την άλλη, είναι γεγονός ότι η επισκεψιμότητα θα αυξηθεί κατά 4.500 άτομα περίπου την εβδομάδα. Το project "κρουαζιερόπλοιο" περιλαμβάνει πολλούς κλάδους όπως λεωφορεία, ξεναγούς, τροφοδοσία, εμπόριο, εστίαση κ.α..

Στο χέρι μας είναι όλος αυτός ο κόσμος να περπατήσει στην πόλη και στα χωριά μας. Πρέπει να αναδείξουμε τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό, γιατί μόνο έτσι θα τονωθεί και θα ανασάνει η οικονομία μας, από το εμπόριο και τις υπηρεσίες μέχρι την αγροτική μας παραγωγή.

 Όλοι ξέρουμε πως ζούμε σε μια ευλογημένη περιοχή γιατί συνδυάζει την τεράστια ιστορία με το φυσικό κάλλος το οποίο και μπορούμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί, τέλος, στο κομμάτι του πολιτισμού δημιουργώντας και επαναφέροντας καλλιτεχνικούς και αθλητικούς θεσμούς, που υπόσχονται να τονώσουν την προβολή του δήμου ώστε να συγκεντρώνει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό, όπως είναι φυσικό, θα προσελκύσει σιγά σιγά επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και σε άλλους τομείς σχετικούς με τον τουρισμό.

Τα κρουαζιερόπλοια λοιπόν, μπορεί να μην είναι το μαγικό ραβδί που θα λύσει όλα τα προβλήματα του δήμου, αλλά αποτελούν μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία, που αν αξιοποιηθεί σωστά και με σχέδιο μπορεί να γίνει η αρχή του καλού. Του καλού για όλους μας! 


Περιβολάρης Παναγιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΄΄ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΄΄
Για το Δήμο Κορινθίων.

Το κίνημα κατά των διοδίων δεν ξεχνά, κ. Βουδούρη

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη διαμαρτυρία-άνοιγμα των διοδίων που έγινε στον Ισθμό από συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Κορινθίας την Κυριακή 30/3 παρέστη και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου (και προσφάτως αντιμνημονιακός) κ. Βουδούρης. Κύριε Βουδούρη, εμείς δεν ξεχνάμε ότι υπερψηφίσατε την τροπολογία Ρέππα στο νομοσχέδιο του 2011 για τις αστικές συγκοινωνίες, σύμφωνα με την οποία η μη πληρωμή των διοδίων έγινε παράβαση του ΚΟΚ (!) και επισύρει πρόστιμο 200 ευρώ. Δεν ξεχνάμε ότι υπερψηφίσατε το νόμο Βορίδη σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και η διακοπή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας των σταθμών των διοδίων, δηλαδή συγκεκριμένα διαμαρτυρίες ακριβώς σαν αυτή στην οποία συμμετείχατε. Με τον ίδιο νόμο διεγράφη πρόστιμο 21 εκατ. ευρώ στη Νέα Οδό, νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα κτίσματα/σταθμοί και επετράπη η χρήση των καμερών για την ταυτοποίηση των παραβατών, γεγονός που επέφερε μεγάλο πλήγμα στο κίνημα κατά των διοδίων.
Η Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή παλεύει για ελεύθερους δρόμους, για να διώξουμε τους μεγαλοεργολάβους, για να πάρουμε τη δημόσια περιουσία στα χέρια μας. Χωρίς μισόλογα, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να γίνουμε «πλυντήριο» για το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό!

Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή

Δυο Επισκέψεις διπλωματών και επίτιμων προξένων του προξενικού σώματος Ελλάδος στις ιαματικές πηγές του Λουτρακίου, στην αρχαία Νεμέα και την αρχαία Κόρινθο 2013 - 2014



Εμφάνιση C_DSC6153 new mail.jpg 
Το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα (Consular Corps in Greece) το οποίο έχει ως μέλη Διπλωμάτες και Επίτιμους Πρόξενους ξένων χωρών, διοργάνωσε μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση το  Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στους αρχαιολογικούς χώρους Νεμέας και Κορίνθου, μετά από  επίσημη πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνέχεια της επίσκεψης του Νοέμβριου του 2013  που είχε πραγματοποιηθεί στις ιαματικές θερμές πηγές Λουτρακίου..

To ΓΕΛ Ξυλοκάστρου "σάρωσε" 6 - 0 το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Ξυλοκάστρου "Σωτήρης Αγγελόπουλος" το 1ο παιχνίδι γυναικείου ποδοσφαίρου Σχολικού Πρωταθλήματος 2014 , μεταξύ των ομάδων ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και 4ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, με αποτέλεσμα 6-0 και κυπελούχο την ομάδα του ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα κορίτσια και των δύο σχολείων για το ήθος τους, την προσπάθεια τους και την αντοχή τους, ώστε να γίνει αυτό το όμορφο, μεταξύ τους παιχνίδι.
Αξίζουν ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια στους γυμναστές-καθηγητές τους κ.κ. Γιάννη Δρομπαράκη (Ξυλόκαστρο) και Πάτρα (Κόρινθος), διότι τόλμησαν και παρότρυναν τα κορίτσια των σχολείων τους και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν δυο ομάδες στο Νομό Κορινθίας και τις αντίστοιχες συμμετοχές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, απο καρδιάς πραγματικά ,στους : κ. Ανδρέα Φιαμέγκο, κ. Νίκο Γιάννου, κ. Μιχάλη Ταλέλη και κ. Πέτρο Καβέτσο οι οποίοι στήριξαν από πλευράς τους την ομάδα του ΓΕΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ , από την πρώτη στιγμή που τους το ζήτησα, δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράστασή τους στα παιδιά του τόπου μας, αλλά και στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Τέλος , εύχομαι πραγματικά καλή δύναμη και καλή συνέχεια στα κορίτσια μας , γιατί την αξίζουν. Μακάρι η διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου να γίνει μέσα από τα σχολεία και μέσα από τα σχολικά πρωταθλήματα και μακάρι όσοι ασχολούμαστε με το γυναικείο ποδόσφαιρο να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας προς αυτόν τον στόχο.
Κορίτσια συνεχίστε δυνατά, το ποδόσφαιρο είναι ένα!!!

Ρένα Σιγάλα-Κούκα 
Πρόεδρος ΠΑΣ ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Μέλος της επιτροπής για το γυναικείο ποδόσφαιρο ΕΠΣ Κορινθίας 

ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ



Δευτέρα,  7η  Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ’’ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
ΕΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ” ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΠΛΗΡΕΣ, ΜΕ “ΓΝΩΣΗ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”
Ανακοινώνονται σήμερα, σχεδόν στο σύνολό τους, τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβου-λευτών της ''κοινωνίας αξιών'' και των ''Δημοκρατικών’'.
Διατηρούνται  μερικές  θέσεις ανοικτές,  για υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν τις αμέ-σως επόμενες ημέρες.
Οι συμμετέχοντες είναι όλοι τους επαγγελματίες, από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, με γνώσεις και επάρκεια, οι περισσότεροι νέοι, με εξειδικευμένες γνώσεις στα ευρωπαϊκά θέματα, με γνώση του Διεθνούς περιβάλλοντος και άρτια γνώση πληθώρας ξένων γλωσσών, με αρκετούς έμπειρους και με τη συμβολική συμμετοχή μερικών προσωπικοτήτων.
Είναι ένα ευρωψηφοδέλτιο πλήρες, με ανθρώπους της πραγματικής δουλειάς και της πραγ-ματικής οικονομίας, που μας κάνει υπερήφανους, όλους εμάς που στηρίζουμε τις ελπίδες μας στη ''κοινωνία αξιών''.
Ένα ψηφοδέλτιο για εσένα, τον  συνειδητοποιημένο ‘’άνθρωπο-πολίτη’’, που ζεις σε αυτή τη χώρα και θέλεις την ισότιμη Ευρωπαϊκή συμμετοχή της, σε μία συμμετοχική, ενιαία και Δημοκρατική Ευρώπη, με κοινωνικό πρόσωπο και σεβασμό στα δικαιώματά σου και που θέλεις μία δυναμική  και ανταγωνιστική εκπροσώπηση της πατρίδος μας  στο Διεθνές περιβάλλον. Η ‘’κοινωνία αξιών’’ με το ψηφοδέλτιο αυτό σε προτρέπει:

Δυναμικό παρών της Κορινθίας στον απολογισμό Τατούλη

Δυναμικό παρών της Κορινθίας  στον απολογισμό Τατούλη (vid+ photos) 
Στην χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στον απολογισμό του Πέτρου Τατούλη  η Κορινθία για μια ακόμα φορά απέδειξε πόσο κοντά είναι στον Περιφερειάρχη και έδωσε δυναμικό παρών στην Τρίπολη με πλήθος στελεχών σε όλα τα επίπεδα και όλους τους πολιτικούς χώρους.

Μεταξύ αυτών που διακρίναμε ο Βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας , ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Άγγελος  Παπαγγελόπουλος ,ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου ,  οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Θ. Πισιμήσης , Μ. Σαββανός , Κ. Λέγγας ,  Κ. Μιχαλόπουλος ,  Α. Καραχοντζίτης ,ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρηστος Δημητρόπουλος , ο Γ. Μουρούτσος αλλά και αρκετοί από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη και ο σύζυγος της Αντιδήμαρχος Κορινθίων Γ. Φαρμάκης , ο Δήμαρχος Νεμέας Β. Ανδριανάκος , ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας , ο Δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων Π. Λέκκας , ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Δ. Κοσμάς κλπ
 
isthmos.gr

Συναντήσεις και επαφές του Υπψηφίου Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Βλάσση Τσιώτου στο Δερβένι

 
Συνάντηση και επαφές , σε γνωστό κέντρο του Δερβενίου, είχε ο Υποψήφιος Δήμαρχος   του συνδυασμού " Ανανεωτική Συνεργασίας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης" κ. Βλάσσης Τσιώτος με Δημοτικούς Συμβούλους της απερχόμενης πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής.
Βλάσης ΤσιώτοςΣτη συνάτηση αυτή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου  Χάρης Β. Λαζανάς , οι εκλεγμένοι με την "Κίνηση Πολιτών" του δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου ,  Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς και οι Δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Λύρας και Γιώργος Μετεβελής κ. α.  

Το Γραφείο Τύπου της Ανανεωτικής Συνεργασίας χαρακτήρισε τη συνάντηση του Δερβενίου ως δυναμικό ξεκίνημα του συνδυασμού από την Ευρωστίνη!

Η τρόικα πιέζει για μείωση της σύνταξης σε… ιδιοκτήτες ακινήτων

syntaxioyhoi7_0
Το μοντέλο Αυστραλίας για την καταβολή των συντάξεων βγάζει για ακόμα μια φορά από το συρτάρι της η τρόικα. Σύμφωνα με αυτό, θα δίνεται διαφορετικό ύψος σύνταξης ανάλογα με την οικογενειακή και την περιουσιακή κατάσταση, αλλά με τα εισοδήματα που έχουν οι συνταξιούχοι από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα από ενοίκια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο θα συνδέεται με την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ που θα αρχίσει να αποδίδει το κράτος από το 2015.
Όπως  αναφέρει η Ελευθεροτυπία, η σύνδεση της σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια τέθηκε από τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας σε συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας σημείωναν στην εφημερίδα ότι οι προτάσεις είναι από τεχνικά κλιμάκια και όχι από τους επικεφαλής της τρόικας.
Το μοντέλο στην Αυστραλία προβλέπει συντάξεις διαφορετικών ταχυτήτων. Το ποσό εξαρτάται από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης, της οικογενειακή κατάσταση, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία. Λαμβάνονται υπόψιν τα εισοδήματα, η αξία των αυτοκινήτων, αλλά και τα ακίνητα που έχει κανείς εκτός από το σπίτι στο οποίο διαμένει.

arouraios.gr

Αυτοί είναι οι καλύτεροι εργοδότες στην Ελλάδα

new
Τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα ανέδειξε το Great Place to Work Institute Hellas ολοκληρώνοντας για 12η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα «Best Workplaces».

Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίνονται φέτος 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:
Ειδικότερα, οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2014 είναι οι εξής:

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα «Δεν υπάρχει καμία νόμιμη μελέτη για το Μουσείο της Σπάρτης. Ποιός την έχει και κυρίως ποιός την έχει πληρώσει;»



http://www.report24.gr/wp-content/uploads/1%CE%B235.jpg 
«Δεν παρέλαβα και δεν υπάρχει στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας καμία μελέτη ή προμελέτη για το νέο μουσείο της Σπάρτης» τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Notos 94,9 fm η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, σημειώνοντας με νόημα ότι "δεν θα κάνω την χάρη ορισμένων να μην τηρήσω τον νόμο για να εξυπηρετηθούν τα ιδιοτελή συμφέροντα ορισμένων".

«Ούτε χάθηκε, ούτε την κρύψαμε σε κάποιο συρτάρι, συνέχισε η κα Τζανετέα, γιατί για να εκπονηθεί κάποια μελέτη στο δημόσιο τομέα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα υπάρχει νόμος που ορίζει τη διαδικασία προκήρυξης μιας μελέτης. Συνεπώς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να είχε κάνει τη διαδικασία προκήρυξης της προμελέτης και να υπήρχαν αποφάσεις. Για να ονομάσουμε κάποιο πόνημα που παρουσιάζεται ως προμελέτη, είναι απαραίτητο να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες, οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο, παράτυπο και ύποπτο».

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ KOΡΙΝΘΙΩΝ - Βασίλης Νανόπουλος: Η απερχόμενη Δημοτική αρχή δεν φρόντισε να αντικαταστήσει τις αμφιβόλου ποιότητας και καταλληλότητας σωληνώσεις στη δημοτική ενότητα Άσσου – Λεχαίου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.4.1014
 Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου όσον αφορά την ποιότητα του νερού και του δικτύου ύδρευσης οφείλουμε να πάρουμε θέση και να σας πληροφορήσουμε για τα παρακάτω: Είναι γνωστό πως ο αμίαντος όταν εισπνέεται είναι καρκινογόνος ουσία.
Όσον αφορά την κατάποσή του μέσω του νερού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως υπάρχουν κάποιες, μη πειστικές αποδείξεις για το ότι αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ωστόσο στις ΗΠΑ έχει απαγορευτεί η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος αμιάντου, ενώ υπάρχει και ανώτατο επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας του νερού σε ίνες αμιάντου το οποίο λαμβάνει υπόψιν της και η ΕΥΔΑΠ.
 Επίσης σε περιοχές με σκληρά νερά -όπως η δημοτική κοινότητα Άσσου – Λεχαίου - το φαινόμενο της διάβρωσης και της γενικότερης φθοράς των αμιαντοσωλήνων είναι αρκετά έντονο με αποτέλεσμα τον δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών λόγω των διαλυόμενων μετάλλων.

Κώστας Κόλλιας: «Απαράδεκτα και εκδικητικά τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις του 2009»



Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων για τις καταστροφές του 2009 σε αμπελοκαλλιέργειες, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια, έφτασαν στους Κορίνθιους αμπελοκαλλιεργητές τα πολυαναμενόμενα πορίσματα για τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του 2009. Βλέποντας τα αποτελέσματα, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο ΕΛΓΑ καλά θα κάνει να τα πάρει πίσω. Οι αιτιολογήσεις, τα ποσοστά και τα ποσά είναι στη συντριπτική πλειοψηφία απαράδεκτα και αποδεικνύουν ότι η διαδικασία που, υποτίθεται, θα αποκαθιστούσε τις αδικίες, ήταν μόνο στάχτη στα μάτια των παραγωγών.
Στην πλειοψηφία τους οι παραγωγοί είτε δεν παίρνουν τίποτα, είτε παίρνουν συμπληρωματικά κάποια αστεία ποσά είτε, ακόμα χειρότερα, τους ζητούνται και χρήματα πίσω. Με άλλα λόγια, τα τελικά πορίσματα είτε επιβεβαιώνουν εκτιμήσεις που ποτέ δεν έγιναν, είτε ακυρώνουν εκτιμήσεις που έγιναν.
Είναι δεδομένο ότι καμία εκτίμηση που γίνεται έξι και εννιά μήνες μετά την καταστροφή δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Αυτό το έχει παραδεχθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη από το 2010, γι’ αυτό άλλωστε η κυρία Μπατζελή είχε δεσμευθεί για την καταβολή οριζόντιων αποζημιώσεων. Η δέσμευση αυτή εξανεμίστηκε, και επί κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος παραδέχθηκε τις αδικίες, ξεκίνησε η διαδικασία με τα τιμολόγια. Αφού και αυτή αποδείχθηκε διάτρητη, η διαδικασία επαναλήφθηκε, υποτίθεται ορθολογικά, για να φτάσουμε τρία χρόνια αργότερα στο ίδιο μηδενικό αποτέλεσμα.
Ό,τι κι αν έκαναν οι αγρότες μας δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν στα μάτια του ΕΛΓΑ τη ζημιά. Υπήρξαν αγρότες που λόγω ζημιάς δεν τρύγησαν, δεν πούλησαν, δεν είχαν επιστροφή ΦΠΑ, αλλά δεν αποζημιώθηκαν. Υπήρξαν αγρότες που τρύγησαν και πούλησαν επιτραπέζια σταφύλια πρώτης ποιότητας στην οινοποίηση και την οξοποίηση για 9 λεπτά το κιλό. Ούτε και αυτοί αποζημιώθηκαν. Υπήρξαν αμπελοκαλλιεργητές στη Νεμέα, στους οποίους απαγορεύθηκε να τρυγήσουν λόγω ακαταλληλότητας των σταφυλιών για παραγωγή οίνου ΠΟΠ. Ούτε αυτοί αποζημιώθηκαν. Ας μας εξηγήσει κάποιος τι έπρεπε τελικά να κάνει ο αγρότης για να αποζημιωθεί δίκαια. 
Προφανώς ο ΕΛΓΑ, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ή όποιος άλλος αναμείχθηκε στην υπόθεση, ούτε έλαβε υπόψη του όσα προσκόμισαν οι αγρότες, ούτε είχε καμία πρόθεση να αποκαταστήσει τις αδικίες. Δυστυχώς, όσοι διαχειρίζονται τα λεφτά των αγροτών μεταχειρίζονται με τον πιο ανάλγητο τρόπο τους ίδιους τους αγρότες. Υποχρεώνουν έτσι τους παραγωγούς, σε μία εποχή που τα έσοδά τους δεν φτάνουν ούτε για να καλλιεργήσουν τα αμπέλια τους, να μπουν σε επιπλέον έξοδα και να αναζητήσουν το δίκιο τους δια της δικαστικής οδού. Διότι δεν τους μένει καμία άλλη διέξοδος: ή θα διεκδικήσουν, ή θα αναγκαστούν να παρατήσουν και τις αποζημιώσεις και μαζί και τα αμπέλια τους.
Προσωπικά θα επιμείνω στο δρόμο της διεκδίκησης, με ερώτηση και επιστολή που θα καταθέσω εκ νέου στον αρμόδιο Υπουργό, την οποία πλέον θα κοινοποιήσω και στον Πρωθυπουργό. Αιτήματά μου είναι: α) να υπάρξει πλήρης τεκμηρίωση των πορισμάτων για κάθε αγρότη ξεχωριστά, όχι μόνο με έγγραφα και τιμολόγια, αλλά και με πλήρη αιτιολόγηση από κάθε υπηρεσία για το πώς αξιολόγησε αυτά τα έγγραφα και γιατί έφτασε στο πόρισμα που έφτασε και β) να δοθεί πολιτική λύση στην αδικία, με οριζόντια αποζημίωση βάσει ποσοστού ζημίας 70% και μέσης παραγωγής 2,5 και 1,2 τόνους ανά στέμμα για τη σουλτανίνα και το αγιωργίτικο αντίστοιχα. Η αδικία πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να αποκατασταθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι όσο και όπως χρειαστεί.»

Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Έργων, «Ο κ. Βουδούρης θέλει να μην ολοκληρωθούν τα έργα στους Βουτιάνους και παροτρύνει τους Λάκωνες να πληρώνουν διόδια»




 Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ Κωνσταντίνα Νικολάκου σε δήλωσή της τονίζει τα εξής:
"Ο κ Βουδούρης  κατά την επίσκεψη του στο έργο της  Παράκαμψης  των  Βουτιάνων  μεταξύ άλλων δήλωσε - διερωτώμενος: "ποια είναι η χρησιμότητα αυτής  της  παράκαμψης  όταν  ξέρουμε  ότι  μέχρι το τέλος  του 2014 θα  παραδοθεί  -  ελπίζουμε  τουλάχιστον -  ο  δρόμος  Λεύκτρο – Σπάρτη …" 
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. Είναι πια πασίδηλη η σκανδαλώδης του άγνοια για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγαπημένο μας τόπο, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Βουδούρης βαριέται να κάνει ακόμη και τα αυτονόητα να ενημερωθεί έστω και επιφανειακά. Αυτό φαίνεται ότι είναι κατανοητό ακόμη και από τους όψιμους συντρόφους του, που δεν θέλουν να εκτίθενται ιδιαίτερα στο πλευρό του, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής κ. Πετράκος.
Θα  θέλαμε  να  ενημερώσουμε τον  κύριο  Βουδούρη  ότι  ο  κλάδος  Λεύκτρο – Σπάρτη  αποτελεί  τμήμα  του  Αυτοκινητόδρομου  Μορέα,  έργου  με  σύμβαση  παραχώρησης  και  ως εκ τούτου  και  σε αυτό  το  τμήμα  θα  λειτουργούν  διόδια .   Επιπλέον  ο  κύριος  Βουδούρης   θα  πρέπει  να  γνωρίζει  ότι  η  Περιφέρεια Πελοποννήσου,  αφενός μεν, είναι  υπεύθυνη  για  τη  συντήρηση  και  βελτίωση   της  Εθνικής  Οδού  Τρίπολης – Σπάρτης,  μέρος  της οποίας  είναι  η  παράκαμψη  των  Βουτιάνων και ως εκ τούτου  είναι  σε  εξέλιξη  δύο  εργολαβίες  συντήρησης  του  συγκεκριμένου  οδικού  άξονα  από  τις  τεχνικές  υπηρεσίες  των περιφερειακών  ενοτήτων  Αρκαδίας  και  Λακωνίας,  και,  αφετέρου,  θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι  υποχρεωμένη  να  προσφέρει  εναλλακτική διαδρομή σε  όσους  δεν επιθυμούν ή δεν  έχουν  την οικονομική δυνατότητα να  καταβάλλουν το χρηματικό αντίτιμο των διοδίων για τη χρήση του συγκεκριμένου τμήματος, που άλλωστε δεν εξυπηρετεί όλες τις μετακινήσεις  από και προς  τη Σπάρτη. 
Η δήλωση  του  κ. Βουδούρη  αναδεικνύει  την διαφορετική αντίληψη  που έχουμε ως αιρετή Περιφέρεια σχετικά με τη διαχείριση  του  δημόσιου χρήματος  που αποτυπώνεται  στη στρατηγική  μας  επιλογή  να προβούμε στην  αποκατάσταση του συγκεκριμένου  τμήματος, εξοικονομώντας περίπου 25 εκ ευρώ σε σχέση με το εγκεκριμένο αρχικό έργο αποκατάστασης, ώστε να αποδοθεί στους  μοναδικούς  δικαιούχους που είναι  οι πολίτες.
Η δική μας απάντηση στους πολίτες είναι ξεκάθαρη: Η Περιφερειακή Αρχή είναι έτοιμη να παραδώσει τους πολύπαθους Βουτιάνους για χρήση στους πολίτες και να εγγυηθεί ότι κανένα έργο πια στην Πελοπόννησο δεν θα μείνει ανολοκλήρωτο, όπως μας είχε συνηθίσει το αναποτελεσματικό και χωρίς σχέδιο μίζερο παρελθόν. Αυτό είναι το σύστημα Τατούλη, το πιο αντισυστημικό σύστημα σε όλη την χώρα, που μιλάει με σχέδιο, εργάζεται σκληρά, φέρνει αποτελέσματα και διαθέτει συγκεκριμένο όραμα για τη Νέα Πελοπόννησο."

Το Πελοποννησιακό κρασί σε μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις κρασιών, την Prowein 2014

PROWEIN 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΑΠ
Εμφάνιση Prowein14_JV9844.jpg

Το Πελοποννησιακό κρασί συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά επίσημα και οργανωμένα σε μία από τις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις κρασιών, την Prowein, που έλαβε χώρα στο Dusseldorf από 23 έως 25 Μαρτίου 2014.
Εμφάνιση DSC03506.jpgΑυτό συνέβη διότι με το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη, που προσωπικά στηρίζει τα προϊόντα της πελοποννησιακής γης, η περιφέρεια προέβηκε στην χρηματοδότηση περιπτέρου, όπου στεγάστηκαν τα οινοποιεία της ΕΝΟΑΠ.

Έτσι λοιπόν 19 παραγωγοί της Πελοποννήσου έδωσαν το παρόν σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο, κάτω από τα σήματα της Μυθικής Πελοποννήσου και της Περιφέρειας.
Στην τριήμερη παρουσία, οι οινοπαραγωγοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να δουν τους παλιούς τους πελάτες και να δημιουργήσουν νέους.
Εμφάνιση DSC03521.jpgΑισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Κύριο Τατούλη και τους εκλεκτούς συνεργάτες του,

 Και να τους βεβαιώσουμε ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην Prowein για τα κρασιά της Πελοποννήσου, θα πιάσουν τόπο, τόσο με την αύξηση των εξαγωγών μας, όσο και με την αύξηση των τουριστών μας.  Διότι μην ξεχνάμε ότι τα πελοποννησιακά οινοποιεία, αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, μέσα από τους δρόμους του κρασιού.


Με τιμή
  
Για το ΔΣ της ΕΝΟΑΠ

   Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
Γιάννης Τσέλεπος             Εριφύλη Παρπαρούση

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Οινοποιών Πελοποννήσου στη διεθνή έκθεση οίνου Prowein

Εμφάνιση DSC03524.jpg

Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η πρώτη συγκροτημένη παρουσία του Πελοποννησιακού κρασιού στη διεθνή έκθεση Prowein στη Messe Dusseldorf, την οποία εξασφάλισε και συνέδραμε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» το χρονικό διάστημα 23 – 25 Μαρτίου 2014.

Εμφάνιση DSC03525.jpgΣτόχος μας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι να αναδείξουμε συγκροτημένα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία διακριτή θέση κατέχει το Πελοποννησιακό κρασί, αλλά και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των Πελοποννησίων παραγωγών, με σημαία μας την ποιότητα των προϊόντων, αλλά και τη ζεύξη τους με τη διακριτή ταυτότητα της Πελοποννήσου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Πελοποννήσου κατείχε διακριτή θέση στο χώρο του Ο.Π.Ε, κάτω από τα σήματα της «Μυθικής Πελοποννήσου».  Φέτος ήταν η 20η συνεχόμενη χρονιά που ο εκθεσιακός χώρος
Messe Dϋsseldorf στη Γερμανία άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για να φιλοξενήσει την έκθεση Prowein, μία από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρισμένες εκθέσεις οίνου ανά την υφήλιο, που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου του κρασιού και φιλοξένησε 4.830 εκθέτες από 47 χώρες.
Εμφάνιση DSC03520.jpg
 
Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς η επισκεψιμότητα της έκθεσης παρουσίασε άνοδο και άγγιξε τους 48.000 επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία στο ομαδικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου να μυηθούν στα μυστικά της απόλαυσης του ποιοτικού ελληνικού κρασιού. Σημαντική θέση στο ομαδικό περίπτερο του Ο.Π.Ε. είχε η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, με συμμετοχή 21 παραγωγών.

Εμφάνιση DSC03506.jpgΤο περίπτερο της ΕΝ.Ο.Α.Π. επισκέφθηκε η γραμματέας του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων του Προξενείου κ. Αντιγόνη Μαριόλη, ο σύμβουλος εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων κος. Ιάκωβος Κολλάρος και εκπρόσωποι της «Πελοπόννησος Α.Ε.», μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος, κος Κωνσταντίνος Μπιτζής με κύριο θέμα συζήτησης την προβολή και  προώθηση των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης και για την καλύτερη δυνατή προβολή της ελληνικής συμμετοχής, έγιναν τα εξής:
  • Δημιουργήθηκαν δύο ειδικά ένθετα αφιερώματα για την ελληνική συμμετοχή στη Δ.Ε. Prowein 2014 στα περιοδικά Weinwirtschaft (γερμανόγλωσσο) και Wine Business International (αγγλόγλωσσο) του γερμανικού εκδοτικού οίκου Meininger. Αυτά τα δύο ένθετα αφιερώματα έπαιξαν και το ρόλο του καταλόγου εκθετών του ελληνικού περιπτέρου.
  • Την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, σε αίθουσα δίπλα από το ελληνικό περίπτερο, μέσα στην Halle 6, έγιναν κάθε μία ώρα παρουσιάσεις των κρασιών των εκθετών του ελλ. περιπτέρου (ΟΠΕ). Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 παρουσιάσεις από τους κ.κ. Κ. Λαζαράκη και Κ. Στεργίδη, ενώ τις εκδηλώσεις επέβλεψε και φρόντισε ο σομμελιέ κ. Νίκος Πανίδης. Το κοινό για αυτές τις εκδηλώσεις ήταν κάθε φορά επισκέπτες της έκθεσης και μόνον (όχι εκθέτες), 15 άτομα το πολύ.
  • Την Κυριακή 23/3, το πρωί, μοιράστηκαν τα αντίτυπα του περιοδικού Tasted Journal στους εκθέτες που συμμετείχαν στην τυφλή γευστική δοκιμή του TASTED JOURNAL.
  • Τη Δευτέρα 24/3, το μεσημέρι, στις 13.00 μμ., ο κ. Markus Del Monego, από το Tasted Journal, παρουσίασε τον ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του στους μαθητές και αποφοίτους της Σχολής Σομμελιέ του Κόμπλεντζ (περίπου 30 άτομα, η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Σχολή Σομμελιέ του Κόμπλεντζ). Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές και οι απόφοιτοι της σχολής σομμελιέ να επισκεφθούν στη συνέχεια τα σταντ των ελλήνων εκθετών. Προβολή κρασιών στο Press Center της Έκθεσης, όπου δόθηκαν κρασιά για το εστιατόριο που λειτούργησε για τους δημοσιογράφους. Συμμετοχή στο διαγωνισμό / γευστική δοκιμή ΤASTING ZONE, που διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο MEININGER VERLAG στο χώρο της Έκθεσης.


Κατά τη διάρκεια όλων των ημερών της έκθεσης (23-25/03/2014) υπήρξε έντονη κινητικότητα στο περίπτερο της συμμετοχής των Πελοποννησίων Οινοπαραγωγών, αφού το ενδιαφέρον για τα κρασιά της Πελοποννήσου ήταν διάχυτο. Πιο συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συνεργασίας και έκλεισαν και εμπορικές συμφωνίες.